Skocz do zawartości

Za dziewczynami -na samopoznanie

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano (edytowane)

Caliel - Dziękuję:)))

1. TY. Kim jesteś?

Umiarkowanie

jestem zrównoważona, uspokoiłam się, czuję to zresztą wewnętrznie

2. DOM. Co nazywasz domem?

Sprawiedliwosc

czuję się bezpieczna,gdy panują równe zasady,gdy ludzie są uczciwi wobec siebie, obiektywnie oceniają zachowanie innych, nie przypisują innym swoich własnych emocji, cech i zachowań

3. CAŁE ŚRODOWISKO. Podstawa historii lub sytuacji?

Cesarzowa

jestem pewna siebie, to prawda, pewna tego co wiem, świadoma swoich wad i zalet,jak równiez tego,czego nie wiem,ale pragnę nadal się rozwijać

4. "POKARM DUSZY". Co Ci daje komfort?

8 kielichow + Cesarz

no włąsnie,mam wrażenie, że u mnie nie może być tak zupełnie spokojnie, ja potrzebuje emocji, bo wtedy mam wenę, żeby iść naprzód,.chyba potrzebuję emocji zwiażanych z mężczyzną, lub karty mówią tez o tym, że tego włąsciwego gdzies tam wypatruję

5. PRACA. CO jest Twoim celem?

Krol buław

rozwój, pragnę iść naprzód, ponadto chciałabym być sama sobie sterem, żeglarzem, okrętem, ciezko mi jest znaleźć autorytet, osoby,które podziwiam muszą naprawdę mieć w sobie "to coś"

6. MOTYWACJA. Co daje Ci motywacje?

Koło + 6 buław

to prawda, sukcesy dają mi motywację i pęd..

7. WYZWANIE. Co Cię testuje?

9 buław

dystans, sytuacje,gdy nie mogę nic uczynić, bierność , bezsilnośc - to jest dla mnie trudne

8. TALENTY. Co jest Twoim talentem? Jak go pomnażać?

Królowa kielichów

i tu prawda - jestem wrażliwa, tę cała wrażliwosc przelewam na papier próbując tworzyć coś tam dla siebie w zakresie prozy i nazwijmy to poezji:)

9. LEKCJE. Czego masz się nauczyć?

10 denarów + diabeł + 6 denarów

nie wiem,mam zacząć dzielić się tym co mam,ale i chyba zacząć więcej wymagać od innych

10. PRZESZKODY. Co Ci przeszkadza?

Kapłanka

chyba nie lubię nie wiedzieć co się stanie, przeszkadza mi czekanie, niepewność, zmuszanie mnie do cierpliwości i bycia uległą, u mnie musi się coś dizać

11. ZACHĘTY. Co wpływa na Ciebie?

9 mieczy + Kochankowie + Rycerz kielichów

cierpienie z milości - to jest prawda,może zabrzmi to paradoksalnie,ale gdy cierpię z miłości,wtedy mam poczucie,że tego cchiałam, jakbym sama pragnęła miec wbity cierń, kiedyś stwierdziłam, ze mam coś z romantyka - bohaterowie dramatów romantycznych przecież cierpieli z miłości,to było sensem ich zycia

12. TWÓJ BOHATER. Co Cię inspiruje?

Sąd + 7 kielichów + 8 mieczy

marzenia, które mam, w sobie od zawsze,codzienne zdarzenia,sytuacje bez wyjścia

13. WIEDZA. Pomocna rada.

4 bułąw + Gwiazda + 3 kijów + Kapłan

powinnam z wiarą i optymizmem patrzeć w przyszłość, bo będę spełniona

Edytowane przez Inez2503
Napisano

1. TY. Kim jesteś?

Umiarkowanie

Jestes sobą. realizujesz się poprzez łączenie przeciwieństw, artyzm, sztukę i możę mediatorstwo/negocjacje.

Sprawiedliwosc

Mysle, ze raczej to jest miejsce gdzie jestes formalnie przypisana. Tam, gdzie jest tabliczka z Twoim imieniem i nazwiskiem.

Moze tez czujesz dom tam, gdzie jestes powiazana instytucjonalnie lub sadowo (rodzina, rodzice, małżonek)

Cesarzowa

Myślę, że w dużej miarze wszystko przyszło samo, spełniło się, ale też wyniosłaś wzór z domu, po matce, babce, ciotce - po kądzieli.

8 kielichow + Cesarz

Lubisz być adorowana, w centrum uwagi. Wtedy czujesz, że żyjesz, że istniejesz i w ogóle L'Oreal ;) ("Jesteś tego warta")

Krol buław

Trafić na faceta z jajami :D zorganizowanego i pewnego siebie. Ale też być wolną i mieć więcej swobody działania, manewru. Nie być niczym uwiązana i móc się realizować bez przeszkód.

Koło + 6 buław

Myślę też, że lubisz kiedy jest na Twoim, kiedy okoliczności pokazują że miałaś rację;) nawet jesli Cie nie sluchali :D

wtedy czujesz się pewniej, i czujesz ze mozesz sama sobie ufac.

Mysle ze baredzo lubisz zwyciezac, byc w centrum uwagi, chwalona, doceniana... brakuje Ci tego.

No i oczywiscie zmienność akcji - nuda Cie zabija - Ty masz działać i zwyciężać! ;)

9 buław

Twoje własne lęki i obawy, sama siebie testujesz, swoje możliwości i graice. Nawet jeśli czegoś się boisz, zrobisz to tylko po to by się przekonać, że dasz radę, nawet jeśli włożysz rękę do ognia. i owszem, czekanie na cios czy bezsilność też Cię doprowadzają do krawędzi ;)

Królowa kielichów

Twoje bogate wnętrze, wrażliwość i dobroć. Dziel się z tym z innymi, ale trzymaj rękę na pulsie - Pucharowa lubi zagłaskiwać na śmierć i robić z siebie cierpiętnicę, a tego nikt nie znosi na dłuższą metę.

Myślę, żę związane to jest z Tobą, Twoją rodziną, i chodzi o kreślenie granic i asertywność. Oznaczasz teren, mówiąc że do tego momentu mozesz dojść, potem przystępujesz do obrony. Trzeba nauczyć się walczyć o siebie i nie dać się skuć łańcuchami, a także dać życ innym, co jest trudną lekcją.

Kapłanka

Bycie na uboczu, szara eminencją. Niedopowiedzenia i plotki, nieszczerość, fałszywość. Nielojalność i sprzedajność.

Zarówno czyjaś adoracja, jak i samokrytyka, wbijanie sobie szpili i zadręczanie się.

Kobieto, czasy harlequinowych bohaterek odeszły już do lamusa;) nie zadręczaj się tak ;)

Ciesz się po prostu tym, co masz, co niesie los.. ;) podązaj za sercem, ale miej oczy otwarte, i nie trac celu.

Myślę, że łączysz w sobie doświadczenia, wyobraźnię, i utarte schematy w pewien mix ;) możliwe że dość skuteczny.

Twoim bohaterem jest chyba kobieta, dość uduchowiona, z przeszłości lub przodkini, zapewne wiedzma/czarownica, albo ktoś wyklęty,

na kogo spadło odium za to, że żył jak chciał:) nie wiem czy udało się zerwać jej więzy, ale była niewątpliwie silną osobą.

Daj sobie czas. Nie uciekaj przed problemami, tylko stawiaj im czoło.

Nie trać wiary, bo jesteś w czepku urodzona, a i aniola stroza masz niezlego ;)

Postepuj zawsze zgodnie z własnymi ideałami i zasadami.

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano
1. TY. Kim jesteś?

Umiarkowanie

Jestes sobą. realizujesz się poprzez łączenie przeciwieństw, artyzm, sztukę i możę mediatorstwo/negocjacje.

Sprawiedliwosc

Mysle, ze raczej to jest miejsce gdzie jestes formalnie przypisana. Tam, gdzie jest tabliczka z Twoim imieniem i nazwiskiem.

Moze tez czujesz dom tam, gdzie jestes powiazana instytucjonalnie lub sadowo (rodzina, rodzice, małżonek)

Cesarzowa

Myślę, że w dużej miarze wszystko przyszło samo, spełniło się, ale też wyniosłaś wzór z domu, po matce, babce, ciotce - po kądzieli.

8 kielichow + Cesarz

Lubisz być adorowana, w centrum uwagi. Wtedy czujesz, że żyjesz, że istniejesz i w ogóle L'Oreal ;) ("Jesteś tego warta")

Krol buław

Trafić na faceta z jajami :D zorganizowanego i pewnego siebie. Ale też być wolną i mieć więcej swobody działania, manewru. Nie być niczym uwiązana i móc się realizować bez przeszkód.

Koło + 6 buław

Myślę też, że lubisz kiedy jest na Twoim, kiedy okoliczności pokazują że miałaś rację;) nawet jesli Cie nie sluchali :D

wtedy czujesz się pewniej, i czujesz ze mozesz sama sobie ufac.

Mysle ze baredzo lubisz zwyciezac, byc w centrum uwagi, chwalona, doceniana... brakuje Ci tego.

No i oczywiscie zmienność akcji - nuda Cie zabija - Ty masz działać i zwyciężać! ;)

9 buław

Twoje własne lęki i obawy, sama siebie testujesz, swoje możliwości i graice. Nawet jeśli czegoś się boisz, zrobisz to tylko po to by się przekonać, że dasz radę, nawet jeśli włożysz rękę do ognia. i owszem, czekanie na cios czy bezsilność też Cię doprowadzają do krawędzi ;)

Królowa kielichów

Twoje bogate wnętrze, wrażliwość i dobroć. Dziel się z tym z innymi, ale trzymaj rękę na pulsie - Pucharowa lubi zagłaskiwać na śmierć i robić z siebie cierpiętnicę, a tego nikt nie znosi na dłuższą metę.

Myślę, żę związane to jest z Tobą, Twoją rodziną, i chodzi o kreślenie granic i asertywność. Oznaczasz teren, mówiąc że do tego momentu mozesz dojść, potem przystępujesz do obrony. Trzeba nauczyć się walczyć o siebie i nie dać się skuć łańcuchami, a także dać życ innym, co jest trudną lekcją.

Kapłanka

Bycie na uboczu, szara eminencją. Niedopowiedzenia i plotki, nieszczerość, fałszywość. Nielojalność i sprzedajność.

Zarówno czyjaś adoracja, jak i samokrytyka, wbijanie sobie szpili i zadręczanie się.

Kobieto, czasy harlequinowych bohaterek odeszły już do lamusa;) nie zadręczaj się tak ;)

Ciesz się po prostu tym, co masz, co niesie los.. ;) podązaj za sercem, ale miej oczy otwarte, i nie trac celu.

Myślę, że łączysz w sobie doświadczenia, wyobraźnię, i utarte schematy w pewien mix ;) możliwe że dość skuteczny.

Twoim bohaterem jest chyba kobieta, dość uduchowiona, z przeszłości lub przodkini, zapewne wiedzma/czarownica, albo ktoś wyklęty,

na kogo spadło odium za to, że żył jak chciał:) nie wiem czy udało się zerwać jej więzy, ale była niewątpliwie silną osobą.

Daj sobie czas. Nie uciekaj przed problemami, tylko stawiaj im czoło.

Nie trać wiary, bo jesteś w czepku urodzona, a i aniola stroza masz niezlego ;)

Postepuj zawsze zgodnie z własnymi ideałami i zasadami.

Masz dużo,bardzo dużo racji:) No może w jednym przypadku powiem, ze nie robię z siebie cierpiętnicy, co wiecej ludzie raczej nie wiedza, gdy jest mi źle, reszta rewelacja:) Punkty Ci dam, jak ten niedobry program mi pozwoli:)

Napisano

1. TY. Kim jesteś?

Umiarkowanie

Jestes osoba ciagle poszukujaca w zyciu rownowagi, harmonii, piekna. :)

Zapewne tez jestes bardzo kreatywna. Crowley nazywa te karte Sztuka.

Jestes tez chyba swietnym mediatorem. Potrafisz lagodzic rozne sytuacje, znajdowac kompromisy.

Sprawiedliwosc

Malzenstwo. Jestes chyba wierna tradycyjnemu modelowi rodziny. Mezczyzna, kobieta, dziecko, legalizacja zwiazku, znaczy zwiazek formalny. Daje Ci to poczucie bezpieczenstwa i sprawia, ze czujesz swoje korzenie.

Cesarzowa

Jestes kobieta, dla ktorej wazny jest dom, rodzina. Do spelnienia jako kobieta potrzebuje mezczyzny, dzieci, potrzebuje domu. Ale szczesliwego domu. Chce kochac i czuc sie kochana.

8 kielichow + Cesarz ---> 0 Glupiec; suma HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Ja bym powiedziala, ze potrzeba Ci przy boku stabilnego mezczyzny, przy ktorym Ty bedziesz mogla isc swoim torem, rzucac sie na glebiny, nieznane, a on zawsze bedzie stal obok Ciebie jako ta opoka i silne ramie w jednym. Potrzebujesz faceta, ktory Cie uziemnia. :)

I co mi jeszcze przyszlo do glowy. Ciaza...

Jest waznym elementem dla Ciebie relacji. Czujesz sie kobieta, w pelni.

Krol buław

Przede wszystkim niezaleznosc, bycie sobie samej pania. Ale i rozwoj takze i to ciagly.

Koło + 6 buław ---> suma XVI Wieza; suma HB XVI Wieza i VII Rydwan

Lubisz aktywnie ksztaltowac swoje zycie. Lubisz dzialanie i gdy czujesz sie ograniczana nie wahasz sie wszystkim walnac ostro, zburzyc, aby moc ruszyc (znowu) ostro do przodu.

9 buław

Gdy trzeba konkretnie zadzialac, ale z wyczuciem, kierujac sie intuicja. Powiedzialabym takze, ze moze chodzic takze o dzialania w relacjach damsko-meskich. U Crowleya ta karta to zjednanie sily meskiej z zenska, taka totalna harmonia. Takze to tez moze byc, ze trudno Ci tu te rownowage w relacji utrzymac, zeby nie przechylalo sie zbytnio na zadna ze stron.

Królowa kielichów

Intuicja, wrazliwosc, zapewne rowniez interesujesz sie sztuka, co tez pokazala karta wyzej, Umiarkowanie. :)

10 denarów + diabeł + 6 denarów ---> suma VII Rydwan; suma HB IV Cesarz

Realizowac swoje plany. 10 Monet mowi o Twoich duzych mozliwosciach, ale w Diable musisz pokonac rozne swoje wewnetrzne ograniczenia. Moze trzeba wyjsc komus na przeciw, moze przyjac czyjas pomoc. Wazne, aby dzialac i burzac to wszystko, co Cie ogranicza. Ale takze realnie patrzac, planowac konkretnie i z tego, co sie da, robic co sie da. Mniej marzyc wiecej dzialac. Nie bac sie, isc smialo, bez wahania do przodu.

Kapłanka

Chyba mimo wszystko zbytania uleglosc. Niby chcesz wiecej, ale jednak sie poddajesz i nie do konca walczysz o swoje. To moze byc wlasnie ta przeszkoda do pokonania, ktora pokazala sie w Diable wyzej. Diable wlasnie moze tez pokazywac zbytnia ulegosc, nie do konca ufanie w swoje mozliwosci i takie tam inne. Wiecej tu powinnas ufac swojej intuicji i swoim mozliwosciom. Wiecej zaufania sobie i odwagi.

9 mieczy + Kochankowie + Rycerz kielichów ---> suma VI Kochankowie; suma HB XV Diabel i VI Kochankowie

Kiedy zamiast schizowac, dasz sie poniesc sercu i uczuciu do pana, na ktorym Ci zalezy. Oba podsumy mowia o potrzebie kierowania sie sercem. Banzhafowy znowu pokazuje Diabla. Tu tym ograniczeniem w Diable moze byc takze Twoje zamartwianie sie, czarnowidztwo zyciowe (9 Mieczy).

Sąd + 7 kielichów + 8 mieczy ---> suma I Mag; suma HB VIII sprawiedliwosc

Mi skojarzylo sie to, ze masz glowe nabita jakimis wzorcami z domu rodzinnego i starasz sie postepowac wg nich, ukladac sobie tak zycie. Gdzies tam to Twoj wzorzec, do ktorego mniej lub bardziej swiadomie darzysz.

4 bułąw + Gwiazda + 3 kijów + Kapłan ---> suma VII Rydwan, suma HB XI Pasja i II Kaplanka

Mysle, ze powinnas bazowac na swoich dotychczasowych doswiadczeniach i wlasnie... ufnie spogladac w przyszlosc. Masz solidne podstawy w sobie samej, aby dalej budowac swoje zycie szczesliwie juz i wg swoich gustow i oczekiwan. Madra jestes, doswiadczona, wiesz, kiedy trzeba dzialac, a kiedy wypada zaczekac. Powinnas uwaznie obserwowac, kiedy trzeba bedzie zadzialac i wtedy bez krepacji, intuicyjnie, robic swoje.

• Lubię to! 1
Napisano

1. TY. Kim jesteś?

Umiarkowanie

Jesteś w zgodzie z samą sobą :) Jesteś spokojna wewnętrznie, akceptujesz siebie, emocje zaburzające Twój spokój zostawiłaś w przeszłości.

Sprawiedliwosc

Miejsce, które jest jakby przedłużeniem Ciebie :) Poza tym, podpisuję się pod tym, co napisałCaliel. :)

Cesarzowa

Jesteś świadomą siebie kobietą, która dąży do ciągłego rozwoju. Wiesz, że nic nie trwa wiecznie i nie ma się co załamywać, gdy coś się kończy... Jest w Tobie wiele Twórczej energii, możesz przez to upiększać swoje otoczenie :)

8 kielichow + Cesarz => Głupiec

Poczucie, że stoisz na stabilnym gruncie, że masz swoje plany i nie boisz się zrezygnować z relacji, które są dla Ciebie złe, czy poglądów lub postaw... Zostawić, to co szkodliwe za sobą i ruszać po nowe, lepsze...nie tracąc w oczu Twoich celów.

Krol buław

Jesteś przedsiębiorcza, aktywna i zmotywowana :) Masz talent organizatorski, poczucie niezależności i dobrze sprawdziłabyś się na stanowisku kierowniczym :) Twoim celem jest zajęcie wymagające dużego stopnia odpowiedzialności, pewnego ryzyka może też :)

Koło + 6 buław

Nieoczekiwane pomyślne zwroty sytuacji, kiedy zostaje stworzony grunt pod dalsze działanie :)

9 buław

Sytuacje wymagające determinacji, wytrwałości, uporu...

Królowa kielichów

Wrażliwość i twórcze talenty - tak, jak to opisałaś :)

Może znalezienia równowagi pomiędzy tym, co materialne, a tym, co duchowe? Znalezienia twojego wewnętrznego bogactwa, poznania go i ukierunkowaniu go i Twojej pozytywnej energii do pomagania innym...

Kapłanka

Jesteś bardzo intuicyjna osobą, opiekuńczą, o dobrym sercu... Wyczuwasz, kiedy coś jest nie tak i chcesz pomagać. Może zbyt dużo dajesz z siebie...

9 mieczy + Kochankowie + Rycerz kielichów => Kochankowie

Adoracje, komplementy :) Która kobieta tego nie lubi :) Tylko tutaj widać dużo zmartwień, zadręczania się... 9 Mieczy też daje taką informacje, że wiele z tych lęków karmimy mi sami...że nie dostrzegamy pozytywnych stron...od razu spisując coś na straty, poddając się w duchu. Potrzebujesz miłości, miłość dodaje Ci skrzydeł :) Zmartwienia proszę odstawić na bok... Wiem, że łatwo się mówi, ale masz w sobie dużo wewnętrznej siły :uscisk:

Sąd + 7 kielichów + 8 mieczy => Mag

Zrywanie z przestarzałymi schematami, zrywanie z ograniczeniami...zbliżanie się do marzeń krok po kroku :)

4 bułąw + Gwiazda + 3 kijów + Kapłan => Rydwan

Byś śmiało kroczyła ku wytyczonym celom, byś poszukiwała nowych bodźców, nie bała się opuścić bezpiecznych przekonań...ufała sobie i w opiekę Sił Wyższych... To mogą być także pytania o sens życia, o twoją rolę w życiu innych i celowość tego, co Ci się w życiu przytrafia... Nie masz się bać dociekać, a przez to rozwijać i tworzyć stabilny grunt pod dalszy rozwój i w efekcie przybliżenie stawianych sobie celów.

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano

Dziekuję maddie88 i SacralNirvana:) Macie rację! Fajnie, że każda wyczytała rzeczy, których ja nie zauważyłam, ale które są zgodne z prawdą:)