Skocz do zawartości

Przeprowadzka.

Sanya

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie :)

Mieszkam ze swoją przyjaciółką, ale ona zaproponowała mi ostatnio pewien układ- ja przeniosę się do innego mieszkania, a z nią zamieszka ktoś inny. Trochę mnie to zniesmaczyło, oczywiście nie musiałam przyjmować tej propozycji, ale w ogóle skąd taki pomysł? Umawiałyśmy się na coś innego Zgodziłam się na to i zapytałam jak ona się poczuła po otrzymaniu mojej odpowiedzi:

7 mieczy + 8 mieczy + Król monet

Kurcze bardzo martwi mnie ta 7 mieczy, ona się permanentnie pojawia w rozkładach dotyczących naszej relacji, dotyczących jej intencji, przyszłości. Wydaje mi się, że ona jest nieszczera wobec mnie, mówi coś innego i myśli coś innego, tak na prawdę to ta sytuacja ją trochę skrępowała, ale tu w denarowym widać, że ona kieruje się tylko własnym interesem i nie myśli o drugiej osobie, tylko o własnej wygodzie, niestety.

Napisano

jak ona się poczuła po otrzymaniu mojej odpowiedzi:

Z samego początku 7 mieczy nie zwiastuje nic dobrego,faktycznie jest nieszczera.Ponadto jest w jakiś sposób na Ciebie zablokowana,przy Tobie czuje sie mnie ważna,mniej zauważana.Kieruję się swoją wygodą i zaspokojeniem finansowym,wiec Twoja odpowiedz wyszła jej po części na dobre.

• Lubię to! 1
Napisano

Dziękuję Gypsy za poświęcenie mi czasu:) No niestety, chyba czas się pożegnać, szkoda, że człowiek dopiero po latach widzi z kim się przyjaźnił. Ale pantha rei ;) A co do mojej decyzji to właśnie dlatego się wyniosłam, bo wolałam ustąpić, niech się cieszy :)

Napisano

Zastanawiałam się długo czy to dobra decyzja, ale właśnie wszyscy mi radzili żebym tak zrobiła no i widać, że nie ma czego żałować, zresztą gdyby była lojalna w ogóle by nie proponowała takich rzeczy, ale widać to wszystko w 7 mieczach, poza tym wśród jej znajomych jestem chyba na ostatniej pozycji, no trudno. Dzięki jeszcze raz :)

Napisano
Witajcie :)

Mieszkam ze swoją przyjaciółką, ale ona zaproponowała mi ostatnio pewien układ- ja przeniosę się do innego mieszkania, a z nią zamieszka ktoś inny. Trochę mnie to zniesmaczyło, oczywiście nie musiałam przyjmować tej propozycji, ale w ogóle skąd taki pomysł? Umawiałyśmy się na coś innego Zgodziłam się na to i zapytałam jak ona się poczuła po otrzymaniu mojej odpowiedzi:

Kurcze bardzo martwi mnie ta 7 mieczy, ona się permanentnie pojawia w rozkładach dotyczących naszej relacji, dotyczących jej intencji, przyszłości. Wydaje mi się, że ona jest nieszczera wobec mnie, mówi coś innego i myśli coś innego, tak na prawdę to ta sytuacja ją trochę skrępowała, ale tu w denarowym widać, że ona kieruje się tylko własnym interesem i nie myśli o drugiej osobie, tylko o własnej wygodzie, niestety.

Ja tu chyba czegoś nie rozumiem. Pytasz kart: jak Ona się poczuła a odpowiadasz sobie, że jest wobec Ciebie nieszczera?

Ja bym pomyślała, że dziewczyna czuje się niezręcznie.. to na jej poczuciu jest 7 mieczy i 8 mieczy? No, ale jest też Królowa Denarów...

no nic z tego nie rozumiem :ojejku:

Napisano

Haha no kurcze masz rację, też fakt, że zapomniałam w ogóle o pytaniu, może dlatego, że ta 7 mieczy mnie zgasiła, a ona wychodziła już kilkakrotnie odnośnie naszej relacji. W kontekście samopoczucia może oznaczać, że ona tak w duchu się mnie obawia i w ogóle zachowuje się trochę jak dzikus, nie wie czy to było ok czy nie, może ma jakieś wątpliwości, trochę jak ten złodziej, nie wie jak teraz się zachowywać, jest ostrożna, skrępowana, no ale mimo wszystko ten Król Monet na końcu mówi, że tak w gruncie rzeczy jest zadowolona, że się wynoszę.

Napisano

Mam wrażenie, że ta zamiana była spowodowana finansami. Dziewczyna jakby miała za zadanie zarządzić "majątkiem" żeby na swoje lub na dobre wyjść.

Szczególnej satysfakcji czy radości, albo ulgi, że się wyprowadzasz nie widzę. Wręcz odwrotnie, nie jest jej z tym dobrze ale tak musialo być dla dobra..".jakiegoś?"

• Lubię to! 1
Napisano

Jej siostra się chce wprowadzić, to była tylko luźna propozycja, ale ja stwierdziłam, że ustąpię, one mają swoje towarzystwo, ja zawsze stałam na uboczu i nie chcę im zawadzać i w ogóle ostatnio te nasze kontakty nie są najlepsze. Nie kłócimy się, ale jakoś tak niebardzo to wygląda, kiedyś były o wiele lepsze, ale jak w grę wchodzą jej znajomi no to wtedy wszystko się rujnuje. Sama dziś mnie zaczęła przepraszać żebym tej propozycji opacznie nie zrozumiała stąd te karty, bo w zasadzie to ostatnio mam duże wątpliwości z kim tak na prawdę się przyjaźnię i komu powierzam sekrety.

Napisano

a moim zdaniem przeliczyla sie. Najpierw zalezalo jej na takim ukladzie ale ona chyba cos ma z plynnoscia finansowa albo osoba z ktora miala zamieszkac sie wycofala i teraz ta twoja zgoda na jej prosbe jest jej nie nareke.

• Lubię to! 1
Napisano

Dziękuję za odpowiedź, sama już nie wiem co o tym sądzić. Szkoda mi tej relacji, byłą budowana przez wiele lat, ale czasami tak jest, że okoliczności nie sprzyjają i już, problem gotowy. Nie gniewam się za to mieszkanie, tylko trochę mnie to zastanowiło, byłam ciekawa czy ona tak na prawdę chce się mnie pozbyć, bo tak jej się podoba czy może nie do końca tak jest. Zresztą ja też będę teraz mieć pokój sama dla siebie, etc., więc ona uargumentowywała to tak, że mnie nie wygania, ale wie, że zawsze mi się podobało życie samej i jeśli tylko chcę to jest taka opcja. Z innych rozkładów, ale już tak stricte do relacji wychodzi nadal 7 mieczy, że będzie chyba taka szarpana. No cóż, czas pokaże, zobaczymy co będzie dalej.

Napisano

7 mieczy to własnie przeprowadzki :)) tu nie ma co się doszukiwać klamst, niedomówień itp. Tu akurat jest stricte przeprowadzka ale tak jakby z możliwością powrotu. Bo 7 mieczy to nie jest karta odcięcia zakończenia...to są sprawy które będą powracać pod byle pretekstem.

Napisano

Dzięki za miłe słowa, może rzeczywiście wszędzie się doszukuję podstępów i intryg, mam nadzieję, że to co powiedziała jest prawdą. Mi się z nią dobrze mieszkało, zawsze uważałam ją za dobrą osobę i przykro byłoby mi tak kończyć tą znajomość całkowicie. Te karty odebrałam negatywnie, bo skonfrontowałam to jeszcze z jej zachowaniem, jakieś uniki, niedomówienia, chowanie się i stąd nawet zapomniałam o pytaniu które postawiłam :)

Napisano

a na nia jakis facet nie cisnie?? Moze jakis facet chce z nia zamieszkac ???

Powiedz mi a ty masza faceta?

Napisano

Nie, ja jestem sama, a ona też, przynajmniej z tego co mi wiadomo. Mieszkał z nami między innymi jeden chłopak, ale ja go jakoś szczególnie nie lubiłam, to towarzystwo jej siostry. Też mnie trochę zdziwił ten denarowy w tym rozkładzie. To mi się skojarzyło teraz, że mimo tych mieczowych odczuć ona jednak jest zadowolona z obrotu sprawy, będzie mieć komfort, dobre towarzystwo, będą się razem gościli w pokoju w którym ja mieszkałam z nią.

A i jeszcze jedno Selenit, może być racja, że do niej startuje :) Ale nie wiem co on robi w rozkładzie dotyczącym naszej relacji.

Napisano

ja go wlasnie odczytalam, ze jakis koles na nia cisnie i chce postawic na swoim a jej wcale do konca nie pasuje zebys sie wyprowadzila. Z 2giej strony wie, ze jak sie nie wyprowadzisz to sie facet moze od niej odciac....do tego jest 7 mieczy czyli ona liczy, ze jakby jej z denarowym jednak nie wyszlo to zeby byla mozliwosc Twojego powrotu :)

Napisano

Haha może tak być, kto wie, z tego co ja zaobserwowałam to całkiem się to trzyma kupy :) A dodam jeszcze, że ona liczy, że ja ciągle będę chętna na mieszkanie razem w przyszłym roku, bo jej siostra wyjeżdża, a ona zostanie praktycznie sama, także teraz to jest jakby taka sytuacja przejściowa.

Napisano (edytowane)

Zagadka rozwiązana :) Kurcze tylko męczy mnie ta sytuacja, taka szarpana relacja między nami, kiedy nie ma nikogo ona zawsze zwraca się do mnie, jak ma lepsze towarzystwo, lepsze w kontekście statusu majątkowego czy pochodzenia to mnie często olewa, a może to tylko subiektywne odczucie. Wiem, że ona się boi też podświadomie, że nie będzie miała z kim zostać. A dodam nawet, że na ten rok często wychodzą nam i 10 mieczy i 5 mieczy, bo ja się grubo zastanawiam czy by nie zamieszkać z ludźmi z którymi będę się dobrze czuć, a to by pewnie oznaczało, że się na mnie pogniewa. Może i ona nie jest niczemu winna tylko otoczenie, ale mimo wszystko trochę mnie to dobiło.

Edytowane przez Sanya
  • 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

No i zagadka rozwiązana Selenit, denarowy się nie wziął z powietrza. Zachodzi do nich chłopak który się wyprowadził i śpią teraz we troje haha :D Przyjaciółce rzeczywiście nie w smak z tym wszystkim, chyba nie ma warunków do nauki. Miałaś rację :)

Edytowane przez Sanya