Skocz do zawartości

Dobro duszy.. Moje jakie? Proszę o zerknięcie i pomoc.

GdzieTaIrlandia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Karty wyciągeła dla mnie INEZ za co bardzo dziekuje:*

Rozklad bardzo ciekawy i mnie zainteresował.

Tak do wglądu we mnie i tego co w trawie piszczy.

Jeżeli ktoś zerknie i wyrazi swoje spojrzenie to bardzo dziekuje za poświecony czas mojej osobie.

Poniżej moja interpretacja:

1. TY. Kim jesteś? 4 denarów - Jestem domownikiem. Lubie swoje cztere ściany w domu ,wieczorem gdy mogę chwilę odsapnąć w ciszy. Kiedyś byłam rozrzutna a teraz skąpie sama sobie,załuje wydawać na siebie pieniedzy, nie chce byc rozrzutna. Chciałabym tez mieć kogoś kto spojrzał by tylko na mnie i zadbał tzn był opiekuńczy i troskliwy ,moze jest w tym troche egoizmu.

2. DOM. Co nazywasz domem? Paź Buław - Domem nazywam miejsce w ktorym znajduje się moja córka. To dla niej chcę go tworzyć,dla niej tylko warto,pond wszystko się starać.

3. CAŁE ŚRODOWISKO. Podstawa historii lub sytuacji? 4 buław- podstawą jest to,że ja tego domu nie miałam ..Jak i do tej pory nie mogę liczyć w pełni na rodzine. Tak na prawdę moje zycie jest przeszyte wielkim cierpieniem i wieloma przejsciami przez które musiałam przejść przez błedy rodziców. Podstawą jest tez to,że robie wszystko by moja córka nigdy nie zaznala tylu przykrości co ja,by miała spokojny dom i niczego jej nie brakowało. Dzieciństwo i poczucie krzywdy nadal sie ciagną choc mineło tyle lat.

4. "POKARM DUSZY". Co Ci daje komfort? 7 mieczy - Chyba czas w którym dalam sie wykaraskać z jakiejś opresji. Czasem uciekam losowi,cos odwlekam..chociaz co sie odwlecze to nie uciecze.. nie do końca rozumiem tą karte.

5. PRACA. CO jest Twoim celem? Król Denarów -Stabilizacja,poczucie stałości jakiejś w moim życiu.. Bo wszystko w nim jest jak domek z kart który moze sie rozsypać i cieżko bedzie pozbierać. Chciałabym miec swoją firmę,miec jakiś zaczątek na start.. a wszystko sie wlecze.. zbierania grosz do grosz ..

6. MOTYWACJA. Co daje Ci motywacje? 5 kielichów -Motywują mnie przeżycia które sprawiły,że jakaś część wrażliwości na poszczególne osoby czy sytuacje we mnie po prostu umierała. Kiedy leże i wydaje mi się ,że już dalej nie dam rady..zaciskam pięść i powtarzam,że się nie poddam,ze nie dam nikomu satysfakcji,ze jeszcze pokażę,że coś osiągne,ze mojej córce bedzie lepiej,ze dam jej autorytet i sprawie,ze bedzie potrafiła walczyć o to co dla niej będzie cenne.

7. WYZWANIE. Co Cię testuje? Wieża - Sprawy i sytucje które nagle zmieniaja sie w zupełną odwrotnośc. Również świadomość,ze słowa nie zawsze pokrywają sie z czynami. A czyny nie zawsze są szczere z intencjami. To łamane schematy różnych zachowań wobec mnie i nagła zmiana oceny,jakby otwarcie oczu ślepcowi.

8. TALENTY. Co jest Twoim talentem? Jak go pomnażać?Cesarz -Ja nie widzę w sobie talentów ..mam niskie poczucie własnej wartości,ale moze to chyba poczucie obowiązku i tego ,ze próbuje byc stanowcza.

9. LEKCJE. Czego masz się nauczyć? As Denarów 3 denarów - Rozpoczynać i prowadzić sprawę do konca,moze bardziej wierzyc tez we własne siły i strać sie nad tym rezolutnie i cierpliwie pracować.

10. PRZESZKODY. Co Ci przeszkadza? Wisielec - a przeszkodą jest często moja depresja,stan w który popadam i nie jestem w stanie ruszyć z miejsca.Zastój,wyczekiwanie na sama nie wiem co.

11. ZACHĘTY. Co wpływa na Ciebie? 4 kielichów -To chyba moje marzenia,ze jeszcze tli się iskierka,ze w końcu nadejdą czasy ,ze los sie odwróci i bede szczęsliwa. To również moja powiedzmy taka mądrość wewnetrzna,swoje przemyslenia i chyba to,ze zawsze staram się myśleć 2 razy na przód o konsekwencjach i korzysciach zanim cokolwiek zrobie.

12. TWÓJ BOHATER. Co Cię inspiruje? As Buław 6 denarów -Chciałabym czuć się kochana. Otrzymać od drugiej osoby tyle samo ile ja daję. Nie mniej,nie wiecej. Miec poczucie,ze jestem wazna . Ostatnio duzo rozmyślam na temat miłości,eh.. Tęsknie za czymś choć sama nie wiem czym to tak na prawdę jest..straciłam rachubę.

13. WIEDZA. Pomocna rada. Słońce - Patrz na świat bardziej optymistycznie,cieplej,nie trać wiary

A tutaj interpretacja Inez:

Interpretacja Inez:

1. TY. Kim jesteś? 4 denarów - jestes zamknięta, zablokowana w jakiś sposób,pilnujesz tego co masz, nie lubisz się chyba za bardzo uzewnętrzniać, denary poza tym to znak ziemski - Koziorożec:)

2. DOM. Co nazywasz domem? Paź Buław - miejsce Twojego dziecinstwa,gdy czułas się radosna i beztroska

3. CAŁE ŚRODOWISKO. Podstawa historii lub sytuacji? 4 buław- pragnienie posiadania swojego miejsca na zeimi

4. "POKARM DUSZY". Co Ci daje komfort? 7 mieczy - umiejętnośc prowadzenia rozmów,spryt, przebiegłośc

5. PRACA. CO jest Twoim celem? Król Denarów -osiągniecie stabilizacji materialnej

6. MOTYWACJA. Co daje Ci motywacje? 5 kielichów -poczucie utraty, tęsknota,wyżalenie się komuś

7. WYZWANIE. Co Cię testuje? Wieża - sytuacje, gdy cos się wali

8. TALENTY. Co jest Twoim talentem? Jak go pomnażać?Cesarz - jesteś silna,stanowcza ,rozwijaj to

9. LEKCJE. Czego masz się nauczyć? As Denarów 3 denarów - pokonywania przeszkód,pracy nad soba,masz chyba cos do przerobienia w dziedzinie materii

10. PRZESZKODY. Co Ci przeszkadza? Wisielec - marazm,zastój, wyczekiwanie na niewiadomo co

11. ZACHĘTY. Co wpływa na Ciebie? 4 kielichów - umiesz szukać,marzyć, przysiąść i popaść w zadumę

12. TWÓJ BOHATER. Co Cię inspiruje? As Buław 6 denarów - poczucie, że dostajesz tyle ile dałaś, wszystko co daje Ci energię, ruch, inicjatywa

13. WIEDZA. Pomocna rada. Słońce - ciesz się chwilą:)

Napisano

1. TY. Kim jesteś? 4 denarów Jestes osoba, ktora ceni stabilnosc i bezpieczenstwo. Nie lubisz ryzyka a ze swojego kacika wychodzisz tylko wtedy, gdy widzisz konkretna szanse na cos pewnego, co bedzie mozna rzeczywiscie zrealizowac. Jestes zapobiegawcza w dzialaniach, dzialasz na zapas, zeby bylo, gdyby mialo zabraknac. Nie szarzujesz w zyciu. Dzialasz w imie zasady, ze lepszy wrobel w garsci niz golabek na dachu.

2. DOM. Co nazywasz domem? Paź Buław

Domem Twoim jest miejsce, gdzie mozesz byc soba, bez zadnej krepacji pokazywac co kochasz i dawac upust swoim pragnieniom. To moze byc wlasnie te Twoje 4 sciany, ktore tak cenisz (4 Monet), ale tez jak i piszesz, rodzina, Twoje dziecko... :)

3. CAŁE ŚRODOWISKO. Podstawa historii lub sytuacji? 4 buław

Mi sie wydaje, ze chodzi tu o ciagle poszukiwanie przez Ciebie harmonii w zyciu, zadowolenia i spelnienia. Tak mi sie to czuje tu.

4. "POKARM DUSZY". Co Ci daje komfort? 7 mieczy

Lubisz sie oszukiwac. Nie potrafisz siegnac po wszystko, na czym Ci zalezy i lubisz zyc zludzeniami. Tak skojarzylo mi sie to z bujaniem dziecka w kolysce. Jak jest niespokojne to bujanie je uspokaja i powoli usypia. Ty czujesz, ze nie do konca to Twoja droga (ta, ktora podarzasz), ale boisz sie pojsc inna lub tak do konca wyciagnac reke po to, czego pragniesz i tak sie bujasz roznymi wytlumaczeniami przed soba, usypiasz mysli i odczucia, ktore Ci moga podpowiadac, ze to jednak nie to.

5. PRACA. CO jest Twoim celem? Król Denarów

Przede wszystkim konkretna praca, ktora bedzie dawala Ci zadowolenie, ale i finansowe spelnienie. Pozwoli Ci stanac na noga, byc sama sobie szefem i da Ci wolnosc dzialania. Pozwoli sie samorealizowac.

6. MOTYWACJA. Co daje Ci motywacje? 5 kielichów

Motywuja Cie dotychczasowe doswiadczenia, nawet porazki. Jestes osoba, ktora mimo wszystko potrafi trzezwo spojrzec na zycie, odsiac ziarna od plew i jasno i konkretnie zobaczyc, co jest realnie do osiagniecia a co jest tylko zluda i iluzja. I tego sie trzymaj. 5 Kielichow niesie bol tylko wtedy, jezeli czlowiek trzyma sie zbyt mocno swoich zludzen i wyobrazen. Nadzieja pojawia sie wtedy, gdy odkrywa, ze nie byly one realne a byly tylko... iluzja, przez niego pielegnowana.

7. WYZWANIE. Co Cię testuje? Wieża

Widac, ze zycie ma wlasne plany wobec Ciebie. Nie cacka sie z Toba. Zapewne nie raz wydarlo Ci dywanik spod nog i walnelo prosto na ziemie. Ty jednak podnosisz sie i idziesz do przodu, jeszcze silniejsza i jeszcze pewniejsza. Sila nie polega przeciez na tym, zeby nigdy nie upasc, ale na tym, aby zawsze umiec sie podniesc i ruszyc do przodu.

8. TALENTY. Co jest Twoim talentem? Jak go pomnażać?

Przede wszystkim jestes bardzo madra kobieta. Ale nie taka, ktora posiada wiedze ksiazkowa, a taka, ktora ma wiedze praktyczna, zyciowa, ktora doswiadcza wszystkiego od razu na biezaco.

Umiesz planowac cos konkretnie i te plany realizowac. Umiesz takze wyjsc poza emocje (szczegolnie przydatne przy negatywnych emocjach) i spojrzec na sprawe z dystansem, a co za tym idzie, realistycznie.

9. LEKCJE. Czego masz się nauczyć? As Denarów 3 denarów ---> III Cesarzowa; suma HB IV Cesarz

Musisz nauczyc sie pokonywac przeszkody, ktore pojawiaja sie w Twoim zyciu. Umiesz zauwazyc szanse i nawet starasz sie ja wykorzystac, gdy sie pojawi, ale za szybko sie poddajesz. A podsum mowi, ze masz wszelkie atuty, aby sprawy dociagac go samego konca i to z powodzeniem. Podsum HB jedynie radzi, abys w wiekszej mierze korzystala ze swoich silnych stron, jakie daje Ci potencjal Cesarza (o czym bylo tez wyzej - pkt. 8).

10. PRZESZKODY. Co Ci przeszkadza? Wisielec

Przeszkadzaja Ci sytuacje, gdy znajdujesz sie w martwym punkcie, nic nie rusza do przodu ani ty praktycznie nic do przodu popchnac nie mozesze. Tak czasem to odczuwasz. Z drugiej strony Wisielec po podsumowaniu daje Cesarzowa i takim towarzystwie mowi on jasno o tym, ze jezeli tak sie wlasnie dzieje, ze nic nie mozna ruszyc do przodu, ze ten martwy punkt... to sa tylko dwie mozliwosci... albo tak dalej tkwic i czekac az samo sie ruszy albo zmienic sposob dzialania, myslenia, postrzegania sprawy o cale 180° a wtedy otworza sie przed Toba mozliwosci, jakie niesie ze soba karta Cesarzowej.

11. ZACHĘTY. Co wpływa na Ciebie? 4 kielichów

Masz cala mase emocji, pozytywnych emocji w sobie, ktorymi moglabys obdzielic swiat dookola. Nie zamykaj sie z nimi w domu, daj odczuc to innym. Pamietaj, ze dojrzale owoce, gdy leza to gnija... a uczucia, emocje, ciagle trzymane na postronku, prowadza do marazmu i stagnacji.

12. TWÓJ BOHATER. Co Cię inspiruje? As Buław 6 denarów ---> XVII Gwiazda; suma HB VII Rydwan

Nie wiem... skojarzylo mi sie, ze lubisz takie dzialania wyzszego szczebla... jak Matka Teresa czy cos w ten design. Dla mnie 6 Monet to karta, ktora ukazuje nature Buddy... Ty lubisz dawac z siebie, lubisz pomagac ludziom i czerpiesz z tego ogromna radosc.

13. WIEDZA. Pomocna rada. Słońce

Zaakceptuj zycie takie jakie jest i zacznij zyc tu i teraz. Nie boj sie wychylic nosa poza 4 sciany, daj sie czasem poniesc emocjom. Zaakceptuj swoje wszelkie aspekty. Slonce, gdy swiecie pokazuje wszystko a jednak to wszystko w blasku slonca ma swoje niepowtarzalne piekno. Wiec wiecej luzu, wiecej radosci i wiecej samoakceptacji.

Napisano

Sacral dogłębna interpretacja. Przy punkcie 4, 7 i 9 trafiło w samo serducho i az sie wzruszyłam.

Dziekuje Ci bardzo:* Mam nadzieje,że jak najwiecej zabiore z tego co napisałaś do mnie i ruszę dalej:*