Madlen_88 Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Nie wiem czy tak można, ale chciałam zapytać karty o to, czego ja tak naprawdę chcę i do szczęścia potrzebuję? Z jednej strony chce wyjechać zagranice na praktyki pół roczne, z drugiej przeprowadzić do mojego ukochanego miasta, z trzeciej strony założyć firmę z przyjaciółką tu na miejscu, z czwartej szukać pracy w branży w której się odnajduję i mam doświadczenie i z którą wiązałam mocno przyszłość jeszcze do niedawna. Niezdecydowanie występuje też na podłożu życia osobistego. Szaleję nadal za swoją wakacyjną miłością, a jednak skoro nie mogę z nim być, a nawet wydaje mi się to już trochę bez sensu, to oddają się innym miłostką, z którymi i tak nic nie wychodzi, pewnie przez moje nastawienie, bo z jednej strony chce faceta i poczucie bezpieczeństwa, z drugiej jednak mam ochotę wykorzystać młodość i jeszcze trochę poszaleć, pobawić się, poflirtować, podróżować i boję się zobowiązań. Wszystko się wzajemnie wyklucza, a to co wypisałam to tylko główna tematyka mojego rozdarcia. Nie wiem czego chcę, czego potrzebuję, co mnie ogranicza, co jest dla mnie dobre, co mnie uszczęśliwi, a co wręcz przeciwnie. KatiJo poradziła mi następujący rozkład, za co jej bardzo dziękuję myślę, że jest trafny: 1. Kim jestem obecnie dla siebie? 4 puchary- nie obchodzi mnie to co jest, marzę o czymś nowym, przyszłość jawi mi się w różnych barwach, ograniczam samą siebię, nie podejmuję decyzji, tylko pozostawiam sprawy własnemu biegowi 2. Co jest moją mocną stroną? 5 kijów- łatwo pokonuję trudności 3. Co jest moją słabą stroną? Śmierć- podejmuje nagłe, definitywne decyzje bez rozpatrzenia za i przeciw, decyduje impuls 4. Czego brakuje mi w życiu? 8 kijów- działania, chwytania nadarzających się okazji 5. Czego uczą mnie obecne trudności? Głupiec- niczego chyba 6. Czego nie dostrzegam? 3 mieczy- że trzeba coś zburzyć, żeby zbudować coś nowego 7. Co ukrywam przed sobą? Królowa kijów- że lubię zwracać na siebie uwagę 8. Czego mam się w życiu nauczyć? 6 monet- że powinnam nie tylko dawać, ale też brać 9. Z czym powinnam się rozstać? 10 pucharów- z obecnym etapem życia, chyba powinnam się usamodzielnić 10. Co jest moim bogactwem? 7 pucharów- fantazja, oderwanie od rzeczywistości 11. Czego się boję? Królowa monet- Stabilizacji 12. Czego nie mogę w sobie zaakceptować? 2 puchary- że chcę widzieć siebie jako kogoś kim nie jestem, chce być kimś innym, nie dopuszczam do siebie swojego prawdziwego ja. 13. Jak widza mnie inni ludzie? Pustelnik- jako samotnika, uważają, że jestem mocno zdystansowana 14. Czego unikam w życiu? Mag- Podejmowania działania 15. Co da mi spełnienie? 2 kije- Umiejętność dokonania wyboru, ufność we własne siły, niezależność od wpływów innych, indywidualizm. Edytowane 16 Stycznia 2013 przez Madlen_88 Cytuj
Davisa Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 Myślę, że jesteś taka trochę wypalona, stoisz w miejscu, coś chciałabyś zrobić, masz wiele możliwości, ale trochę jakbyś "obraziła się na cały świat". Chyba masz słomiany zapał, przez co popadasz w stany zniechęcenia A karty mówią: odnajdź w sobie Królową buław i weź się za siebie! :-) Kochana, za dużo myślisz o tym, czego nie robisz :-) Cytuj
Madlen_88 Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Napisano 16 Stycznia 2013 może jednak ktoś jeszcze zerknie? Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 1. Kim jestem obecnie dla siebie? 4 puchary- marzycielką, która buja w obłokach, nie dostrzega możliwości, sama sie ogranicza 2. Co jest moją mocną stroną? 5 kijów- twoja energia, siła walki, chęć pokonywania przeszkód, dynamizm działania 3. Co jest moją słabą stroną? Śmierć- że czasem za bardzo odcinasz się, chcąć zacząć cośnowego, nie doprowadzasz spraw do końca 4. Czego brakuje mi w życiu? 8 kijów- działania, nowych możliwości, bycia wolną, bez ograniczeń, swobody, czujesz się dobrze, kiedy masz przed sobą otwarte perspektywy 5. Czego uczą mnie obecne trudności? Głupiec- optymizmy, spontaniczności, czerpania radości z tego, co nowe i nieznane. Czasem porzucenie kontroli nad życiem daje większą frajdę niż planowanie go w najmniejszym szczególe 6. Czego nie dostrzegam? 