SacralNirvana Napisano 24 Stycznia 2013 Napisano 24 Stycznia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) - XVI Wieza Ide jak burza, pozbywam sie wszystkiego, co mnie ogranicza. 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić - As Kielichow + Krol Mieczy ---> suma XX Sad Ze niby szansa na jakies uczucie. Albo tu wychodzi, ze maz bedzie sie do mnie kleil albo nie wiem co... jakis Mieczowy, ktorego juz powinnam znac (ten XX Sad mnie przesladuje). 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 6 Kielichow + 9 Bulaw ---> suma III Cesarzowa Przeszlosc odchodzi... w przeszlosc. A co za tym idzie, zwiazane z nia nieufanosc i ostroznosc. Powinnam w wyniku tego byc zadowolona. 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 5 Monet + 9 Monet ---> XII Wisielec Niepewnosc, brak poczucia stabilnosci i plawienie sie w swojej samotnosci, czyli ewidentny, niechciany, stan zawieszenia. To powinno sie zaczac rozmywac. Cytuj
Kędry Napisano 24 Stycznia 2013 Napisano 24 Stycznia 2013 Witam serdecznie - ja widziałabym nawiązanie do jednego z Twoich snów - pamiętam, że w jednym z nich poprzez symbolikę nawiązałam do karty XX Sąd - tu chyba chodzi o Twojego nowego partnera, który podobnie jak Ty odrodził się na wyższym poziomie, w nowej jakości. Również Cesarzowa informuje o tym, że będziesz spełniona i co najważniejsze zburzysz taki życiowy zastój Wszystko idzie w dobrym kierunku - sen będzie się zaczynał wypełniać. 1 Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 24 Stycznia 2013 Napisano 24 Stycznia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) - XVI Wieza Ja tutaj widzę Twoje problemy, może tu chodzić np. o Twoje rozpadające się Małżeństwo które nadal jeszcze kładzie "cień" na Twoje życie...jeśli chodzi o Ciebie samą ~ to tak jak już sama napisałaś nie dajesz się - jesteś zdeterminowana w działaniach, umiesz pogodzić się z tym co nieuniknione (masz niezwykły hart ducha), no - uwalniasz się z tego co Cię ogranicza - jesteś pewna siebie, samodzielna i niezależna... 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić - As Kielichow + Krol Mieczy ---> suma XX SadUważam że chodzi tutaj o Twojego Mężą z którym jesteś w oddaleniu...bardzo możliwe że będzie chciał/dażył do - "rekonstrukcji" Waszego Małżeństwa.. 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 6 Kielichow + 9 Bulaw ---> suma III Cesarzowa Myślę że zakończyły sie jakieś Twoje problemy które dość długo trwały - dzięki temu bardzo mocno stajesz na nogi...co było widać już przy Wieży (Cesarzowa)... 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 5 Monet + 9 Monet ---> XII Wisielec Twoja samotność (i też strach) - poczucie że czegoś Ci brakuje...doprowadzasz rozpoczęte "przedsięwzięcia" do końca...powoli uwalniasz sie z okowów ciężkiego Małżeństwa (co cię Cieszy)... Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) - XVI WiezaTwoja nieoczekiwana dla nikogo jak i dla samej siebie- ZMIANA, burzenie ograniczeń których byłas niczym wiezień azkabanu. 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić - As Kielichow + Krol Mieczy ---> suma XX Sad A czy twój mąz nie próbuje jakiś manewrów by odkręcić pewne sprawy albo próbuje łagodzić sytuacje? 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 6 Kielichow + 9 Bulaw ---> suma III Cesarzowa Przestalas odwracać się za siebie,zostawiłaś rzeczy które Cie przytłaczały.. a to w tej chwili przynosi plony do twojego zycia,czujesz sie dobrze sama z sobą ,zadowolona z podjętych decyzji. 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 5 Monet + 9 Monet ---> XII Wisielec Myślę,że to co powinno odejść to czas w którym czułaś w sobie pustkę,że nie wiesz co dalej robić,ale zyc tez również nie chcesz jak zyłaś.. chwilowy zastój w tej sytuacji,brak reakcji i twoje zastanawianie się. Cytuj
Caliel Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 Moze uda mi sie z pracy skrobnac:D jak nie to po powrocie do domu o ile nie zasne:P Cytuj
SacralNirvana Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Napisano 25 Stycznia 2013 Dziekuje Kedry i dziekuje Mysti... Kedry, rzeczywiscie, przypomnialas mi tamten sen. No sama jestem ciekawa, co przyniesie mi ta pelnia i miesiac do nastepnej. Mysti, Ty tez duzo ciekawych szczegolow dojrzalas. Dziekuje Wam Kochane. Cytuj
SacralNirvana Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Napisano 25 Stycznia 2013 GTI... Dziekuje Ci bardzo... Takze piekna interpretacja. I masz racje. Maz ciagle kombinuje i ciagle sie stara. Teraz to i tak nie ma znaczenia juz, bo sa sprawy, ktorych nie da sie cofnac i przeskoczyc... ale tak, to wlasnie moze teraz oslepiac. Cytuj
Vivere Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) - XVI Wieza I cóż, że porażka, że wciąż Ci kłody pod nogami. Jesteś silna, nie zrażasz się idziesz dalej. 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić - As Kielichow + Krol Mieczy ---> suma XX Sad Nie poddajesz się emocjom, trzymasz je w ryzach. Podchodzisz racjonalnie. NIe podejmujesz impulsywnych decyzji, najpierw je starannie przeanalizujesz. 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 6 Kielichow + 9 Bulaw ---> suma III Cesarzowa Co było, minęło,i niech nie wraca. Ty juz idziesz własną ścieżką. 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 5 Monet + 9 Monet ---> XII Wisielec Może destabilizacja finansowa? Może zaczynasz leczyć swoje kompleksy- wzmacniasz poczucie wartości. A może, samotność odchodzi? 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Napisano 25 Stycznia 2013 Dziekuje Vivere. Przy 4. pkt. jeszcze przychodzi mi na mysl to, ze ostatnio maz zaczal sie bardziej angazowac w pomoc przy dzieciach. Takze w tym mnie nieco odciaza. 5 Monet + 9 Monet mogloby tu oznaczac np. koniecznosc radzenia sobie samej calkowicie, dzwigania wszystkiego samej. Ale zobaczym, jak to bedzie. Wszystko dopiero przede mna. Czas wszystko zweryfikuje. Dziekuje Kochana. Cytuj
Gość Daffne Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) - XVI Wieza Nieuchronne definitywne zakończenia, które nadchodzą dużymi krokami. Troszkę może jeszcze przerażać nowa droga, ale mimo, że niepewnie się może stąpać na gruzach starego to i tak przyjdzie wyczekiwana radość z możliwości budowania Nowego co myślę, że już zaczyna się w Tobie zaznaczać dość mocno 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić - As Kielichow + Krol Mieczy ---> suma XX Sad widoczny jest wspólny kontakt oraz rozmowy dość raczej oficjalne ale uprzejme z Panem, z którym łączyła Cię wspólna rodzina (sąd). Króla mieczy ja tu rozumiem jako człowieka po przejściach, ale też może to być rozwodnik...są tematy, jakie musicie lub powinniście poruszać. Może chodzić o wzajemne dobro (as kiliechów) Wasze, ale także rodzinne, dzieci (sąd). Może chodzić o formalności do ustalenia i Pan się może w tym względzie kontaktować także (Król mieczy) 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 6 Kielichow + 9 Bulaw ---> suma III Cesarzowa zakończył się czas sentymentalizmu, wspominania przemieszany z obawą jak kroczyć na nowej drodze (9 buław; wyżej Wieża). 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 5 Monet + 9 Monet ---> XII Wisielec zaczyna zanikać poczucie braku zzwiązane z przyzwyczajeniami, nawykami...(5 monet), zyskałaś już od na nowo poczucie samostanowienia i niezależności myslowej, do której po długim czasie bycia razem się trzeba było od nowa przyzwyczaić. Cytuj
Caliel Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) - XVI Wieza Buntowniczka... hehe 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić - As Kielichow + Krol Mieczy ---> suma XX Sad Twoja zaleznosc od męża? chec bycia kochana, odciecia sie od zlych znajomosci. 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 6 Kielichow + 9 Bulaw ---> suma III Cesarzowa tak, przestajesz patrzec w przeszlosc, zaczynasz w przyszlosc. Mozesz sie obawiac, ale suma mowi ze wszystko pojdzie ku lepszemu. Konczy sie etap gniewu, leku i zycia przeszloscia. 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 5 Monet + 9 Monet ---> XII Wisielec Koniec nudy i takiej.... samotnosci wewnetrznej. zyskalas dojrzalosc dzieki ktorej umiesz sie dzielic tym co masz;) 1 Cytuj
Kędry Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 Witam ponownie - pozwól Sacral, że wrócę do karty sąd (ten XX Sad mnie przesladuje). - z Twojego posta Sądząc po Twoich wpisach tu na forum i snach, które należą do grupy snów mandalicznych, a więc tych z najwyższej półki sądzę, że jesteś bardzo zaawansowana na drodze duchowego rozwoju, Twój mąż został daleko w tyle i stąd m.in. wasz rozwód, nie zestrajacie się ze sobą, powstają tarcia, wspólne życie wtedy staje się niemożliwe. Jedna ze stron staje się wtedy takim "pasożytem". Jesteście na innym poziomie energetycznym. Wspólne życie z mężem było etapem w Twoim życiu, który już zakończyłaś i należy to zostawić za sobą. Miało Cię czegoś nauczyć i tę lekcję przerobiłaś. Przed Tobą nowy etap, który zgotowała dla Ciebie Opatrzność z człowiekiem , który będzie Ci dorównywał w każdym calu i fizycznie i duchowo. Zaufaj Sile Wyższej. Napisałam, bo tak to chodziło za mną. Cytuj
patai Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) - XVI Wieza Nie wyrwałaś sie jeszcze z ograniczeń i toksycznych zależności. 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić - As Kielichow + Krol Mieczy ---> suma XX Sad Uczucia jakiegoś Pana, który chce odnowić relację, wykazuje skruchę 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 6 Kielichow + 9 Bulaw ---> suma III Cesarzowa Twoja niemoc tkwienia w przeszłości, odeszły wspomnienia 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 5 Monet + 9 Monet ---> XII Wisielec Uzależnienie materialne od kogoś, sytuacja bez wyjścia. Uwalniasz się... 1 Cytuj
Gość gość5 Napisano 26 Stycznia 2013 Napisano 26 Stycznia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) - XVI Wieza Sacralku- jak dla mnie to wlasnie jestes na takim etapie jakby wszystko cie przytlaczalo, jakbys byla niezdolna chwilowo do walki o swoje racje ..... ( bo skoro to cien...) 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić - As Kielichow + Krol Mieczy ---> suma XX Sad albo jak napisalas- maz bedzie mial "nawrot" uczuc albo ktos kogo juz znasz powroci.... tylko u mnie As kielichow czesto lzy pokazuje i oby sie nie okazalo, że bedziesz przez ta osobe cierpiec.......... 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 6 Kielichow + 9 Bulaw ---> suma III Cesarzowa kontynuacja jakiejsc relacji- nie do konca zdrowej .... 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 5 Monet + 9 Monet ---> XII Wisielec brak stabilizacji, uzaleznienia od kogos i zdania na jego "łaske" Cytuj
SacralNirvana Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Napisano 26 Stycznia 2013 Dziekuje Kochane. Oczywiscie z czasem bedzie weryfikacja (przy okazji nastepnej pelni, jak zwykle). Ale tu tak odnosnie tego, co napisala rogi7... Mieczowy w moim przypadku to moglby byc zarowno maz, jak i znajomy jeden. Maz caly czas wyskakuje ze swoimi uczuciami, wiec nie byloby to jednak nic nowego. Niestety jego uczucia nie robia na mnie teraz juz zadnego wrazenia. Nie ufam i juz. Takze trudno mi tu zobaczyc, ze on moglby mnie zalac czyms swoim. Rowniez doprowadzic do lez raczej nie doprowadzi, bo nie nastawiam sie na nic dobrego. Nic... czas pokaze. Co to mialo znaczyc. Czasem wielkie karty pokazuja zupelnie przyziemne znaczenia. Dzieki Kochane... Kedry - jeszcze raz... bardzo cenie Twoje interpretacje, zarowno kart, jak i snow. Dziekuje patai... i dziekuje rogi 7. Wasze interpretacje sa bardzo cenne. Odnosnie tego, co napisala Kedry. Tak, z mezem jestesmy bardzo rozni, rozwojowo rowniez. Mozna isc na kompromisy, jezeli obie strony tego chca, ale jezeli jedna tkwi ciagle w tym samym miejscu i nie daje rozwijac sie drugiej a wrecz ciagnie ja do siebie na dol, no to dobrze byc nie moze... i nie bedzie. Cytuj
SacralNirvana Napisano 24 Lutego 2013 Autor Napisano 24 Lutego 2013 Weryfikuje... 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) - XVI Wieza Ide jak burza, pozbywam sie wszystkiego, co mnie ogranicza. Tu nie pokazaly sie moje dzialania a pare spraw, ktore spadly na mnie jak piorun z jasnego nieba. Miesiac ogolnie takich walniec ostrych byl. 1. Znajomy zburzyl pewne ramy znajomosci i musze przemyslec je na nowo. 2. Urzedowo okazalo sie, ze mam problem (sprawa sadowa, cos naglego, nieprzyjemnego) i musze sie nim zajac. 3. Maz, wkroczyl znowu brutalnie w moje zycie i musialam go z niego stanowczo wyprosic, co nie poszlo gladko, raczej tak Wiezowo i czuje sie po tym, jak to po upadku z rozwalajacej sie w mgnieniu oka Wiezy. Wiec brak poczucia stabilizacje na te chwile, brak poczucia bezpieczenstwa. 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić - As Kielichow + Krol Mieczy ---> suma XX Sad Ze niby szansa na jakies uczucie. Albo tu wychodzi, ze maz bedzie sie do mnie kleil albo nie wiem co... jakis Mieczowy, ktorego juz powinnam znac (ten XX Sad mnie przesladuje). Tak, tu maz upatrywal szansy i cale swoje darzenia kierowal w tym kierunku. 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 6 Kielichow + 9 Bulaw ---> suma III Cesarzowa Przeszlosc odchodzi... w przeszlosc. A co za tym idzie, zwiazane z nia nieufanosc i ostroznosc. Powinnam w wyniku tego byc zadowolona. Wyszlo cos z przeszlosci, co odsuwalam na potem a teraz musze zakasac rekawy i to uregulowac (sprawy urzedowe, o czym pisalam wyzej). 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 5 Monet + 9 Monet ---> XII Wisielec Niepewnosc, brak poczucia stabilnosci i plawienie sie w swojej samotnosci, czyli ewidentny, niechciany, stan zawieszenia. To powinno sie zaczac rozmywac. Brak dzialania. Teraz chce czy nie chce musze zaczac dzialac. Zycie zmusilo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi