Skocz do zawartości

Mój Tarot

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Moja bardzo dobra kolezanka mi wyciągała:))) Pytanie nieco inne;)

Jaka jest trafność moich interpretacji?

Z przełożenia miała Pustelnika

3 bulawy 4 bulaw 5 denarów , na 5 denarów w celu wyjasnienia, dopowiedzenia połozyła Cesarzową

może Pustelnik oznacza dokładny wgląd w siebie, bo faktem jest, że czasem myślę aż za dużo...

Poza tym to raczej chyba dobra, tak myślę, jakieś perspektywy tam mam, może w tej 5 denarów powinnam jeszcze poczytać literaturę (bo póki co bazuję na intuicji, nie mam póki co na to czasu, i tak mam co czytać;))

Napisano

Pustelnik uważam , że super karta jeśli chodzi o takie rzeczy ;)

3 bulawy 4 bulaw 5 denarów , na 5 denarów + cesarzowa

pokazujesz ludziom nowe perspektywy , ale wydaje mi sie , że w tej 5 denarów mówisz bardzo szczerze , nawet te bardzo złe rzeczy, po czym jak cesarzowa podnosisz ludzi na duchu ;)

ogólnie to moim zdaniem jest tak jak powinno być ;))

Napisano

Ja bym upatrywala w tych 5 Monetach nie brakow w wiedzy a niewykorzystywanie tej wiedzy, ktora JUZ POSIADASZ w 100%. Inne karty na to wskazuja. Eremita posiada wiedze, zdobyta przez praktyke i wlasne doswiadczanie tematu.

Ale widzisz. Eremita jest ciagle poszukujacy. Stad moglo Ci sie pokazac te 5 Monet. Eremita w przeciwienstwie do Papieza, ciagle ma poczucie, ze czegos nie wie, chociaz smialo moglby byc mistrzem i nauczycielem dla innych. To plus, ale i minus. Chociaz z jednej strony pcha go ciagle w kierunku poglebiania wiedzy to moze tez sprawic, ze bedzie czul sie niepewnie nie majac ku temu powodow.

3 Bulawy wskazuja na to, ze wiedza juz jest, ze teraz tylko z niej czerpac i konkretnie, stosownie do sytuacji (rozkladu :D tez) stosowac, czerpac z niej. 4 Bulawy pokazuja na proces raczej zamkniety. Masz juz te wiedze, ktora powinna Ci dawac zadowolenie i harmonie a jednak czujesz sie nie do konca z tym pewnie.

Cesarzowa znowu ukazuje, ze masz mozliwosci, ino z nich czerpac. Wejsc na to bogato obsiane pole i zbierac plony: swojej wiedzy i inteligencji, a takze intuicji.

Podsum (HB) calego rozkladu to XXI Swiat i III Cesarzowa. Czyli... wszystko masz juz w sobie. Tylko z tego korzystac. Oczywiscie, ze mozesz jeszcze czytac. Ja takze tak to traktuje, ze wiedze mozna zawsze poglebiac. Ale baze masz juz bardzo silna i w zasadzie z czego czerpac masz. Twoje poczucie braku czegos czy niepewnosci jest w zasadzie nieuzasadnione.

Napisano

Masz duzy potencjał i możliwości rozwoju a interpretacje nie zawsze mogą być 100% trafne,kierujesz się wg mnie obecnie bardziej emocjami,jednak trzeba tu włączyć bardziej twarde stąpanie po ziemi i obiektywizm.

• Maestro
Napisano
Masz duzy potencjał i możliwości rozwoju a interpretacje nie zawsze mogą być 100% trafne,kierujesz się wg mnie obecnie bardziej emocjami,jednak trzeba tu włączyć bardziej twarde stąpanie po ziemi i obiektywizm.

Masz rację, czasem zdarza mi się zbyt subiektywnie spojrzec na karty, szczególnie gdy kogoś darzę większą sympatią...Poza tym czasem nie chcę zbyt ostro pisać, bo mam zasadę, żeby nikogo nie pozbawiać choćby cienia nadziei..

Napisano

Skupię się całkowicie na pytaniu.

Wydaje mi się po tych kartach, że trafność nie jest do końca taka, jaka mogłaby być.

Stoisz bowiem jakby w miejscu, nie posuwasz się do przodu. Prawdopodobnie z racji niedostatecznej wiary w siebie.

3 buławy to integracja, a 4 - realizacja. Już o Pustelniku w przełożeniu i dobranej Cesarzowej nie mówiąc...

A w tych 5 denarach jakieś takie poczucie, że może jeszcze za mało wiem, za mało umiem...

Dobrze Ci dziewczyny tu napisały - potencjał i wiedza jest, ale i strach przed wypłynięciem na szerokie wody:)

Napisano

Jaka jest trafność moich interpretacji?

Z przełożenia miała Pustelnika

3 bulawy 4 bulaw 5 denarów , na 5 denarów w celu wyjasnienia, dopowiedzenia połozyła Cesarzową

Bardzo dobre zaplecze w postaci wiedzy, ponadto umiejętność patrzenia wszechstronnego (3 buław), ładny przekaz tej wiedzy. Nie wiem jak rozumieć tą 5 monet na końcu...jakby nie do końca satysfakcjonowały Cie rezultaty pracy z kartami w jakimś sensie? Może czujesz, że troszkę mało intuicji? :mysli:

Albo czasem miewasz gorsze dni, jak każdy z nas i wówczas trzeba przeczekać.

• Maestro
Napisano
Skupię się całkowicie na pytaniu.

Wydaje mi się po tych kartach, że trafność nie jest do końca taka, jaka mogłaby być.

Stoisz bowiem jakby w miejscu, nie posuwasz się do przodu. Prawdopodobnie z racji niedostatecznej wiary w siebie.

3 buławy to integracja, a 4 - realizacja. Już o Pustelniku w przełożeniu i dobranej Cesarzowej nie mówiąc...

A w tych 5 denarach jakieś takie poczucie, że może jeszcze za mało wiem, za mało umiem...

Dobrze Ci dziewczyny tu napisały - potencjał i wiedza jest, ale i strach przed wypłynięciem na szerokie wody:)

Tak,mam obawy przed tym,żeby kogoś niechcący nie skrzywdzić błędną interpretacją..:)