3 mieczy- że przeszkody i negatywne doświadczenia powinny być dla nas cenne, zawsze można wynieść z nich jakąś ważną lekcję, nawet, jeśli przynoszą początkowo rozczarowanie 7. Co ukrywam przed sobą? Królowa kijów- działanie, energię, swoją siłę przebicia, pewność siebie, charyzmę 8. Czego mam się w życiu nauczyć? 6 monet- że życie to nieustająca wymiana: energii, dóbr, to co dasz to do ciebie wróci, jeśli nic z siebie nie dasz, nic nie dostaniesz w zamian. Że nic nie przychodzi w życiu samo i trzeba coś poświęcić, aby móc coś dostać 9. Z czym powinnam się rozstać? 10 pucharów- z wygodą, z tym co daje ci poczucie bezpieczeństwa ale i niesie za sobą nudę i poczucie przesytu 10. Co jest moim bogactwem? 7 pucharów- twoja kreatywność, usposobienie marzycielki, twórczość, wrażliwość duszy, bogactwo wewnętrzne 11. Czego się boję? Królowa monet- boisz się, że zmienisz się w kobietę nudną, realizującą tylko obowiązki, bez polotu, taką, która ma na swojej głowie wszystko 12. Czego nie mogę w sobie zaakceptować? 2 puchary- swojej emocjonalności, wrażliwości, tego, że potrzebujesz do bycia szczęśliwą drugiej połówki 13. Jak widza mnie inni ludzie? Pustelnik- jako osobe wycofaną, introwertyka, samotnika, żyjącą w swoim świecie 14. Czego unikam w życiu? Mag- działań, szybkich działań dających szybkie efekty 15. Co da mi spełnienie? 2 kije- partnerstwo, bycie z kimś, kto jest dla ciebie przeciwieństwem ale i dopełnieniem jednocześnie Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 1. Kim jestem obecnie dla siebie? 4 puchary- Ogólnie to jesteś osobą niezadowoloną z tego co masz, nieco już zniechęconą, poprzez co nie dostrzegasz realnych możliwości - podnieś wzrok i zwróć na nie uwagę... 2. Co jest moją mocną stroną? 5 kijów- To że jesteś osobą bardzo energetyczną... 3. Co jest moją słabą stroną? Śmierć- Myślę że za szybko kończysz jedno a wskakujesz w drugie...dokonujesz niespodziewanych zmian... 4. Czego brakuje mi w życiu? 8 kijów- Postępu w rozwoju sytuacji... 5. Czego uczą mnie obecne trudności? Głupiec- No tutaj właśnie nie widać żeby obecne trudności czegoś Cię uczyły ~ wciąż jesteś niezdecydowana, co prawda masz jakieś idee ale to wszystko póki co w fazie myślenia... 6. Czego nie dostrzegam? 3 mieczy- "że trzeba coś zburzyć, żeby zbudować coś nowego" ~ otóż to... 7. Co ukrywam przed sobą? Królowa kijów- Że potrzebujesz Mężczyzny (silnego ramienia) - dobrego i pomocnego który by Cię wspierał w działaniach, zanim odniesiesz jakikolwiek sukces... 8. Czego mam się w życiu nauczyć? 6 monet- Że czasem gdy potrzebujesz pomocy dobrze jest po prostu o nią kogoś poprosić... 9. Z czym powinnam się rozstać? 10 pucharów- Z tym co znasz i jest bezpieczne - musisz zacząć coś nowego aby móc się realizować... 10. Co jest moim bogactwem? 7 pucharów- Twoja duża wyobraźnia...kreatywność... 11. Czego się boję? Królowa monet- "Stabilizacji"...samodzielności... 12. Czego nie mogę w sobie zaakceptować? 2 puchary- Tego że do pelni zadowolenia jednak potrzebujesz tej drugiej osoby... 13. Jak widza mnie inni ludzie? Pustelnik- "jako samotnika, uważają, że jestem mocno zdystansowana"...zgadzam się... 14. Czego unikam w życiu? Mag- Brania spraw w swoje ręce... 15. Co da mi spełnienie? 2 kije- Bliska Ci osoba - potrzebujesz tego do pełni szczęścia... Cytuj
Gość SooYoung Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) 1. Kim jestem obecnie dla siebie? 4 puchary- znudzona obecna sytuacją, dopada Cie odczucie że gdzie indziej trawa jest bardziej zielona i szukasz, szukasz ale znowu nie znajdujesz zadowolenia. Możliwe że nieświadomie potrzebujesz silnych emocji - czuć że ktoś Cie nie chce, że cierpisz, tęsknisz. Masz romantyczną naturę, lubisz stan "zanurzenia sie" w emocjach. 2. Co jest moją mocną stroną? 5 kijów- łatwość w nawiązywaniu kontaktów, szukanie przygód - organizowanie sobie czasu, namiętność, tzw gorąca natura, ale nieujarzmiona potrafi nas spalić albo właśnie doprowadzić do wypalenia kiedy nic już nas nie cieszy. 3. Co jest moją słabą stroną? Śmierć- brak zmian, w chwili słabości trudno Ci wyrwać sie z marazmu, powiedzieć sobie dość - już nie chcę się smucić, nie chce powtarzać tych samych sytuacji 4. Czego brakuje mi w życiu? 8 kijów- działania ukierunkowanego na konkretny cel, pozwalasz żeby kierowały Tobą emocje 5. Czego uczą mnie obecne trudności? Głupiec- żeby zaczynać od nowa, tylko czy TY to widzisz ? może tak jak ta postać z karty stoisz nad przepaścią i nie widzisz zagrożenia 6. Czego nie dostrzegam? 3 mieczy- że to co się dzieje boli, rani Cię emocjonalnie, że zostawia trwały ślad w Twojej psychice, 7. Co ukrywam przed sobą? Królowa kijów- że lubisz być motorem swojego działania ale robisz to tak teatralnie - na efekt, chodzi o wywoływanie sytuacji które dostarcza Ci tego co lubisz... 8. Czego mam się w życiu nauczyć? 6 monet- Wymiany emocji, działań, równowagi wewnętrznej,opanowania 9. Z czym powinnam się rozstać? 10 pucharów- z obecnym "ciepełkiem" emocjonalnym, bo pomimo że czujesz sie źle to jednak cały czas w tym trwasz 10. Co jest moim bogactwem? 7 pucharów- Bogata wyobraźnia, może pisz opowiadania, przelewaj na papier swoje emocje, w ten sposób je uzewnętrznisz i nauczysz się je rozumieć, okiełznasz, nie będziesz już od niech zależna i nie będziesz musiała sobie ich wzmacniać 11. Czego się boję? Królowa monet- że zmienisz się w stateczną, opanowaną kobietę, jakbyś nie chciała dorosnąć jakby świat dorosłych był nudny, przewidywalny, zbyt stabilny Wolisz być w chmurach, dlatego pisanie może Ci pomóc, przestaniesz " odlatywać" w realu a zaczniesz w opowiadaniach 12. Czego nie mogę w sobie zaakceptować? 2 puchary- zależności emocjonalnej od kogoś, typu JA daje i Ty mi oddajesz, równej wymiany. Tak jakby zawsze ktoś z was musiała mieć silniejsze emocje. 13. Jak widza mnie inni ludzie? Pustelnik- mądra, doświadczona ale zamknięta w świecie swoich myśli 14. Czego unikam w życiu? Mag- budowania swojej rzeczywistości. Nic nie kreujesz, nie tworzysz, nie zmieniasz otoczenia 15. Co da mi spełnienie? 2 kije- Wgląd w siebie, opanowanie i wyciągniecie wniosków z lekcji z przeszłości Edytowane 16 Stycznia 2013 przez SooYoung Cytuj
Gość ANEZ Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 1.Jesteś osobą,która ma dość obecnego życia,uważasz że nie spełniasz się,jednak za bardzo pozostajesz sama ze sobą,rozejrzyj się wokół siebie a zobaczysz szanse,okazje,które powinnas wykorzystać. 2.Twoją mocną stroną jest jednak chęć odniesienia w życiu sukcesu ,odnalezienia swojego miejsca,do czego dążysz. 3.Twoją słabą stroną jest to,że nie możesz uwolnić się od stereotypów swojego życia,od tego jak byłaś wychowana i otworzyć się na zmiany ,które zaczynają zachodzić w Twoim wnętrzu. 4.Czego brakuje mi w zyciu 8 kijów,- spontaniczności,tej szybkości życia,która daje możliwości. 5.Obecne trudności to doświadzcenia życiowe,które tylko Cie wzmocnią po to,byś ruszyła pewniejsza tego co chcesz osiągnąć. 6.Nie dostrzegasz 3 mieczy - że powinnaś podejmować decyzje mimo,że mogą zaboleć ,kierować się bardziej rozumem. 7.Ukrywasz przed sobą samą siebie,kobietę z temperamentem,która powinna korzystać z życia. 8.Masz się nauczyć równowagi w dawaniu i braniu. 9.Powinnaś się bardziej usamodzielnić. 10.Twoim bogactwem sa marzenia,do realizacji których dążysz. 11.Boisz się że nie podołasz temu co Ci życie może przynieść,Ty jesteś na etapie Tworzenia swojej przestrzeni życiowej. 12.Trudno Ci zaakceptować drugiej osoby by się od nie nie uzależnić. 13.Ludzie widzą Cię jako osobę trochę izolującą się od otoczenia ale mądrą i inteligentną. 14.Unikasz w życiu ryzyka. 15.Spełnienie da Ci przemyślenie nad tym co osiągnęłaś co chcesz osiągnąć i jakto zrobić żebyś była nie tylko ty szczęśliwa ale również Ci,którzy są wokół Ciebie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi