joannalp Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Co oznaczał sen mojej babci? 7 denarów,3 kielichy,As buław sum. IX Eremita i II Papieżyca no w sumie wyszła moja babcia:D ale co do kart to nie wiem...jakby coś się miało wydarzyć...pierwsze co mi przyszło na myśl to nowy wnuk xD poradzi coś ktoś?? Cytuj
Kędry Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Opisz krótko ten sen - oczywiście jeśli chcesz. Cytuj
joannalp Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Napisano 19 Stycznia 2013 na snach nie znam dlatego położyłam karty...ale opisać mogę siedziała babcia z dziadkiem(który nie żyje od wielu lat) w swoim starym mieszkaniu...siedziała zdziwiona jaki ten pokój duży i jasny...potem ja przyszłam...a właściwie zajrzałam do tego pokoju...a babcia (jak to babcia)...się zmartwiła że nie ma nic na obiad...powiedziała że usmaży mi jajka..wtedy dziadek powiedział że jej pomoże i złapał ja za rękę...ta ręka była strasznie zimna...od razy się obudziła i miała zimna tą rękę aż jej się wydawało że ktoś ją dotknął Cytuj
Kędry Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 Ja za to lepiej się nam na snach niż na kartach, dlatego prosiłam o opisanie go. Otóż sen może sugerować, że pojawi się nowy potomek - jajka są przecież symbolem nowego życia, a i pora dnia południe wskazuje na wiek "dojrzały" do macierzyństwa. Sen ma również drugie znaczenie. Otóż dziadkowie chcą dla Ciebie jak najlepiej, pragną, aby Twoje życie było jasne i z szeregiem wielu możliwości - dlatego pokój jest duży i jasny. Ponadto pokój ma kształt najczęściej kwadratu albo prostokąta, a te figury są symbolem mandali - doskonale ukończonego dzieła. Aby jednak Twoje życie stało się uporządkowanym i w jakimś stopniu doskonałym "światem" - musisz dużo energii włożyć w jego kształtowanie. I tu babcia ma zmartwienie- bo Tobie tej energii brak (stąd jej niepokój, że nic nie ma na obiad). W snach pożywienie jest symbolem naszej energii, wewnętrznej siły która napędza nas do działania. U Ciebie wygląda jakby ten kurek z energią został przykręcony. Chcąc nadal czerpać ze swojej mocy trzeba zanurzyć się w swoim wnętrzu - jak ten tarotowy Pustelnik i w spokoju zastanowić się nad swoim życiem. Musisz być takim poszukiwaczem, rozważnym i mądrym, a wtedy odnajdziesz swój idealny świat - taki jak na karcie o tej samej nazwie. Pozdrawiam Cytuj
joannalp Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Napisano 19 Stycznia 2013 wow...dziękuję za interpretacje;) jeśli chodzi o te drugie znaczenie to jest dużo w tym prawdy...bo babcia się martwi czasem aż za bardzo;) wie że planuje się wyprowadzić ale nie mogę na razie bez stałej pracy natomiast jeśli chodzi o dodatkowego człowieczka to mam nadzieję że nie będzie on z mojej strony:D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi