Skocz do zawartości

Finanse na ten rok

Davisa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zadałam pytanie:

Jakie rysują się dla mnie perspektywy finansowe do końca 2013 roku?

Śmierć A monet As mieczy - suma Cesarzowa

To rok wielkich zmian, pożegnanie się ze starą biedą i rozpoczęcie czegoś nowego. Dostrzeżenie możliwości na "zrobienie interesu".

Tylko ta Cesarzowa trochę mi tu gmatwa, bo z jednej strony mówi o dobrobycie a z drugiej o nie działaniu, hmmm... No to jakim cudem? ;-)

Zapytałam, co oznacza karta Cesarzowa w tym rozkładzie:

Istota sprawy: 10 monet - jakiś spadek albo "wejście" do bogatej rodziny

Tego karta nie oznacza: Walet mieczy - nie mam pojęcia

To karta oznacza: 6 mieczy - pieniądze z powietrza, Cesarzowa wpadnie na szalony pomysł

Do tego ta karta prowadzi: 5 monet - wychodzenie z biedy

Coś za ładnie mi to wygląda ;-)

Edytowane przez Davisa
  • Maestro
Napisano

Śmierć As monet As mieczy - suma Cesarzowa

poważne zmiany, ponoć 2 asy koło siebie również zwiastują zmiany, a tu masz jeszcze obok kartę Śmierci

Karta Cesarzowej to podsumowanie, taki jakby wgląd w rozkład, to nigdy nie jest karta dodatkowa..Ale ok:

Istota sprawy: 10 monet - chyba masz stabilizację finansową w tej chwili, ale pragniesz ją polepszyć

Tego karta nie oznacza: Walet mieczy - nie oznacza rozmów, starania się o nową pracę

To karta oznacza: 6 mieczy - nowy etap

Do tego ta karta prowadzi: 5 monet - to karta zaciskania pasa, będziesz musiała oszczędzać

Trudny rozkład, ale to podsumowania dla mnie mówi, ze możesz być niespełniona..

Napisano

Tak sobie pomyślałam, że może zacznę grać na giełdzie? ;-)

Napisano

Ja bym to widział tak:

Tak, rok wielkich zmian, nowe szanse do działania na rzecz polepszenia sytuacji materialnej.

Moim zdaniem Cesarzowa w tym rozkładzie:

Istota sprawy: 10 monet - po prostu bogactwo - istota sytuacji Cesarzowej

Tego karta nie oznacza: Walet mieczy - praktyczne, konkretne myślenie, które rzadko prowadzi do wielkiego dobrobytu :) bardziej potrzebna jest odwaga, pewność siebie, akceptacja ryzyka i przymioty "miękkie" - stąd może się zrodzić "szalony pomysł"

To karta oznacza: 6 mieczy - nowe kierunki rozwoju, okazja aby nauczyć się czegoś nowego

Do tego ta karta prowadzi: 5 monet - nie będzie łatwo, ale będzie :)

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano
Tak sobie pomyślałam, że może zacznę grać na giełdzie? ;-)

Wiesz co, ta 10 monet może o tym mówić:))) Ale pamiętaj,do tego trzeba cierpliwości i stalowych nerwów:)

Napisano

Karta Cesarzowej to podsumowanie, taki jakby wgląd w rozkład, to nigdy nie jest karta dodatkowa..Ale ok:

Nie traktuję sumy jako karty dodatkowej. Już sama nazwa mówi, że to esencja rozkładu :)

Dlatego, nie za bardzo przemawia do mnie Twoje stwierdzenie, że:

Trudny rozkład, ale to podsumowania dla mnie mówi, ze możesz być niespełniona..

Bo Cesarzowa w pytaniach o finanse mówi właśnie o dobrobycie. Może chodzi tu o niespełnienie zawodowe? Hmmm

• Maestro
Napisano
Nie traktuję sumy jako karty dodatkowej. Już sama nazwa mówi, że to esencja rozkładu :)

Dlatego, nie za bardzo przemawia do mnie Twoje stwierdzenie, że:

Bo Cesarzowa w pytaniach o finanse mówi właśnie o dobrobycie. Może chodzi tu o niespełnienie zawodowe? Hmmm

Z tym, że przy mało korzystnych kartach podsumowanie też nie jest pozytywne.Ja tak te karty czuję.To są Twoje karty i TY czujesz je po swojemu, gdyby to były moje karty, to ja bym je odczytała tak, jak przedstawiłam.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Zadałam pytanie:

No na pewno nadejdą jakieś zmiany - a przynajmniej będzie okazja ku temu by coś zmienić - pojawi się szansa na poprawienie sytuacji finansowej - masz w sobie szanse i musisz je wykorzystać, tzn. powinnaś...:)))

Cesarzowa z podsumy to bardzo pozytywna karta dla wszystkich działań, zamierzeń czy planów - tak więc do dziełą Kochana - bo duuużo tutaj zależy od Ciebie....

Istota sprawy: 10 monet - stabilizacja materialna - ale ja myśle że raczej dążenie do osiągnięcia takowej...

Tego karta nie oznacza: Walet mieczy - nie oznacza konflików - i ryzykownych zachowań...

To karta oznacza: 6 mieczy - ruszenie na przód - jeśli idzie o finanse oznacza ona własnie że problemy zaczną znikać (powinny - pod warunkiem że będziesz działać - Cesarzowa)...

Do tego ta karta prowadzi: 5 monet - ogólnie 5 Denarów jest kartą problemów finansowych, to niestabilna i trudna sytuacja finansowa...hmm, wygląda na to że będziesz starałą się umiejętnie wiązać koniec z końcem, no szału w finansach ja tutaj nie widzę jednak :(...ale może też oznaczać po prostu radzenie sobie w trudnej sytuacji, może być też tak - ze Ktoś Ci udzieli wsparcia ;)...

W każdym razie - Powodzenia...;)

Napisano

---Kapłanka---Wisielec----Cesarz--------------

---------Umiarkowanie---Wieża----------------

----------------Sprawiedliwość----------------

do około wiosny będą dokonywać się zmiany, ale w wewnętrzne w Tobie. Będziesz dojrzewać do pewnych działań na spokojnie, wiosną pojawi się dla Ciebie realna szansa na dokonanie zmian finansowych albo zdobycie dodatkowych funduszy pod warunkiem, że włożysz własny wysiłek i starania. Ktoś myślę, że może wyjść do Ciebie z pewną propozycją i wiele będzie zależalo od tego czy z niej skorzystasz. Jeśli skorzystasz...możesz zyskać w perspektywie czasu znacznie więcej niż tylko poprawę finansową. Pod koniec roku możliwe jakieś trudne rozmowy z kimś co może zburzyć Twój spokój.

Istota sprawy: 10 monet - punkt docelowy i Twe dążenie to stabilizacja i życie w wygodzie by niczego nie brakowało materialnie

Tego karta nie oznacza: Walet mieczy - czego nie osiągniesz walką i konfliktami

To karta oznacza: 6 mieczy - osiągnąć to można odważnym ruszeniem do przodu i podjęciem się wyzwać oraz włożenie wysiłku

Do tego ta karta prowadzi: 5 monet - jednakże nie wszystko może być tak proste...czasem by coś osiągnąć trzeba najpierw zainwestować...co może zrodzić początkowe zubożenie finansowe oraz konieczną oszczędność. Jednak myślę, że warto zacisnąć pasa by potem móc cieszyć się z tego co sie osiąga. Może firmę założysz? :mysli:

• 2 tygodnie później...
Napisano
Zadałam pytanie:

To rok wielkich zmian, pożegnanie się ze starą biedą i rozpoczęcie czegoś nowego. Dostrzeżenie możliwości na "zrobienie interesu".

Tylko ta Cesarzowa trochę mi tu gmatwa, bo z jednej strony mówi o dobrobycie a z drugiej o nie działaniu, hmmm... No to jakim cudem? ;-)

Istota sprawy: 10 monet - jakiś spadek albo "wejście" do bogatej rodziny

Tego karta nie oznacza: Walet mieczy - nie mam pojęcia

To karta oznacza: 6 mieczy - pieniądze z powietrza, Cesarzowa wpadnie na szalony pomysł

Do tego ta karta prowadzi: 5 monet - wychodzenie z biedy

Coś za ładnie mi to wygląda ;-)

o finanse będziesz się martwiła, zmuszona będziesz do rozsadnego gospodarowania nimi. Nie oznacza to jednak zubożenia a sposobu ich inwestowania. W Asie denarów sa mozliwości ich pomnażania a w asie mieczy kalkulacja, skąd, gdzie, jak by na swoje wyjść. Będziesz operatywna. Cesarzowa krzywdy nie da sobie zrobić.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Częściowo mogę zweryfikować, bo zdecydowałam się na zarejestrowanie firmy:-) Daffne, Ty to masz nosa!

Napisano

No i mamy tą Cesarzową, która zmierza przez 6 mieczy do istoty sprawy 10 denarów :D

Teraz pielęgnuj poczucie własnej wartości i możliwości. 5 denarów - sięgnęłas po swoje! mozesz mieć czasami poczucie niepewności, że to był ryzykowny krok, że wzięłas na głowę wielkie wyzwania ale to dobry krok...wygląda , że "wypłyniesz", że się rozwiniesz.

Powodzenia :D

Napisano
No i mamy tą Cesarzową, która zmierza przez 6 mieczy do istoty sprawy 10 denarów :D

Teraz pielęgnuj poczucie własnej wartości i możliwości. 5 denarów - sięgnęłas po swoje! mozesz mieć czasami poczucie niepewności, że to był ryzykowny krok, że wzięłas na głowę wielkie wyzwania ale to dobry krok...wygląda , że "wypłyniesz", że się rozwiniesz.

Powodzenia :D

Dziękuję bardzo, Vivere:bukiet: Życzenie powodzenia są mi teraz bardzo potrzebne:-) No i zaczęłam pracować nad swoją samooceną - wróciłam do mojej ukochanej książki Joseph`a Murphy`ego, zapewne znaną Wam wszystkim: Potęga podświadomości. Parę lat temu nie rozstawałam się z nią na krok i zadziałało - coś co wydawać by się mogło niemożliwe na pierwszy rzut oka, stało się rzeczywistością. Ale wówczas była to zbyt głęboka woda dla mnie - moją ówczesną sytuację można porównać do energii 10 buław. Za ciężko, za dużo po prostu... Potem były już tylko niewłaściwe decyzje i ... strach. Ale teraz wiem, że i to było potrzebne, bo lęki pozwoliły mi rozwinąć się duchowo. Widać czegoś mi brakowało w tej układance. Ta 5 monet chyba mówi o moich obawach, żeby przypadkiem nie było powtórki z rozrywki:-)

Ale jestem na tak:-)