Skocz do zawartości

Taniec z ogniem..

GdzieTaIrlandia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Od dłuższego czasu przymierzam się do wyrażenia własnych emocji które głęboko duszę w sobie i az cała płonę z nadmiaru.

Z uwagi na to,że mam duszę artystyczną,zamiłowanie również tworzę z pracą,ale wracając do tematu..

Uważam,że taniec z muzyką połączony z ogniem będzie doskonałą formą próby ujarzmienia tego ognia który noszę w sobie -bedzie najlepsza formą ekspresji w której mogę się spełnić i wyrazić siebie dlatego postanowiłam,że nie ma czasu dłużej zwlekać z własnymi zamiarami i zrobić w końcu coś tylko dla siebie.

Nie zabrałam kart ze sobą dlatego miałabym prośbe czy mogłby mi ktoś wyciągnąć karciochy?

Jak zrealizuje się moje oczekiwanie ,że właśnie w tej dziedzinie-tańća z ogniem- poczuję się spełniona/czy jestem uzdolniona?

Jaką satysfakcje przyniosą mi treningi?

Argumenty za:

Argumenty przeciw:

Na co kłasć szczególny nacisk?

Rady kart:

Możliwy efekt mojej pracy gdy włoże w to cale swoje serce/na okres pół roku:

I tak z innej beczki pytanie

Dlaczego ciągnie mnie tak do ognia? Czuję powiązanie? Nie wiem jak to obrać-ale jeśli ktoś mogłby sprawdzić będeeeeeee MEGA WDZIECZNAAAAAA:wstydnis::hipnoza:

EDIT: Edytowałam bo jeszcze mam 3 pytania:]

Od czego najlepiej zacząć/z czym będzie mi się najlepiej pracować/gdzie objawia się moje wiekszę zdolności?

Praca z kijami:

Praca z poi:

Praca z parzydełkiem:

Edytowane przez GdzieTaIrlandia
Napisano

Jak zrealizuje się moje oczekiwanie ,że właśnie w tej dziedzinie-tańća z ogniem- poczuję się spełniona/czy jestem uzdolniona?

VIII Sprawiedliwosc + 10 Monet ---> suma VI Kochankowie; suma HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita

Bedziesz musiala w to wlozyc duzo pracy i satysfakcja z tego bedzie adekwatna do wysilku, jaki w to wlozysz. Masz szanse dojsc do bardzo dobrych efektwo. Wazne, zebys tu zaufala swoim odczuciom, swojej intucji, dzialala bardziej tak instynktownie. Podsum z HB mowi, ze przed Toba moze pojawic sie koniecznosc pokonania w sobie niektorych lekow (moze przed ogniem) i duzo, duzo pracy (szczegolnie tej wewnetrznej) nad sama soba.

Jaką satysfakcje przyniosą mi treningi?

Paz Monet + XIV Umiarkowanie ---> suma VIII Sprawiedliwosc; suma HB XIV Umiarkowanie i V Papiez

Duza. Bedziesz zadowolona. Widac, ze nauka tego, treningi, beda Cie cieszyly, sprawialy radosc. Byc moze praca nad soba sprawi, ze osiagniesz takze wieksza harmonie i rownowage wewnetrzna, ale takze lepsza kontrole nad swoich cialem. Umiarkowanie to przeciez harmonia ciala, duszy i umyslu m.in. Ogolnie widac, ze bedziesz musiala wlozyc duzo pracy, o czym mowi Sprawiedliwosc a zadowolenie bedzie adekwatne do tego wysilku, ktory tam wlozysz. Czasem trzeba bedzie pogodzic ze soba rozne sprzeczne sprawy byc moze, byc moze pokonac jakies wlasne leki, pojsc na kompromis, szukac rownowagi w sobie i na zewnatrz a takze pokonac jakies wewnetrzne blokady, ale powinno byc dobrze.

Argumenty za:

Krol Monet + Rycerz Monet ---> suma XIV Umiarkowanie

Przede wszystkim to jest konkrte, cos, co bedzie dawalo Ci mozliwosc rozwoju i ciaglej pracy nad soba sama. I przyniesie Ci zadowolenie.

