GdzieTaIrlandia Napisano 24 Stycznia 2013 Napisano 24 Stycznia 2013 Karty wyciągeła dla mnie INEZ za co bardzo dziekuje:* Rozklad bardzo ciekawy i mnie zainteresował. Tak do wglądu we mnie i tego co w trawie piszczy. Jeżeli ktoś zerknie i wyrazi swoje spojrzenie to bardzo dziekuje za poświecony czas mojej osobie. Poniżej moja interpretacja: 1. TY. Kim jesteś? 4 denarów - Jestem domownikiem. Lubie swoje cztere ściany w domu ,wieczorem gdy mogę chwilę odsapnąć w ciszy. Kiedyś byłam rozrzutna a teraz skąpie sama sobie,załuje wydawać na siebie pieniedzy, nie chce byc rozrzutna. Chciałabym tez mieć kogoś kto spojrzał by tylko na mnie i zadbał tzn był opiekuńczy i troskliwy ,moze jest w tym troche egoizmu. 2. DOM. Co nazywasz domem? Paź Buław - Domem nazywam miejsce w ktorym znajduje się moja córka. To dla niej chcę go tworzyć,dla niej tylko warto,pond wszystko się starać. 3. CAŁE ŚRODOWISKO. Podstawa historii lub sytuacji? 4 buław- podstawą jest to,że ja tego domu nie miałam ..Jak i do tej pory nie mogę liczyć w pełni na rodzine. Tak na prawdę moje zycie jest przeszyte wielkim cierpieniem i wieloma przejsciami przez które musiałam przejść przez błedy rodziców. Podstawą jest tez to,że robie wszystko by moja córka nigdy nie zaznala tylu przykrości co ja,by miała spokojny dom i niczego jej nie brakowało. Dzieciństwo i poczucie krzywdy nadal sie ciagną choc mineło tyle lat. 4. "POKARM DUSZY". Co Ci daje komfort? 7 mieczy - Chyba czas w którym dalam sie wykaraskać z jakiejś opresji. Czasem uciekam losowi,cos odwlekam..chociaz co sie odwlecze to nie uciecze.. nie do końca rozumiem tą karte. 5. PRACA. CO jest Twoim celem? Król Denarów -Stabilizacja,poczucie stałości jakiejś w moim życiu.. Bo wszystko w nim jest jak domek z kart który moze sie rozsypać i cieżko bedzie pozbierać. Chciałabym miec swoją firmę,miec jakiś zaczątek na start.. a wszystko sie wlecze.. zbierania grosz do grosz .. 6. MOTYWACJA. Co daje Ci motywacje? 5 kielichów -Motywują mnie przeżycia które sprawiły,że jakaś część wrażliwości na poszczególne osoby czy sytuacje we mnie po prostu umierała. Kiedy leże i wydaje mi się ,że już dalej nie dam rady..zaciskam pięść i powtarzam,że się nie poddam,ze nie dam nikomu satysfakcji,ze jeszcze pokażę,że coś osiągne,ze mojej córce bedzie lepiej,ze dam jej autorytet i sprawie,ze bedzie potrafiła walczyć o to co dla niej będzie cenne. 7. WYZWANIE. Co Cię testuje? Wieża - Sprawy i sytucje które nagle zmieniaja sie w zupełną odwrotnośc. Również świadomość,ze słowa nie zawsze pokrywają sie z czynami. A czyny nie zawsze są szczere z intencjami. To łamane schematy różnych zachowań wobec mnie i nagła zmiana oceny,jakby otwarcie oczu ślepcowi. 8. TALENTY. Co jest Twoim talentem? Jak go pomnażać?Cesarz -Ja nie widzę w sobie talentów ..mam niskie poczucie własnej wartości,ale moze to chyba poczucie obowiązku i tego ,ze próbuje byc stanowcza. 9. LEKCJE. Czego masz się nauczyć? As Denarów 3 denarów - Rozpoczynać i prowadzić sprawę do konca,moze bardziej wierzyc tez we własne siły i strać sie nad tym rezolutnie i cierpliwie pracować. 10. PRZESZKODY. Co Ci przeszkadza? Wisielec - a przeszkodą jest często moja depresja,stan w który popadam i nie jestem w stanie ruszyć z miejsca.Zastój,wyczekiwanie na sama nie wiem co. 11. ZACHĘTY. Co wpływa na Ciebie? 4 kielichów -To chyba moje marzenia,ze jeszcze tli się iskierka,ze w końcu nadejdą czasy ,ze los sie odwróci i bede szczęsliwa. To również moja powiedzmy taka mądrość wewnetrzna,swoje przemyslenia i chyba to,ze zawsze staram się myśleć 2 razy na przód o konsekwencjach i korzysciach zanim cokolwiek zrobie. 12. TWÓJ BOHATER. Co Cię inspiruje? As Buław 6 denarów -Chciałabym czuć się kochana. Otrzymać od drugiej osoby tyle samo ile ja daję. Nie mniej,nie wiecej. Miec poczucie,ze jestem wazna . Ostatnio duzo rozmyślam na temat miłości,eh.. Tęsknie za czymś choć sama nie wiem czym to tak na prawdę jest..straciłam rachubę. 13. WIEDZA. Pomocna rada. Słońce - Patrz na świat bardziej optymistycznie,cieplej,nie trać wiary A tutaj interpretacja Inez: Interpretacja Inez: 1. TY. Kim jesteś? 4 denarów - jestes zamknięta, zablokowana w jakiś sposób,pilnujesz tego co masz, nie lubisz się chyba za bardzo uzewnętrzniać, denary poza tym to znak ziemski - Koziorożec:) 2. DOM. Co nazywasz domem? Paź Buław - miejsce Twojego dziecinstwa,gdy czułas się radosna i beztroska 3. CAŁE ŚRODOWISKO. Podstawa historii lub sytuacji? 4 buław- pragnienie posiadania swojego miejsca na zeimi 4. "POKARM DUSZY". Co Ci daje komfort? 7 mieczy - umiejętnośc prowadzenia rozmów,spryt, przebiegłośc 5. PRACA. CO jest Twoim celem? Król Denarów -osiągniecie stabilizacji materialnej 6. MOTYWACJA. Co daje Ci motywacje? 5 kielichów -poczucie utraty, tęsknota,wyżalenie się komuś 7. WYZWANIE. Co Cię testuje? Wieża - sytuacje, gdy cos się wali 8. TALENTY. Co jest Twoim talentem? Jak go pomnażać?Cesarz - jesteś silna,stanowcza ,rozwijaj to 9. LEKCJE. Czego masz się nauczyć? As Denarów 3 denarów - pokonywania przeszkód,pracy nad soba,masz chyba cos do przerobienia w dziedzinie materii 10. PRZESZKODY. Co Ci przeszkadza? Wisielec - marazm,zastój, wyczekiwanie na niewiadomo co 11. ZACHĘTY. Co wpływa na Ciebie? 4 kielichów - umiesz szukać,marzyć, przysiąść i popaść w zadumę 12. TWÓJ BOHATER. Co Cię inspiruje? As Buław 6 denarów - poczucie, że dostajesz tyle ile dałaś, wszystko co daje Ci energię, ruch, inicjatywa 13. WIEDZA. Pomocna rada. Słońce - ciesz się chwilą Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Napisano 25 Stycznia 2013 Mógłby ktoś zerknąć na moj rozkład? Cytuj
SacralNirvana Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 1. TY. Kim jesteś? 4 denarów Jestes osoba, ktora ceni stabilnosc i bezpieczenstwo. Nie lubisz ryzyka a ze swojego kacika wychodzisz tylko wtedy, gdy widzisz konkretna szanse na cos pewnego, co bedzie mozna rzeczywiscie zrealizowac. Jestes zapobiegawcza w dzialaniach, dzialasz na zapas, zeby bylo, gdyby mialo zabraknac. Nie szarzujesz w zyciu. Dzialasz w imie zasady, ze lepszy wrobel w garsci niz golabek na dachu. 2. DOM. Co nazywasz domem? Paź Buław Domem Twoim jest miejsce, gdzie mozesz byc soba, bez zadnej krepacji pokazywac co kochasz i dawac upust swoim pragnieniom. To moze byc wlasnie te Twoje 4 sciany, ktore tak cenisz (4 Monet), ale tez jak i piszesz, rodzina, Twoje dziecko... 3. CAŁE ŚRODOWISKO. Podstawa historii lub sytuacji? 4 buław Mi sie wydaje, ze chodzi tu o ciagle poszukiwanie przez Ciebie harmonii w zyciu, zadowolenia i spelnienia. Tak mi sie to czuje tu. 4. "POKARM DUSZY". Co Ci daje komfort? 7 mieczy Lubisz sie oszukiwac. Nie potrafisz siegnac po wszystko, na czym Ci zalezy i lubisz zyc zludzeniami. Tak skojarzylo mi sie to z bujaniem dziecka w kolysce. Jak jest niespokojne to bujanie je uspokaja i powoli usypia. Ty czujesz, ze nie do konca to Twoja droga (ta, ktora podarzasz), ale boisz sie pojsc inna lub tak do konca wyciagnac reke po to, czego pragniesz i tak sie bujasz roznymi wytlumaczeniami przed soba, usypiasz mysli i odczucia, ktore Ci moga podpowiadac, ze to jednak nie to. 5. PRACA. CO jest Twoim celem? Król Denarów Przede wszystkim konkretna praca, ktora bedzie dawala Ci zadowolenie, ale i finansowe spelnienie. Pozwoli Ci stanac na noga, byc sama sobie szefem i da Ci wolnosc dzialania. Pozwoli sie samorealizowac. 6. MOTYWACJA. Co daje Ci motywacje? 5 kielichów Motywuja Cie dotychczasowe doswiadczenia, nawet porazki. Jestes osoba, ktora mimo wszystko potrafi trzezwo spojrzec na zycie, odsiac ziarna od plew i jasno i konkretnie zobaczyc, co jest realnie do osiagniecia a co jest tylko zluda i iluzja. I tego sie trzymaj. 5 Kielichow niesie bol tylko wtedy, jezeli czlowiek trzyma sie zbyt mocno swoich zludzen i wyobrazen. Nadzieja pojawia sie wtedy, gdy odkrywa, ze nie byly one realne a byly tylko... iluzja, przez niego pielegnowana. 7. WYZWANIE. Co Cię testuje? Wieża Widac, ze zycie ma wlasne plany wobec Ciebie. Nie cacka sie z Toba. Zapewne nie raz wydarlo Ci dywanik spod nog i walnelo prosto na ziemie. Ty jednak podnosisz sie i idziesz do przodu, jeszcze silniejsza i jeszcze pewniejsza. Sila nie polega przeciez na tym, zeby nigdy nie upasc, ale na tym, aby zawsze umiec sie podniesc i ruszyc do przodu. 8. TALENTY. Co jest Twoim talentem? Jak go pomnażać? Przede wszystkim jestes bardzo madra kobieta. Ale nie taka, ktora posiada wiedze ksiazkowa, a taka, ktora ma wiedze praktyczna, zyciowa, ktora doswiadcza wszystkiego od razu na biezaco. Umiesz planowac cos konkretnie i te plany realizowac. Umiesz takze wyjsc poza emocje (szczegolnie przydatne przy negatywnych emocjach) i spojrzec na sprawe z dystansem, a co za tym idzie, realistycznie. 9. LEKCJE. Czego masz się nauczyć? As Denarów 3 denarów ---> III Cesarzowa; suma HB IV Cesarz Musisz nauczyc sie pokonywac przeszkody, ktore pojawiaja sie w Twoim zyciu. Umiesz zauwazyc szanse i nawet starasz sie ja wykorzystac, gdy sie pojawi, ale za szybko sie poddajesz. A podsum mowi, ze masz wszelkie atuty, aby sprawy dociagac go samego konca i to z powodzeniem. Podsum HB jedynie radzi, abys w wiekszej mierze korzystala ze swoich silnych stron, jakie daje Ci potencjal Cesarza (o czym bylo tez wyzej - pkt. 8). 10. PRZESZKODY. Co Ci przeszkadza? Wisielec Przeszkadzaja Ci sytuacje, gdy znajdujesz sie w martwym punkcie, nic nie rusza do przodu ani ty praktycznie nic do przodu popchnac nie mozesze. Tak czasem to odczuwasz. Z drugiej strony Wisielec po podsumowaniu daje Cesarzowa i takim towarzystwie mowi on jasno o tym, ze jezeli tak sie wlasnie dzieje, ze nic nie mozna ruszyc do przodu, ze ten martwy punkt... to sa tylko dwie mozliwosci... albo tak dalej tkwic i czekac az samo sie ruszy albo zmienic sposob dzialania, myslenia, postrzegania sprawy o cale 180° a wtedy otworza sie przed Toba mozliwosci, jakie niesie ze soba karta Cesarzowej. 11. ZACHĘTY. Co wpływa na Ciebie? 4 kielichów Masz cala mase emocji, pozytywnych emocji w sobie, ktorymi moglabys obdzielic swiat dookola. Nie zamykaj sie z nimi w domu, daj odczuc to innym. Pamietaj, ze dojrzale owoce, gdy leza to gnija... a uczucia, emocje, ciagle trzymane na postronku, prowadza do marazmu i stagnacji. 12. TWÓJ BOHATER. Co Cię inspiruje? As Buław 6 denarów ---> XVII Gwiazda; suma HB VII Rydwan Nie wiem... skojarzylo mi sie, ze lubisz takie dzialania wyzszego szczebla... jak Matka Teresa czy cos w ten design. Dla mnie 6 Monet to karta, ktora ukazuje nature Buddy... Ty lubisz dawac z siebie, lubisz pomagac ludziom i czerpiesz z tego ogromna radosc. 13. WIEDZA. Pomocna rada. Słońce Zaakceptuj zycie takie jakie jest i zacznij zyc tu i teraz. Nie boj sie wychylic nosa poza 4 sciany, daj sie czasem poniesc emocjom. Zaakceptuj swoje wszelkie aspekty. Slonce, gdy swiecie pokazuje wszystko a jednak to wszystko w blasku slonca ma swoje niepowtarzalne piekno. Wiec wiecej luzu, wiecej radosci i wiecej samoakceptacji. Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Napisano 25 Stycznia 2013 Sacral dogłębna interpretacja. Przy punkcie 4, 7 i 9 trafiło w samo serducho i az sie wzruszyłam. Dziekuje Ci bardzo:* Mam nadzieje,że jak najwiecej zabiore z tego co napisałaś do mnie i ruszę dalej:* Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi