Skocz do zawartości

Czy moj przyjaciel i jego zona wroca do siebie?

Loraaw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obecnie rozdzielnosc majatkowa, ale zadne z nich nie sklada wniosku o rozwod. Takie niby razem a odzielnie..

1. ocena sytuacja: 2 denarow

Lacza ich sprawy formalne.

2. jej stosunek do zw.: sad

Ona chcialby, aby wszystko powrocilo do normy. Zalezy jej na rodzinie.

3. co powinna zrobic?: 6 mieczy

Przenalizowac cala sytuacje w spokoju. Dac czas na analize rowniez jemu.

4. co On mysli?: pustelnik

Czuje sie bardzo samotny. Chcialby podjac decyzje, dlatego izoluje sie od niej.

5. co On wnosi?: cesarz, ksiezyc i 10 puch

Raczej kompromisy nie wchodza w gre. Ma wyobrazenie swoje na temat zwiazku i uparcie bedzie trwal przy swoim.

6. zrodlo problemu: 2 miecze

Oddalili sie od siebie, przebywaja w separacji.

7. czy powrot ma sens?: kaplanka

Sadze, ze jak najbardziej. Laczy ich duchowa wiez.

8. rezultat(czy powroca): giermek den, 9 bulaw, as pucharow/krolowa pucharow

I tutaj zaczelam sie zastanawiac, bo na 1. rzut oka powiedzialabym: Tak, On zacznie dzialac. Kocha ja i dlatego zawlaczy o nia. Ona bedzie tylko na to czekac.

Z 2 str. czy to nie inna w polaczeniu z ta kaplanka? Do tej pory nikogo nie ma na 100%...

Napisano

Czy oni wiedzą o tym rozkładzie oraz o tym, że go tutaj wrzucasz?

Napisano

Naturalnie, ze moj przyjaciel wie o kartach i tym forum. Nie rozkladam kart z ciekawosci. Sytuacje albo dotycza mnie, albo osb, ktore zadaja mi pytanie i proszao rozklad.

Napisano

1. Ocena sytuacja: 2 denarów-zgadzam się łączą ich sprawy formalne,ale też oby dwoje rozważają decyzję o rozwodzie,tak jakby jedno czekało na drugiego,żeby złożono pozew.

2. Jej stosunek do zw.: Sąd-Ona jest skłonna jemu przebaczyć,ale jest świadoma faktu,że to przełomowy moment w jej życiu i tak pół na pół jest gotowa też pożegnać się z przeszłością ( myślę,że dużo zależy od niego jakie podejmie kroki )

3. Co powinna zrobić?: 6 mieczy-Nie uciekać od problemu,nie odcinać się porozmawiać,wyjaśnić pomimo chęci odizolowania się od niego.

4. Co On myśli?: Pustelnik-myśli o tym co zaszło między nimi i doprowadziło to takiej sytuacji,jest refleksyjny,myśli o tym,żeby szczerze porozmawiać z partnerką,ale się boi.

5. Co On wnosi?: Cesarz, Księżyc i 10 puch-rozsądek,obiektywne sprawiedliwe spojrzenie na sprawę i w końcu Cesarz lubi dominować,więc weźmie sprawę w swoje ręce.Hmm Księżyc to fantazja i snucie marzeń,oraz napięcie i niepokój,też myślę,że będzie uparcie trzymał się własnej "wizji"spojrzenia na związek.

6. Źrodlo problemu: 2 mieczy-ta karta to wewnętrzne rozdarcie ( czy nie pojawił się ktos trzeci kto im rozwalił związek ? tak mi przyszło na myśl ) jest to też obawa przed rozłaką,źródłem problemu jest również TŁUMIENIE UCZUĆ zarówno jego jak i jej,nie ma komunikacji na ten temat....

7. Czy powrót ma sens?: Kaplanka-to związek z przeznaczenia,połączyło ich coś wyjątkowego więc jeżeli szczerze porozmawiają i otworzą się na siebie to ma sens,Kapłanka to karta oznaczająca takie cechy jak łagodność,miłosierdize,skłonność do przebaczania,i dobroć.

8. Rezultat(czy powrócą): Giermek den, 9 buław, As pucharów/Królowa pucharów-jak będą działać powoli i z rozsądkiem to się zejdą,tu potrzebny jest czas.Są sobą lub byli oczarowani,na ich drodze będą problemy,którym trzeba sprostać i nie będzie to łatwe no i tu zaufanie zostało nadwyrężone oby dwoje będa bardzoooo ostrożni w tej sferze.As pucharów to renesans uczuć w związku więc ostatecznie powrócą do siebie.

Pozdrawiam :-))))

Napisano
Obecnie rozdzielnosc majatkowa, ale zadne z nich nie sklada wniosku o rozwod. Takie niby razem a odzielnie..

1. ocena sytuacja: 2 denarow

Lacza ich sprawy formalne.

2. jej stosunek do zw.: sad

Ona chcialby, aby wszystko powrocilo do normy. Zalezy jej na rodzinie.

3. co powinna zrobic?: 6 mieczy

Przenalizowac cala sytuacje w spokoju. Dac czas na analize rowniez jemu.

4. co On mysli?: pustelnik

Czuje sie bardzo samotny. Chcialby podjac decyzje, dlatego izoluje sie od niej.

5. co On wnosi?: cesarz, ksiezyc i 10 puch

Raczej kompromisy nie wchodza w gre. Ma wyobrazenie swoje na temat zwiazku i uparcie bedzie trwal przy swoim.

6. zrodlo problemu: 2 miecze

Oddalili sie od siebie, przebywaja w separacji.

7. czy powrot ma sens?: kaplanka

Sadze, ze jak najbardziej. Laczy ich duchowa wiez.

8. rezultat(czy powroca): giermek den, 9 bulaw, as pucharow/krolowa pucharow

I tutaj zaczelam sie zastanawiac, bo na 1. rzut oka powiedzialabym: Tak, On zacznie dzialac. Kocha ja i dlatego zawlaczy o nia. Ona bedzie tylko na to czekac.

Z 2 str. czy to nie inna w polaczeniu z ta kaplanka? Do tej pory nikogo nie ma na 100%...

Brak tutaj uczuć jednak widac chęć utrzymania związku z innych powodów. Emocjonalnie oboje się oddalili od siebie. Problem w tym, ze oni stanowczo mają zbyt słaba komunikację. Za mało spraw przegadanych a całosć życia jakby toczy się u nich bardziej finansowo. Sens powrotu bedzie jedynie wtedy gdy zaczną się komunikowac ze sobą - na temat swoich uczuć, pragnień. Nie dopatrywałbym się tego, ze jest jakaś inna. Jednak powrót będzie bardzo cięzki. Tzn ciężko będzie im nawiązac ponownie więź , która powoli wygasa, ale powinni dać radę.

Napisano

Faktycznie jest rozłam,spowodowany brakiem komunikacji i tym iż obie strony chcą postawić na swoim.Trudno zdiagnozować co było powodem rozłamu,jednak więź która kiedyś ich łączyła wygasa.Nie widać ingerencji osób trzecich,po prostu w prozie zycia mogli się zagubić.Powinni wiecej z sobą rozmawiac,i słuchać zamiast przekonywac do swoich racji.

Rezultat jednak jest całkiem dobry,z czasem dojda do porozumienia,wzglednego ładu

• 4 tygodnie później...
Napisano

Weryfikuje: bez prob rozmowy i ratowania zw. zlozyli wniosek o rozwod. Nawet ze soba nie rozmawiaja. Kurcze, nie rozumiem tego rozkladu...

Napisano

Czy pozew o rozwód złozyla Pani? Bo tak mi po kartach wygląda.

Pan w pkt. 5. co On wnosi?: cesarz, ksiezyc i 10 puch - pan utrzymywał tylko pozory, nie reagował by cokolwiek zmienić. Uciekal w samotnosć ( Pustelnik).

Pani bardzo chciała uporzadkować sprawy rodzinne Sąd odcinając sie, uciekając od zwiazku, od problemow 6 mieczy.

Żadne nie podjęło dzialan i prob naprawczych. 2 mieczy - unikanie konfliktu poprzez brak komunikacji - stan patowy.Decyzja o rozwozie nie byla latwą.

Napisano

Dokladnie tak. Pani zlozyla wniosek, informujac malzonka po fakcie.

Napisano
Dokladnie tak. Pani zlozyla wniosek, informujac malzonka po fakcie.

Pani to dokladnie przemyslala (paż denarow), w jej realnej ocenie nie ma szans na cos wiecej i wzięła sprawy w swoje ręce. 9 pucharów - to właśnie sama ze sobą to uzgodnila. Uznala, że czas coś zrobić As pucharow z tą bierną - paź denarów, samotnoscia, izolacją - 9 buław

• 3 miesiące temu...
Napisano

Nie, nie wrocili. Byly jakies proby, ale ostatecznie ie rozstali i kazdy ma juz nowego partnera.