Argumenty przeciw:

VI Kochankowie + 7 Mieczy ---> suma XIII Smierc; suma HB XIII Smierc i IV Cesarz

Tu moze byc, ze zbyt wiele w Tobie wahania i lekow jeszcze. Musialabys je pokonac, zeby pojsc w tym na calosc. O czym mowia tez podsumy. Smierc starej formy, narodziny nowej. Czyli wyjscie poza leki rozne. 7 Mieczy to wlasnie moze byc tu lek przed ogniem jednak, ktory swiadomie bardziej lub mniej moze sie ujawnic. Ale Smierc mowi, ze masz szanse to pokonac i stworzyc stala, stabilna strukture dzialania, zachowania (IV Cesarz).

Na co kłasć szczególny nacisk?

4 Bulaw + I Mag ---> suma V Papiez; suma HB V Papiez

Na to, aby z jednej strony byc na luzie, z drugiej uczyc sie to kontrolowac. Nie do konca rozumiem to w tym kontekscie, ale mysle, ze sa jakies reguly (Papiez), ktorych powinnas sie trzymac, zeby miec odpowiednie efekty.

Rady kart:

As Bulaw + As Monet ---> suma XII Wisielec; suma HB II Kaplanka

Umiec pojsc za ciosem. Nie wiem, tu jest byc moze ta zabawa z ogniem, ale taka umiejetna. Kierowanie sie intuicja, ale i utrzymywanie go. Kontrola taka nad nim.

Możliwy efekt mojej pracy gdy włoże w to cale swoje serce/na okres pół roku:

3 Kielichow + XVI Wieza + Krolowa Kielichow ---> suma XIX Slonce; suma HB XIX Slonce, X Kolo i I Mag

Bardzo ladne efekty. Na poczatku zaczniesz niesmialo pracowac w ten sposob, ze bedziesz na rowni robic, odpowiadac, nasladowac to, co Ci sie pokaze, co zobaczysz. Jednak w koncu przelamiesz sie i zaczniesz dzialac intuicyjnie. Rowniez podsumy o Twoim pelnym zadowoleniu i jak widac juz bedziesz w pelni to kontrowala. Kolo to taka nieokielznana sila jak i ogien, nad ktora nie do konca ma sie wplyw, ale Ty jak Mag bedziesz umiala to okielznac.

I tak z innej beczki pytanie

Dlaczego ciągnie mnie tak do ognia?

5 Bulaw

Bo praca z ogniem nauczy Cie takze pracy z wlasna energia, ktora na ten moment moze byc wprawdzie duza, ale nieco zblokowana. Kontrolujac ogien nauczysz sie rowniez kontrolowac swoja energie (wprawiac w ruch, ewentualnie poskramiac gdy trzeba), ktora jakby nie bylo jest tym samym. Takze jest Ci to po prostu potrzebne.

Od czego najlepiej zacząć/z czym będzie mi się najlepiej pracować/gdzie objawia się moje wiekszę zdolności?

Praca z kijami:

II Kaplanka

Tu praca z intuicja, takze duze mozliwosci.

Praca z poi:

4 Mieczy

Tu srednio tak widze, jakby to jeszcze nie byl czas na to.

Praca z parzydełkiem:

V Papiez + 6 Kielichow ---> suma XXI Swiat; Suma HB XI Pasja

Tu mogloby cos byc. W sumie tak, jakbys miala ku temu jakies zdolnosci. Moze wcieleniowo jakos...

W kazdym razie w tej Pasji pokazaly sie tu Twoje dodatkowo mozeliwosc, musialabys zaangazowac swoja intuicje, ale mogloby byc ok.

Takze kije i parzydelko moim zdaniem ok. Poi (jeszcze) nie czas.

Napisano

Sacralu a wiesz co Ci powiem?

Z góry obstawiałam na kije:]:],że bede się dobrze czuć i jestem w stanie to opanować..ze na poi jeszcze nie czas:] i chciałam to sprawdzić:] Bardzo,bardzo Ci dziekuje.

Te wewnetrzne obawy to,że nie podołam,że nie bede miała tyle czasu ile bede chciała temu poświecić itd..

ale myślę,że perspektywy beda:]

Z tym parzydełkiem to i nawet dobrze trafiłaś bo wewnetrznie odczuwam,że nie jest mi to obce,jakbym kiedys miała coś do czynienie z taka iluzja..

A tutaj wklejam Ci pokazik z kijami zebys sobie zobaczyła:]