maddie88 Napisano 19 Stycznia 2013 Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, We wtorek mam ostatni etap rozmowy kwalifikacyjnej... Zadałam więc kartom parę pytań 1. Ogólny przebieg rozmowy: Cesarzowa (odpowiedź), tło: 3 Denarów, Rycerz Kielichów => Rydwan- Rozmowa przebiegnie dosyć sprawnie, zaprezentuję się z dobrej strony, docenią moje kwalifikacje... Będzie miło, podejdą do mojej osoby poważnie... Mogą jednak poruszyć kwestie mojego dalszego dokształcania się. 2. Jaka postawa i sposób zachowania będą dla mnie najkorzystniejsze? Paź Kielichów - Uprzejmość, pokora, empatia...skromność... 3. Postawa pracodawcy wobec mnie: Sąd (odpowiedź), tło: 3 Buław, Paź Denarów => Gwiazda - Bardzo ciepłe, wręcz prawie że przyjacielskie Będzie próbował określić rolę mojej osoby w dłuższym okresie czasu... Ma jakieś pomysły, chce je wcielać w życie i będzie wiązać z moją osobą pewne nadzieje... ALBO: Uzna, że mam inne plany zawodowe, wiem, w jakim kierunku chcę się rozwijać i to stanowisko byłoby dla mnie przejściowe... A oni potrzebują osób, z którymi zwiążą się na dłużej... 4. Wynik: 4 Denarów (odpowiedź), tło: As Pucharów, 2 Pucharów, 10 Pucharów => Śmierć - Moim zdaniem, nie przyjmą mnie... Będą trzymać się sztywnych wytycznych lub uznają, że nie są w stanie spełnić moich finansowych oczekiwań (chociaż w to wątpię, bo nie są zawyżone)... Ale widać w tle inne możliwości zarobkowania. 5. Jakie zrobię wrażenie podczas rozmowy? 9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Rydwan, Królowa Denarów => Siła - Jako osoby wiedzącej w jakim kierunku chce się rozwijać, zdecydowanej...i chyba ogólnie zadowolonej...pogodnej? Nie wiem, jak rozumieć tę 9 Kielichów... Zadałam jeszcze jedno pomocnicze pytanie, na to, czy dostanę tę pracę, bo karty ogólnie wyszły ładne...ale ta 4 Denarów trochę zbiła mnie z tropu: Król Kielichów (odpowiedź), tło: 3 Denarów, 3 Kielichów, Paź Denarów => Kochankowie - Będą się wahać... Osoba na wyższym stanowisku będzie widziała we mnie potencjał... 3 Kielichów jest dla mnie kartą radości... Ale nadal dla mnie te karty są niejasne... Tutaj powiedziałabym, że tak, że dostanę tę pracę... Ale ta 4 Denarów mówi wyżej, że nie... Mam mętlik... Proszę, pomóżcie... Pozdrawiam, Maddie Edytowane 19 Stycznia 2013 przez maddie88 Cytuj
maddie88 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Kochani, wiem, że nikt nie zinterpretował, ale gdyby ktoś jednak chciał, to do 2 tyg. będzie weryfikacja... Na rozmowie byłam dzisiaj, było bardzo miło, poproszono nawet managera, by dołączył do spotkania, by mógł odpowiedzieć na moje pytania Z mojej wypowiedzi wynikało, że mam także inne zainteresowanie i stanowisko, na które aplikowałam nie jest moją jedyną alternatywą...a w zasadzie nie leży zbytnio w kręgu moich zainteresowań...ale jest jakby po moim kierunku... Byłam szczera. Co do zadań, to nie poszło najgorzej... Nie pamiętałam jednej funkcji w Excelu... Reszta weryfikacji później, jeśli ktoś będzie zainteresowany Pozdrawiam, Maddie Edytowane 22 Stycznia 2013 przez maddie88 Cytuj
Vivere Napisano 22 Stycznia 2013 Napisano 22 Stycznia 2013 Tak sobie patrzę na te karty i jestem dobrej myśli mimo,że ta 4 denarów w moim doświadczeniu nie za dużo przynosi mi dobrego. Natomiast, tło jest przyjemne - no chyba, że mają już kogoś z własnego grona (?) - konotacje. A może Ty masz tam kogoś kto Cie wspiera? Wypadłaś na tej rozmowie bardzo dobrze. Podobałaś się. Pracodawca ma pozycję "otwartą" 3 buławy + Paź Denarów wobec Ciebie. Nie masz doświadczenia zawodowego ale masz oczekiwane przez pracodawcę predyspozycje. Ja tutaj czuję dobre wiadomości dla Ciebie. 1 Cytuj
maddie88 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Tak sobie patrzę na te karty i jestem dobrej myśli mimo,że ta 4 denarów w moim doświadczeniu nie za dużo przynosi mi dobrego. Natomiast, tło jest przyjemne - no chyba, że mają już kogoś z własnego grona (?) - konotacje. A może Ty masz tam kogoś kto Cie wspiera? Wypadłaś na tej rozmowie bardzo dobrze. Podobałaś się. Pracodawca ma pozycję "otwartą" 3 buławy + Paź Denarów wobec Ciebie. Nie masz doświadczenia zawodowego ale masz oczekiwane przez pracodawcę predyspozycje.Ja tutaj czuję dobre wiadomości dla Ciebie. :uscisk: U mnie na razie 4 Denarów też pracy nie pokazała (a podobno pokazuje stałą pracę, bez większych możliwości awansu, napływ gotówki co miesiąc pewny...mimo to mi na razie pokazywała zaciskanie pasa u pracodawcy...ale skoro oni poszukają, to kasę powinni mieć...) Dlatego trochę zgłupiałam, bo tło ładne, karty też mówiące o przyjaznym nastawieniu itp. Dam znać, jak tylko się dowiem Dziękuję, Vivere Edytowane 22 Stycznia 2013 przez maddie88 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 22 Stycznia 2013 Maestro Napisano 22 Stycznia 2013 Ja w pracy pomyslę Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 23 Stycznia 2013 Maestro Napisano 23 Stycznia 2013 1. Ogólny przebieg rozmowy: Cesarzowa (odpowiedź), tło: 3 Denarów, Rycerz Kielichów => Rydwan- Rozmowa pójdzie/poszła (bo po fakcie, nie czytałam weryfikacji, żeby się nie sugerować) szybko, sprawnie, powinnaś wykazać się wiedzą, aczkolwiek Rycek Kielichów bywa zagubiony nieco, może tak być, że zadadzą Ci pytanie/pytania, które zbiją Ciebie z tropu 2. Jaka postawa i sposób zachowania będą dla mnie najkorzystniejsze? Paź Kielichów - wrażliwośc, subtelność, skromność, nienarzucanie swojego zdania, pokora 3. Postawa pracodawcy wobec mnie: Sąd (odpowiedź), tło: 3 Buław, Paź Denarów => Gwiazda - przede wszystkim potencjalny pracodawca potraktuje/potraktował Ciebie poważnie, dał pewnie do zrozumienia, że widzi szansę na to, abyś w jego firmie zdobywała doświadczenie 4. Wynik: 4 Denarów (odpowiedź), tło: As Pucharów, 2 Pucharów, 10 Pucharów => Śmierć - karta 4 denarów to również posiadanie, lęk przed utratą, po tym tle, które tu masz mogą dac Ci szansę, być może zaproponują inne stanowisko, inną funkcję, czy inny rodzaj zatrudnienia, ale jak dla mnie powinnaś coś dostać 5. Jakie zrobię wrażenie podczas rozmowy? 9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Rydwan, Królowa Denarów => Siła - sympatyczna, radosna dziewczyna, elegancko ubrana, z klasą, kontaktowa, uśmiechnięta - jak dla mnie wrażenie b.korzystne Zadałam jeszcze jedno pomocnicze pytanie, na to, czy dostanę tę pracę, bo karty ogólnie wyszły ładne...ale ta 4 Denarów trochę zbiła mnie z tropu: Król Kielichów (odpowiedź), tło: 3 Denarów, 3 Kielichów, Paź Denarów => Kochankowie - myślę, że potencjalny pracodawca poczuje do Ciebie sympatię i da Ci szansę, możliwe, ze zaproponuje jakieś szkolenie,kursy czy coś w tym stylu Ogólnie karty masz ładne;) 1 Cytuj
maddie88 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Napisano 23 Stycznia 2013 Inez, dziekuję :uscisk: To, co jestem w stanie zweryfikować na teraz, zgadza się w 100% )) Chodziło o stanowisko, do którego nie jestem przekonana...tzn. mogłabym wykonywać tę pracę, ale...mam inne zainteresowanie (jednak sytuacja na rynku jest też taka, a nie inna), więc byłam momentami zagubiona, jak odpowiedzieć, ale postawiłam na szczerość Pokazałam się od zdecydowanej strony, jeśli chodzi moją specjalność, pytałam o ścieżkę rozwoju w tej firmie, więc może być i tak, że zaproponują coś innego w tej 4 Denarów... Pracodawca jest gotowy przygotować mnie do stanowiska, przedstawili mi możliwości rozwoju itp., tak jak napisałaś. Z tą radosną i uśmiechniętą dziewczyną - pewien punkt w moim CV wywołał uśmiech na mojej twarzy, panią to zaintrygowało...więc opowiedziałam jedną historię... Ogólnie było bardzo miło Miłego dnia Cytuj
Ewitta Napisano 23 Stycznia 2013 Napisano 23 Stycznia 2013 Ładne karty masz na tą pracę, więc zdziwię się wielce jeśli jej nie dostaniesz. Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 23 Stycznia 2013 Napisano 23 Stycznia 2013 Zadałam jeszcze jedno pomocnicze pytanie, na to, czy dostanę tę pracę, bo karty ogólnie wyszły ładne...ale ta 4 Denarów trochę zbiła mnie z tropu: Król Kielichów (odpowiedź), tło: 3 Denarów, 3 Kielichów, Paź Denarów => Kochankowie - Powinnaś dostać tę pracę: Król Kielichów ~ oznacza tutaj według mnie po prostu Twój sukces - dobry start - propozycję pracy dla Ciebie i to dobrą...dalej masz 3 Denarów która jak dla mnie jest superowa jeśli idzie o sprawy zawodowe i tutaj ładnie widać że powinni dać Ci tę szansę...3 Kielichów - tylko potwierdza to co już wcześniej napisałam - masz pracę....a Paź Denarowy pokazuje mi tutaj najzwyczajniej - właśnie dobre wiadomości w sprawie pracy dla Ciebie, oraz że nie zarobisz odrazu kokosów, no i zapewne będziesz się doszkalać.. Powodzonka.)) Cytuj
maddie88 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Napisano 23 Stycznia 2013 @Ewitta, Mysterious Woman, Inez i Vivere: Dziękuję, dziewczyny Wczoraj miałam wrażenie, że chyba mi podziękują...pomimo tego, że raczej wypadłam dobrze... Dałyście mi nadzieję )) Zweryfikuję tak szybko, jak się da :uscisk: Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 23 Stycznia 2013 Napisano 23 Stycznia 2013 A Prooszzz i 3 mam mooocnooo kciuki... nie Dziękuj czasem - co by nie zapeszać ... Cytuj
maddie88 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Napisano 31 Stycznia 2013 Weryfikacja: Firma wstępnie jest na tak, ale ostateczna decyzja będzie na początku przyszłego tyg. Cytuj
maddie88 Napisano 15 Lutego 2013 Autor Napisano 15 Lutego 2013 Inez, tak jak pisałaś, jest inna propozycja stanowiska Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Na początkowe stanowisko przyjeli mężczyzne? Bo z poprzedniego rozkładu pamiętam,że coś takiego widziałam,że chłopak może Cie jakiś ubiec.. EDIT: No i gratuluje propozycji na inne stanowisko:) 1 Cytuj
maddie88 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) Na początkowe stanowisko przyjeli mężczyzne? Bo z poprzedniego rozkładu pamiętam,że coś takiego widziałam,że chłopak może Cie jakiś ubiec.. EDIT: No i gratuluje propozycji na inne stanowisko:) O, właśnie... Dziękuję, GTI, że mi przypomniałaś... Tak, tak - Ty i Mysterious Woman, pisałyście o jakimś menie... I faktycznie, jest jakiś Portugalczyk Tylko jeszcze nie dotarł :] Pracujemy w dwuosobowych zespołach. Hmmm...ciekawi mnie w takim razie, co zadecydowało o takim podziale stanowisk (podzielili nas pomiędzy 3 funkcje, a rekrutowali na jedno stanowisko, przynajmniej my tylko o takim wiedzieliśmy). Dziwne W procesie rekrutacji brała też udział firma rekrutująca, więc któraś ze stron czegoś musiała nie przekazać... Charakter pracy jest ten sam, więc nic wielkiego się nie dzieje, ale to i tak bubel ze strony pracodawcy. Kurcze, chyba zapytam się kart, skąd ten podział... Czyli myślisz, że ten chłopak aplikował wcześniej? Na rozmowie już pytali się mnie, czy jestem elastyczna, jeśli chodzi o pracę, więc może tak... Miłej niedzieli Edytowane 17 Lutego 2013 przez maddie88 Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Maddie dziekuje za weryfikacje:) Pan będzie odpowiedzialny według mnie,ale i charyzmatyczny,z takim rozmachem go widziałam. Grunt,że inne stanowisko dostałaś bo karty ładne były Cytuj
maddie88 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Napisano 17 Lutego 2013 Maddie dziekuje za weryfikacje:) Pan będzie odpowiedzialny według mnie,ale i charyzmatyczny,z takim rozmachem go widziałam.Grunt,że inne stanowisko dostałaś bo karty ładne były Czyli myślisz, że ten chłopak aplikował wcześniej? Na rozmowie już pytali się mnie, czy jestem elastyczna, jeśli chodzi o pracę, więc może tak... Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Maddie ja myślę,że wszystko przyszło w czasie rozmów przeprowadzonych z Wami. Uznali ,że on będzie odpowiedniejszy do tego. Ty zrobiłas na nich wrażenie również,ale wydawałaś się może pożyteczna w innym aspekcie którego on nie posiadał. Może cięzko im było sie zdecydować dlatego przyjeli wiecej osób. Tak myśląc według mnie -nie posługując sie kartami. Cytuj
maddie88 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Napisano 17 Lutego 2013 Maddie ja myślę,że wszystko przyszło w czasie rozmów przeprowadzonych z Wami. Uznali ,że on będzie odpowiedniejszy do tego. Ty zrobiłas na nich wrażenie również,ale wydawałaś się może pożyteczna w innym aspekcie którego on nie posiadał. Może cięzko im było sie zdecydować dlatego przyjeli wiecej osób. Tak myśląc według mnie -nie posługując sie kartami. Z tym zdecydowaniem to prawda Podobno kilku menegerów chciało te same osoby Może kiedyś dowiem się prawdy Jeszcze raz dziękuję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi