Skocz do zawartości

Jakie jest moje poznanie tarota

nirva2991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

za dziewczynami

( chodzi o stawianie kart innym, o wyczucie )

as kielichów, rycerz kielichów , mag i kapłanka

tutaj chyba za bardzo intuicyjnie , więcej wiedzy by się przydało (może jakaś książka? )

Na razie ufam sercu, bazuje na tym co czuję odnośnie do danej karty/układowi kart .

Napisano

Kręci Cię to ogromnie, masz wiedzę i intuicję co jest idealnym połączeniem.

• Lubię to! 1
Napisano
za dziewczynami

( chodzi o stawianie kart innym, o wyczucie )

tutaj chyba za bardzo intuicyjnie , więcej wiedzy by się przydało (może jakaś książka? )

Na razie ufam sercu, bazuje na tym co czuję odnośnie do danej karty/układowi kart .

Właśnie, Ty czujesz. Jesteś bardzo empatyczna i umiesz spojrzeć na karty z perspektywy osoby, która prosi o wróżbę. Ładnie pracuje Twoja intuicja.

Napisano

ale zauważyłam , że interpretacje kart nie idą mi tak jak wróżby dla kogoś . Jest to jakaś przepaść między jednym a drugim (przynajmniej ja tego nie potrafię połączyć )

Napisano
ale zauważyłam , że interpretacje kart nie idą mi tak jak wróżby dla kogoś . Jest to jakaś przepaść między jednym a drugim (przynajmniej ja tego nie potrafię połączyć )

Rozumiem, że łatwiej Ci (wróżyć) tj. potasować swoją talię, wyjąc karty i je odczytać na prośbę kogoś niż zinterpretować to, co zastałaś np. tu na forum do odczytania??

Napisano
dokładnie tak ;)

No i wcale mnie to jakoś nie dziwi :D A juz najlepiej, gdy można opowiedzieć zamiast napisać co w kartach widać.

Najbardziej skuteczna się czuję face to face.

Napisano

As Kielichow, Rycerz Kielichow, I Mag i II Kaplanka ---> suma V Papiez, suma HB IV Cesarz

Masz solidne podstawy, wiedze i mozliwosci zaprzegania tej wiedzy poslugujac sie rowniez swoja intuicja. Ogolnie nic, jak tylko po to siegac i praktycznie wykorzystywac.

• Lubię to! 1
Napisano

Mysle, ze kazda osoba mimo wszystko troszke inaczej czuje karty i tez odpowiednio do tego je wyciaga. ;)

Jakby na jedna sprawe poprosic wiecej tarocistow o wyciagniecie kart, to zapewne i tak kazdy wycianie inne, bo inaczej z nim rozmawiaja. ;)

Takze te interpretacje pomimo cech wspolnych zawsze beda mialy czastke kazdego z nas. Ale fakt, ze inaczej jest interpretowac cudze rozklady, inaczej wlasne... :)

Napisano

bardzo osobiście podchodzisz do kart, generalnie troszkę możesz mieć błeny odczyt tak bym rozumowala kaplankę

• Maestro
Napisano

masz wyczucie, masz odpowiednią wrażliwosc i intuicję, którą umiesz wykorzystać:)

Napisano

Masz intuicję,już pewną wiedzę ,małymi kroczkami posuwasz się naprzód.Myślę że chcesz za szybko osiągnąć to co czeka Cię ale w pózniejszym czasie.

Napisano
Masz intuicję,już pewną wiedzę ,małymi kroczkami posuwasz się naprzód.Myślę że chcesz za szybko osiągnąć to co czeka Cię ale w pózniejszym czasie.

no jestem niecierpliwa , mało mi cały czas ;)) myślę może o jakimś kursie ;))

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Kapłanka - jak dla mnie przepiękna karta w odpowiedzi na to pytanie...pokazuje ona że ce****e Cię mądrość - masz wiedzę, intuicję - instynkt, oraz niezwykłą siłę duchową...Kapłanka to też przecież odkrywanie tajemnic wszelakich, no i oczywiście tajemniczość (dyskrecja) - milcząca potega...

Posiadasz dużą wrażliwość, no i widać że bardzo ładnie umiesz operować słowem - przekazać wszystko co chesz przekazać...masz dar zjednywania sobie ludzi...

Więc stawianie kart innym - jak najbardziej...

Napisano

As Kielichow, Rycerz Kielichow, I Mag i II Kaplanka --->

Posiadasz dobrze rozwiniętą intuicję, dysponujesz sporym potencjałem energii, słowa, otwartości. Umiesz przenikać tajemnice.

zacznij działać odważniej

Potwierdzenie pytania - symbol sabiański 178 stopień panny "łysy mężczyzna w mundurze przejął władzę" = cesarz w tarocie. Tego chyba nie trzeba objaśniać.

• Lubię to! 1