Skocz do zawartości

Mam problem z interpretacją jednej karty.

Ewitta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dawno nie stawiałam kart, ale w związku z ostatnimi wydarzeniami zrobiłam rozkład. Nie miałam problemu z interpretacją, ale jednej karty nie rozumiem.

Pytanie brzmiało "co mi da spełnienie w życiu"? Wyciągnęłam 3 miecze

Postawiłam karty uzupełniające - jak mam ową kartę zrozumieć?

Król kielichów, Świat, As kielichów

Proszę o pomoc, bo nie mam pojęcia, a pytanie ważne i odpowiedź jak u wyroczni delfickiej.

Napisano

Powinnaś przestać w siebie wątpić i przestać się bać. Jeśli już trafi się sytuacja wywołująca strach, nie starać się jej natychmiast rozwiązać, lecz spokojnie zagłębić się w siebie. Pozbyć się skostniałych mentalnych wzorców pod tytułem - nie umiem, nie uda mi się, zawsze mnie to spotyka, wiedziałam, że tak będzie, itp, itd.

To da Ci z pewnością spełnienie, zresztą - nie tylko Tobie, wszyscy powinni wziąć sobie do serca;)

A karty dopełniające pokazują jak może być, jak Ci się uda. Miłość się znajdzie (nie tylko damsko-męska), spełnienie emocjonalne, świat stanie otworem.

Klucz do otwarcia świata jest w Tobie, bowiem jest dokładnie taki, jakim go widzisz. Przyjazny, albo nie, w zależności od myśli, nastawienia, pogodzenia ze sobą.

• Lubię to! 1
Napisano

ból świadomości ze nie możesz być z facetem którego darzysz uczuciem

• Lubię to! 1
Gość Lukrusia
Napisano

3 miecze

Jeżeli tylko z tej karty patrzeć to potrzebujesz kochana naprawdę porządnych zmian .Tak jak to się mówi wyrzucenia na głęboką wodę , zobaczenia jak sobie poradzisz .Powinnaś zupełnie podsumować wszystko co cię teraz dystansuje i trzyma w obecnym stanie , jakies sprawy uczuciowe też pozamiataj . Nowy etap sobie ustal , nowe plany trzymaj sie ich i dąż do zmian .3 Mieczy to jest idę do przodu z bólem ale idę potem będzie już tylko z górki .

Napisano

Dziękuję za zinterpretowanie tej karty.

Oczywiście wszystkie macie rację. Jestem teraz w takim okresie, że muszę sobie poukładać wiele spraw na nowo, i tych zawodowych i tych uczuciowych.

I czasem dopada mnie chandra, zły nastrój, czuję, że za dużo tego wszystkiego. No ale wiem: "cały czas do przodu". :)

Napisano (edytowane)

Masz karty uleczania siebie, oczyszczania. Rozpoznac, co boli i uleczyc siebie. Odnalesc swoje szczescie w miejscu, gdzie sie juz znajdujesz, nauczyc sie zyc chwila doceniac to, co sie ma... juz tu i teraz. Jak nauczysz sie doceniac siebie, swoje zycie w tej wlasnie chwili, otworza sie przed Toba szanse na spelnienie w zyciu. As Kielichow to wlasnie szansa na spelnienie sie na roznych obszarach, takze tym uczuciowym, ale Swiat sugeruje, ze najpierw powinnas dostrzec swoja terazniejszosc i nauczyc sie ja doceniac, cieszyc sie nia, pokochac to, siebie tez. Krol Kielichow to terapeuta duszy... m.in. On uzdrawia innych, ale... on bazuje na swoich doswiadczeniach. To czlowiek, ktory takze wiele wycierpial (3 Mieczy) i musi najpierw uleczyc siebie (lekarzu, ulecz sie sam ;) )...

Masz szanse na szczescie... tylko zaopiekuj sie soba... przestan zyc przeszlosci i zakotwicz sie w tu i teraz. Zacznij cieszyc sie kazda konkretna chwila swojego zycia... Jak jesz jablko to smakuj je, jak widzisz ******ace z nieba platki sniegu to ciesz sie ich wodokiem, czuj je... kazda chwila Twojego zycia niech bedzie dla Ciebie radoscia. Tym sposobem z automata przyciagniesz sobie szczescie i spelnienie...

Podsum (HB) calego rokladu to VI Kochankowie... Serce... Patrz sercem, czuj sercem. Podsum (HB) tych trzech kart tla to XXII Glupiec i IV Cesarz. Jak nic... czeka Cie nowy poczatek... A tu wszystko mozliwe... ;) Pozwolic sobie poniesc sie chaosowo, poniesc sie na luzie zyciu... i masz ogromna szanse, aby z tego wylonilo sie cos trwalego, co Ciebie zadowoli... i przyniesie wreszcie spelnienie.

Edytowane przez SacralNirvana
Poprawilam: podsum byl zle wyliczony... Nie swiat i cesarzowa a glupiec i cesarz :)
  • Lubię to! 1
Napisano

Odetnij się od chorych uczuć, bądź niezależna, kieruj się bardziej rozumem...

Napisano

jest lub bedzie pan, na ktorym Ci zalezy - prawdopodobnie zagranicą lub tam wyjedzie

kontakt z nim to bedzie to, czego szukasz - natomiast znajomosc ta niesie/bedzie niosla ze soba tez problemy, rozdarcie czy tez bol

to moze byc spowodowane checia wyjazdu do niego/razem (a rodzina/oraca gdzie indziej jest) badz z racji wlasnie odleglosci zwiazek ten bedzie utrudniony,

bo jesli zostaniesz bez niego - tez ciezko moze byc

Król kielichów, Świat, As kielichów=Swiat/Cesarzowa

mozliwe, ze zdecydujesz sie wyjechac

Cesarzowa mowi nie tylko o spelnieniu, ale tez o aspekcie rodziny - ona (rodzina) powoduje to rozdarcie

albo masz dzieci, ktore wymagaja opieki i zasadniczo jestes bardziej matka niz kochanka - lub tez chodzi o tesknote/kontakt z rodzina'

dodatkowy mozliwy aspekt to wlasna fima, ktora trzeba by bylo zostawic

zatem szanse na rozdarcie wwenetrzne, tu w 3 mieczach, jest spore

tu bedzie jakas decyzja - wte badz wewte, zwiazana z panem i wyjazdem...

mozna sie zastanawiac, jaki sens w spelnieniu ma 3 mieczy, skoro to smutna karta

byc moze do szczescia trzeba dojsc przez poswiecenie czegos

wybory czesto sa trudne...

• Lubię to! 1
Napisano

Wpadłam na to na wczorajszym spacerze.

Ból i cierpienie może być też motywatorem do działania, do zmiany.

Wtedy wyjaśnienie kart nabiera większego sensu. Cierpienie, które przynosi zmiany i oczyszczenie i co za tym idzie spełnienie i szczęście. :)

Zwłaszcza, że jestem coraz bardziej zdeterminowana w szukaniu pracy, której brak (a byle czego się nie chcę chwytać bo i ambicje mam spore). Kasa się kończy w zastraszającym tempie. A i uczuciowo też nie najlepiej.

3 miecze, to może być takie podstawienie pod ścianą, przejście przez ogień, by było lepiej.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Zanim napiszę swoją interpretację zadam Ci pytanie ~ Czy Ty jesteś w niesatysfakcjonującym związku ? W związku w którym cierpisz ? Albo czy jesteś sama a ciągle czekasz na faceta którego masz w sercu ?

Napisano (edytowane)

To ostatnie raczej. Rozstałam się z facetem już jakiś czas temu. Rozstaliśmy się w zgodzie. Nie utrzymuję z nim jednak żadnej relacji i nie szukam kontaktu. Staram się zapomnieć i zająć innymi rzeczami, ale to nie jest łatwe. Czasem myśli wyskakują jak diabeł z pudełka.

Czekasz, to dobrze powiedziane. Czekam i sama nie wiem na co. Wiem, że powinnam rozstać się z przeszłością, znam zasady. ;) Ale jakoś nie mogę. Mówię sobie: "puszczam go wolno, jestem gotowa na coś nowego", a wszystko wręcz we mnie krzyczy: "nie, nie rób tego!"

Ale wszystko rozgrywa się bardzo cicho, wewnątrz mnie. Nawet już nie zwracam na to uwagi. Liczę na to, że nie karmiąc potwora przeszłości rozmyślaniem i rozpamiętywaniem, wszystko umrze śmiercią naturalną we mnie.

Edytowane przez Ewitta
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Otóż to...

Pytanie brzmiało "co mi da spełnienie w życiu"? Wyciągnęłam 3 miecze

Postawiłam karty uzupełniające - jak mam ową kartę zrozumieć?

Król kielichów, Świat, As kielichów

A więc...

Pierwsze moje czucie jak spojrzałam na te karty było takie:

Powinnaś Kochanie zrozumieć że aby zbudować coś warościowego/nowego - najpierw trzeba coś zburzyć, w tym przypadku całkowicie wyzbyć się nadzieii jakichkolwiek na relację z tym Panem któego jeszcze nosisz w swoim sercu, poprzez co energetycznie jeszcze bardzo mocno przy Nim tkwisz...

Tylko zamykając ewidentnie tamten rozdział otworzysz się na nowe Uczucie i właśnie to - Da Ci Spelnienie...)

Napisano

3 mieczy to budowanie po uprzednim oczyszeniu gruntu... Kiedyś gdzieś czytałam chyba u Jóźwiaka takie porównanie: Ludzie chcą wybudować autostardę dla lepszej komunikacji i polepszenia warunków zycia.. Nim to zrobią trzeba do cna wykarczować ziemię na której to będzie, wyciąć lasy, zburzyć domy.... Tutaj zgodzę się z Mysteriuos_Woman co da Ci spełnienie... świadomość że aby zbudować coś stałego i stabilnego trzeba oczyścić grunt ... pozbyć się swoich przekonań, które nieraz ograniczają...

• Lubię to! 1
Napisano
To ostatnie raczej. Rozstałam się z facetem już jakiś czas temu. Rozstaliśmy się w zgodzie. Nie utrzymuję z nim jednak żadnej relacji i nie szukam kontaktu. Staram się zapomnieć i zająć innymi rzeczami, ale to nie jest łatwe. Czasem myśli wyskakują jak diabeł z pudełka.

Czekasz, to dobrze powiedziane. Czekam i sama nie wiem na co. Wiem, że powinnam rozstać się z przeszłością, znam zasady. ;) Ale jakoś nie mogę. Mówię sobie: "puszczam go wolno, jestem gotowa na coś nowego", a wszystko wręcz we mnie krzyczy: "nie, nie rób tego!"

Ale wszystko rozgrywa się bardzo cicho, wewnątrz mnie. Nawet już nie zwracam na to uwagi. Liczę na to, że nie karmiąc potwora przeszłości rozmyślaniem i rozpamiętywaniem, wszystko umrze śmiercią naturalną we mnie.

i karty w przyszłość nie wybiegały a skupiły się na chwili obecnej...ładnie to zobrazowały co tu napisałas ból świadomości....ale los da ci kolejna szansę