Skocz do zawartości

Problem z Królem denarów

Mgła

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem, czy zamieszczam w odpowiednim dziale, jeśli nie - z góry przepraszam!

Jak interpretowalibyście kartę Króla Denarów jako odpowiedź na pytanie: Czemu pan się nie odzywa (w sensie, co nim kieruje)?

Dwa tygodnie temu wyszła mi ta karta w rozkładzie, nie wiedziałam jak ją odczytać i wciąż to za mną "chodzi".

Będę wdzięczna za jakieś sugestie, bo jeśli chodzi o karty dworskie, to nigdy ich nie czułam :(

Napisano

Zajął się najprawdopodobniej pracą, być może realizuje jakiś ważny projekt.

Napisano

zajmowanie się sprawami materialnym jest teraz najwazniejsze. mozliwe,ze wlasnie pracą.

Napisano

Mgła doradzałabym wyciągnąć 3 karty na to pytanie, wówczas będziesz wiedzieć więcej szczegółów :).

Jedna karta to za mało by dać Ci jasną odpowiedź...zbyt wiele znaczeń ma jedna karta...

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Król Denarów - to też Pan który dba o rodzinę, Mąż, ojciec etc...tu może leżeć przyczyna Jego milczenia...

Napisano

Teraz to już za późno, to było 2 tygodnie temu, nie chcę powtarzać pytania :)

Napisano

dENAROWY OGÓLNIE MA TAK, ŻE MILKNIE BEZ WYRAŹNEGO POWODU, CO JEDNAK NIE ZMIENIA JEGO UCZUĆ ODCZUĆ... Ten typ po prostu tak ma, odezwie się wtedy, gdy uzna za stosowne, lub wtedy, gdy będzie miał coś do powiedzenia. na razie coś w sobie rozważa

Napisano

no po 1 karcie to tylko gdybania

co najmniej 3 karty

to co napisała agamaj podpięłabym raczej pod mieczowego

denarowy to facet bardzo wyważony obowiązkowy

Napisano (edytowane)

Mógł mieć ważniejsze sprawy na głowie, dla niego bardzo istotne i wartościowe.Może zajął się sprawami zarobkowymi, interesem, pracą.

Król Denarów odzywa się wtedy, kiedy ma cel, sens, wartość dodatnią. On nie odzywa się dla samego "cześć, co słychać- na bajerę". Jesli nie ma/ nie widzi potrzeby, interesu, sensu, nie ma nic waznego do powiedzenia, to siedzi cicho. Jesli Ci obiecał, ze się odezwie, to to zrobi, bo jest odpowiedzialny za swoje słowa, konsekwentny.

Edytowane przez Vivere
Napisano

A jak interpretowałybyście inne karty dworskie w tym kontekście? Głównie chodzi mi o królów i królowe, bo z giermkami i rycerzami raczej problemów nie mam :)

Np. Królową mieczy?