Gość Daffne Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Za dziewczynami i siebie sprawdzę jaka jest moja znajomość Tarota? (czyt. całościowo) Gwiazda, 6 buław, as kielichów, Umiarkowanie Myślę, ze odbieram Tarota intuicyjnie, postrzegam go nie jako karteczki ze znaczeniami...ale w formie płynnej, zmiennej w zależności od sytuacji karta może w moim mniemaniu miewać różne znaczenia co czuciem odbieram...i mam nadzieje, że obiektywnie staram się przekazać co odczuwam (as kielichów) , widzę i wydaje mi się na dany moment słuszne (umiarkowanie). Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Za dziewczynami i siebie sprawdzę jaka jest moja znajomość Tarota? (czyt. całościowo) Gwiazda, 6 buław, as kielichów, Umiarkowanie Tarot - to dla Ciebie źródło twórczej inspiracji - to "widać" np. chociażby tutaj "...postrzegam go nie jako karteczki ze znaczeniami...ale w formie płynnej, zmiennej w zależności od sytuacji karta może w moim mniemaniu miewać różne znaczenia co czuciem odbieram..." o tym też mówi Gwiazda...posiadasz intuicję i inwencję twórczą - dostajesz natchnienia - wszystko "rozlewa" się emocjami po Tobie, po Twoim wnętrzu, no i lecisz z opowieścią Tarotową...wciąż masz jeszcze w sobie potencjał który nadal możesz rozwijać - no i widać że nadal rozwijasz się duchowo... Umiesz uzyskać harmonię pomiędzy umysłem a ciałem - co bardzo pomaga Ci w pracy z Tarotem...a Umiarkowanie pokazuje też - że masz uduchowioną osobowość... No ładnie... Cytuj
Caliel Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Skilla masz opanowanego na poziomie bdb/mistrz:) Mimo ze daje Ci satysfakcje, mozesz czuc juz sie znuzona albo zmeczona. Chcialbys czegos nowego, czegos zaskakujacego... Niewatpliwie masz talent, i to spory Cytuj
Gość Daffne Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Za dziewczynami i siebie sprawdzę jaka jest moja znajomość Tarota? (czyt. całościowo) Gwiazda, 6 buław, as kielichów, Umiarkowanie Tarot - to dla Ciebie źródło twórczej inspiracji - to "widać" np. chociażby tutaj "...postrzegam go nie jako karteczki ze znaczeniami...ale w formie płynnej, zmiennej w zależności od sytuacji karta może w moim mniemaniu miewać różne znaczenia co czuciem odbieram..." o tym też mówi Gwiazda...posiadasz intuicję i inwencję twórczą - dostajesz natchnienia - wszystko "rozlewa" się emocjami po Tobie, po Twoim wnętrzu, no i lecisz z opowieścią Tarotową...wciąż masz jeszcze w sobie potencjał który nadal możesz rozwijać - no i widać że nadal rozwijasz się duchowo... Umiesz uzyskać harmonię pomiędzy umysłem a ciałem - co bardzo pomaga Ci w pracy z Tarotem...a Umiarkowanie pokazuje też - że masz uduchowioną osobowość... No ładnie... MyStErIoUs_WoMaN piękna interpretacja i myślę, że trafia w sedno jak zawsze . Bardzo Ci dziękuje Cytuj
SacralNirvana Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Dla mnie Gwiazda to takze doswiadczenie zyciowe. Uzdrawiacz, widzacy, ktory patrzy na ludzi przez pryzmat tego, co sam doswiadczyl i co sam w sobie rowniez rozpoznal, uzdrowil. Wiec takie spojrzenie juz zyciowe bardzo. 6 Bulaw wskazuje na to, ze Twoja wiedza na temat kart nie wynika z tego, co przeczytasz a z tego, co z wlasnych wrozb, obserwacji/interpretacji innych wrozb, sama zaobserwujesz i potem praktycznie przenosisz na obszar wlasnych interpretacji karcianych. W Asie Kielichow masz nie tylko, ze ogromne szanse, ale te Twoje spelnienie, po prostu czujesz, ze to Twoja droga. I dalej Umiarkowanie, czyli ogolnie harmonia tego wszystkiego. Potrafisz pogodzic wglad w karty z roznych stron (Gwiazda tez o tym mowi): uzywasz wiedzy (umys), intuicji (dusza) i wyczucia (serce)... na rowni. Rada kart (podsum HB XI Pasja i II Kaplank) to pojsc jeszcze bardziej na zywiol i jeszcze bardziej zaufac swojej intuicji. Jest wspaniale, a masz podstawy, zeby sobie jeszcze mocniej zaufac, rzucic sie na gleboka wode. Cytuj
Gość Daffne Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Skilla masz opanowanego na poziomie bdb/mistrz:)Mimo ze daje Ci satysfakcje, mozesz czuc juz sie znuzona albo zmeczona. Chcialbys czegos nowego, czegos zaskakujacego... Niewatpliwie masz talent, i to spory Calielu nieco...znużenia faktycznie się wkrada...troszkę nowych wrażeń szukam Dziękuje Cytuj
Gość Daffne Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Dla mnie Gwiazda to takze doswiadczenie zyciowe. Uzdrawiacz, widzacy, ktory patrzy na ludzi przez pryzmat tego, co sam doswiadczyl i co sam w sobie rowniez rozpoznal, uzdrowil. Wiec takie spojrzenie juz zyciowe bardzo. 6 Bulaw wskazuje na to, ze Twoja wiedza na temat kart nie wynika z tego, co przeczytasz a z tego, co z wlasnych wrozb, obserwacji/interpretacji innych wrozb, sama zaobserwujesz i potem praktycznie przenosisz na obszar wlasnych interpretacji karcianych. W Asie Kielichow masz nie tylko, ze ogromne szanse, ale te Twoje spelnienie, po prostu czujesz, ze to Twoja droga. I dalej Umiarkowanie, czyli ogolnie harmonia tego wszystkiego. Potrafisz pogodzic wglad w karty z roznych stron (Gwiazda tez o tym mowi): uzywasz wiedzy (umys), intuicji (dusza) i wyczucia (serce)... na rowni. Rada kart (podsum HB XI Pasja i II Kaplank) to pojsc jeszcze bardziej na zywiol i jeszcze bardziej zaufac swojej intuicji. Jest wspaniale, a masz podstawy, zeby sobie jeszcze mocniej zaufac, rzucic sie na gleboka wode. Sacral sięgasz jak zawsze głębin głębi z niezwykłą celnością spostrzeżeń . Zastanawiam się nad rada, o ktorej pisałaś... Myślę, że chodzi o pójście na żywioł i zaufanie intuicji jednak niekoniecznie już w aspekcie Tarota, a raczej wszechstronnie... by wyjść poza ramy sobie wcześniej narzucone. Oczywiście to moje przemyślenia, które naszły mnie w oparciu o to co napisałaś Dziękuje Ci baaardzo Cytuj
SacralNirvana Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Sacral sięgasz jak zawsze głębin głębi z niezwykłą celnością spostrzeżeń . Zastanawiam się nad rada, o ktorej pisałaś...Myślę, że chodzi o pójście na żywioł i zaufanie intuicji jednak niekoniecznie już w aspekcie Tarota, a raczej wszechstronnie... by wyjść poza ramy sobie wcześniej narzucone. Oczywiście to moje przemyślenia, które naszły mnie w oparciu o to co napisałaś Dziękuje Ci baaardzo A to bardzo mozliwe. Tarot daje ograniczone mozliwosci. Po dluzszej pracy z Tarotem pewne sprawy zaczyna czuc sie i bez kart. I tu jest taka mozliwosc zapewne. To my w zasadzie tak naprawde jestesmy narzedziem odczytu a Tarot czy cokolwiek moze byc dodatkiem, ale z czasem mozna wypracowac sobie, ze staje sie dodatkiem niepotrzebnym. Wiec bardzo mozliwe, ze idziesz stopniowo w tym kierunku. Cytuj
Davisa Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Ja niczego nowego nie napiszę :-) Gwiazda, 6 buław, as kielichów, Umiarkowanie suma Cesarz Masz szerokie pole "widzenia", co świadczy o doświadczeniu i wiedzy, trafność interpretacji jest celna, dlatego cieszą się one dużym uznaniem. Tarota traktujesz jako powołanie, daje Ci spełnienie. Interpretując karty, dokładnie je analizujesz, porządkujesz, oceniasz, co jest najistotniejsze a co mniej ważne i na tej podstawie ujawniasz sens rozkładu. Jesteś w pełnej harmonii z kartami :-) Cytuj
Gość ANEZ Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Twoja znajomość tarota jest bardzo dobra,to co robisz płynie z serca i pewności że robisz to dobrze ,osiagnęłaś pewien poziom i to Ci już nie wystarcza,zrozumiałaś że trzeba iśc dalej.Tak patrząc na te karty to jakbyś już znalazła coś innego w ezoteryce co Cię zafascynowało i dawało szansę na dalszy rozwój i przyjdzie czas na decyzje. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 30 Stycznia 2013 Maestro Napisano 30 Stycznia 2013 jaka jest moja znajomość Tarota? (czyt. całościowo) Gwiazda, 6 buław, as kielichów, Umiarkowanie masz potencjał, a przede wszystkim umiesz ogarnąć karty jednym spojrzeniem,odnosisz sukcesy w interpretacjach, interpretujesz obiektywnie z wyczuciem (Umiarkowanie) Cytuj
Gość Daffne Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Ja niczego nowego nie napiszę :-) Gwiazda, 6 buław, as kielichów, Umiarkowanie suma Cesarz Masz szerokie pole "widzenia", co świadczy o doświadczeniu i wiedzy, trafność interpretacji jest celna, dlatego cieszą się one dużym uznaniem. Tarota traktujesz jako powołanie, daje Ci spełnienie. Interpretując karty, dokładnie je analizujesz, porządkujesz, oceniasz, co jest najistotniejsze a co mniej ważne i na tej podstawie ujawniasz sens rozkładu. Jesteś w pełnej harmonii z kartami :-) Dziękuje bardzo, staram się robić jak piszesz Cytuj
Gość Daffne Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Anez Inez2503 dziękuje pięknie za pomoc Cytuj
Gość Mana Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 jaka jest moja znajomość Tarota? (czyt. całościowo) Gwiazda, 6 buław, as kielichów, Umiarkowanie Tarot to coś co czujesz... coś co pozwala Ci sięgnąć gdzieś gdzie inaczej trudno byłoby sięgnąć (np. po jakieś informację)... dzięki niemu możesz sięgnąć dalej i się rozwijać. Być może czasami aż czujesz za dużo... dodatkowo inni też dostrzegają Twój talent i doceniają Cię Cytuj
Gość Daffne Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Airi już nie tak często sięgam po karty jak kiedyś...ale zawsze to dodatkowe informacje dzięki nim Z docenianiem to trudno mi powiedzieć bo nie mnie to oceniać, a i biorę pod uwagę fakt, że jestem moderatorem działu co też może wychodzić w kartach jako jakaś tam ranga, co z samym docenianiem może nie mieć wiele wspólnego... bo róznie to bywa, ale to takie moje przemyślenia Dziękuje Airi za ciekawą interpretację Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Jaka jest moja znajomość Tarota? Gwiazda, 6 buław, as kielichów, Umiarkowanie (suma: Cesarz) Widać, że potrafisz pracować z nim w oparciu o harmonię i równowagę. Jest to dla ciebie narzędzie, które przede wszystkim służy innym, niesie im nadzieję, uzdrowienie, tak jak twoje interpretacje- zawsze umiesz odnaleźć w nich coś pozytywnego. To co robisz robisz dobrze, odnosisz w tym sukcesy, wyróżniasz się swoimi umiejętnościami. Robisz to z serca, wrażliwości, ale też dużo w tym twoich emocji, po prostu to czujesz i lubisz fascynuje cie to i daje satysfakcję. W tym Cesarzu to cała ty- panowanie nad kartami, pełna kontrola, świadomość, siła i mądrość. Cytuj
Kędry Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Witam, piękne i trafne interpretacje, chciałam dodać, że symbol sabiański 220 stopień skorpiona doskonale to potwierdza "Koleżeńska kolacja starych druhów spotykających się po latach. Tarot jest dla Ciebie takim starym dobrym druhem, którego zna się od dawna i z którym przeżyło się wiele pięknych, niezapomnianych chwil. Odnoszę wrażenie, że w poprzednich wcieleniach zetknęłaś się z nim. Macie poczucie wspólnoty, takie łamanie się chlebem i picie ze wspólnego kielicha. Jest to takie swoiste misterium (ostatnia wieczerza), czyli udział w darze wyjątkowych relacji, Twoja praca tarotem to zrządzenie losu. Pozdrawiam Cytuj
Gość Daffne Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Witam, piękne i trafne interpretacje, chciałam dodać, że symbol sabiański 220 stopień skorpiona doskonale to potwierdza "Koleżeńska kolacja starych druhów spotykających się po latach.Tarot jest dla Ciebie takim starym dobrym druhem, którego zna się od dawna i z którym przeżyło się wiele pięknych, niezapomnianych chwil. Odnoszę wrażenie, że w poprzednich wcieleniach zetknęłaś się z nim. Macie poczucie wspólnoty, takie łamanie się chlebem i picie ze wspólnego kielicha. Jest to takie swoiste misterium (ostatnia wieczerza), czyli udział w darze wyjątkowych relacji, Twoja praca tarotem to zrządzenie losu. Pozdrawiam Bardzo ciekawe...aż sobie zerknę z ciekawości na symbole sabianskie Mogę potwierdzić (na ile sama jestem świadoma), że w poprzednich wcieleniach również rozwijałam się duchowo i tarot też był mi znany. Może dlatego w tym życiu przyszło mi dość łatwo...odtworzyć tą wiedzę . Pięknie dziękuje Kędry Cytuj
Kędry Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Dodam, że symbole sabiańskie są niesamowitą wyrocznią. Przemawiają poprzez archetypy podobnie jak AW tarota, runy czy tzw. wielkie sny. Co jest ciekawe, danej karcie tarota czy runie mozna przyporzadkowc kilka stopni danego znaku zodiaku. Uderza roznorodnosc symboli, obrazow i przekazow roznych kultur. polecam Cytuj
Gość Daffne Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Dodam, że symbole sabiańskie są niesamowitą wyrocznią. Przemawiają poprzez archetypy podobnie jak AW tarota, runy czy tzw. wielkie sny. Co jest ciekawe, danej karcie tarota czy runie mozna przyporzadkowc kilka stopni danego znaku zodiaku. Uderza roznorodnosc symboli, obrazow i przekazow roznych kultur. polecam Bardzo mnie zaciekawiłaś...tymi symbolami:). Na pewno się z nimi zaznajomię jako, że lubie wchłaniać nowe rzeczy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi