Skocz do zawartości

Reiki i ja

Caliel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hej ;)

to pytanie zadaje sobie nie od dzis;)

ale postanowilem spytac kart.

Jakie mam predyspozycje Reiki?

Wypadl Paz Pucharów

Tlumaczy: 2 mieczy Moc Sprawka

Niby mam, ale jestem zablokowany wewnetrzenie, tlumie w sobie instynkty i intuicje (Moc) a podchodze slepo i racjonalnie (sprawka)

Bio:

Ale mi polecialo :D

Kaplanka Cesarzowa 8 kieli + Cesarz

Wydaje mi sie ze to jeszcze nie pora, chociaz mam talent. Za szybko sie wypalam, energia lubi ze mnie uciekac...

Edytowane przez Caliel
Napisano

wydaje mi się , że masz , ale nie możesz do tego podchodzić poprzez pryzmat sztywnego intelektu . Blokujesz pokłady swojej mocy , właśnie może przez logiczne rozumowanie . spojrzysz do mnie na ten sam temat ?

• Lubię to! 1
Napisano

Podsumem jest XXI Swiat i III Cesarzowa (HB). Reiki to korzystanie z energii z zewnatrz. Ja mysle, ze Ty masz bardziej potencjal na bioenergoterapie, korzystanie z wlasnych zasobow energii. Nie wiem, takie skojarzenie tylko...

Ale to tylko moje odczucia. Sama zastanawiam sie nad Reiki. Chetnie poczytam, jak inni to widza.

Napisano

Wypadl Paz Pucharów

Wrażliwy z Ciebie chłopak :) Masz predyspozycje, jak najbardziej, wyczuwasz energię... Ale powinieneś bardziej się otworzyć, dać ujście Twoim emocjom, nie tłumić ich...pracować nad nimi...przetransformować je z korzyścią dla siebie (suma Śmierć). Myślę, że praca z reiki pomogłaby Ci, natomiast musiałbyś włożyć więcej pracy przy dalszym rozwoju, wchodzeniu na wyże poziomy...

• Lubię to! 1
Napisano

Hmmm..

macie racje dziewczyny, za bardzo roztrzasam:D

ale przyznam, ze slyszalem ze nie powinno sie za bardzo szafowac swoja energia..

Coz, pewnie pojde na zywiol, jak zawsze:P

Napisano

Bio:

Wydaje mi sie ze to jeszcze nie pora, chociaz mam talent.

Napisano
Bio:

Wydaje mi sie ze to jeszcze nie pora, chociaz mam talent.

Talent jest do pracy z energiami, tylko musiałbyś zrównoważyć Twoje emocje i wykazać się tutaj zdecydowaniem, systematycznością, poważnie podejść do tematu...tak mi się ta 8 Kielichów skojarzyła z Cesarzem... Nauka była by dla Ciebie intuicyjna, widać, że mógłbyś się także w tej dziedzinie rozwijać...

Napisano

Za szybko sie zuzywasz, wypalasz. Zeby bazowac na swojej energii musialbys umiec sie ladowac i korzystac konkretnie z BHP. Masz ku temu predyspozycje. Ogolnie dzialalbys intuicyjnie, ale wlasnie, to co wyzej.

• Lubię to! 1
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano
Hej ;)

to pytanie zadaje sobie nie od dzis;)

ale postanowilem spytac kart.

Wypadl Paz Pucharów

Niby mam, ale jestem zablokowany wewnetrzenie, tlumie w sobie instynkty i intuicje (Moc) a podchodze slepo i racjonalnie (sprawka)

Ja bym powiedziała ~ że w tej 2 Mieczy - masz w sobie niesamowitą równowagę - to pozytywny bardzo aspekt jeśli chodzi o predyspozycje, a Moc tę równowagę potwierdza....ale 2 Mieczy pokazuje tutaj też - że teraz jest moment w którym sytuację analizujesz z punktu widzenia wewnętrznych doznań, odczuć - to jest ten Twój wewnętrzny dylemat czy się tym zająć, czy się "nadajesz"...

Paź Pucharów symbolizuje drogę mądrości (która ukryta jest wewnątrz kielicha), nie każdy może ją dostrzec, ale Ty tak - będziesz wiedział czy i kiedy się za to wziąć...

Napisano

Dziękuje :)

Wlasnie Sacral - tez o tym, pomyslalem - za szybko sie wypalam...

czasami powroze przez tydzien, interpretuje i pyk - nie mam sily.

Zwlaszcza teraz keidy troche choruje, to daje sie dosc bolesnie to odczuc.

Bardzo trafilas...

Duzo dajecie mi do myslenia, dziewczyny :)

Napisano

Wypadl Paz Pucharów

Ja w tym paziu pucharów widziałabym taką trochę niedojrzałość psychiczną - przy tego typu praktykach trzeba być już dobre ukształtowanym duchowo bo inaczej może to skończyć się źle dla tego kto praktykuje. Potencjał jest, ale potrzeba takiej racjonalnej oceny tego, na spokojnie czy to chcę robić (sprawiedliwość), trzeba pozbyć się również tego co ogranicza (miecze)

Napisano

jest jest talent ;)) tylko tutaj jest dłuuuuga praca. cesarzowa +8 kieli z tym cesarzem , to mi się wydaje , że właśnie nad świadomością własnego ciała . Masz intuicję , ale musisz popracować z ciałem

• Lubię to! 1
Napisano

Bio:

Przepraszam, przeoczyłam

Za duo tu emocji, energii kobiecej (pasywnej) na razie nie ma równowagi w postaci energii męskiej aktywnej (w tym cesarzu można tego upatrywać, ale jeszcze nie tu i nie teraz cesarz jest bardzo nieruchliwy). Pracować nad sobą i obserwować postępy - taka moja rada. Na teraz nie ma takiej możiwości

• Lubię to! 1
Napisano

a co, też się odezwę ;P

kochanie!!! ja już ci coś mówiłam na ten temat!!! znasz moją opinię....więc co się jeszcze pytasz??? ;)

Napisano

Boilerek <3 :*

No tak pytam :D

ale my sie znamy wiec jestesmy nieobiektywni;)

Napisano

no w tym momencie muszę przyznać, że mi pojechałeś na całej linii :P przypomnę ci tylko, że I stopień jest teoretycznie dla wszystkich ;)

Napisano

Chodzilo mi o to ze ja nie lubie polsrodkow;)

albo sie zajmuje porzadnie, albo nie :D

i Ci nie pojechalem, tylko pokomplementowalem ;)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

częściowa weryfikacja:

Inicjacja nie odbędzie się.

Napisano
Podsumem jest XXI Swiat i III Cesarzowa (HB). Reiki to korzystanie z energii z zewnatrz. Ja mysle, ze Ty masz bardziej potencjal na bioenergoterapie, korzystanie z wlasnych zasobow energii. Nie wiem, takie skojarzenie tylko...

Ale to tylko moje odczucia. Sama zastanawiam sie nad Reiki. Chetnie poczytam, jak inni to widza.

no to sporo osób się zastanawia nad reiki:-))))

Napisano (edytowane)

Wypadl Paz Pucharów

tak ale nie teraz nie jesteś na to gotowy za jakiś czas ....

Bio:

kapłanka Cesarzowa 8 kieli + Cesarz

raczej nie wypalałbyś sie szybko co wymagało by od Ciebie póżniej b duzo czasu na " odbudowanie" samego siebie ...

moim zdaniem reiki a nie bio ale jeszcze nie teraz .....

Edytowane przez anais_33