Skocz do zawartości

Moje drzewo życia - rozklad Adasia i Doris

Caliel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

10. MALACHUT - Podstawa

Jaki jest początek mojej podróży? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadomy?

5 denarów * 2 kielichów * 9 kielichów

Jestem świadomy, że dużo mnie czeka pracy nad sobą. Może jestem też za dumny, by pozwolić sobie pomóc,

może przerost ego i dumy ;) Ale też wewnętrzne zamknięcie się, zaskorupienie w obawie przed bliskością, przed otwarciem się.

9. YESOD - Moja postawa

Jaka jest moja postawa wobec podróży? Jakie emocje temu towarzyszą?

V Kapłan * 2 denarów * 10 denarów

Staram się podejść do tego racjonalnie i dobrze, profesjonalnie. Chcę się uczyć i nauczyć, może innym pomagać również.

Z jednej strony chcę, z drugiej się boję. Nie wiem za bardzo od czego zacząć, chyba karty podpowiadają, że odpowiedź leży... w tradycji rodzinnej, kulturze, w której zostałem wychowany, a także jest to coś, co przekazywane jest z pokolenia na pokolenie.

8. HOD - Racjonalność

Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśli? Co mogę powiedzieć racjonalnie o sytuacji?

3 denarów * VI Kochankowie * 10 kielichów

Hmm.. potrzebny mi ktoś kto będzie mnie wspierał, uzupełniał, sprowadzał na ziemię ale też chronił i darzył szczęsciem i miłościa?

dziwne..

Albo najprawdopodobniej to takie parcie na bycie z kimś, bo zegar tyka i się bardzo chce być już z kimś.

czyli może to właśnie przeszkadza w obiektywnym spojrzeniu i zebraniu myśli.

Albo mam pomieszanie z poplątaniem - zamiast myśleć, sugeruję się emocjami,

zamiast się kierować emocjami - racjonalizuję.

7. NETZAH - Duchowość

Jak szukać rozwiązania poprzez pryzmat emocji? Co mogą mi powiedzieć emocje o sytuacji?

X Koło * 2 kielichów * 9 kielichów

Musze się zdać na to co przyniesie los... ;) bo na wszystko przyjdzie czas i pora, miejsce.

Muszę zakończyć etap zmian który we mnie zachodzi, wtedy będe mogl isc dalej.

Muszę zaufać sobie, temu co jest we mnie, a czemu nie chcę/boję się zawierzyć.

6. TIPHERETH - Złoty środek

Co pomoże mi wprowadzić równowagę pomiędzy myślami a emocjami? (zachowaniami racjonalnymi, a emocjonalnymi)

X Koło * 2 kijów * XVIII Księżyc

Hmmm... tutaj mam ćwieka. Ten księzyc wszystko mi psuje.

Chociaż wiele osob czasami mówi mi, żebym zszedł na ziemię, bo bujam gdzieś w oblokach.

Może to karty też mi mówią, że żyję mrzonkami, ideałami, iluzjami.

Pora się obudzić.

5. GEBURAH - Przeszkody

Czego nie da się uniknąć? Co musze zrozumieć, by móc iść dalej?

4 kielichów * 6 kielichów * 6 mieczy

Muszę znależć własne miejsce i kąt, własny dom.

Przestać idealizować i czekać na magiczną różdzkę, czy dżinna, który pomoże mi spełnić pragnienia.

Do wszystkiego muszę dojść i zadbać o to sam.

Przestać unikać konfrontacji, być ciągle dyplomatycznym, postawić się i nie uciekać.

I chyba muszę się zacząć uczyć:)

4. CHESED - Wewnętrzna siła

Co mam w sobie, co może mi pomóc? Moje największe atuty:

XV Diabeł * II Kapłanka * XX Sąd

Skąd ja wiedziałem, że Diabeł i Kapłanka tu będą:P

Podejrzewam, że moją siła i atutem są hmmm charyzma, intuicja, empatia, wrażliwość,

umiejętność wybaczenia i zrozumienia. Coś jeszcze? Nie wiem. Może siła woli, silny charakter...

Pytanie na jak długo mi tej siły starczy:P

3. BINAH - Wewnętrzna przemiana

Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć względem niej oczekiwania? Czego się mogę po niej spodziewać?

3 kijów * XI Moc * 7 mieczy

Stanę się fachowcem, specjalistą. Nie wiem co więcej wyczytać:)

2. CHOKMAH - Mądrość

Co zrozumiem po przejściu drogi, czego ona ma mnie nauczyć?

Paź buław * As mieczy * 9 kielichów

Asertywnego rozwiązywania problemów i dobra komunikacja z ludźmi, dbanie o własne interesy bez krzywdzenia innych.

1. KETHER - Cel

Jaki osiągnę cel? Co mnie czeka na końcu drogi?

6 buław * 10 kielichów * Wisielec + Świat

Samobójstwo :P

A serio - sam nie wiem. Albo się wszystko zmieni o 180 stopni i się spełnię, albo... mnie nie będzie.

Edytowane przez Caliel
Napisano

10. MALACHUT - Podstawa

Jaki jest początek mojej podróży? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadomy?

Hm, uważam że w chwili obecnej jesteś zdany sam na siebie - nie masz takiego jakby towarzysza, co by wyciągnął do Ciebie pomocną rękę, Ty także tego nie żądasz od nikogo, ale bądź co bądź miło by Ci było jakby ktoś chodź odrobinę zwrócił na Ciebie uwagę.. Lecz nic na siłę, nie tak to inaczej sobie poradzisz.. ;)

9. YESOD - Moja postawa

Uważam że wiesz jaką drogą masz iść, masz jakąś podstawę, umysł i dusza kieruję Cię w odpowiednią stronę i nie masz jakichś emocjonalnych rozterek, ponieważ wszystkie kroki analizujesz na spokojnie, i umysłem. Jesteś osobą zrównoważoną psychicznie, byle co Cię z rytmu nie wybije na pewno..

8. HOD - Racjonalność

Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśli? Co mogę powiedzieć racjonalnie o sytuacji?

Czasami masz kilka opcji wyboru.. Zastanawiasz się co przyniosło by więcej pozytywów.. I co jest z tych opcji najlepsze nie tyle co dla umysłu - a dla serca. Głosu serca też lubisz słuchać, to nie tak że jest ono wyłączone.. Zazwyczaj jeśli już owy wybór masz przed sobą, lubisz go przedyskutować.. Podzielić się z kimś i uzyskać opinię od innych..

7. NETZAH - Duchowość

Jak szukać rozwiązania poprzez pryzmat emocji? Co mogą mi powiedzieć emocje o sytuacji?

Kierujesz się tym co przyniesie Ci życie po prostu.. Nic na siłę, i nic ponad.. To co masz to bierzesz, i się tym cieszysz.. Na ile potrafisz.. Jak już jakieś emocje wkraczają idzie to po Tobie poznać - zazwyczaj bywasz zadowolony, uśmiech na twarzy, jakieś podśpiewy sielankowe xD

Co pomoże mi wprowadzić równowagę pomiędzy myślami a emocjami? (zachowaniami racjonalnymi, a emocjonalnymi)

Musisz się nauczyć w pełni nad nimi panować.. Nie wyobrażać sobie czego czego w danym momencie nie ma, lub myślisz że jest a tak na prawdę jest to Twoje urojenie ;D

Czyli takie rozdwojenie jaźni tu widzę akurat :) ..

5. GEBURAH - Przeszkody

No nie da się siedzieć na pupie, i myśleć o tym tylko co było.. Trzeba się ruszyć, przejść co trzeba.. Uwolnić się od starego, od rutyny.. Zacząć nową misję :D I nie czekać na cud!

Zaborczość, intuicja.. ;D Potrafisz dotrzymać danego słowa, nie wyjawiasz tajemnic innych ludzi - można na Ciebie liczyć..

Kapłanka i Sąd może mówić o tym że delikatnie podchodzisz do takich poważniejszych spraw - nie lubisz się stresować, oraz oceniać innych z góry..

Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć względem niej oczekiwania? Czego się mogę po niej spodziewać?

3 Oko się otworzy ;D A tak na serio - ja widzę tutaj jakiś wyjazd.. wyjazdy.. lub patrzenie w przyszłość tylko i wyłącznie.. już nie oglądanie się wstecz..

2. CHOKMAH - Mądrość

Że za nim się coś zrobi to trzeba to przemyśleć, dla swojego dobra :)

1. KETHER - Cel

Coś sobie przemyślisz.. Wyciągniesz wniosek - otworzysz się jeszcze bardziej na ludzi, i całe dobro.. Więcej jeszcze tolerancji w Tobie będzie.. :)

I nic na chama.. co ma być to wiesz.. będzie.. przyjdzie..

Mam prośbę, czy mógłbyś dla mnie zrobić także owy rozkład? ;D

Dane mogę podesłać na PW? ;)

• Lubię to! 1
Gość PannaDorotka
Napisano (edytowane)

10. MALACHUT - Podstawa

Wchodzisz na tę drogę z negatywnymi doświadczeniami, ale też z dużą potrzebą bliskości, posiadania bratniej duszy. Umiesz się odciąć od przesłości, masz świadomość tego, co było, ale wymaga to jeszcze od ciebie pracy, wglądu i zrozumienia.

9. YESOD - Moja postawa

Nie do końca sam wiesz, czego chcesz. Jest w tobie dużo wahań, niepewności. Pomaga ci twoje doświadczenie, czerpiesz z niego dużo, naprowadza cie, daje wskazówki, kierujesz się nim. Jesteś w stanie docenić swoje bogate wnętrze. Masz też świadomość tego, że pewne rzeczy nie są zależne od ciebie, że czasem życiem rządzi przeznaczenie, karma, że jak coś ci jest pisane, to tego nie przeskoczysz.

8. HOD - Racjonalność

Podejść do sprawy poprzez pryzmat racjonalnej oceny sytuacji. Skupić się na tym, co daje ci szczeście: bliskość w partnerstwie, druga połówka, rodzina, dom. Ale kończenie też tego, co niedokończone i cieszenie się swoimi sukcesami, które są dla ciebie wyjściową bazą.

7. NETZAH - Duchowość

Zaufaj wlaśnie temu zrządzeniu losu, karmie, przeznaczeniu, daj sie ponieść emocjom, nie analizuj, odetnij sie od przeszłości, odkryj w sobie nowe uczucia, otwórz się na bliskość, bo jesteś na to gotowy

I znowy PRZEZNACZENIE! i piekne partnerstwo w 2 buław.... Twoje emocje, wrażliwość, to piękne delikatne oblicze (księżyc) są twoim atutem... Zrównoważ to w sobie: potrzebe bliskości, która się pojawiła w 2 kielichow (a tu pojawia się w 2 buław) i wlaście to przeznaczenie koła, które się powiela. Hm... Jak dla mnie to taka jakby podpowiedź, aby na siłę nic nie robić, nie napinać się, nie poganiać samego siebie. Wszystko z czasem przyjdzie samo, tylko trzeba też troszkę zmienić swoje nastawienie, może zejść też z oczekiwań? Nie idealizować i nie gonić tego, co nieosiągalne?

5. GEBURAH - Przeszkody

Nie uda ci się uniknąć jakiś cięć, pogodzenia się z przeszłością, zamknięcia pewnych etapów i po prostu pójście dalej. Tak jakby jeszcze ta przeszłość pozostała dla ciebie do rozliczenia i ona ci cięży i przeszkadza i póki się nie odetniesz, to dale nie pójdziesz.

Co mam w sobie, co może mi pomóc? Moje największe atuty: nie ma żyć mrzonkami i marzeniami.... to już przeszłość... odetnij się od tego!

masz w sobie meeeega intuicję, potencjał energetyczny, masz wielką moc sprawdzczą, ale nawet o niej nie wiesz... z podsumy znowu diabeł...

pytanie o wewnętrzną siłę: masz mega siłę, ale nie daj się zniewolić swoim własnym pułapkom... wykorzystaj tej potenjał dla SIEBIE, a nie na szkodę SOBIE. Sąd to pięknie zamyka: czego oczekujesz od siebie? co jest twoją mocną i słabą stroną? jakie są twoje priorytety? co chcesz osiągnąć? .

Co cie nie zabije to cie wzmocni. Ale też nauczy tego, że czasem warto więcej zatrzymać dla siebie, nić dawać innym. Mimo wszystko jest w tej 3 buław jakiś optymizm, jakbyś przez te doświadczanie drogi miał stać się też mniejszym pesymistą, potrafił snuć plany, myśleć o przyszłości bez ciągłej obawy o nią.

2. CHOKMAH - Mądrość

Zaczynasz i kończysz drogę 9cioma kielichami. Nauczysz się więc otwierać na nowe i kończyć to, co stare. Być może zrozumiesz też, że czasm poza emocjonalnością ważna jest też umiejętność chłodnego spojrzenia na sprawę, racjonalność i kierowanie się tym, co logiczne. Ten miecz też odcina mi troszkę pazia buław- raptusa, kogoś, kto wszystko by chciał zacząć, ale nic nie umie skończyć, niedojrzałego jeszcze w swoich działaniach.

1. KETHER - Cel

Na koncu drogi jest przede wszstkim cierpliwość ^^ ale i piękne spenienie- szczęście wewnętrzne, bezpieczeństwo, dom, otwarcie na innych i dobre rozumienie siebie. Świat pięknie łączy w sobie wiele skrajności, każdy z żywiołów, wszystkie cechy, które być może na pierwszy rzut oka kłócą się ze sobą- będą w tobie tworzyć spokój i harmonię, tak jakbyś umiał zaakceptować wszystko, co twoje i jeszcze przerobić to na pozytyw.

Powodzenia :)

Edytowane przez PannaDorotka
Napisano

Chcialam dzis, ale juz nie dam rady. Glowa mi peka. Jutro obiecuje pointerprecic.

Napisano

Wyspij sie Kass ;* trzymam za slowo i jutro piekna interpretacja ;):D

Napisano

10. MALACHUT - Podstawa

Wydaje mi się , że przez to , że zawiodłeś się czasem na kimś , nauczyłeś się liczyć sam na siebie . Wiesz , że to co chcesz osiągnąć , będzie zależało tylko od Twojej pracy.

9. YESOD - Moja postawa

hmmm.. tutaj jakbyś trochę uciekał przed podejmowaniem poważniejszych działań (tak jakbyś wiedział , że to nie jest jeszcze Twój czas na podjęcie poważniejszego życia - dom ogródek , poważne deklaracje względem kogoś ) Tak jakbyś czasem myślał , że już najwyższa pora a z drugiej strony to jeszcze nie Twój czas

8. HOD - Racjonalność

tutaj jest zdobywanie doświadczenia- kariera osobista , samodoskonalenie siebie , a potem dopiero coś poważniejszego z kimś

7. NETZAH - Duchowość

daj się ponieść życiu :D . po tych kartach nasuwa mi się , że Ty bardziej lubisz poświęcać się dla kogoś i czasami na tym tracisz . I teraz jest właśnie czas - Ty dla siebie , a nie Ty dla innych . Taki zdrowy egoizm .

pójście na wewnętrzne kompromisy z samym sobą :) . Ale do rzeczy - poprzez swoją wrażliwość , potrafisz widzieć więcej niż widzą inni . Zawsze potrafisz dostrzec jakąś szansę dla siebie , nawet w najtrudniejszej sytuacji . Więc moim zdaniem tutaj karty radzą byś ufał temu wewnętrznemu głosowi .

5. GEBURAH - Przeszkody

musisz zrozumieć , że przeszłość trzeba oddzielić grubą kreską od teraźniejszości . Mogą powracać pewne myśli , wzorce wyniesione z przeszłości - i właśnie nad tym trzeba pracować .

Piękne karty moim zdaniem ;) masz w sobie coś takiego , że potrafisz się podnieść po klęsce ;) nawet jakby coś się poważnego stało to Ty jak feniks z popiołu :) umiesz walczyć o swoje w dodatku z taktem .

I kolejny raz mi się wydaje , że karty pokazują , że możesz w pełni ufać swojej intuicji :)

pełen motywacji do Tworzenia nowego lepszego dnia :) zaczniesz spełniać swoje wszystkie plany na przyszłość i nie będą Ci przeszkadzać w tym żadni nieuczciwi ludzie :) Będziesz na tyle silny , że nikt Ci nóżki nie podłoży :)

2. CHOKMAH - Mądrość

że bardzo wiele możesz sam osiągnąć(poprzez swoją inteligencję ) , tylko nie możesz tracić zapału .

1. KETHER - Cel

dla mnie tutaj jest osiągnięcie swojego celu , i olbrzymiej stabilizacji . Zarówno wewnętrznej jak i zewnętrznej . ;) Wisielec dopełnia trwałe szczęście tutaj według mnie ;) piękne karty moim zdaniem :)

Napisano

ale fajny rozkład kabalistyczny :P akurat jestem po egzaminie z judaistyki :P

10. MALACHUT - Podstawa

ja widzę tutaj niedosyt miłości ale miłości wielowymiarowej ale również jakbyś z góry zakładał że tej drugiej duszy do pary nie będzie. Widzę tu jeszcze zbyt łatwe zadowalanie się tym co jest zamiast chęci walki i parcia do przodu tendencja do siadania na czterech literach

9. YESOD - Moja postawa

Staram się podejść do tego racjonalnie i dobrze, profesjonalnie. Chcę się uczyć i nauczyć, może innym pomagać również.

Z jednej strony chcę, z drugiej się boję. Nie wiem za bardzo od czego zacząć, chyba karty podpowiadają, że odpowiedź leży... w tradycji rodzinnej, kulturze, w której zostałem wychowany, a także jest to coś, co przekazywane jest z pokolenia na pokolenie. - Pod tym mogę się podpisać ująłeś to bardzo trafnie, ja widzę też że wiesz że masz ku temu predyspozycję a wszelkie ograniczenia są sztuczne sam sobie zakładasz "łańcuchy" na szyję w 10 monet można też doszukiwać się się tego że wahania pochodzą równiez z obawy przed nieznanym podczas gdy chciałbyś bezpieczeństwa

8. HOD - Racjonalność

tutaj nie bardzo rozumiem to pytanie.. czy rozkład był robiony na konkretny problem? czy mam się do czegoś odnieść czy chodzi o rozumowe podejście do obecnej sytuacji życiowej?

7. NETZAH - Duchowość

X Koło * 2 kielichów * 9 kielichów obdarzaj miłością nie zatrzymuj jej w sobie i tylko dla siebie w podsumie Słońce uczć się być pogodnym jak dziecko ale uważaj też na egoizm

ponieważ podsumą jest Sprawiedliwość należy często odwoływać się do rozumu a odcinać od emocji, w tym wypadku powiemk ze zdawanie się na los będzie Cię prowadzić do bujania w obłokach

5. GEBURAH - Przeszkody

a ja tutaj znów widzę taką tendencję do siadania na tyłku i zadowalanie się tym co jest, nie mówię że masz łatwo mówię że chwyciwszy w ręcę odrobinę ciepełka spowalniasz tak bardzo boisz się je stracić , karty nawiązują do porzucenia obciązeń przeszłości do odejscie od bierności trzeba ruszyć w nieznane

uhuhu jakie silne karty.... widzę charyzmę w diable, umiejętność zjednywania sobie ludzi i wywierania na nich silnego wpływu, widać intuicję i emaptię do tego zawsze siła aby zaczynać na nowo

rozwinięcie niewątpliwie, okiełznanie swoich demonów, sprawne posługiwanie się słowem i wiedza ezoteryczna osiągnięcie jakiejś pełni

2. CHOKMAH - Mądrość

Asertywnego rozwiązywania problemów i dobra komunikacja z ludźmi, dbanie o własne interesy bez krzywdzenia innych. i chyba nic tu nie dopiszę

1. KETHER - Cel

sukces i zwycięstwo spełnienie ujrzenie dotychczasowego życie z innej perspektwy, zyskasz kompletnie innym punkt widzenia który pozwoli na spełnienie osiągniesz swój kres wędrówki jako człowiek spełniony z wykonanym 'zadaniem'. ten podpunkt kończy Ci świat to bardzo pięknie

• Lubię to! 1
Napisano

10. MALACHUT - Podstawa

5 denarów * 2 kielichów * 9 kielichów[/font]

Podstawę stanowi świadomość,ze na wielu aspektach nie do końca jest tak jakbyś tego pragnął w 100procentach. Ciaglę czegoś brakuję co może przyprawiać Cie o wewnętrzną flustracje. 5 kojarzy mi się z taki przysłowiowym poczuciem "żebrania" o uczucia badz jakieś dodatkowe inne emocje. Masz świadomość,że nic nie przychodzi Ci łatwo a we wszystko wkladasz swój trud..w relacje z ludzmi,w otoczenie..Działasz na zasadzie wymiany energi..przekazujesz ludziom również pozytywne emocje co sprawia Ci radość i spełnienie. Myślę,że choćby nie wiem jak było nie w porządku nie tracisz nadzieji,ze wszystko sie poukłada po twojej myśli.

9. YESOD - Moja postawa

Ja myślę,że podstawą są twoje wartości rodzinne wpajane w domu. Nie do konca masz wykształcone wszystkie cechy które rodzice chcieli Ci wpoić..Prócz tego co Ci dali posiadasz również swój własny punk widzenia,odmienny trochę od nich na temat pojęcia tego co dałoby Ci w pełni zadowolenie i spełnienie w życiu.

8. HOD - Racjonalność

Szukać pozytywów,pracować nad emocjami i uczuciami. Nie odrzucać z góry pewnych rzeczy które szykuje dla Ciebie życie,ale podejmować w pełni przemyślane decyzje zgodnie z biciem swojego serca..Tylko wtedy twoja dusza będzie szczęśliwa a ciało syte..Twoja pełnia z satysfakcją ,że jakiś etap został ukończony i jestes gotowy do nowej drogi,bez poczucia żadnego braku tylko zadowolenie z podjętych decyzji.

7. NETZAH - Duchowość

X Koło * 2 kielichów * 9 kielichówPonownie 2 kielichów i 9 kielichów.

I takie mam pytanie-Czy jesteś samotną osobą? Bo po kartach mam wrażenie jakbyś nie do konca wierzył,że spotkasz osobę która będzie dla Ciebie wszystkim? Hm..może się myle,nie wiem,takie odczucie..

Wracająć do emocji.. Koło na początku według mnie świadczy o tym,że nie masz wpływu na różne sytuacje które się wydarzają a tym samym na emocje.. Emocje pojawiają się po prostu nagle,człowiekowi często nad nimi zapanować..często rozum z emocjami przegrywa,ale.. przede wszystkim podejdz spokojnie..z uśmiechem na twarzy-to potrafi przebić każdego przeciwnika..

X Koło * 2 kijów * XVIII Księżyc Emocja(Koło-raz dobra,raz zła) -> Wybór (którą wybrać,po którą siegnąć ,która na daną chwilę zawładnie)--> Którą pokazać,wyjawić na swiatło dzienne(KSieżyc)

Życie to ciagłe wybory ..świadome czy tez nie..

5. GEBURAH - Przeszkody

4 kielichów * 6 kielichów * 6 mieczy To twoje rozmyślania,gdybania nad tym czego nie masz..grzebanie we własnej przeszłości i porzucanie by wyrwać się z marazmu myśli. Pewne rzeczy nalezy pozostawić bezpowrotnie i nie rozgrzebywać starych ran..

To próby opanowania własnych namiętności, twoja intuicja która każdego dnia przeprowadza z tobą dyskusje oraz sytuacje w których zawsze spadasz na cztery łapy..i choćby nie wiem co sie działo,ile nozy zostaje wycelowane w Diabła on przecież umrzeć nie może..I w tym Sądzie właśnie widać,że zmartwychwstajesz gdy wrogowie myślą,że poległes..albo nawet i ty sam masz mysli,ze juz nie dasz rady..zaciskasz piesc i idziesz dalej..

3 kijów * XI Moc * 7 mieczyMyślę,że to bedzie realne działanie w kierunku tego co możesz w tej chwili osiągnąć..a co na dana chwilę jest niemożliwe.. To będzie ujarzmienie twojego wewnetrznego głosu,własnych pragnien miedzy realiami które los podaje Ci pod dłonie.. Będzie wybierał,przebierał-to co dla Ciebie na dany czas własciwe w zyciu. Wykażesz się w tym sprytem i szybkością.

2. CHOKMAH - Mądrość

Paź buław * As mieczy * 9 kielichów Decydowania co trzymać jak najblizej a co odcinać byś ty w pełni czerpał zadowolenie z życia i się rozwijał.

1. KETHER - Cel

6 buław * 10 kielichów * Wisielec + Świat Pełne zadowolenie bo osiągniesz to o czym marzysz.. Kielichy dla mnie to spełnienie uczuciowe..moze poznasz Panią? a Stan Wisielca w twoim życiu ulegnie sukcesywnemu zakonczeniu jako etap który już nie nadejdzie?

To moja interpretacja i ja tam widzę te karciochy:) Nie wiem czy wezmiesz cokolwiek z tego dla siebie..

Pozdrawiam ciepło:)

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

10. MALACHUT - Podstawa

5 denarów * 2 kielichów * 9 kielichów ---> suma II Kaplanka; suma HB XVI Wieza i VII Rydwan

Masz jeszcze troche ograniczen, ktore nie pozwalaja Ci sie w pelni rozwijac. Byc moze wynika to z nie do konca poczucia pewnosci z poruszania sie po gruncie, po ktorym przyszlo Ci sie poruszac. Powinienes sie bardziej otworzyc jeszcze, zarowno na wiedze, jak i na ludzi, od ktorych mozesz ja czerpac. Nie musisz sie tak naprawde nic obawiac, poniewaz otwierajac sie, pokazesz rowniez to, co jest w Tobie, a jest tam bardzo duzo ladnego, bogate wnetrze, ktorym mozesz sie smialo pochwalic. Wazne u Ciebie, aby te zmiany, ktore wchodza w Twoje zycie (dobrowoleni lub nie do konca, w koncu w HB podsumie i Wieza sie pojawia a ta, jak wiesz, potrafi czlowiekiem ostro szurnac w kierunku glebszego oddechu) byly poparte Twoja intucja, wiec ufaj sobie, nie staraj sie wszystkiego ogarniac rozumowo. Masz dobre podstawy ku temu, aby smialo isc do przodu i zarowno bazowac na tym, co juz masz, jak i otwierac sie na nowe.

9. YESOD - Moja postawa

V Kapłan * 2 denarów * 10 denarów ---> suma XV Diabel; suma HB XVII Gwiazda i VIII Sprawiedliwosc

No wlasnie, masz solidne podstawy, wiedze juz nagromadzona, ktora mozesz i powinienes zmienic z zastalych, wyuczonych juz regul w cos, na czym mozna byc budowac cos dalej. Diable zacheca tu do przeskoczenia tu tych Twoich ograniczen w Papiezu, zebys nie pozostawal przy tym, co juz umiesz, czego doswiadczyles, dowiedziales sie, bo to wiele, ale czlowiek musi stale sie rozwijac, isc do przodu. Gwiazda w HB podsumie rowniez do tego nawiazuje. Popatrz na swoja podroz jeszcze z innej perspektywy, zawsze staraj sie dostrzec detale, ktorych byc moze do tej pory nie dostrzegales. Sprawiedliwosc mowi nawet o takim nieco bezemocjonalnym, zdystansowanym, ale zrownowazonym podejsciu do siebie, swoich umiejetnosci itd. Ocenieniu siebie uczciwie i poglebianiu tych obszarow, ktore np. jeszcze pracy wymagaja.

8. HOD - Racjonalność

3 denarów * VI Kochankowie * 10 kielichów ---> suma XVII Gwiazda; suma HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag

Przede wszystkim powinienes nauczyc sie obserwowac siebie, jak rowniez swoje zycie, sytuacje z niego wynikajace i z uwaznoscia Maga patrzec, gdzie dotarles juz do momentu, ze osiagnac wiecej sie nic nie da (10 Kielichow to wlasnie taki moment, gdy osiagnelo sie juz wszystko i trzeba rozwijac sie dalej) i o tym tu mowi chociazby 3 Monet, ktora jest wlasnie wchodzeniem na taki wyzszy level, rozwijaniem sie ciagle itd. Kochankowie mowia tu o otwartosci, ale tez kierowaniu sie glosem serca. Podsumy tez sa bardzo ladne. Gwiazda to spogladanie na siebie z szerszej perspektywy (potencjal Sprawiedliwosci ukryty), racjonalne jednak. I dalej jest Slonce, Kolo i Mag. Takze cieszyc sie tym, co masz do tej pory, co jest wyuczone, co jest Twoim dotychczasowym potencjalem, ale Kolo i Mag zachecaja, aby stale pozostawac w ruchu i wykorzystywac rozne sytuacje, ktore beda Ci dawaly dalsze mozliwosci rozwoju jeszcze. Takze stale pozostawaj w ruchu, stale idz do przodu, szukaj wiedzy, rozwijaj sie (3 Monet), pomnazaj te wiedze, ktora juz masz (10 Kielichow).

7. NETZAH - Duchowość

X Koło * 2 kielichów * 9 kielichów ---> suma XIX Slonce; suma HB XXI Swiat i III Cesarzowa

Przede wszystkim doceniajac to wszystko, co dobre masz w zyciu juz teraz. Kolo zacheca, aby dostrzegac szczescie, ktore masz w danej chwili i aby wykorzystywac to, co los daje Ci najlepszego. 2 Kielichy i 9 Kielichow, obie te karty mowia o otwieraniu sie na ludzie. 2 Kielichy, bo masz w sercu mnostwo milosci i masz sie czym z ludzmi dzielic a 9 Kielichow, bo masz bogate wnetrze emocjonalne i masz czym obdzielac ludzi. Taki skarbiec jest w Twoim serduszku tam.

Slonce zacheca do takiego cieszenia sie zyciem, radowania, ale i akceptowania siebie w zupelnej calosci, czyli ze wszystkimi aspektami swojej emocjonalnosci rowniez. A Swiat i Cesarzowa to z kolei zacheta, aby szczescia nie upatrywac gdzies daleko, ale wlasnie w zyciu codziennym. Tu masz najwieksze pole do popisu. Jezeli to naprawde dostrzezesz to masz mozliwosc jeszcze bardziej i pelniej cieszyc sie tym, co juz masz czy tym, co pojawi sie w Twoim zyciu. A jak wiesz, Cesarzowa to bogactwo... plony, ale i emocje, milosc, ktore sa ciagle w ruchu. Cesarzowa przeciez zarowno daje, jak i bierze. Takze nie ma u niej biedy.

X Koło * 2 kijów * XVIII Księżyc ---> suma VIII Sprawiedliwosc; suma HB III Cesarzowa

Przede wszystkim dalej widze tu dzialania intuicyjne i taka nawet lekka wyrywnosc, ale zrownowazone umiejetnoscia obserwowania siebie i swojego zycia. Takze uwaznosc wsparta intuicja. I masz mozliwosc cieszyc sie tym, co niesie Ci zycie, Twoja wiedza i Twoje umiejetnosci (Cesarzowa w HB).

5. GEBURAH - Przeszkody

4 kielichów * 6 kielichów * 6 mieczy ---> suma XIV Umiarkowanie; suma HB XVI Wieza i VII Wieza

No nie wiem. Mysle, ze tu moze chodzic o jakies Twoje sprawy jeszcze z przeszlosci, od ktorych powinienes sie odciac. Powoduja, ze nie do konca otwierasz sie na ludzi i chowasz w sobie co nieco a wazne, zeby wyjsc poza to i wlasnie rozpoznac, ze trzymanie dla siebie, tego co w sobie dobrego masz, spowoduje tylko tyle, ze to pojdzie na zmarnowanie. Doskonale wiesz (a jezeli nie to powinienes to sobie uswiadomic), ze masz wiele soba do zaoferowania i to powinno isc w swiat. 6 Mieczy to wlasnie towarzystwo takich ludzi po fachu rowniez. Jednak... musisz wiedziec o tym, ze taka wspolpraca z innymi bedzie zawsze wymagala z Twojej (rowniez) strony gotowosci do kompromisow i umiejetnosci wychodzenia innym na przeciw. Jezeli uda Ci sie pokonac w swobie te wewnetrzne przeszkody to wtedy bedziesz mogl naprawde tak porzadnie ruszyc do przodu.

XV Diabeł * II Kapłanka * XX Sąd ---> suma XV Diabel; suma X Kolo Fortuny i I Mag

Co masz w sobie takiego. Przede wszystkim ta Twoja wiedza i umiejetnosc intuicyjnego korzystania z niej. Twoja wiedza jest zyciowa i poparta karmiczna sprawiedliwoscia. To wspaniale podstawy, aby na tym dalej budowac. Wazne, zebys jednak nie ograniczal sie w tym, co juz tam umiesz, co juz masz wyuczone. Rownowazenie intuicja, pamietaj i swoja karmiczna madroscia (z poprzednich wcielen, ktora coraz bardziej daje o sobie znac). Korzystaj z tego i nie wahaj sie tego odpowiednio i w odpowiednim czasie uzyc.

3 kijów * XI Moc * 7 mieczy ---> suma XXI Swiat; suma HB XXI Swiat i III Cesarzowa

To juz sie dzieje. Ziarno zostalo zasiane a teraz to juz sie dzieje. To juz tylko kwestia czasu. Rozwija sie w Tobie moc, ale i umiejetnosc ujarzmiania tej mocy i kierowania nia odpowiednio do Twoich potrzeb. Rowijasz swoja wiedze, pewno duzo czasu poswiecasz w samotnosci na szlifowanie swoich umiejetnosci. Caly czas otwierasz sie na nowe i jednoczesnie dochodzisz do tego, ze w zasadzie zrodlem wszystkiego, czego szukasz, jestes Ty sam. I tak idz... w tym kierunku. Wszystko, czego szukasz masz w sobie. Jezeli to zrozumiesz, znalezles swoj cel, swoje spelnienie.

2. CHOKMAH - Mądrość

Paź buław * As mieczy * 9 kielichów ---> suma II Kaplanka; suma HB X Kolo Fortuny i I Mag

Na poczatku wyrwales sie do przodu radosnie jak dziecko, tak nieco chaotycznie, chciales wszystkiego na raz, wiedziec to i tamto, doswiadczyc wszystkiego na raz, nic Cie nie mialo prawa hamowac w Twoim biegu do przodu. Z czasem zrozumiales, ze nie tedy droga. Ze warto wspolpracowac z innymi, ze warto dzielic sie swoja wiedza i wymieniac nia ciagle. Ze wazniejsza od zrywow jest intuicja i uwaznosc, postepowanie dokladnie zgodnie z tym, co na dany moment jest rzeczywiscie sluszne i potrzebne. I tak jest dobrze. Masz potencjal Maga, takze taka metoda postepowania lepiej Ci sluzy niz dzialania na chybil trafil.

1. KETHER - Cel

6 buław * 10 kielichów * Wisielec + Świat ---> suma XV Diabel; suma HB XIII Smierc i IV Cesarz

Oswiecisz sie moj drogi. Wyjdziesz poza swoje dotychczasowe ograniczenia. Widac duzo dzialan tu z Twojej strony, skutecznych dzialan, ale dojdziesz do punktu, gdzie juz wiecej nie bedziesz wiedzial, co jeszcze moglbys tu zrobic czy sie nauczyc (10 Kielichow + XII Wisielec) i tu BEDZIESZ MUSIAL zaczac szukac przyczyny wszystkiego, swojej prawdziwej natury. W Swiecie dojdziesz do konca swojej drogi i otworzysz sie na nowe.

Podsumy takze mowia o wyjsciu poza ograniczenia (Diabel) i wyjsciu poza stare struktury (Smierc i Cesarz). Narodziny Ciebie zupelnie nowego.

Edytowane przez SacralNirvana
dopisalam interpretacje CHESED - jakos wczesniej przeoczylam
  • Lubię to! 1
Napisano

Jestem w szoku.

Jak sie otrzasne to cos skrobne :D

ale masz bardzo duzo racji.

Przeswietlilas mnie ze hoho