Veroniczka Napisano 25 Stycznia 2013 Napisano 25 Stycznia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) - 6 Pucharów Może za mocna przywiązuje się do ludzi, oraz do zdarzeń które miały miejsce.. za miast patrzeć w przód to żyję tym, wspominam, przeżywam, analizuje, a nawet tęsknie i pragnę powrotu, do tego co sprawiało mi jakąś wewnętrzną radość i co mnie cieszyło. 1 - Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić - Królowa Pucharów Że jestem uczuciową, ciepłą kobietą, która może czuje się trochę samotna, nie spełniona.. jak na razie.. czekam, wypatruje.. 2 - Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 9 Mieczy Jakieś moje mary nocne, nie mogłam spać po nocach w ostatnim czasie, chyba za dużo myślałam, i przez to ten sen.. no był jaki był.. 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 7 Buław + 2 Puchary ---> Słońce Chyba taka walka o jakąś relację, o drugiego człowieka.. Nic na siłę - przyjaźń i związek.. dwie inne rzeczy.. A skoro coś mi nie pasuje no to.. Lepiej pozostać na stopie przyjacielskiej Cytuj
SacralNirvana Napisano 26 Stycznia 2013 Napisano 26 Stycznia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) - 6 Pucharów Lubisz marzyc, wspominac to, co bylo. To jest dobre. Teraz wazne, zeby brac z przeszlosci to, co wspominasz z przyjemnoscia i budzic to do zycia teraz. Np. jakies Twoje pasje, ktore kiedys sprawialy Ci radosc, pomysly itd. To jak najbardziej, warto jest znowu wcielic w zycie. Nie kazda przeszlosc musi byc automatycznie odeslana do lamusa. Ale taka, ktora nie pozwala na korzystanie z dnia dzisiejszego, na pewno. Natomiast taka, ktora uskrzydla, powoduje, ze cieszysz sie i masz sily, niech powraca, ciagle i ciagle. Np. wspomnienia z pieknych, udanych wakacji. Czemu nie? Nie zawsze wspominanie przeszlosci jest zle i krepujace. 6 Kielichow odpowiada XVI Wiezy a Wieza po zsumowaniu daje VII Rydwan. Takze jak najbardziej, odrzucac to, co ogranicza i brac to, co jest dobre, dzialac. 1 - Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić - Królowa Pucharów To, co wyzej. Lubisz marzyc. Nie zawsze marzenia umiesz wcielic w zycie. Wykorzystaj wiec potencjal, ktory niesie Ci Krolowa Pucharow i zaufaj sobie, swojej intuicji i wrazliwosci. Ale nie zawieszaj sie na tym i nie zamieraj w bezruchu (Krolowa Kielichow to przeciez Wisielec. Jezeli zmienisz sposob postepowania, ktory Cie w tej chwili zatrzymuje w bezruchu, masz szanse zaczac zbierac plony swoich marzen, planow i dzialan - z Wisielca Cesarzowa). 2 - Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 9 Mieczy Ograniczanie sie w swoich mozliwosciach. Twoje mozliwosci dzialania sa duzo wieksze niz sobie na to pozwalasz uwierzyc. Takze masz ogromny potencjal ku temu, aby nie wisiec w marazmie i stagnacji. Wazne, zebys konkretnie zastanowila sie, czego tak naprawde chcesz. Co z tych marzen i planow jest realne, co jest naprawde Twoim marzeniem (IX Eremita) a i badz sobie w tym wierna. Dzialaj w zgodzie ze soba. Nie zadreczaj sie czyms, co nie istnieje. Bierz pelnymi garsciami z mozliwosci, jakie posiadasz. 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 7 Buław + 2 Puchary ---> Słońce; HB IX Eremita Jakas znajomosc bez mozliwwosci rozwoju, taka na tu i teraz, gdzie w zasadzie Ty wiecej staralas sie niz ta druga strona. Tu rada ogolnie, zebys sie zastanowila, dlaczego Ci na tej znajomosci zalezalo i czy to jest to, czego naprawde chcesz? Cytuj
Lenka10 Napisano 26 Stycznia 2013 Napisano 26 Stycznia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) - 6 Pucharów według mnie planujesz przyszłość w oparciu o przeszłość , tak jak byś trwała w jakimś układzie z sentymentu do tego co było. 1 - Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić - Królowa Pucharów masz w sobie duże pokłady miłości do zaoferowania,dobre serca i jesteś tolerancyjna,wyrozumiała i oddana wobec najbliższych. 2 - Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 9 Mieczy wszystko co Cię ograniczało wewnętrznie w realizacji postawionych sobie celów. 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 7 Buław + 2 Puchary ---> Słońce; relacja którą uważałaś ze może dać Ci szczęście i spełnienie , taka o którą walczyłaś bez końca...ale jak sama napisałaś "nic na siłę" > Ciężko dodać coś nowego po takiej interpretacji j.w. ale mimo to napisałam pierwsze swoje skojarzenia 1 Cytuj
Aga 22 Napisano 26 Stycznia 2013 Napisano 26 Stycznia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) 6kielichów- pragnienie spokoju bezpieczeństwa aby było tak jak za dziecinnych czasów kiedy rodzice kochali Ciebie jako dziecko miłością bezwarunkową za to że po prostu jesteś.Myślę że pragniesz takiej miłości bezwarunkowej życzliwości innych a w dorosłym życiu trzeba zająć się sprawami bardziej przyziemnymi nic już nie jest takie dziecinnie proste. 1 - Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić królowa kielichów- jesteś pełna kobiecości delikatna i wrażliwa, potrafisz zrozumieć potrzeby i emocje innych, nadmiar emocji może Ciebie wytrącać z równowagi.Powinnaś uważać na nadmierną wrażliwość i skłonność do romantycznego postrzegania wszystkiego dookoła, 2 - Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 9 Mieczy- uwolniłaś się od ograniczeń, zamartwiania się czymś zupełnie bez potrzeby 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 7 Buław + 2 Puchary ---> Słońce; coś co znika to pokonywanie przeszkód w relacji uczuciowej gdzie zabiegałaś mocno o tą relację skoro powinno odejść może nie warto walczyć? być może szczęście odnajdziesz z inną osobą; 2 Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 26 Stycznia 2013 Napisano 26 Stycznia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) - 6 Pucharów Może za mocna przywiązuje się do ludzi, oraz do zdarzeń które miały miejsce.. za miast patrzeć w przód to żyję tym, wspominam, przeżywam, analizuje, a nawet tęsknie i pragnę powrotu, do tego co sprawiało mi jakąś wewnętrzną radość i co mnie cieszyło. 1 - Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić - Królowa Pucharów Że jestem uczuciową, ciepłą kobietą, która może czuje się trochę samotna, nie spełniona.. jak na razie.. czekam, wypatruje.. 2 - Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl - 9 Mieczy Jakieś moje mary nocne, nie mogłam spać po nocach w ostatnim czasie, chyba za dużo myślałam, i przez to ten sen.. no był jaki był.. 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 7 Buław + 2 Puchary ---> Słońce Chyba taka walka o jakąś relację, o drugiego człowieka.. Nic na siłę - przyjaźń i związek.. dwie inne rzeczy.. A skoro coś mi nie pasuje no to.. Lepiej pozostać na stopie przyjacielskiej Veroniczko, sama napisałaś piękną interpretację - no nie mam już tutaj nic do dodania, zgadzam się z Twoją w 100-u %..:* Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi