Gość Amfora Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 Aktualnie zamknięto moje miejsce pracy i kazano wrócić do domu... teraz siedzę i czekam nie wiadomo na co, bo nie wiadomo czego się spodziewać Jak potoczy sie dalej sytuacja z pracą? Do końca STYCZNIA: 8 Kielichów, 8 Monet, 7 Mieczy (suma 11 Sprawiedliwość) W styczniu wiecej sie naczytam pisemek niż coś zrobie. Wróce pewnie na jakiś czas w rodzinne strony, a sama kwestia pracy to będzie mącenie i uchylanie sie od decyzji przez pracodawcę. Może nie będzie chciał mi zapłacić za przepracowane dni. Nie widzę tu pracy, ale pod koniec stycznia powinno byc już wszystko wiadomo. LUTY: 4 Buław, Król Mieczy, Kochankowie (suma 19 Słońce) To Słońce dało mi troszeczkę nadziei. W Lutym stabilniej będę wiedziała na czym stoję, czyżby interwencja samego szefa? ( szef zwykle pokazywał sie w mieczowym). Kochanków widzę jako dogadanie sie z szefem i raczej zakończenie naszej współpracy... Może zbyt pesymistycznie patrze na te karty ;( Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi i nie omieszkam powiadomić o wszelkich zmianach P.S. Podczas tasowania wypadło Słońce i As buław... (trochę mnie to podbudowało) Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 Do końca STYCZNIA: 8 Kielichów, 8 Monet, 7 Mieczy (suma 11 Sprawiedliwość) Wydaje mi się, że będą Cię troszke zwodzić za nos, do końca nic nie powiedzą, będą twierdzić, że masz czekać dalej ale nie pójdą za tym żadne działania. Wydaje mi się, że możesz się spodziewać od nich jakiś pieniędzy, może odprawy albo kasy za te dni twojej "niepracy", w ramach jakiejś rekompensaty. W podsumie widać, że jakieś kwestie prawne, formalne ich blokują, sprawy urzędowe, przepisy, coś nachrzanili i teraz mają związane ręce. Moim zdaniem to raczej koniec współpracy między wami. LUTY: 4 Buław, Król Mieczy, Kochankowie (suma 19 Słońce) Nowa praca kochana cie czeka. Przynajmniej ja tak to widzę Praca u mężczyzny, spodoba ci się to, co Ci zaproponują. Nie ma co czekać na decyzje szefa, tylko szukać! Trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno!!! :* Powodzenia :* Cytuj
SacralNirvana Napisano 18 Stycznia 2013 Napisano 18 Stycznia 2013 W tym styczniu moze byc takie jeszcze szarpanie sie, duzo niedopowiedzen. Mozliwe, ze od czasu do czasu bedzie praca, bedzie Tobie (Wam - pracownikom) wodzone przed nosem roznymi rozwiazaniami gdzies tam niby w tle, do ktorych rzekomo darzy pracodawca (8 Monet + 7 Mieczy). W podsumie wg HB jest V Papiez... a ten pokazuje po prostu dodatkowo, ze nie wszystko bedzie tak, jak to bedzie pokazywane. Sprawa bedzie gmatwana i bedzie miala drugie dno. Warto wiec spojrzec nieco dokladniej, bo moga sie jakies matactwa tu kryc (7 Mieczy). A w lutym, mysle, ze juz postawienie spraw jasno. Jakas rozmowa powazna z szefem (4 Bulaw + Krol Mieczy, mi czesto 4 Bulaw pokazuje taka szczera rozmowe, bez zadnych udziwnien, bez matactw) i moze sie pojawic cos, jakas propozycja do rozpatrzenia dla Ciebie. W podsumie masz Slonce a HB podsum to Kolo i Mag. Te podsumy jasno mowia o tym, zeby moze nie zadreczac sie na zapas, ale jak dojdzie do tej rozmowy to z jednej strony podejsc w sposob taki otwarty, przyjazny, nie najezac sie niepotrzebnie, z drugiej pozostac uwaznym i sprytnym, zobaczyc, co z tego, co Ci ewentualnie zaproponuja, bedzie dla Ciebie korzystne i to brac. Reszte odrzucac. Cytuj
alathea Napisano 18 Stycznia 2013 Napisano 18 Stycznia 2013 a Ty mozesz wykonywac te prace (lub inna z tej firmy) w domu? moze przejdziesz na umowe o dzielo albo na 1-ososbowa firme szef pokaze ci jakas mozliwosc pracy/wspolpracy - ale chyba juz nie w firmie, nie tam na miejscu w 8 monet to jakies drobne prace, zlecenia luty - wlasnie widze jako perspektywe zmieny formy pracy Cytuj
Gość Amfora Napisano 18 Stycznia 2013 Napisano 18 Stycznia 2013 Nie można tej pracy wykonywać w domu, niestety ;/ Ale chyba już nie będe chciała współpracować z tym człowiekiem. Dziękuje Kochane :* Cytuj
Gość Amfora Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 PannaDorotka: Wydaje mi się, że będą Cię troszke zwodzić za nos, do końca nic nie powiedzą, będą twierdzić, że masz czekać dalej ale nie pójdą za tym żadne działania. przepisy, coś nachrzanili i teraz mają związane ręce. SacralNirvana Sprawa bedzie gmatwana i bedzie miala drugie dno. Cóż dziś już nic sie chyba nie zmieni, wiec weryfikuje styczeń. Cytuj
Gość Amfora Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Luty... Cóż poniekąd się sprawdziły nowe perspektywy,bo podpisałam nowa umowę z pracodawcą, jednak mimo wszystko nadal nie pracuje. Praca ta sama, forma ta sama tylko firma inna, ponadto siedzę w domu. Doris otrzymałam również propozycje na dodatkowy zarobek od własnego faceta, pomysł rzeczywiście mi sie spodobał Cóż czas chyba popatrzeć czy ruszy sie coś od marca bo juz tak obiecuje, obiecuje, a ja tu siedzę i kwitnę ;/ Staram sie podejść do wszystkiego przyjaźnie, ale planuje zrezygnować z tej obiecującej oferty pracy Pozdrawiam i bardzo dziękuje za wypowiedzi to już ostatnia weryfikacja. P.S. Chyba, ze jutro zadzwoni, że idę do pracy-wątpie ;p Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi