Vivere Napisano 20 Stycznia 2013 Napisano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Jest coś, co mi leży na sercu a jednocześnie stoi kością w gardle. Waham się, czy poruszyć temat, czy powiedzieć osobie, że mnie zawiodła i, że zachwiała moje zaufanie. Nie chcę draki i obawiam się skutków/reakcji. Ta osoba jest mężczyzną. 7 - to karta wyjściowa, czy łatwa czy trudne będzie podjęcie decyzji 3 buław – będę chyba czekała na sprzyjający czas, na odpowiedni klimat, okazję. Jeśli powiem .....................................5 Paź Buław ...........................1 Król Kielichów .............3 Sąd Ostateczny 3-1-5 - karty mówiące, co będzie się działo, jeśli pytający zrealizuje swój zamiar Jeśli powiem, to mogę liczyć na zrozumienie, sytuacja się oczyści. Możliwe, że co nieco zostanie mi wyjaśnione. ( na to liczę) Jesli nie powiem. .............4 Paź Mieczy ...........................2 As Mieczy .....................................6 9 Denarów 4-2-6 - karty mówiące, co będzie, jeśli nie zrealizuje swojego zamiaru Jeśli nie powiem, to będę o tym intensywnie myślała, analizowała i mogę się w tym wszystkim zapętlić. I tak mnie to będzie męczyło, że będę się z Panem droczyć i może sprzeczać. Wcześniej czy później jednak powiem? Ino mniej przyjaznie. Proszę o pomoc w podjęciu decyzji Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Vivere Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 20 Stycznia 2013 Maestro Napisano 20 Stycznia 2013 Lepiej jak powiesz, bo widać,ze sytuacja się wyjaśni, do niego dotrze,że Cię zawiódł i skończy się milo, natomiast gdy nic nie powiesz,to będziesz zła, nadal będą jakieś niedopowiedzenia,niedomówienia.. 1 Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 20 Stycznia 2013 Napisano 20 Stycznia 2013 7 - to karta wyjściowa, czy łatwa czy trudne będzie podjęcie decyzji 3 buław – póki co czekasz bo nie jest to dla Ciebie jak widać decyzja łatwa do podjęcia... Jeśli powiem .....................................5 Paź Buław ...........................1 Król Kielichów .............3 Sąd Ostateczny 3-1-5 - karty mówiące, co będzie się działo, jeśli pytający zrealizuje swój zamiar Jeśli powiesz, to możesz liczyć na pozytywny efekt rozmowy, widać że to jest osoba lojalna i wierna, chodzi mi o to że nie zawinie się bo powiesz coś nie po Jego myśli...wyjaśnicie sobie zaistniałą sytuację po prostu... Jesli nie powiem. .............4 Paź Mieczy ...........................2 As Mieczy .....................................6 9 Denarów 4-2-6 - karty mówiące, co będzie, jeśli nie zrealizuje swojego zamiaru Jeśli nie powiesz to stanie się to w końcu dla Ciebie trudne do ogarnięcia - będziesz analizowała i trudno Ci będzie okiełznać sytuację i myśli swoje - to będzie taki marsz myśli w nieprawidłową stronę, no i sama przyblokujesz możliwość wyjaśnienia nieporozumienia a to co Ci leży na sercu może spowodować ryzykowne zachowania w stronę Pana (Paź Mieczy & As Mieczy) no i w efekcie będziesz sama się z tym dalej borykała - zachowywała pozory i robiła dobrą minę do złej gry...w wyniku czego sprzeczka będzie wisiała w powietrzu... Mów Kochana... Cytuj
Gość gość5 Napisano 20 Stycznia 2013 Napisano 20 Stycznia 2013 jak powiesz to i kamien z serca i pan sie zrozumieniem wykaże- ze nie zawsze wszystko musi ci pasowac, jak nie powiesz to bedzie roslo i pecznialo a jak eksploduje to sie okaze, ze ty ciezar masz za sobą- bynajmniej ten ale drugi juz wisi w powietrzu w postaci zepsutego jaja.... lepiej od razu i na spokojnie, by emocji niepotrzebnych nie wzbudzac Cytuj
Davisa Napisano 20 Stycznia 2013 Napisano 20 Stycznia 2013 Powiedz. Nie masz się czego obawiać a Tobie ulży :-) Cytuj
Wrozbita_Oramin Napisano 20 Stycznia 2013 Napisano 20 Stycznia 2013 Gdy powiesz - poza wyjaśnieniami otrzymasz również pewną rekompensatę. Natomiast gdy będziesz milczeć - zacznie coś niegrać w tej relacji - to nieporozumienie, czy też obniżenie zaufania spowoduje, ze zabraknie Ci cząstki do pełni szczęścia. 1 Cytuj
Gość Pasqualina Napisano 20 Stycznia 2013 Napisano 20 Stycznia 2013 Zdecydowanie lepiej dla relacji jak powiesz co leży Viverkowi na wątrobie, w przeciwnym razie siekiera już wisi w powietrzu i może skończyć się sprzeczką... a tak rozwiążesz całą sytuację na spokojnie i kamień z serca powinien Ci spać. Swoją drogą mi ten rozkład nigdy się nie sprawdza, karty mam zawsze takie, że powodują u mnie jeszcze większy mętlik w głowie, a u Ciebie wyszło wszystko ślicznie i klarownie Cytuj
SacralNirvana Napisano 21 Stycznia 2013 Napisano 21 Stycznia 2013 Ja bym powiedziala, ze lepiej wyjasnic, bo jezeli tego nie zrobisz to bedziesz chodzila jako ta bomba z opoznionym zaplonem, ktora moze w kazdej chwili w niespodziewany i niekontrolowany sposob wybuchnac. Wiec lepiej rzeczywiscie odczekac na ten odpowiedni moment i wtedy z wyczuciem poruszyc ten temat. Sytuacja bedzie miala szanse sie oczyscic a pan przed Toba wytlumaczyc, co raczej zrobi a atmosfera miedzy Wami ulegnie poprawie. Poza tym w gornym rozkladzie na TAK masz karte z AW - Sad... to tez juz wskazowka, ze ta decyzja jest ta lepsza, trafniejsza. 1 Cytuj
Vivere Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Napisano 21 Stycznia 2013 Swoją drogą mi ten rozkład nigdy się nie sprawdza, karty mam zawsze takie, że powodują u mnie jeszcze większy mętlik w głowie, a u Ciebie wyszło wszystko ślicznie i klarownie "Decyzję" praktykuję od dawna. Zwykle mi służy dobrą radą. Zobaczymy jak tym razem. Wrozbita_Oramin Gdy powiesz - poza wyjaśnieniami otrzymasz również pewną rekompensatę. Natomiast gdy będziesz milczeć - zacznie coś niegrać w tej relacji - to nieporozumienie, czy też obniżenie zaufania spowoduje, ze zabraknie Ci cząstki do pełni szczęścia. Jestem ciekawa rekompensaty. Juz się cieszę na to NIc nie pozostało, tylko uaktywnić się w tych 3 buławach. dziekuję za pomoc. Cytuj
Vivere Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Napisano 21 Stycznia 2013 Ja bym powiedziala, ze lepiej wyjasnic, bo jezeli tego nie zrobisz to bedziesz chodzila jako ta bomba z opoznionym zaplonem, ktora moze w kazdej chwili w niespodziewany i niekontrolowany sposob wybuchnac. Wiec lepiej rzeczywiscie odczekac na ten odpowiedni moment i wtedy z wyczuciem poruszyc ten temat. Sytuacja bedzie miala szanse sie oczyscic a pan przed Toba wytlumaczyc, co raczej zrobi a atmosfera miedzy Wami ulegnie poprawie. Poza tym w gornym rozkladzie na TAK masz karte z AW - Sad... to tez juz wskazowka, ze ta decyzja jest ta lepsza, trafniejsza. Tej bomby się właśnie obawiam a ja nie chcę draki Cytuj
Vivere Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Napisano 23 Stycznia 2013 Powiedziałam, i już. Czułam, że mężczyzna jest nieco skrępowany - zachowanie typowe dla Pazika (niedojrzale), improwizował, nie mógł zebrać myśli, starał sie coś powiedzieć ale było od rzeczy. Nie chciałam bardziej krępować. Zostawiłam sprawę Panu do przemyślenia. Nie wymagałam wyjaśnień, zwłaszcza natychmiast. Niech przemyśli nim zabrnie w kozi róg. Mi ulżyło, teraz Pan się boryka z problemem ( chyba?) Wsio odbyło się na spokojnie. Ciekawe co dalej. Cytuj
Vivere Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Napisano 27 Stycznia 2013 a dalej: Pan się nisko pokłonił, wyjaśnił i dostał kredyt zaufania! Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 27 Stycznia 2013 Napisano 27 Stycznia 2013 a dalej:Pan się nisko pokłonił, wyjaśnił i dostał kredyt zaufania! To dobrze:) Trzymam kciuki:* Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi