SacralNirvana Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 Bardzo spodobal mi sie ten rozklad. Nie zaglada tu czy tam a kolejna cegielka, zeby poznac SIEBIE. :icon_smile2: 1. TY. Kim jesteś? - I Mag No, jestem osoba, ktora lubi sama ksztaltowac swoje zycie, miec bezposredni wplyw na to, co sie dzieje. Lubie byc Magiem mojego przeznaczenia. . 2. DOM. Co nazywasz domem? - 8 Monet Rodzina, malzenstwo, dzieci, maz. To dla mnie wlasnie dom. Ja i moi bliscy. Dzieci i ukochany mezczyzna. Wtedy jest pelnia i zadowolenie. 3. CAŁE ŚRODOWISKO. Podstawa historii lub sytuacji? - 5 Kielichow Rozczarowanie. Nie moge w pelni miec tego, co jest moim idealem. Czyli pelnej rodziny. Ja i moj dom jestesmy w rozsypce. Oczekiwania i marzenia okazaly sie zupelnie czym innym niz to, co przyszlo mi ogladac live. 4. "POKARM DUSZY". Co Ci daje komfort? - 9 Monet Wlasny rozwoj. Praca nad soba. Robienie czegos konkretnie w kontekscie wlasnej osoby. Cokolwiek co sprawia, ze ide do przodu, ze sie rozwijam, ucze, poglebiam swoja wartosc. Rowniez momenty, gdy moge sie porozpieszczac, zadbac o siebie, bardzo mnie ciesza i sprawiaja, ze odzywam. 5. PRACA. CO jest Twoim celem? - Paz Bulaw Wlasna firma. Do tego darze. Byc sobie samej szefowa, bycie niezalezna. 6. MOTYWACJA. Co daje Ci motywacje? - 5 Bulaw Lubie miec w otoczeniu osoby, z ktorymi moge porywalizowac, wymieniac sie wiedza i w kontakcie z ktorymi powstaje takie motywujace tarcie. Gdy cos sie po prostu dzieje. 7. WYZWANIE. Co Cię testuje? - XV Diabel Namietnosc, porywy ciala. Gdzies tam zyjac sama, skupiajac sie na dzieciach i rodzinie, zapomnialam, ze jestem kobieta, ze mam swoje potrzeby. A tu nagle zonk... ja nadal zyje i to daje o sobie znac. 8. TALENTY. Co jest Twoim talentem? Jak go pomnażać? - 2 Kielichy No jestem ogolnie sympatyczna osoba. Taka, ktora (nie chwalac sie), gdy znika z horyzontu, ludziska odczuwaja jej brak. I to jest moim atutem. Otwierajac sie na innych, dajac im swoje towarzystwo, pomnazam swoje mozliwosci jeszcze. 9. LEKCJE. Czego masz się nauczyć? - 0 Glupiec Wiecej luzu, umiejetnosci cieszenia sie chwila, niewybiegania w przyszlosc i przyjmowania niektorych rzeczy tak po prostu, bez oceniania, bez wyobrazania sobie czegokolwiek. Ot tak... jest - wspaniale. Nie ma - no to nie ma. Luzik, radosc i dystansik. 10. PRZESZKODY. Co Ci przeszkadza? - IV Cesarz Albo jeszcze maz albo wszelkie jakies takie ograniczenia, sztywne rany, narzucone odgornie normy. Nienawidze tego wrecz. 11. ZACHĘTY. Co wpływa na Ciebie? - As Monet + 6 Monet ---> suma XVII Gwiazda; suma HB VII Rydwan Wykorzystywanie moich talentwo dla dobra innych. 12. TWÓJ BOHATER. Co Cię inspiruje? - Rycerz Kielichow Pewien mezczyzna jest moja inspiracja. Madry, uczynny, z wielkim serduchem. 13. WIEDZA. Pomocna rada. - XVIII Ksiezyc, Krolowa Kielichow, As Bulaw ---> suma IX Eremita; suma HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag Wiecej ufnosci w intuicje i pojsc za impulsem, za ciosem. Dzialac intuicyjnie, bez zbytniego zastanawiania sie, nie bac sie isc przez ciemnosc... Na koncu i tak czeka Slonce i zadowolenie. I przeznaczenie. Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 1. TY. Kim jesteś? - I Mag Kobietą pewną siebie o silnej osobowości i wyobraźni...posiadasz duuużą wiedzę i madrość...umiesz brać sprawy w swoje ręce i działać aktywnie - radzisz sobie z każdym wyzwaniem...w życiu kierujesz się zdrowym rozsądkiem i masz dar zjednywania sobie ludzi... 2. DOM. Co nazywasz domem? - 8 Monet "Rodzina, malzenstwo, dzieci, maz. To dla mnie wlasnie dom. Ja i moi bliscy. Dzieci i ukochany mezczyzna. Wtedy jest pelnia i zadowolenie." ~ noo, takie Jesteśmy Razem i Wspólnie dabmy o wszystko co posiadamy - staramy się ciągle... 3. CAŁE ŚRODOWISKO. Podstawa historii lub sytuacji? - 5 Kielichow Była strata, był i smutek - ale wiesz że jest coś na co warto czekać...cokolwiek zostało utracone, to ciągle jest jeszcze coś od czego możesz zacząć budować przyszłość... 4. "POKARM DUSZY". Co Ci daje komfort? - 9 Monet Tobie komfort - daje właśnie komfort...wszystko to co daje Ci radość i wygodę - czyli zadowolenie...no i bezpieczeństwo.. 5. PRACA. CO jest Twoim celem? - Paz Bulaw Wykorzystywać szanse i rozwijać swoje możliwości...czyli jak najbardziej własna firma też... 6. MOTYWACJA. Co daje Ci motywacje? - 5 Bulaw "Lubie miec w otoczeniu osoby, z ktorymi moge porywalizowac, wymieniac sie wiedza i w kontakcie z ktorymi powstaje takie motywujace tarcie. Gdy cos sie po prostu dzieje." ~ otóż to, uwielbiasz wszelkie wyzwania - współzawodnictwo/intensywne działania...i lubisz podejmować ryzyko - bo to powoduje przypływ adrenaliny którą lubisz.. 7. WYZWANIE. Co Cię testuje? - XV Diabel Wszelkie pokusy... 8. TALENTY. Co jest Twoim talentem? Jak go pomnażać? - 2 Kielichy Umiesz zainteresować się drugim człowiekiem - wysłuchasz, podzielisz się...no i to że jesteś zewnętrznie osobą uśmiechniętą - a swoje troski zostawiasz "w miejscu niewidocznym dla innych" ~ nie roztkliwiasz się, nie użalasz nad sobą, jesteś radosna i tym przyciągasz do siebie ludźi... 9. LEKCJE. Czego masz się nauczyć? - 0 Glupiec Nooo - nowa droga przed Tobą, jeszcze wielu rzeczy się nauczysz... 10. PRZESZKODY. Co Ci przeszkadza? - IV Cesarz Twój Mąż... 11. ZACHĘTY. Co wpływa na Ciebie? - As Monet + 6 Monet ---> suma XVII Gwiazda; suma HB VII Rydwan Nowe mozliwości i szanse które sie przed Tobą otwierają i dają nadzieję że otrzymasz to czego pragniesz... 12. TWÓJ BOHATER. Co Cię inspiruje? - Rycerz Kielichow "Pewien mezczyzna jest moja inspiracja. Madry, uczynny, z wielkim serduchem."... 13. WIEDZA. Pomocna rada. - XVIII Ksiezyc, Krolowa Kielichow, As Bulaw ---> suma IX Eremita; suma HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag Pozbądź się swoich lęków/obaw które jeszcze w sobie nosisz - przez co się nieco odsuwasz, czasem bywasz zagubiona...nie obawiaj się tego nowego początku...nie odkładaj niczego na później licząc na nagły przypływ odwagi... Cytuj
SacralNirvana Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Napisano 25 Stycznia 2013 Mysti... dzieki Kochana... Piekna interpretacja. Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 27 Stycznia 2013 Napisano 27 Stycznia 2013 Sacralku:* Tak jak obiecałam:* Skrobnełam,ale fantazja mnie nieco poniosła:] 1. TY. Kim jesteś? - I Mag Jesteś świadoma swoich cech które posiada twoja osobowość. Tych dobrych zalet i złych wad. Posiadasz mądrość życiową zgromadzoną na podstawie dróg które przebyłaś w swoich życiu. Lekcje z życia i doświadczeń wyciągasz w zaciszu swojego kątka,pokoiku,czterech ściań po subiektywnie przemyślanych godzinach,narysowanych wykresów osiągnieć i porażek w swojej głowie,odczuć w duszy. Skrzętnie wiekszość rzeczy planujesz,ale nie zawsze do konca wprowadzasz i realizujesz. Realizuje te które które w 90 procentach mogą się udać.. Te inne pozostawiasz gdzies tam w sobie .. W pracy również myślę,że posiadasz fajne stanowisko..Jako Mag myślę,że chyba działasz w pojedynkę... . 2. DOM. Co nazywasz domem? - 8 Monet Masz ułożone w sobie pojęcie na temat tego czym jest dla Ciebie dom,masz określone wartości jak powinien wyglądać,co należy pielegnować i o co dbać,ale jest to ciężka praca nad relacjami.. 3. CAŁE ŚRODOWISKO. Podstawa historii lub sytuacji? - 5 Kielichow Tak jak piszesz..Ja to jeszcze taka wizje mam dotyczącą tej karty,.. Gdzie czujesz w sobie okropny ból,widzisz potrzaskane te kielichy,ale kurczowo trzymasz w dłonie jeszcze te dwa które zostały by i one się nie potłukły,ze jeszcze można coś uratować,że dasz radę.. I chyba to ciągło sie jakis spory kawałek czasu.. 4. "POKARM DUSZY". Co Ci daje komfort? - 9 Monet Komfort na pewno daje Ci spokój. Myśl,że nic sie nie wydarzy takie byś go straciła. I oczywiście to co napisałam..rozwój samej siebie,dbanie o swoja osobe:) 5. PRACA. CO jest Twoim celem? - Paz Bulaw Chciałabyś być Panią swojego losu..ale byc może tutaj w paziu również pokazuje się twoje dziecko..? Może to wychowanie..córki? Nie wiem do końca Sacralu:* 6. MOTYWACJA. Co daje Ci motywacje? - 5 Bulaw Ja myślę,że różne sytuacje które wprowadzają Cie z jednej w skrajności w druga-gryzą się nawzajem i zatem szukasz różnych rozwiązań by pogodzić to i owo. To daje Ci kopa i mobilizacje. 7. WYZWANIE. Co Cię testuje? - XV Diabel Tak jak piszesz.. porywy namiętności.. Może skoro potrzebujesz czegoś to warto zadbać o to aby w końcu i to się ułozyło? Ponoć czasem nie warto uciekać skoro czas ucieka przez palce.. 8. TALENTY. Co jest Twoim talentem? Jak go pomnażać? - 2 Kielichy Twoim talentem jest twój jezyk porozumiewania się z drugą osobą,wsparcie którego udzielasz oraz uśmiech którym obdarzasz. Spotykając sie z kimś oddajesz mu swoje towarzystwo na ten czas w 100procentach. Ludzie lubią z tobą przebywać,kontaktować się. 9. LEKCJE. Czego masz się nauczyć? - 0 Glupiec Glupiec..Nie jest do końca skonkretyzowany ..to bardzo ciekawa karta w tali w pozycji 0.. Naiwny,ale odważny..zamykający i otwierający nową drogę..wszystko zależne jest od Ciebie..on nie wie co go czeka ,ale jest w stanie wycignąć rękę po to co jeszcze mu nieznane w celu dotknięcia,posmakowania.. Dlatego to co zamknełaś-nalezy konkretnie usunąc..a na przód nie patrzeć przez pryzmat tego co pozamykałas..Chodzi mi o ludzi,sytuacje,przezycia.. Poznając nową osobę niech posiada czystą kartkę w zeszycie gotową do zapisywania jego osoby..a nie jego osoby przez pryzmat twoich przezyc i doświadczeń z innymi..Czasami nie warto sie doszukiwać..bo to czego szukamy sami pomiedzy wierszami mozemy stworzyc z niczego.. 10. PRZESZKODY. Co Ci przeszkadza? - IV Cesarz To,że uważasz,że musisz być odpowiedzialna za wszystko TY bo w tej chwili to ty trzymasz wszystko w ryzach..Myślisz,ze jeżeli troszkę popuścisz to stracisz swoje stanowisko w oczach innych..ze wszystko do czego dązysz legnie w gruzach i zostanie tylko popiół.. 11. ZACHĘTY. Co wpływa na Ciebie? - As Monet + 6 Monet ---> suma XVII Gwiazda; suma HB VII Rydwan Masz potencjał,zapał do tego by wszystko w twoich zyciu w tej chwili zachowywało swoją równowagę. Jest i światełko które właśnie świeci dzieki twoim działaniom wlaśnie w tej kwesti:) 12. TWÓJ BOHATER. Co Cię inspiruje? - Rycerz Kielichow Tak jak napisałaś-Pan:) 13. WIEDZA. Pomocna rada. - XVIII Ksiezyc, Krolowa Kielichow, As Bulaw ---> suma IX Eremita; suma HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag Pomocna rada? Usuń swoje obawy (księzyc) względem Rycerza kielichów bo dla niego jestem Królowa Kielichów którą chce obdarzać tym co aż iskrzy(as buław)--->podsum: a ty jestes w swojej skorupce Eremity...Ja myślę,że wiecej optymizmu..nie szukaj cienia w tym słońcu:) zdaj się na to co szykuje Ci los(koło) a Rycerz stanie się Magiem który zaczaruje:] 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 28 Stycznia 2013 Maestro Napisano 28 Stycznia 2013 1. TY. Kim jesteś? - I Mag jesteś panią samej siebie, magnetyzm, kobiecość, sex appeal - oto Twoje główne cechy, poza tym pewność siebie i silna wola 2. DOM. Co nazywasz domem? - 8 Monet domem nazywasz miejsca, gdzie możesz się rozwijać, uczyć nowych rzeczy, pracować, to nie tylko dom w sensie 4 ścian, mam wrażenie, że Ty nie lubisz leniuchować, lubisz tworzyć, to Ci daje siłę 3. CAŁE ŚRODOWISKO. Podstawa historii lub sytuacji? - 5 Kielichow smutki, rozczarowania, coś poszło nie tak jak chciałaś, liczyłaś na to, że będzie fajnie, a tu zonk.. 4. "POKARM DUSZY". Co Ci daje komfort? - 9 Monet lubisz swoją niezależnośc, jesteś bogata wewnętrznie, masz sporo do zaoferowania, sporo do powiedzenia, bo się interesujesz wieloma rzeczami i ciągle czegoś nowego uczysz 5. PRACA. CO jest Twoim celem? - Paz Bulaw samorozwój, zwiększanie wiedzy 6. MOTYWACJA. Co daje Ci motywacje? - 5 Bulaw lubisz konkurencję, rywalizację z innymi, to Cię pobudza do działania, lubisz jak się dużo dzieje 7. WYZWANIE. Co Cię testuje? - XV Diabel wszelkie pokusy, które stają na Twojej drodze, to co zakazane, tabu, lubisz chyba tak robic trochę na przekór innym 8. TALENTY. Co jest Twoim talentem? Jak go pomnażać? - 2 Kielichy przede wszystkim ogromna zdolność empatii, jesteś otwarta na drugiego człowieka, rozumiesz go, wyczuwasz, jesteś nastawiona pozytywnie 9. LEKCJE. Czego masz się nauczyć? - 0 Glupiec spontaniczności, zabawy, luzu, szaleństwa, powinnaś odnaleźć w sobie wewnętrzne dziecko 10. PRZESZKODY. Co Ci przeszkadza? - IV Cesarz wszelka kontrola, zakazy, nakazy, nie lubisz jak ktoś staje Ci nad głową i każe robić coś, chyba się wtedy buntujesz 11. ZACHĘTY. Co wpływa na Ciebie? - As Monet + 6 Monet ---> suma XVII Gwiazda; suma HB VII Rydwan lubisz mieć namacalne szanse, konkrety, to Ci daje pole do popisu, lubisz dostawać tyle ile dałaś 12. TWÓJ BOHATER. Co Cię inspiruje? - Rycerz Kielichow może męzczyzna, albo tak ogólnie jesteś romantycznie nastawiona do życia 13. WIEDZA. Pomocna rada. - XVIII Ksiezyc, Krolowa Kielichow, As Bulaw ---> suma IX Eremita; suma HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag po prostu słuchaj swojego serca, swoich przeczuć, tam jest klucz do sukcesu.."Tam skarb Twój, gdzie serce Twoje" 1 Cytuj
Caliel Napisano 28 Stycznia 2013 Napisano 28 Stycznia 2013 1. TY. Kim jesteś? - I Mag Osoba samoświadoma/świadoma, pracująca nad sobą, rozwijająca się, świadoma tego co ma i co może użyć, swoich potencjałów i ograniczeń. Samodzielna. Umiejąca żyć samowystarczalnie. 2. DOM. Co nazywasz domem? - 8 Monet 8 monet to taki dorobek, dla mnie. Czyli Dom to dla Ciebie miejsce odchuchane, do ktorego juz dlugo wracasz, wypełnione pamiątkami i bibelotami, ukształtowane przez Ciebie, na rzecz którego długotrwale pracowałaś, inwestowałaś. To też dzieci, ale w sumie głównie miejsce, w które włożyłaś najwięcej zachodu, czasu, środków. 3. CAŁE ŚRODOWISKO. Podstawa historii lub sytuacji? - 5 Kielichow Rozczarowanie, smutek, żal. Poczucie zawodu, niespełnienia. Dotkliwy brak. Ale też - może za bardzo się skupiasz na tym, czego nie masz? Może to wcale nie jest takie niezbędne? Zamiast się cieszyć tym co masz, rozpaczasz nad tym czego nie masz. 4. "POKARM DUSZY". Co Ci daje komfort? - 9 Monet nie tylko praca nad sobą. Wydaje mi się, że lubisz się dzielić z innymi, bliźniemu oddałabyś ostatnią koszulę. nie przywiązujesz dużej uwagi do dóbr materialnych, ważniejsze dla Ciebie są to co człowiek wnosi sobą, swoim charakterem, postawą. Ważne jest to jak się czujesz, poczucie bezpieczeństwa, zaufanie, harmonijne relacje. 5. PRACA. CO jest Twoim celem? - Paz Bulaw Paź bulaw zawsze kojarzy mi się z listonoszem. Nie czekasz przypadkiem na jakąś decyzję związaną z praca? Jakieś pisma urzędowe, zezwolenia, zgody i inne takie duperele? Chcesz niezależności, samostanowienia, porządku... chcesz mieć coś do powiedzenia, i by wszystko podążało za Twoją wizją. Jestes w stanie wprowadzić wojskowy dryl Ale też jestes otwarta na innych, na ich sugestie. Paź buław to taki dyplomatyczny cesarz;) 6. MOTYWACJA. Co daje Ci motywacje? - 5 Bulaw Ooo... nie wiedziałem, że masz zadziora:D Lubisz rywalizację, jestes w stanie wręcz bić się w kisielu ;D Lubisz adrenalinę, emocje... praca nudna chyba by Cię wykończyła. nie spodziewałem się że taka z Ciebie cicha woda hahaha No i ważny jest chyba rozwój. Praca nie dająca Ci możliwosci rozwoju, chyba nie wchodzi w rachubę. 7. WYZWANIE. Co Cię testuje? - XV Diabel Zaprzeczanie swoim potrzebom, mechanizm wyparcia, co sprawia - że w podświadomości mogą się one kumulować i może być wybuch. Możliwe, że testem będzie korupcja charakteru - czy to za sprawy władzy, czy decyzyjności jaka wejdzie Ci w gestię. pamiętaj, im większa wladza - tym większa odpowiedzialność, ale też większa siła pokus, jaka czyha na slaba wole. Bedziesz musiala się wykazać swoimi niezłomnymi zasadami, a takze stawic czolo cieniowi, temu co w Tobie ukryte. 8. TALENTY. Co jest Twoim talentem? Jak go pomnażać? - 2 Kielichy umiejetnosc budowania relacji. Potrafisz zjednywac sobie ludzi, masz dar przekonywania, takt, wyczucie... no i charyzmę To jest ci w stanie bardzo ułatwić życie, pewnie nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy jak. Masz dobre serce, ludzie pamiętaja o Twoich drobnych gestach, których Ty sama możesz nie pamiętać, i są przychylnie nastawieni (chętni do współpracy/pomocy). nie bój się poprosić o pomoc, czy przysługę 9. LEKCJE. Czego masz się nauczyć? - 0 Glupiec Musisz nauczyc się żyć na nowo, rozpocząć od poczatku. Uświadomić sobie, że jesteś znowu czystą kartą, ktora od nowa zapisujesz. Postaraj się więc, by to było to, co chcesz zapisywać. Otwórz się na radość i optymizm, na nowe i ciekawe doznania, glupiec to też chlonność umysłu - myślę, że jestes w nastroju do nauki i bardzo łatwo przyswajasz materiał. 10. PRZESZKODY. Co Ci przeszkadza? - IV Cesarz Tak... mąż i ograniczenia narzucone przez otoczenie/rodzinę/wewnetrznego rodzica;) Nie masz przypadkiem hmmm zepsutych relacji z ojcem? Jakiś żal? 11. ZACHĘTY. Co wpływa na Ciebie? - As Monet + 6 Monet ---> suma XVII Gwiazda; suma HB VII Rydwan Lubisz jak inni doceniaja Ciebie i to co robisz;) Lubisz się dzielic i widziec radosc w oczach innych, wtedy czujesz sie wspaniale. Jednak staraj sie nie przesadzac z tym - nie jestes dzinnem, czy wróżką, która spelnia życzenia, musisz pilnować granic - by nie dać się wykorzystywac. A to może bardzo szybko i niezauważalnie się stać, gdy ktoś wejdzie Ci na glowe. Musisz zachować kontrolę i równowage, miedzy tym co dajesz, a tym co dostajesz. możliwe, że masz sklonność do idealizowania ludzi, i upiększania ich motywów i intencji. 12. TWÓJ BOHATER. Co Cię inspiruje? - Rycerz Kielichow Owszem, ale też podążasz za idealami. Za marzeniami. Wręcz poszukujesz Św. Graala, nie majac pewnosci czy on naprawde istnieje i czy się uda. Jest to chwalebne, ale musisz się liczyc z tym, że może się nie udac - a wtedy może dopaść Cię gorycz. Moze tez oznaczac kogos mlodszego, kto Cię wspiera, mozliwe ze z trygonu wodnego (najpewniej Skorpion). przystojny, majacy charyzme i powodzenie, ale introwertyk i dosc zamkniety w sobie idealista:) 13. WIEDZA. Pomocna rada. - XVIII Ksiezyc, Krolowa Kielichow, As Bulaw ---> suma IX Eremita; suma HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag Staraj się nie ulegać pozorom, ufaj swojej intuicji. Nie bądź za dobra, zaglaskiwanie na smierc nie sluzy zadnej ze stron. Nie martw się tym, że jesteś sama - to mija, nadchodza lepsze czasy (wyraznie to widac w kartach ze etap samotnosci sie konczy). Poznasz jakiegos czarusia, z ktorym poromansujesz;) Ogolnie pojawia sie przed Toba nowe mozliwosci, zyskasz poklady energii do dzialania, zmotywujesz sie do czegos zwiazanego z osobistym rozwojem, moze to byc nawet sport. przyszlo mi do glowy ze to moze nauka tanca, plywania, albo cos zwiazanego z indywidualnym trybem uczenia sie lub w parach. Pozdrawiam 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi