plota Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 chodzi o parę moich znajomych, są małżeństwem. moja interpretacja nie jest zbyt wesoła, bardzo proszę o pomoc jego intencje: śmierć sprawiedliwość głupiec myśli o zakończeniu związku.. jego oczekiwania wobec niej: słońce umiarkowanie kapłanka chce pozytywnych relacji jak ją postrzega: koło fortuny, świat, wieża zawiodła jego oczekiwania co może jej dać: słońce sąd księżyc przyjaźń ogólne nastawienie do niej:świat kapłan kapłanka jest dla niego ważna co ukrywa: moc koło fortuny wieża jest bliski decyzji o rozstaniu czego ona oczekuje: wisielec głupiec księżyc ona chce się zdystansować od problemów co ona może z siebie dać: śmierć koło fortuny eremita może się zgodzić na rozwód w jakim kierunku zmierza relacja: sprawiedliwość eremita cesarz jednak to ona go opuści? Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 25 Stycznia 2013 Maestro Napisano 25 Stycznia 2013 Z samych AW tylko?? Cytuj
Kędry Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 Witam - spróbuję coś skrobnąć od siebie, ponieważ same AW chodzi o parę moich znajomych, są małżeństwem. moja interpretacja nie jest zbyt wesoła, bardzo proszę o pomoc jego intencje: śmierć sprawiedliwość głupiec myśli o zakończeniu związku.. Ja bym tu bardziej widziała zakończenie pewnej etapu relacji mającej taki niezobowiązujący charakter (głupiec) - potrzebna jest taka głęboka transformacja i poważne dużo wyjaśniające rozmowy - co i jak - tak na poważnie, bez błazowania jego oczekiwania wobec niej: słońce umiarkowanie kapłanka chce pozytywnych relacji przyjaźni oczekuje, ciepła, wrażliwości i zrozumienia jak ją postrzega: koło fortuny, świat, wieża zawiodła jego oczekiwania jako osobę nieprzewidywalną (koło fortuny), z którą trudno planować szczęśliwą przyszłość (Świat), chyba że gruntownie popracuje nad sobą ,przebuduje gruntownie zasady postępowania (Wieżą) co może jej dać: słońce sąd księżyc przyjaźń głęboką przyjaźń, ciepło, pan jest chyba bardzo wrażliwy tu widzę powiązanie z punktem 2 (wrażliwy pan potrzebuje wrażliwej pani) ogólne nastawienie do niej:świat kapłan kapłanka jest dla niego ważna Jest dla niego ważna, ale jako może bardziej jako bratnia dusza, co ukrywa: moc koło fortuny wieża jest bliski decyzji o rozstaniu dojrzewa, zbiera siłę do radykalnych posunięć, ale czy na lepsze to nie wiem (nie ma kolejnej karty po wieży) czego ona oczekuje: wisielec głupiec księżyc ona chce się zdystansować od problemów nie rozumie dlaczego nastąpiło zawieszenie relacji, podświadomie czuje niepewność, może lęk co ona może z siebie dać: śmierć koło fortuny eremita może się zgodzić na rozwód oddalenie emocjonalne na zasadzie jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie w jakim kierunku zmierza relacja: sprawiedliwość eremita cesarz jednak to ona go opuści? Uważam, że relacja może przetrwać (cesarz), ale potrzeba dużo szczerych rozmów i wewnętrznych przemyśleń, nie należy robić niczego na siłę i wbrew woli drugiej osoby, a powinno być dobrze. Takie mam skojarzenia. 1 Cytuj
Kędry Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 Przepraszam, że część odpowiedzi jest w cytacie, a tylko podsumowanie poza - czasem komputer robi mi taki psikusy, że nie mogę połapać się w tym wszystkim Cytuj
KatiJo Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 A tam źle się dzieje u nich? Dzieci mają? Napisz coś więcej, dlaczego ten rozkład w ogóle zrobiłaś i czy oni wiedzą, że go tutaj wrzucasz... Mi to wygląda na jakiś zanik namiętności, albo nieporozumienia co do posiadania dzieci lub ich wychowywania. Cytuj
plota Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Napisano 25 Stycznia 2013 proszona byłam już jakiś czas temu, teraz nie mam kontaktu (od ponad pół roku). mają dzieci. Cytuj
SacralNirvana Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) jego intencje: XIII Smierc, VIII Sprawiedliwosc, 0 GLupiec ---> suma XXI Swiat, suma HB VII Rydwan Na te chwile nie widzi dla relacji przyszlosci w tej formie co teraz. Patrzy na nia z dystansem i widzi wszelkie niedorobki. Jedyna mozliwosc to wg niego: albo te znajomosc zakonczyc i kazde pojdzie w swoja strone albo definitywna przemiana relacji, rozpoczecie jej calkowicie na nowych zasadach, takie jakby narodziny. Mowia o tym obie karty: Smierc mowi zarowno o smierci relacji jak i o narodzinach nowego, Glupiec mowi o poczatku na zupelnie nowych zasadach. Swiat pokazuje, ze jest mozliwosc zarowno rozejscia sie, jak i odkrycia szczescia przy sobie, tu i teraz (ze Swiata Cesarzowa). Rydwan (HB) nawoluje do konkretnych dzialan. Tu nic samo sie nie zrobi, nie dokona. jego oczekiwania wobec niej: XIX Slonce, XIV Umiarkowanie, II Kaplanka ---> suma XIII Smierc, suma HB VIII Sprawiedliwosc Ze przeskoczy wlasne ego, ze bedzie gotowa do kompromisow i wspierania go, ze doceni to, co ma z nim teraz. Podsum Smierc znowu mowi o potrzebie kategorycznej zmiany. Sprawiedliwosc zacheca, aby byc wobec siebie uczciwym, fair i pamietac, aby nie ranic, bo potem przyjdzie sie zmagac z konsekwencjami tych czynow, decyzji. jak ją postrzega: X Kolo Fortuny, XXI Swiat, XVI Wieza ---> suma III Cesarzowa, suma HB XI Pasja i II Kaplanka Przede wszystkim jako osobe bierna, taka, ktora czeka az spadnie jej manna z nieba zamiast wziac los we wlasne rece i cos zrobic. Rowniez jako osobe, ktora w razie problemow ucieka, burzy to, co ma i szczescia upatruje wszedzie indziej, a nie tam, gdzie powinna. Uwaza, ze jest kobieta skupiona na sobie samej, egoistyczna, poszukujaca spelnienia dla siebie i kierujaca sie tym, co dobre dla niej. Nie darzaca do naprawdy tego, co wspolne a szukajaca na wlasna reke swojego i tylko swojego szczescia. Rzucajaca z rozmachem wszystko, co ja ogranicza. Taka rowniez zbyt impulsywna. co może jej dać: XIX Slonce, XX Sad, XVIII Ksiezyc ---> suma XII Wisielec, suma HB XI Pasja i II Kaplanka Tak, przyjazn, dom, rodzine, ale takze niepewnosc, ale i sukcesywne pokonywanie problemow, juz istniejacych. Mozliwe rowniez, ze kolejna ciaze. Co jest wazne, ona musialaby wykazac z siebie wiecej namietnosci w jego kierunku. Zeby jemu sie chcialo. ogólne nastawienie do niej: XXI Swiat, V Kaplan, II Kaplanka ---> suma VI Kochakowie, suma HB X Kolo Fortuny i I Mag On wie, ze ona jest tym, czego on pragnie, ze to jego dom, jego kobieta, jego malzenstwo. Czuje z nia silna wiez mimo wszystko. Jego serce jest przy niej, chociaz jest pelne wahania. To sytuacja taka, gdzie trzebaby aktywnie powalczyc o szczescie. Nie wszystko sprzyja tej relacji, ale pojawiaja sie i beda pojawiac okazje, sytuacje, ktore odpowiednio wykorzystane, beda mogly tej relacji pomoc. co ukrywa: XI Pasja, X Kolo Fortuny, XVI Wieza ---> suma XV Diabel; suma HB X Kolo Fortuny i Mag Nadal ciagnie go silnie do niej i mysle, ze chce aktywnie o te relacje zawalczyc. Byc moze na zasadzie "a teraz woz albo przewoz" stawiajac wszystko na jedna szale. Chcialby, zeby pani widziala, co moze stracic. Zalezy mu na niej. czego ona oczekuje: XII Wisielec, 0 Glupiec, XVIII Ksiezyc ---> suma VIII Sprawiedliwosc; suma HB VI Kochankowie I ona oczekuje calkowitej zmiany akcji, chcialaby powrotu uczucia z kiedys, byc moze potajemnych spotkan przy swietle ksiezyca albo przynajmniej randek w nocy, czasu razem, adorowania z jego strony. Wie jednak, ze sa sprawy, ktore wymagaja wyjasnienia. Oczekuje wiecej serca z jego strony i uczucia. Pokusilabym sie jeszcze, ze chcialaby jeszcze dziecka z nim. Te trzy karty takie mocno ciazowe sa. co ona może z siebie dać: XIII Smierc, X Kolo Fortuny, IX Eremita ---> suma X Kolo Fortuny; V Papiez Wlasne zaangazowanie w budowanie na nowo zwiazku. Do tej pory (pan ja tak postrzegal) byla bierna i czekala na to, co los jej da. Teraz, moze zawalczyc o to, na czym jej zalezy. Wyjsc poza swoje ograniczenia i otworzyc sie na pana, pokazac mu, jak bardzo jej na nim, na tym zwiazku zalezy. w jakim kierunku zmierza relacja: VIII Sprawiedliwosc, IX Eremita, IV Cesarz ---> suma XXI Swiat; suma XXI Swiat i III Cesarzowa Przed nimi czas wiele rozmow, dociekania, co tam miedzy nimi jest, czego chce kazde z osobna i potem takie realistyczne spojrzenie na sprawe "no dobra, to co teraz moznaby zrobic?". Beda musieli na siebie spojrzec (rowniez na siebie samych) trzezwo, bez wybielania i konkretnie zaczac budowac na nowo. A co z tego bedzie. Swiat mowi o dwoch mozliwosciach. Albo sie rozejda albo rozpoznaja, ze swoje szczescie juz odnalezli (przy swoim boku) i zaczna aktywnie pracowac nad ta relacja. Co tez obiecuje piekne plony (Cesarzowa). Takze szanse sa.... trzeba je tylko umiec wykorzystac. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez SacralNirvana 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi