Davisa Napisano 18 Stycznia 2013 Napisano 18 Stycznia 2013 Spodobał mi się ten rozkład, więc postanowiłam dostrzec w sobie to, czego nie widzę... 1. Kim jestem obecnie dla siebie? - 6 mieczy Osobą, która poszukuje w życiu nowych możliwości, rozwiązań. 2. Co jest moja mocna strona? - 2 mieczy Krytyczna postawa, sceptycyzm. Nie tak łatwo mi coś wmówić. 3. Co jest moja slaba strona? - 8 buław Niecierpliwość. 4. Czego brakuje mi w zyciu? - 10 mieczy Pozostawienia za sobą tego, co już dobrze nie funkcjonuje. Zakończenia pewnych spraw, odcięcia się od nich, by móc spokojnie zająć się nowymi. 5. Czego ucza mnie obecne trudnosci? - Gwiazda Spojrzenia w przyszłość z szerszej perspektywy, nadziei, wiary. 6. Czego nie dostrzegam? - Walet mieczy Nie wiem. Jakiś konflikt wisi w powietrzu, zagrożenia przychodzące z zewnątrz, od kogoś. Ktoś mi źle życzy, ma pretensje? 7. Co ukrywam przed soba? - Cesarz Że tak naprawdę jestem osobą która ma jasny obraz tego, jak moje życie powinno wyglądać 8. Czego mam sie w zyciu nauczyc? - Wieża Odwagi, uzewnętrznienia, 9. Z czym powinnam sie rozstac? - 8 monet Ze świadomością, że mam za mało wiedzy i nieustannie muszę się czegoś uczyć (?) 10. Co jest moim bogactwem? - Sprawiedliwość No tak, mam sile poczucie sprawiedliwości. Nie lubię być krzywdzona, ale też nie chcę nikomu krzywdy zrobić.. 11. Czego sie boje? - Świat Utknięcia, zastoju, zamknięcia się w swoim świecie? 12. Czego nie moge w sobie zaakceptowac? - 6 buław Optymizmu, sukcesów, wiary w siebie 13. Jak widza mnie inni ludzie? - 10 monet Jako osobę spełnioną, o bogatym wnętrzu, potrafiącą cieszyć się drobiazgami. 14. Czego unikam w zyciu? - 4 monety Chciwości, obsesji na punkcie własnego bezpieczeństwa. 15. Co da mi spelnienie? - Królowa monet Wytrwałe dążenie do celu, stabilizacja, sukcesy zawodowe, materialne. Cytuj
women32 Napisano 18 Stycznia 2013 Napisano 18 Stycznia 2013 1. Kim jestem obecnie dla siebie ? - 6 mieczy-jesteś osobą,która osiąga wymarzone cele i dąży do nich potrafisz dostrzegać nowe horyzonty i możliwości. 2. Co jest moją mocną stroną ? - 2 mieczy-uparte dążenie do rozwiązywania problemów,rzetelność,umiejętność koncentracji,talent dyplomatyczny. 3. Co jest moją słabą stroną? - 8 buław-szybkie działanie czasami nieprzemyślane i zgadzam się niecierpliwość. 4. Czego brakuje mi w życiu? - 10 mieczy-umiejętności rozpoczynania wszystkiego od nowa bez oglądania się wstecz... 5. Czego uczą mnie obecne trudności ? - Gwiazda-że poprzez naprawianie błędów będziesz oczyszczona i możesz wtedy przygotowywać się na spełnianie swoich oczekiwań.Uczą Cię,że trzeba patrzeć optymistycznie i z wiarą w przyszłość. 6. Czego nie dostrzegam? - Walet mieczy-kogoś fałszywego w Twoim otoczeniu,zazdrośnika...lub zazdrośnicę. 7. Co ukrywam przed sobą ? - Cesarz-jak dla mnie myślę,że jesteś za mało pewna siebie troszkę mało wiary w siebie i w swoje możliwości masz a potencjał jest duży w Tobie. 8. Czego mam się w życiu nauczyć ? - Wieża-postrzegania kogoś lub czegoś,czasami zmian w światopoglądzie,nie wątpić w sens życia nie podłamywać się,mieć umiejętność zaczynania wszystkiego od nowa nawet jeśli wydaje się,że nie ma to żadnego sensu na odbudowanie. 9. Z czym powinnam się rozstać? - 8 monet-Masz szansę osiągnąć mistrzostwo tam, gdzie wymaga ono żmudnej pracy i ćwiczeń powtarzanych w nieskończoność. A rozstać się musisz hmmm nie wiem jak to ująć z leniwym podejściem do niektorych spraw lub negatywnym myśleniem,że na co mi to i po co... 10. Co jest moim bogactwem? - Sprawiedliwość-trzeźwe, rzeczowe podejście, świadomość odpowiedzialności za swoje myśli i uczynki,uczciwość. 11. Czego się boje? - Świat-ucieczki od życia, błąkania się i błądzenia,skostniałości, zanikającej szlachetności,poświęcenia dla miłości.Rezygnacji z czegoś tuż przed osiągnięciem celu. 12. Czego nie mogę w sobie zaakceptować ? - 6 buław-oglądania się na innych nie lubisz tego. 13. Jak widza mnie inni ludzie? - 10 monet-jako osobę szanujacą poglądy innych,ustabilizowaną i rodzinną z dużym poczuciem własnej wartości. 14. Czego unikam w życiu? - 4 monety-przywiązania do pieniędzy,rzeczy materialnych.Skąpstwa. 15. Co da mi spełnienie? - Królowa monet-Myślę,że jakieś stanowisko kierownicze,nadajesz się na "szefową" Poza tym eksponowanie swojej kobiecości, praktycyzmu i wdzięku. Fascynacja światem, jego pięknem i magicznością,oraz spełnienie w przyszłości ( lub teraz ) w roli idealnej matki i żony:-) 1 Cytuj
Gość Daffne Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 1. Kim jestem obecnie dla siebie? - 6 mieczy osobą rozważającą nowe, inne możliwości w realizacji siebie...Możesz uważać siebie za osobę rozważną, analizującą zanim podejmie jakieś życiowe decyzje. 2. Co jest moja mocna strona? - 2 mieczy Twoją mocną stroną jest intelekt, umiejętność rozmów...bronienia swoich racji, ale też może być zdolność do odrzucania tego co niezgodne z Tobą, Twoimi przekonaniami lub w jakiś sposób szkodliwe i niewnoszące nic wartościowego do Twego życia. Wyparcie umysłem problemu...i odrzucenie ich dość radykalne...się tu uwypukla...to również przydatne i cenne bo wymaga siły i odwagi by umieć odciąć się gdy tego chcemy i nie pozwolić na siebie wpływać. Niezależność myślenia i stanowczość się tu zaznacza. 3. Co jest moja slaba strona? - 8 buław hm może nadmierna impulsywność, spontaniczne zachowania czasem nieprzemyślane? Działanie zrywami...na przemian z mała aktywnością. 4. Czego brakuje mi w zyciu? - 10 mieczy hm brakuje...jeszcze odcięcia się w pełni od starych spraw z jakichś powodów, które nie mają już miejsca w Twoim życiu. W umyśle jeszcze tkwi pamięć o tym co było. Należy oczyścić umysł. 5. Czego ucza mnie obecne trudnosci? - Gwiazda Wszelkie trudności uczą Cię...mieć nadzieje i wiarę w siebie. Pokazują Ci, że potrafisz sobie poradzić. Wbrew pozorom wraz z trudnościami przychodzi u Ciebie większa wiara...w siebie...rośniesz w siłę . 6. Czego nie dostrzegam? - Walet mieczy nie dostrzegasz w sobie złośliwości, jakichś złych emocji, które w Tobie jeszcze są zagnieżdżone i czasem się uaktywniają w sprzyjających okolicznościach. 7. Co ukrywam przed soba? - Cesarz Przed samą sobą ukrywasz, że silna z Ciebie tak naprawdę kobitka. Bardzo stanowcza zaradna jeśli tylko chce a i dominujący bywać potrafisz...ale nie wiem czemu nie chcesz w sobie tego zobaczyć. Może...za mało wiary? Widać jednak, że ona przyjdzie, tylko czasu troszkę potrzeba . Drugą opcją...jaka przyszła mi na myśl może być wypieranie...że potrzebujesz silnego mężczyzny przy sobie. Może jakieś doświadczenia złe wpłynęły na takie wypieranie. 8. Czego mam sie w zyciu nauczyc? - Wieża powinnaś nauczyć się, że w życiu nic nie jest stałe i na zawsze...nam dane. O wszystko trzeba się starać i zabiegać bo nic samo nie pzrychodzi, ale też ważne by...umieć godzić się z końcem czegoś...jaki i akceptować i pracować na nowy początek. Nie poddawać się gdy coś sie nie powiodło tylko budować od nowa w oparciu o nowe okoliczności z wykorzystaniem zebranych doświadczeń. Tzw. nauka na blędach i wcielanie tego w życie w zaczynaniu od nowa. 9. Z czym powinnam sie rozstac? - 8 monet z czarnymi myślami, być może brakiem wiary...albo dosłownie w wykazywaniu starań tam gdzie to nie jest doceniane i człowiek...nie tylko marnuje swoją energię, ale też..budzi to niezadowolenie. 10. Co jest moim bogactwem? - Sprawiedliwość Twoim bogactwem jest silne poczucie sprawiedliwości. Masz właściwe proporcje między Dobrem, a Złem i to może bardzo dobrze wpływać na relacje z otoczeniem. Z natury zdaje się jesteś uczciwa, a i potrafisz domagać się własnych praw jesli zachodzi taka konieczność. 11. Czego sie boje? - Świat obawiasz się albo nachodzą Cię czasem myśli, że wraz z końcem pewnego etapu w Twoim życiu skończy się ciekawy czas w Twoim życiu. Zupełnie jakby świat miał sie dla Ciebie skończyć? Otóż nie skończy się, a nawet będzie lepszy i to o wiele 12. Czego nie moge w sobie zaakceptowac? - 6 buław być może źle Ci się kojarzy żądza władzy cwaniactwo i chęć wygrywania za wszelką cenę...możliwe, że kojarzy Ci się to z czymś niestosownym albo niezgodnym Tobą samą stąd i niechęć i brak akceptacji tej strony? Albo masz tendencję do stawiania na swoim, duża duma i nie chcesz tego w sobie dostrzec bo masz inny obraz siebie przed oczyma? 13. Jak widza mnie inni ludzie? - 10 monet widzą Cię jako osobę poukładaną, stabilną emocjonalnie i psychicznie, która ceni sobie...bezpieczeństwo życiowe 14. Czego unikam w zyciu? - 4 monety unikasz...podejmowania walki...nie masz ciśnienia i żądzy posiadania...nie bywasz zaborcza, to nie jest zgodne z Tobą, cenisz sobie spokój 15. Co da mi spelnienie? - Królowa monet spełnienie da Ci realizowanie sie życiowe w różnych sferach życia. Możliwe, że lubisz dostatnie życie, wygodę oraz stabilizacja. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi