Skocz do zawartości

Indeks dla marudy

Gość PannaDorotka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PannaDorotka
Napisano (edytowane)

Gdzie jest indeks?

9 mieczy, 2 mieczy , 10 kielichów suma: Pustelnik

Moim zdaniem jest w domu.

Jest schowany, w miejscu gdzie jest ciemno, w szufladzie lub wpadł np za szufladę.

Trzeba szukać właśnie w takich miejscach, gdzie jest jakieś "podwójne dno", może za meblami również, zwłaszcza za łóżkiem (ew. sypialnia). Pomiędzy książkami lub pomiędzy papierami.

Jesze pomyślałam o walizce, plecaku, czymść, co Pan mógł mieć ze sobą jadąc do rodziny lub wracając do domu, np. boczne kieszenie lub właśnie gdzieś "pod drugim dnem".

Nie wydaje mi się, aby się zgubił lub aby ktoś go zabrał. Spadł i teraz go nie widać.

Edytowane przez PannaDorotka
Napisano

mnie się wydaje,ze przygieciony moze byc czyms co ma jakaś skaze,jest uszkodzone. moze nawet stac za jakims wazonem peknietym,cos w tym stylu

Napisano

Ja trochę poszperałam w Internecie a propos Kart Tarota i miejsc i tak jeszcze mi się nasunęło, że może to jest niedaleko Twojego miejsca zamieszkania, jakiś park, zieleń, wolna przestrzeń gdzie można przysiąść... Może gdzieś byłeś - przechodziłeś przez takie miejsce i wypadł Ci ten indeks i teraz leży pod jakąś ławka...?

Napisano

Obstawiałabym właśnie okolice biurka lub stołu ;) gdzies gdzie mogłaby sie własnie zaklinować/wisieć pomiędzy czymś? Może nie koniecznie za szafą ale w szafie :)

Gość PannaDorotka
Napisano

Tak sobie o tym Pustelniku pomyślałam, że może w łazience? :D tak jakoś mi się z medytowaniem skojarzyło :lol:

Napisano

jest w ciemnym miejscu nie widocznym dla oczu... Jakieś miejsce tegoż marudy, w którym trzyma swoje rzeczy albo okolice tego miejsca.

Napisano

pod łóżkiem ewentualnie "przy telefonie"albo na jakims "skrzyżowaniu"

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano

Tak jak Ci pisałam, poszukaj w sypialni, leży na pewno w dosc widocznym miejscu, ale zakryty przez kołdrę np.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Gdzie jest indeks?

9 mieczy, 2 mieczy , 10 kielichów suma: Pustelnik

Czy Pan jeździ autem (?) jeśli jeździ to niech tam poszuka, a tym bardziej jeśli auto 3ma na parkingu zamkniętym, być może gdzieś tam leży np. w schowku albo gdzieś na siedzeniu...

A może w bibliotece był (?) i tam zostawił...jeszcze tak sobie myśle czy nie zostawił go gdzieś na uczelni...hmm...

Napisano

Moze lezec schowany w domu (10 puch) tam gdzie spedza czas rodzina (salon) lub tam gdzie Maruda ma swoje "zabawki", wiec moze sypialnia tej osoby,... nie widac go na pierwszy rzut oka (2 Mieczy), bo jest przykryty czyms i "jest mu ciemno" (9 mieczy). Moze byc miedzy dokumentami (2 mieczy) lub miedzy 2 rzeczami.

pzdr

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

Dziękuję za wszystkie posty, nadal szukam :)

Czy da się zobaczyć czy już szukałem w tym miejscu czy też to całkiem nowe i inne miejsce?

Edytowane przez hide999
Napisano (edytowane)

Najprawdopodobniej indeks jest jednak w dziekanacie. Na 95% bo kolega był i twierdzi że tam widział. Dziękuję jednak wszystkim bardzo serdecznie za pomoc:) I Tym którzy mówili że za książkami, w książkach bo wreszcie zrobiłem w nich porządek. Jednak proszę nie zamykać tematu, w poniedziałek osobiście zobaczę czy to prawda. Szczególne podziękowania dla PaniDorotki za tak duże zainteresowanie się moim problemem ;)

edit: prawdopodobnie rzeczywiście gdzieś się tam bardzo mocno zgubił i go nie było widać =) Bo byłem wcześniej i tam nie znalazłem...posprzątali trochę ten bałagan widocznie

Edytowane przez hide999
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano
Najprawdopodobniej indeks jest jednak w dziekanacie. Na 95% bo kolega był i twierdzi że tam widział. Dziękuję jednak wszystkim bardzo serdecznie za pomoc:) I Tym którzy mówili że za książkami, w książkach bo wreszcie zrobiłem w nich porządek. Jednak proszę nie zamykać tematu, w poniedziałek osobiście zobaczę czy to prawda. Szczególne podziękowania dla PaniDorotki za tak duże zainteresowanie się moim problemem ;)

edit: prawdopodobnie rzeczywiście gdzieś się tam bardzo mocno zgubił i go nie było widać =) Bo byłem wcześniej i tam nie znalazłem...posprzątali trochę ten bałagan widocznie

Hmm, zweryfikuj koniecznie.:)))

Napisano

Indeks dobrze ukryty jest trzeba metodycznie przeszukać regały, szuflady, wszelkie zakamarki, jeśli w domu są np. pufy, w który można coś schować to z pewnością trzeba tam zajrzeć, w grę wchodzi jeszcze pojemnik na pościel pod łóżkiem. Moim zdaniem indeks jest w domu - jesli nie we własnym to rodzinnym:)

Napisano

Przeszukałem chyba cały dom jednak wierzę również Wam...głupieję już...zbyt często chyba ten dom wskazujecie.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano
Przeszukałem chyba cały dom jednak wierzę również Wam...głupieję już...zbyt często chyba ten dom wskazujecie.

No ja podtrzymuję swoją interpretację, sprawdź w tym dziekanacie.;)

Napisano

oo super ze zweryfikowałaś

czyli kluczowa karta tu była ta dyszka ostatnia wcześniejsze mówiły o tle sytaucji

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Tak - 10 ale i suma - Pustelnik :)))