Skocz do zawartości

Wracac do starego zwiazku? jaka ma przyszlosc?

Sznuflina

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drugie nurtujace mnie pytanie,

Dac druga szanse swojemu jeszcze Mezowi, czy tez nie?

Król Mieczy oznacza wg mnie..znowu moje wzgledem niego poddanie sie..uleglosc.. rezygnacje z mojego "ja"

10 kijówszukam czegos co wypelni moje serce.. moje sily sa w kajdanach.. musze swiadomie pozbyc sie obsesji.. tego co mnie blokuje, wytrzymalosc pracuje na moja korzysc..

5 pucharow Boje sie rozczarowania.. ze bedzie po jakims czasie tak samo jak przedtem.. ale zrozumialam, ze we nie lezy sila odmienic to wszystko.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Kochana - powiem tak...to trudne pytanie...

Król Mieczy - 10 Kijów - 5 Pucharów suma Wisielec

No i niefajne karty...nie są dobrze rokujące jeśli idzie o ten powrót :(...z kart wynika że to byłoby dla Ciebie dość duże "obciążenie" i radości z tego tutaj nie widać...

Napisano

Ja tu widzę różne zagrania twoje męża które by Cie przybiły z poczuciem ,że nic juz Cie nie czeka a co dobre to przezyłas..

Napisano

Jak dla mnie, to karty mówią, by nie dawać. Jeśli dasz, będzie to dla Ciebie oznaczać dalsze zmagania, zbyt dużą odpowiedzialność bierzesz na siebie i tak jak na karcie 10 buław, będziesz dalej sama pchać ten wózek do przodu. Ostatecznie i tak nic z tego nie będzie, bo 5 pucharów, to karta rozczarowania, straconych nadziei, a może też oznaczać, że w konsekwencji on i tak by odszedł.

Gość PannaDorotka
Napisano

Widać, że ten król bardzo zdystansowany - odcięty od ciebie, chłodny, malo w nim uczuć i pasji. Tobie też ciężko (10 buław), obawiasz się, że straciliście już swoją szansę i że każda kolejna przyniesie ci rozczarowanie (5 kielichów).

Sama podejmij decyzje, jak czujesz.

A jeśli zdecydujesz, że warto, to zadaj kartom pytanie nie o to, czy warto, a co zrobić by się udało. Bo te karty pokazują tylko twoje i jego nastawienie do tego, co jest teraz i twoje emocjonalne rozterki.

Napisano

tylko to pytanie czy dac szanse to raczej do ciebie nie do kart

po kartach widac ze to on karty w tym ukladzie rozdaje nie ty i raczej tej szansy mu nie dasz

Napisano

Chyba nie bardzo chcerz nawet dawać mu szanse i on raczej w krolu mieczy co znaczy, ze nic sie nie zmieni w jego zachowaniu.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Pozylam sobie prawie miesiac na "probe" obok niego.. z nim..

On jest zawsze bardzo uczynny, podstawia wszystko pod nos, robi herbatki, kawki, prasuje itd itp.

Ma jednak swoje utarte sposoby myslenia, ktore znacznie odbiegaja od moich i to zawsze porozni nasze osoby.

Byloby wszystko super.. gdyby osoby bedace z nim nie mialy swoich mozgow i upodoban.. najlepiej gdyby zyly jego zycie..

Brak w nim tolerancji do innych ludzi.. do ich przekonan, do ich upodoban.

Staram sie byc neutralna jednak widze, ze blokuje to moje dalsze zycie.. tym bardziej, ze po spotkaniu mojej karmicznej milosci

ciezko jest mi byc z kims kto nie okazuje zadnych uczuc na drodze uczuciowej bezposredniej.. tylko przez herbatke.

Moze robie zle nie wiem.. Chyba potrzebuje jeszcze czasu aby pozegnac niespelniona milosc..

Strasznie ciezko mi. Miotam sie jak mucha w miekkim smalcu ani zostac w nim nie chce ani odfrunac nie moge..

To takie moje refleksje..

Wiem, ze jak wroce do niego.. to przestane zyc swoje zycie..zaczne wegetacje od nowa.. :poklon:

Napisano

Sznuf... To na pewno nie jest łatwa decyzja dla Ciebie ale sądząc po kartach...

On juz będzie 'zimny' dla Ciebie. Bez większych uczuć. Uniesień serca.

Żeby postawić ten związek na nogi musielibyście włożyć w niego na prawdę dużo pracy a wątpię, czy on będzie chciał. Deklaracje może i będą wielkie ale za słowami w jego przypadku nie będę szły czyny (których Ty oczekujesz).

No a 5 pucharów... chyba lepiej jak sie zaczniesz oswajać z mysla o rozstaniu, bo w tym momencie tylko je przeciągasz.

Przykro mi Rybko :(

• Lubię to! 1
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano
(...) Wiem, ze jak wroce do niego.. to przestane zyc swoje zycie..zaczne wegetacje od nowa.. :poklon:

Więc chyba odpowiedź już znasz ?

Po co Ci Kochana powrót do tego związku skoro miałabyś w nim wegetować ?

Karty pokazały wskazówkę...my pomogłyśmy na tyle ile mogłyśmy...a decyzje to już musisz podjąć TY sama - inaczej się nie da...

Pozdrawiam Serdecznie.:*

Napisano

Fajnie, że herbatki robi a nie chleje z kumplami w barze... Troszczy się ale może nie potrafi okazać uczuć. A to, że macie odmienne spojrzenie na świat to taka norma.

Każdemu należy się druga szansa i czas potrzebny do zmiany, gdy zmiana nie nastąpi to wtedy z czystym sumieniem odejść.