Loraaw Napisano 27 Stycznia 2013 Napisano 27 Stycznia 2013 Obecnie rozdzielnosc majatkowa, ale zadne z nich nie sklada wniosku o rozwod. Takie niby razem a odzielnie.. 1. ocena sytuacja: 2 denarow Lacza ich sprawy formalne. 2. jej stosunek do zw.: sad Ona chcialby, aby wszystko powrocilo do normy. Zalezy jej na rodzinie. 3. co powinna zrobic?: 6 mieczy Przenalizowac cala sytuacje w spokoju. Dac czas na analize rowniez jemu. 4. co On mysli?: pustelnik Czuje sie bardzo samotny. Chcialby podjac decyzje, dlatego izoluje sie od niej. 5. co On wnosi?: cesarz, ksiezyc i 10 puch Raczej kompromisy nie wchodza w gre. Ma wyobrazenie swoje na temat zwiazku i uparcie bedzie trwal przy swoim. 6. zrodlo problemu: 2 miecze Oddalili sie od siebie, przebywaja w separacji. 7. czy powrot ma sens?: kaplanka Sadze, ze jak najbardziej. Laczy ich duchowa wiez. 8. rezultat(czy powroca): giermek den, 9 bulaw, as pucharow/krolowa pucharow I tutaj zaczelam sie zastanawiac, bo na 1. rzut oka powiedzialabym: Tak, On zacznie dzialac. Kocha ja i dlatego zawlaczy o nia. Ona bedzie tylko na to czekac. Z 2 str. czy to nie inna w polaczeniu z ta kaplanka? Do tej pory nikogo nie ma na 100%... Cytuj
KatiJo Napisano 27 Stycznia 2013 Napisano 27 Stycznia 2013 Czy oni wiedzą o tym rozkładzie oraz o tym, że go tutaj wrzucasz? Cytuj
Loraaw Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Napisano 27 Stycznia 2013 Naturalnie, ze moj przyjaciel wie o kartach i tym forum. Nie rozkladam kart z ciekawosci. Sytuacje albo dotycza mnie, albo osb, ktore zadaja mi pytanie i proszao rozklad. Cytuj
women32 Napisano 27 Stycznia 2013 Napisano 27 Stycznia 2013 1. Ocena sytuacja: 2 denarów-zgadzam się łączą ich sprawy formalne,ale też oby dwoje rozważają decyzję o rozwodzie,tak jakby jedno czekało na drugiego,żeby złożono pozew. 2. Jej stosunek do zw.: Sąd-Ona jest skłonna jemu przebaczyć,ale jest świadoma faktu,że to przełomowy moment w jej życiu i tak pół na pół jest gotowa też pożegnać się z przeszłością ( myślę,że dużo zależy od niego jakie podejmie kroki ) 3. Co powinna zrobić?: 6 mieczy-Nie uciekać od problemu,nie odcinać się porozmawiać,wyjaśnić pomimo chęci odizolowania się od niego. 4. Co On myśli?: Pustelnik-myśli o tym co zaszło między nimi i doprowadziło to takiej sytuacji,jest refleksyjny,myśli o tym,żeby szczerze porozmawiać z partnerką,ale się boi. 5. Co On wnosi?: Cesarz, Księżyc i 10 puch-rozsądek,obiektywne sprawiedliwe spojrzenie na sprawę i w końcu Cesarz lubi dominować,więc weźmie sprawę w swoje ręce.Hmm Księżyc to fantazja i snucie marzeń,oraz napięcie i niepokój,też myślę,że będzie uparcie trzymał się własnej "wizji"spojrzenia na związek. 6. Źrodlo problemu: 2 mieczy-ta karta to wewnętrzne rozdarcie ( czy nie pojawił się ktos trzeci kto im rozwalił związek ? tak mi przyszło na myśl ) jest to też obawa przed rozłaką,źródłem problemu jest również TŁUMIENIE UCZUĆ zarówno jego jak i jej,nie ma komunikacji na ten temat.... 7. Czy powrót ma sens?: Kaplanka-to związek z przeznaczenia,połączyło ich coś wyjątkowego więc jeżeli szczerze porozmawiają i otworzą się na siebie to ma sens,Kapłanka to karta oznaczająca takie cechy jak łagodność,miłosierdize,skłonność do przebaczania,i dobroć. 8. Rezultat(czy powrócą): Giermek den, 9 buław, As pucharów/Królowa pucharów-jak będą działać powoli i z rozsądkiem to się zejdą,tu potrzebny jest czas.Są sobą lub byli oczarowani,na ich drodze będą problemy,którym trzeba sprostać i nie będzie to łatwe no i tu zaufanie zostało nadwyrężone oby dwoje będa bardzoooo ostrożni w tej sferze.As pucharów to renesans uczuć w związku więc ostatecznie powrócą do siebie. Pozdrawiam :-)))) Cytuj
Wrozbita_Oramin Napisano 27 Stycznia 2013 Napisano 27 Stycznia 2013 Obecnie rozdzielnosc majatkowa, ale zadne z nich nie sklada wniosku o rozwod. Takie niby razem a odzielnie.. 1. ocena sytuacja: 2 denarow Lacza ich sprawy formalne. 2. jej stosunek do zw.: sad Ona chcialby, aby wszystko powrocilo do normy. Zalezy jej na rodzinie. 3. co powinna zrobic?: 6 mieczy Przenalizowac cala sytuacje w spokoju. Dac czas na analize rowniez jemu. 4. co On mysli?: pustelnik Czuje sie bardzo samotny. Chcialby podjac decyzje, dlatego izoluje sie od niej. 5. co On wnosi?: cesarz, ksiezyc i 10 puch Raczej kompromisy nie wchodza w gre. Ma wyobrazenie swoje na temat zwiazku i uparcie bedzie trwal przy swoim. 6. zrodlo problemu: 2 miecze Oddalili sie od siebie, przebywaja w separacji. 7. czy powrot ma sens?: kaplanka Sadze, ze jak najbardziej. Laczy ich duchowa wiez. 8. rezultat(czy powroca): giermek den, 9 bulaw, as pucharow/krolowa pucharow I tutaj zaczelam sie zastanawiac, bo na 1. rzut oka powiedzialabym: Tak, On zacznie dzialac. Kocha ja i dlatego zawlaczy o nia. Ona bedzie tylko na to czekac. Z 2 str. czy to nie inna w polaczeniu z ta kaplanka? Do tej pory nikogo nie ma na 100%... Brak tutaj uczuć jednak widac chęć utrzymania związku z innych powodów. Emocjonalnie oboje się oddalili od siebie. Problem w tym, ze oni stanowczo mają zbyt słaba komunikację. Za mało spraw przegadanych a całosć życia jakby toczy się u nich bardziej finansowo. Sens powrotu bedzie jedynie wtedy gdy zaczną się komunikowac ze sobą - na temat swoich uczuć, pragnień. Nie dopatrywałbym się tego, ze jest jakaś inna. Jednak powrót będzie bardzo cięzki. Tzn ciężko będzie im nawiązac ponownie więź , która powoli wygasa, ale powinni dać radę. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 27 Stycznia 2013 Napisano 27 Stycznia 2013 Faktycznie jest rozłam,spowodowany brakiem komunikacji i tym iż obie strony chcą postawić na swoim.Trudno zdiagnozować co było powodem rozłamu,jednak więź która kiedyś ich łączyła wygasa.Nie widać ingerencji osób trzecich,po prostu w prozie zycia mogli się zagubić.Powinni wiecej z sobą rozmawiac,i słuchać zamiast przekonywac do swoich racji. Rezultat jednak jest całkiem dobry,z czasem dojda do porozumienia,wzglednego ładu Cytuj
Loraaw Napisano 23 Lutego 2013 Autor Napisano 23 Lutego 2013 Weryfikuje: bez prob rozmowy i ratowania zw. zlozyli wniosek o rozwod. Nawet ze soba nie rozmawiaja. Kurcze, nie rozumiem tego rozkladu... Cytuj
Vivere Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Czy pozew o rozwód złozyla Pani? Bo tak mi po kartach wygląda. Pan w pkt. 5. co On wnosi?: cesarz, ksiezyc i 10 puch - pan utrzymywał tylko pozory, nie reagował by cokolwiek zmienić. Uciekal w samotnosć ( Pustelnik). Pani bardzo chciała uporzadkować sprawy rodzinne Sąd odcinając sie, uciekając od zwiazku, od problemow 6 mieczy. Żadne nie podjęło dzialan i prob naprawczych. 2 mieczy - unikanie konfliktu poprzez brak komunikacji - stan patowy.Decyzja o rozwozie nie byla latwą. Cytuj
Loraaw Napisano 23 Lutego 2013 Autor Napisano 23 Lutego 2013 Dokladnie tak. Pani zlozyla wniosek, informujac malzonka po fakcie. Cytuj
Vivere Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Dokladnie tak. Pani zlozyla wniosek, informujac malzonka po fakcie. Pani to dokladnie przemyslala (paż denarow), w jej realnej ocenie nie ma szans na cos wiecej i wzięła sprawy w swoje ręce. 9 pucharów - to właśnie sama ze sobą to uzgodnila. Uznala, że czas coś zrobić As pucharow z tą bierną - paź denarów, samotnoscia, izolacją - 9 buław Cytuj
Loraaw Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 Nie, nie wrocili. Byly jakies proby, ale ostatecznie ie rozstali i kazdy ma juz nowego partnera. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi