Skocz do zawartości

Czy będzie rozwód w tym roku?

patai

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy będzie w tym roku rozwód Państwa X?

Odp.: 7 Buław

Tło : Śmierć 8 Mieczy 4 Puchary = Smierć

Jeśli nie rozwód to próba zmian, postawienia na swoim, wyrwanie się z zaklętego kręgu i stagnacji, która nie cieszy już.

Dla siostry, z pozwoleniem wrzucenia na forum.

Napisano

samego rozwodu to raczej jeszcze nie, ale kroki w kierunku jego otrzymania jak najbardziej tak, tylko mogą pojawić się jakieś problemy i sprawa utknie w miejscu (4 puchary)

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

No kochanie nie widać tutaj jeszcze rozwodu ~ widać natomiast że jedna osoba bardzo będzie walczyła o zachowanie trwałości tego związku...no ale sytuacja będzie nieciekawa w tym małżeństwie...

Napisano

No kochanie nie widać tutaj jeszcze rozwodu ~ widać natomiast że jedna osoba bardzo będzie walczyła o zachowanie trwałości tego związku...no ale sytuacja będzie nieciekawa w tym małżeństwie...

Niby tak... ale te dwie Kostuchy mnie zastanawiają + 7 Buław. To jakby początek zmian, ruszenie z czymś mimo braku zrozumienia otoczenia. Trudno zgadnąć....

Napisano

Będą wątpliwości jednej strony, może nawet będzie chciała się dogadać,pogodzić, ale druga strona w zaparte będzie dążyła do rozwodu. W tym roku jednak raczej do niego nie dojdzie.

W tej 7 buław może być jakaś osoba trzecia, która będzie namawiała czy motywowała jednego z małżonków do rozwodu.

Napisano
Niby tak... ale te dwie Kostuchy mnie zastanawiają + 7 Buław. To jakby początek zmian, ruszenie z czymś mimo braku zrozumienia otoczenia. Trudno zgadnąć....

Dokładnie. Ale pytanie było: czy w tym roku?

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

No Kochanie ja właśnie między innymi w tej 7 Buław widzę walkę o zachowanie trwałości w tym związku..poza tym Śmierć & 4 Kielichów to taka degradacja, ale pokazuje się tutaj też własnie to - że ktoś w tym związku jest w stanie bardzo duuużooo poświęcić dla tej drugiej osoby...

Napisano
Dokładnie. Ale pytanie było: czy w tym roku?

Dodam, że osób namawiających do rozwodu jedną ze stron jest kilka.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Dodam jeszcze że przy tym pytaniu i kartach pozostałych 8 Mieczy pokazuje też brak zmiany sytuacji - czyli brak rozwodu...

Napisano

Dla mnie te dwie karty - 8 Mieczy i 4 Puchary są nieco podobne, obie mówią o uwięzieniu w niefajnej sytuacji, braku odwagi do zmien a jednocześnie marzeniu o czymś innym. Tylko Śmierć mi to burzy, bo ona mówi o nieodwracalnych zmienach.

Gość Pasqualina
Napisano

Póki co myślę tak jak Mysty... nic z tego, będzie separacja, może wyprowadzenie się jednej ze stron <tak sobie myślę, że ta 7b może o tym mówić>, ale samego rozwodu nie ma, tylko kroki czynione w tym kierunku

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano
Dla mnie te dwie karty - 8 Mieczy i 4 Puchary są nieco podobne, obie mówią o uwięzieniu w niefajnej sytuacji, braku odwagi do zmien a jednocześnie marzeniu o czymś innym. Tylko Śmierć mi to burzy, bo ona mówi o nieodwracalnych zmienach.

Zgadza się Słonko - tylko należy pamietać że Śmierć to też odrodzenie, odcięcie się od problemów - więc przy karcie głównej (no i pozostałych oczywiście) - coś mi się wydaje ze prędzej tej jednej ze stron uda się wywalczyć zachowanie trwałości tego związku - w tym roku o który pytasz oczywiście...

Napisano

Mi sie natomiast wydaje, że nie będzie ani rzowidu ani zbytnich kroków czynionych. Pomimo pięknego obrazu i podejscia do swojej relacji ze świadomoscią tego, że schyliła się ona ku upadkowi pozostanie wszystko tak jak jest. Jednakże atmosfera wśród małżonków nie bedzie najlepsza.

Napisano

Sama XIII Smierc jeszcze rozwodu nie znaczy. W powiazaniu z reszta kart powiedzialabym, ze raczej separacja i proba niedopuszczenia do rozwodu przez jedna ze stron przynajmniej. Ewentualnie ktos z zewnatrz moze bedzie probowal cos tu naprawiac.

Smierc niesie zmiany w statusie zwiazkowym i taka zmiana moze byc wlasnie wejscie w stan separacji. Na ten czas, tzn. na ten rok, jednak rozwodu nie widze.

Mi tez (jestem w separacji) pokazuje sie na relacje z mezem (konkretnie teraz) XIII Smierc... a rozwod przed nami. Takze... to jeszcze nie swiadczy o niczym. Jedynie, ze relacja jako taka w tej formie umarla i konkretne zmiany nadchodza.