Skocz do zawartości

za rogi7 - Tarot.

Vivere

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

tez mam ostatnio problemy z interpretacją rozkładów.

jaka jest moja znajomość Tarota?

As mieczy 3 kielichy Rydwan

chyba się zaznacza intuicja intelektualna, mam jakieś przebłyski nieuporządkowane. Nie mogę zapanować nad energią? Rozpraszam się? Zbyt analizuję?

Ot i właśnie, wiem, że nic nie wiem:glupek2:

No może mi ktoś coś?

Napisano

chyba nie ufasz za bardzo pierwszemu odczytowi ... masz genialną pierwszą myśl po czym ją tak przemyślisz , że odrzucisz ją zupełnie .

Masz wiedzę , ale nie bój się zaufać intuicji ;)

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano (edytowane)

chyba się zaznacza intuicja intelektualna, mam jakieś przebłyski nieuporządkowane. Nie mogę zapanować nad energią? Rozpraszam się? Zbyt analizuję?

Ot i właśnie, wiem, że nic nie wiem:glupek2:

No może mi ktoś coś?

Hmm, trochę dziwne to dla mnie co piszesz Viverku - bo mając na uwadze to co mam okazję zaobserwować, no i do tego te karty...przecież radzisz sobie świetnie...

Zaraz edytuję i dorzucę swoją inter.

###

Więc dorzucam :) :

As mieczy 3 kielichy Rydwan --> Świat

Miecze stanowią pewien element duchowy, i tu w Asie widać że masz potencjał - miecz uniesiony do góry symbolizuje połączenie intelektu z wyższą energią/z wyższym ja, i ze wszystkim tym co możesz zdobyć intelektem bądź ogarnąć wiedzą i rozumem ale nie tylko, czasem to też połączenie się z wyższymi prawdami...sama możesz kreować (i to robisz) swoje własne postrzeganie dowolnej karty...masz rozum, wiedzę i Twoje myśli są w trakcie krystalizowania się - to czas twórczej inspiracji - praca z Tarotem daje Ci radość i w pewnym sensie spełnienie...kontrolujesz swoje emocje, jesteś osobą ambitną i otwartą na wszelkie nowości - ciągle się rozwijasz, uczysz - ale wiadomo, wiedzy nigdy dość...

Praca z Tarotem to dla Ciebie niezwykła podróż - przyniesie Ci sukces - taki Twój sukces w pracy z kartami cokolwiek by to miało nie znaczyć...

Edytowane przez MyStErIoUs_WoMaN
dopisek...później literówka...
Napisano

Ciekawy jest podsum tego rozkladu wg HB. XI Pasja i II Kaplanka, znaczy wskazowka, co robic. Zaufaj sobie, pojdz na calosc ze swoja intuicja. Nie ograniczaj sie niczym. Nie mysl tyle.

Ogolnie po kartach mysle, ze za duzo intelektualizujesz, za duzo tu krazenia tej mysli, ktora w pewnym momencie po prostu Ci ucieka nawet. Jak Cie cos najdzie, ufaj siebie. Tak bedzie najlepiej. Nie zawiedziesz sie na tym, bo masz na czym bazowac.

Intuicja powinna miec podstawy w wiedzy. U Ciebie jest jedno i drugie. ;)

Napisano

Muszę chyba trochę odpocząć i z czasem tę wiedzę z intuicją zespolić :D

Dziękuję!

Gość gość5
Napisano

powiedziałabym, ze chwila skupienia a potem- ziu.... mysli skaczą jak zajace po łące i jadą w swoja strone a Viv w swoją...jednym słowem dobrze myslisz i czujesz tylko mam wrazenie, że potem mysli galopuja i wszystko ucieka-ja tak wlasnie mam.........

Napisano

Muszę chyba trochę odpocząć i z czasem tę wiedzę z intuicją zespolić :D

To Ci właśnie chciałam napisać, jesteś na dobrej drodze, ale potrzeba czasu - nie śpiesz się w tym tarotowym rydwanie. Rozwój duchowy to powolny proces i niczego nie da się przyśpieszyć ani iść na skróty

• Maestro
Napisano

za mocno analizujesz, z drugiej strony mam wrażenie, że są jednak momenty, gdy sie tym bawisz, co samo w sobie jest fajne, w Rydwanie widzę ciagły rozwój:)

Napisano

As mieczy 3 kielichy Rydwan->Świat

Bardzo dobra znajomość kart (as mieczy), które odczytujesz w locie, dokładając do tego nie małą intuicję, ładnie to jest łączone (wiedza+intuicja), harmonijnie wówczas zaczynasz działać :).

Nie widzę tu większych trudności, czasem może wątpliwości albo racjonalizowanie i analityczne myślenie, ale tarocistka z Ciebie bardzo dobra, więc...może to kwestia odpoczynku, która każdemu potrzebna?

Napisano

Znajomośc tarota jest dobra ale zaczynasz dostrzegać prawdopodobnie w kartach to czego nie potwierdza ich znaczenie/też to miałam/ i to się kłóci z Twoją energią,więc interpretuj to co Ci mówi Twoje wnętrze i zwracaj uwagę na weryfikacje tego co interpretujesz.