kuras Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 Poszedlem za porada innego konkretniejszego zadania pytania w mojej sprawie, przypomne, ze mam zamiar wniesc do sadu o inna kwote ( mniejsza oczywiscie ) niz nagle bezprecedensowo zarzadala moja ex, musze wiec wynajac adwokata i jak juz wspomnialem w poprzednich watkach pojawily sie 3 opcje z czego mnie najbardziej odpowiada trzecia ( rowniez wasze interpretacje na to wskazuja ) Jak zakoncza sie moje oczekiwania na wygrana ( zasadzenie mniejszej kwoty niz zada ) po skorzystaniu z uslug mecenas IW CALOSC 9DENAROW...PAZ DENAROW..AS MIECZY uwazam, ze sprawa do wygrania, decyzja sadu kwota zostanie pomniejszona w stosunku do zadan. Dzieki, pozdrawiam Cytuj
Davisa Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 Myślę, że będziesz zadowolony, Pani adwokat znajdzie rozwiązanie :-) Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 Uważam że są duże szanse na wygraną...bo Pani którą zaangażujesz ma głowę na karku, doświadczenie no i wiedzę - dobrze poprowadzi Twoją sprawę...tylko coś mi się wydaje że nie będzie w 100-u% tak jak chciałbyś, raczej coś pomiędzy - ugoda... Cytuj
Gość ANEZ Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 Może być trudno,może trzeba pójść na kompromis i bądz na to przygotowany. Cytuj
iridos Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 dołóż do asa on ucina wiec albo uda sie na 1 rozprawie albo dalej walka ale wg mnie powinno ci sie udać zmniejszyć niewiele ale zawsze cos tyle ze idąc z adwokatem stajesz przeciwko sobie bo ex powie ze skoro na adwokata cie stać to i na wyższe alimenty a jesli to nie tajemnica ile chcesz płacić? Cytuj
kuras Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Napisano 16 Stycznia 2013 dołóż do asa on ucina wiec albo uda sie na 1 rozprawie albo dalej walka ale wg mnie powinno ci sie udać zmniejszyć niewiele ale zawsze costyle ze idąc z adwokatem stajesz przeciwko sobie bo ex powie ze skoro na adwokata cie stać to i na wyższe alimenty a jesli to nie tajemnica ile chcesz płacić? adwokat jest oplacany przez inna osobe, na co mam faktury przelewu a co do kwoty to w pierotnym pozwie byla umowana 750zl, po czym strona wniosla o kwote 1550zl, czyli jak widzisz o 100%. Ja walcze o pozostanie przy ustalonej pierwotnie kwocie. Cytuj
iridos Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 ee to może sie nie udać ale jakos nie czuje tych kart a swoja droga mnie to dziwi ze faceci nie chca płacic a wiesz ze wg rzetelnych wyliczeń koszt utrzymania dziecka to cos ok 5 tys miesięcznie? biorąc pod uwage koszty takie które sa raz na jakis czas czyli malowanie meble pościel itp ja kiedyś taki arkusz wyliczeń zrobiłam tez byłam zdziwiona ze to aż tyle Cytuj
kuras Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Napisano 16 Stycznia 2013 ee to może sie nie udać ale jakos nie czuje tych karta swoja droga mnie to dziwi ze faceci nie chca płacic a wiesz ze wg rzetelnych wyliczeń koszt utrzymania dziecka to cos ok 5 tys miesięcznie? biorąc pod uwage koszty takie które sa raz na jakis czas czyli malowanie meble pościel itp ja kiedyś taki arkusz wyliczeń zrobiłam tez byłam zdziwiona ze to aż tyle Iridos...ja chce placic.. robie to juz 3 lata...bez zaleglosci...i opoznien, ale jak ktos zada wiecej niz mozna to mysle ze reakcja jest jaknajbardziej uzasadniona , tym bardziej w przypadku gdy zarobki nie siegaja nawet kwoty o ktora wyliczylas. Dziekuje za pstryk w nos i za interpretacje. Pozdrawiam. Cytuj
iridos Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 to teraz wszystko w rekach sędziny zależy na kogo trafisz jedne biore strone ojca i kieruja sie tym co maja na papierze o jego dochodach inne biora strone matki i na dok od ojca nawet nie spogladaja troche tych spraw rozgryzałam a te karty rownie dobrze moga obrazowac sytuacje a nie wynik końcowy daj znac po Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 dołóż do asa on ucina wiec albo uda sie na 1 rozprawie albo dalej walka ale wg mnie powinno ci sie udać zmniejszyć niewiele ale zawsze costyle ze idąc z adwokatem stajesz przeciwko sobie bo ex powie ze skoro na adwokata cie stać to i na wyższe alimenty a jesli to nie tajemnica ile chcesz płacić? No tak szczerze to też mi "przeszła" taka myśl...że ten As ucinający może być...że w 9 den uznane zostanie iż Kuras ma kasiury spoooro i może płacić na Dziecko (Paź Denarów ) tyle ile tam sobie Matka chce i w As'ie Mieczowym odcięcie wygranej - ale i tak suma Umiarkowanie, więc tak czy siak to nie będzie przegrana - ale tak jak wczesniej pisałam - ugoda... No i 3mam się tego że w tym As'ie Mieczy pokazała się rzetelna Pani adwokat - błyskotliwa bardzo, taka która obroni Kuras'a racji... Cytuj
kuras Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Napisano 16 Stycznia 2013 No tak szczerze to też mi "przeszła" taka myśl...że ten As ucinający może być...że w 9 den uznane zostanie iż Kuras ma kasiury spoooro i może płacić na Dziecko (Paź Denarów ) tyle ile tam sobie Matka chce i w As'ie Mieczowym odcięcie wygranej - ale i tak suma Umiarkowanie, więc tak czy siak to nie będzie przegrana - ale tak jak wczesniej pisałam - ugoda... No i 3mam się tego że w tym As'ie Mieczy pokazała się rzetelna Pani adwokat - błyskotliwa bardzo, taka która obroni Kuras'a racji... że w 9 den uznane zostanie iż Kuras ma kasiury spoooro i może płacić na Dziecko (Paź Denarów ) ..... wiec ciekawy jestem jaka postawe przyjmie strona po zapoznaniu sie z moimi dotychczasowymi dochodami ( faktury ) ...bo nie oszukujac wygladaja jak 5 denarow...wiec jak mozna przyznac wiecej niz zostaje na koncie,,,,? Cytuj
iridos Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 uwierz mi ze można..... tych kart juz nie bede rozgryzała zrobię jutro to na co pozwoliłes Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 że w 9 den uznane zostanie iż Kuras ma kasiury spoooro i może płacić na Dziecko (Paź Denarów ) ..... wiec ciekawy jestem jaka postawe przyjmie strona po zapoznaniu sie z moimi dotychczasowymi dochodami ( faktury ) ...bo nie oszukujac wygladaja jak 5 denarow...wiec jak mozna przyznac wiecej niz zostaje na koncie,,,,? Hmm, to ja nie wiem skąd ta 9 Denarów - bo to przecież dobrobyt finansowy - luksus, no żesz... Więcej niż zostaje na koncie przyznać nie można, to bankowo niemożliwe jest...więc myślę że Twoja Pani adwokat mając do dyspozycji faktury o któych wspominasz jednak odetnie zachciewajke Matki Dziecka na luksusowe alimenty... Cytuj
Lenka10 Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 Jak zakoncza sie moje oczekiwania na wygrana ( zasadzenie mniejszej kwoty niz zada ) po skorzystaniu z uslug mecenas IW CALOSC 9DENAROW...PAZ DENAROW..AS MIECZY moim zdaniem karty mówią że na tej rozprawie będziesz przedstawiany jako osoba dość majętna i że alimenty w takiej kwocie nie będą dla Ciebie większym obciążeniem. Ty masz jednak dowód na to,że tak nie jest. W asie mieczy są negocjacje więc nie będzie łatwo ,ale jak będziesz obstawał przy swoim to obronisz się i masz spore szanse na osiągnięcie swojego celu. Cytuj
Vivere Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 ee to może sie nie udać ale jakos nie czuje tych karta swoja droga mnie to dziwi ze faceci nie chca płacic a wiesz ze wg rzetelnych wyliczeń koszt utrzymania dziecka to cos ok 5 tys miesięcznie? biorąc pod uwage koszty takie które sa raz na jakis czas czyli malowanie meble pościel itp ja kiedyś taki arkusz wyliczeń zrobiłam tez byłam zdziwiona ze to aż tyle matko kochana, iridos, o Carringtonach chyba myslisz :chytry_na: najnizsza średnia krajowa 1600 zł przecież jest :chytry_na: ale co do kart, 9 denarów to wg mnie alimenty. Pazik denarów- to osóbkam, której się należą, a należą się .. hm w As Mieczy. I teraz, konia z rzędem temu, kto odgadnie co to dla Ciebie, w orzeczeniu Sądowym znaczy? As Mieczy to karta prawdy, sprawiedliwości. Zatem dziecko dostanie tyle ile się należy a Ty zapłacisz tyle na ile Cię stać. As zrobi ciach i odetnie to co jest niesprawiedliwe, dla każdej strony. No i kombinuje dalej. Jeśli w Twoim odczuciu i wg Twoich dochodow kwota, do której Cię w pozwie nawołują jest niesprawiedliwa, to powinno być na Twoją korzyść. Jesli coś przekombinowałeś, to szydło wyjdzie z worka. Trudne zagadki dajesz kuras.... Mam nadzieję, że się wyspowiadasz, bo ciekawa jestem wyniku. Cytuj
Lenka10 Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 ...a tak swoją drogą też jestem po tego typu sprawie,ja złożyłam wniosek o 1200 zł i je dostałam pomimo tego ze mój ex. dostarczył zaświadczenie potwierdzające że jest bezrobotny (chociaż tak naprawdę ma pracę). Dla sądu istotne było jaki jest jego status finansowy realny i na tej podstawie wydał orzeczenie. Ale różnica polegała na tym ze on to akceptował i się nie przeciwstawiał,potwierdził tylko że jeśli trzeba to zorganizuje jakoś te pieniądze Cytuj
SacralNirvana Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 9 Monet, Paz Monet, As Mieczy ---> suma XIV Umiarkowanie; suma HB X Kolo i I Mag Tzn. tak... w tych 9 Monetach no to nie bede nowatorska, mysle podobnie, ze zostaniesz przedstawiony, jako osoba, ktora jak najbardziej moze placic alimenty w zadanej wysokosci. W Paziu Monet moglo sie pokazac zarowno Twoje dziecko jak i mozliwosc, ze druga strona jednak okaze sie jednak zdolna do ugody. W Asie Mieczy ogolnie rozpoznanie sytuacji masz i jakies jej konkretne rozwiazanie. Umiarkowanie w podsumie mowi o potrzebie kompromisow, ale i mozliwosci znalezienia zlotego srodka. Podsum HB z kolei mowi o tym, ze moga sie ukazac mozliwosci, ktore bedziesz mogl odpowiednio wykorzystac... Adwokatka powinna tu odpowiednio zadzialac, bo bedzie okazja, zeby urobic sprawe po swojemu (z Kola Mag). Cytuj
Lenka10 Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 ogólnie całe powodzenie tej sprawy zależy od postawy Kuras'a i jego pani mecenas ,jeśli on będzie się upierał przy tym że nie jest w stanie płacić tak wysokich alimentów na co ma potwierdzenie to nie sądzę żeby sędzia nie wzięła tego pod uwagę . Cytuj
Izabela123 Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 Ja nie bede oryginalna: 9 den- zarowno same alimenty jak i Kuras, co "wyglada na takiego, co ma" ale to tez nie dziesiatka, zeby spal na pieniadzach Paz den- alimenty na dziecko- kiedys kladlam karty na poziom krwinek i poziom wyszedl mniejszy w tej karcie niz oczekiwano As mieczy- ostra decyzja, sprawiedliwa, oparta na faktach (wiec zakladam, ze korzystna dla pytajacego, ktory chce sie bronic uzywajac argumentow formalnych, takich jak potwierdzenia dochodow itd. ) Wiec Sad raczej powinien podjac decyzje na korzysc Kurasia, sprawy formalne stawiajac na pierwszym miejscu, a nie emocje mam nadzieje, ze wyszlo obiektywnie Cytuj
kuras Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Napisano 13 Kwietnia 2013 WERYFIKACJA. Strona..a raczej jej adwokat probowali przedstawic mnie jaka majetna osobe, podwazajac nawet wiarygodnosc moich zeznan podatkowych, faktur ogolnie zarobkow probujac wplynac , przekonac sad ze zarabiam znacznie wiecej. Ja i moja Pani mecenas twardo i stanowczo utwierdzalismy sad ze wszystko jest zgodnie z litera prawa. Wyrok jednak nie zapadl na pierwszej rozprawie z powodu zmian strony w pozwie na co ja nie moglem sie zgodzic, stad nowy termin. Dziekuje za wasze zaangazowanie. Cytuj
iridos Napisano 13 Kwietnia 2013 Napisano 13 Kwietnia 2013 czyli as mieczy tu ucina trzeba bylo dobrac co po nim po tych sumach mozna by gdybac ze rozciagniete w czasie i cos od nowa wroci Cytuj
kuras Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Napisano 23 Kwietnia 2013 Weryfikacja.. Podwyzszenie minimalne,,,wychodze wygrany. Dzieki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi