Skocz do zawartości

Tarot i ja :)

Caliel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na fali wzrastajacego zainteresowania tym tematem :D

pozwolilem sobie również na wyciagniecie kart:

1. Jaka jest wspolpraca moja i talii?

5 buław - Diabel - 6 monet

2. Na jakim etapie znajomosci tarota jestem?

3 buław - 3 kielichów - 5 monet

3. Co przyniesie mi praca z tarotem w najblizszym czasie?

8 kielichów - 2 mieczy - 4 kielichów

4. Na co musze zwrócić uwagę pracując z tarotem?

8 buław - Król mieczy - 7 kielichów + Król pucharów + 9 kielichów

Ad 1. Mysle, ze chyba pora oczyscic talie. na dodatek znamy się dobrze :D

Ad 2. Hmmm... mam szanse osiagnac mistrzostwo, ale musze popracowac nad znudzeniem i znuzeniem,

które mnie zniechecaja.

Ad 3. na razie lepiej nie ruszac kart. jestem jeszcze wypalony i mam blokady energetyczne (3 oko). Musze dojsc do siebie, pozbierac sie. Wtedy moge wziac karty.

Ad 4. Musze bardziej sie otworzyc na to co mowia, poukladac to jakos. Musze byc bardziej bezposredni i nie bac sie prawdy, zachowujac obiektywnosc i poczucie taktu, musze tez sie skupic na pracy medytacyjnej bardziej (zaniedbalem ostatnio), i sie podkurowac.

Mozliwe, ze czuje sie taki troche dziwaczny i samotny z tymi kartami, zupelnie jak z innej bajki.

Napisano (edytowane)

5 buław - Diabeł - 6 monet ->Umiarkowanie

i znów ten diabełek ;) Diabeł w tym aspekcie rozumiem jako intensywne wnikanie w karty rozkładu pozwalające Ci zrozumieć właściwie ich przesłanie, co ubierasz następne w słowa i przekazujesz w oparciu o swą wiedzę, przeczucia i intuicję :). Czuję jakbyś czasem się w trans wprowadzał w pewnym sensie czytając karty co może też budzić dodatkowe "wrażenia" w ich odbiorze i przynosić więcej informacji.

3 buław - 3 kielichów - 5 monet->Pustelnik

tarota myślę, że już poznałeś z wielu stron, odczytujesz go też intuicyjnie, Twój umysł jest otwarty na nowe doznania i dalesze poznawanie bo lubisz się rozwijać i uczyć. Być może w 5 monet czujesz jakieś swoje mała braki, może odczuwasz, że jeszcze nie dość umiesz...albo nie jest jeszcze to czego byś chciał? Nie wiem jak to rozumieć, ale tu widziałabym jakieś subiektywne Twoje odczucia, która wcale nie muszę mieć pokrycia z rzeczywistością.

8 kielichów - 2 mieczy - 4 kielichów->Wisielec

zdaje się, że od czasu do czasu z tarotem będziesz pracować bo wkraść się może zniechęcenie, znużenie. Powodem tego mogą być inne pasje, jakimi się w między czasie zajmujesz albo ogólna wszechstronność, ktora troszkę odciąga Cię od samych kart.

no wewnętrzne emocje jakimi sie podczas przekazu kierujesz. Czasem możesz mocno racjonalnie patrzeć na karty i wówczas wazne jest by obrać to w cieplejszą otoczkę by nieść dobre słowo dla tych, którzy tego poztrebują. Ważne by wczuwać się w to...intuicyjnie co zresztą potrafisz czynić. Tak wiec nie pzrenosić własnych emocji niekorzystnych z wnętrza na kontakt z drugą osobą jeśli to nie pomoże. Takie coś bym tu widziała, jednak ciekawa jestem jak Ty to widzisz...bo pewności nie mam.

Edytowane przez Daffne
Napisano

Daffunia ;)

No ten Diabel to mnie przesladuje :P co on chce??:P

a serio: nie wiem czy wpadam w trans, po prostu widze karty i jakos tak cos wskakuje na miejsce,

nawet nie musze widziec kart, wystarczy mi opis i juz wizualizujac sobie karty jakos to interprece po omacku ;)

Mysle, ze dobrze ujelas, nadal czuje ze wiem za malo, ale tez jestem troche zmeczony i znuzony, zwlaszcza ambitnymi wyzwaniami na tutejszym forum ;)

czuje jakbym stal w miejscu, i nie mogl sie przebic na wyzszy poziom.

Od czasu do czasu pewnie tak, ostatnio sporo osob mnie prosi o rozklady, o karty, o interpretacje.. tylko ze ja po prostu nie mam sily :(

lubie to, ale mnie to wykancza.

Staram sie zawsze byc wyrozumialy, ale czasami moja niecierpliwosc dla czyjegos niezrozumienia, czy upierdliwosci mnie ponosi;)

Zazwyczaj staram się powiedziec cos w taki sposob, by osoby nie programowac, ale osoba proszaca o wrozbe musi znac KONKRETY, i to takie konkretne konkrety.

Jakie ma oczy, wzrost, kim jest, jest bogaty, ma duzego? itp itd

a jak wiadomo - wszystko ma swoje miejsce i czas, a moj jest rownie cenny.

Nie mam tez cierpliwosci do rozkladow, ktore sa quasiweryfikowalne, ale tak naprawde mozna osiagnac cel innymi sposobami niz karty.

Napisano (edytowane)
Daffunia ;)

No ten Diabel to mnie przesladuje :P co on chce??:P

a serio: nie wiem czy wpadam w trans, po prostu widze karty i jakos tak cos wskakuje na miejsce,

nawet nie musze widziec kart, wystarczy mi opis i juz wizualizujac sobie karty jakos to interprece po omacku ;)

tak to jest to...;)

Bardzo intensywne "wnikanie", duże zaangażowanie...to mała forma transu, wizualizacji :D To tu chciał pokazać Diabełek i to on oznacza wg mnie. Często pojawia sie u osób, które...potrafią bardzo intensywnie wnikać w rożne sprawy...;).

A czy Diabełek nie zaczął się pojawiać od momentu...wizualizacji czy medytacji? :mysli:

Daffunia ;)

Mysle, ze dobrze ujelas, nadal czuje ze wiem za malo, ale tez jestem troche zmeczony i znuzony, zwlaszcza ambitnymi wyzwaniami na tutejszym forum ;)

czuje jakbym stal w miejscu, i nie mogl sie przebic na wyzszy poziom.

Ale...Ty już jesteś na wysokim poziomie...więc uważam, że to Twoje subiektywne podejście :).

Szukasz nowych wrażeń jak ja? :>

Edytowane przez Daffne
Gość PannaDorotka
Napisano (edytowane)

5 buław - Diabel - 6 monet (suma: Umiarkowanie)

Oczyszczanie tak, jak najbardziej (5 buław)

Poza tym, piękna współpraca, wielka energia, ale też (choć wiem, że to do ciebie raczej nie pasuje?) duża zależność, zarówno w diable jak i w 6 monet.

3 buław - 3 kielichów - 5 monet (suma: Pustelnik)

obie trójki to jeszcze początek, z resztą kto mógbły powiedzieć, że poznał już Tarota? Chyba nikt. W pustelniku widać, jak wielką masz wiedzę i doświadczenie, ale mimo wszystko, to jeszcze początek.

8 kielichów - 2 mieczy - 4 kielichów (suma: Wisielec)

Hm... czyżby jakiś kryzysik się szykował? Blokada? Wypalenie? Potrzeba odpoczynku może zwyczajnie. Ale każdy kryzys zawsze przynosi rozwój, o czym mówi 8 kielichów- wejście na nowy poziom ;) Mimo wszystko czerap z tych kryzysów, traktując je jako kolejny naturalny element procesu rozwoju.

8 buław - Król mieczy - 7 kielichów + Król pucharów + 9 kielichów (suma: Kochankowie)

Na to, aby mieć zawsze dystans do niego (król mieczy), zwłaszcza, kiedy czujesz, że potrzebujesz przerwy (8 buław). Odpoczywać, nie forsować się, chronić swoją energię (7 mieczy). Nieść pomoc innym, wpsarcie, niech to będzie narzędzie służące innym (król kielichów). Ale też i dla siebie, jako pomoc i wskazówkę, czerp z niego radość, niech cie fascynuje i przynosi po prostu miłe doznania, a nie tylko obowiązki pomocy innym (9 kielichów).

Edytowane przez PannaDorotka
Napisano

Wiesz.. Daffne jestes wielka...

Jak zaczalem pracowac nad soba i medytowac - coraz czesciej wyskakuje mi Diabel w kartach.

Wczesniej byla cesarzowa/kaplanka.

Nie jestem uzalezniony od kart, w sumie - szczerze mowiac - jeszcze na nowy rok myslalem o spaleniu talii i rzuceniu tego.

Ten rok co byl, wykonczyl mnie strasznie, i przez chwile myslalem ze to wszystko dlatego ze zaczalem studiowac tarota.

Ale na szczescie weryfikacje i prosby ludzi mi to uniemozliwily ;D

ale tarotowi nie do konca ufam, po prostu.

tak, szukam czegos nowego, czegos glebszego. tarota - tak jak medycyny - nie nauczysz sie na blache, ciagle bedzie Cie zaskakiwac;)

I to mi sie podoba, ale tez bywa fryustrujace.

najbardziej mnie niepokoi, ze te kryzysy sa coraz dluzsze i czestsze...

a ja nie mam pojecia jak chronic swoja energie i sie ladowac.

Napisano (edytowane)
Wiesz.. Daffne jestes wielka...

Jak zaczalem pracowac nad soba i medytowac - coraz czesciej wyskakuje mi Diabel w kartach.

Wczesniej byla cesarzowa/kaplanka.

Mała jestem jak już ^^

To przejaw dużej kumulacji energii...intensywnej...dużo jej dajesz...a trzeba by własnie czasem nieco zdrowego egoizmu załączyć by nadmiernie jej nie tracić , załączyć asertywność i wyznaczyć granice... Poza tym ładować się energetycznie: medytacja kojąca może Ci pomóc. Inne formy relaksu i oczyszczanie się. Kontrola energii konieczna..

najbardziej mnie niepokoi, ze te kryzysy sa coraz dluzsze i czestsze...

a ja nie mam pojecia jak chronic swoja energie i sie ladowac.

Oddajesz zbyt wiele energii...a jej sobie nie dostarczasz odpowiednio dużo w zamian.

Karty, czas im poświęcony bardzo dużo energii potrafią pochłaniać, dlatego ważna jest ochrona siebie.

Napiszę na pw.

Edytowane przez Daffne
lit.
Napisano

5 buław - Diabel - 6 monet ---> suma XIV Umiarkowanie; suma HB VIII Sprawiedliwosc

Karty stanowia dla Ciebie wyzwanie. Przyciagaja Cie, fascynuja. Chcesz je poznac, ale podchodzisz do nich z ogromnym szacunkiem. Ogolnie praca z kartami daje Ci ogromne zadowolenie i sprawia, ze czujesz sie w harmonii sam ze soba.

Musisz takze pamietac, ze efekty Twojej pracy sa adekwatne do wysilku w nia wlozonego.

3 buław - 3 kielichów - 5 monet ---> suma IX Eremita; suma HB XI Pasja i II Kaplanka

No ciagle jeszcze poznajecie sie z kartami. Sa juz podstawy i piekna konwersacja tu jest. Ty wslu****esz sie w mowe kart, a one do Ciebie przemawiaja. Mozesz je rozumiec/slyszec, poniewaz masz juz baze, ktora pozwala Ci rozumiec ich mowe.

Duzo pracujesz sam z ta talia. Ta Twoja praca i wspolpraca jest taka... pelna pokory. Caly czas spogladasz, czego nowego mozesz sie nauczyc. Co jeszcze jest, czego nie znasz, nie umiesz, nie wiesz. Ale jestes mimo wszystko taki w tym... nie do konca pewny. Eremita nie ma w sobie tej pewnosci, co Papiez. Zacheta z podsumu HB to jednak dac sie poniesc, zaufac sobie, intuicji i z cala pasja, zapalem, dac sie poniesc. Masz mozliwosci, zeby bylo cos z tego fajnego.

8 kielichów - 2 mieczy - 4 kielichów ---> suma XII Wisielec; suma HB XIV Umiarkowanie; suma HB

Jak wyzej. Wyszedl Ci IX Eremita. Taki okres nie do konca pewnosci. Tutaj ukazuje sie moze takie znurzenie co nieco, wypalenie. Ja bym powiedziala, ze juz duzo osiagnales i w duzej mierze bazujesz na tym, co jest. Nie do konca wiesz, jakby tu te wiedze, bogata zreszta, zaangazowac dalej, zeby nie marniala. Bo ilez mozna ciagle to samo robic. Czujesz, ze jest cos wiecej poza kartami... a sama "zabawa" z nimi zaczyna przyprawiac Cie o mdlosci.

Mysle, ze przed Toba czas chwilowego zawieszenia wrozb i takiego przemyslenia swojej drogi w tym zakresie. Mozliwe, ze bedziesz szukal innych mozliwosci, nie wiem, szukal w sobie jakis kompromisow, rownowagi, ktora pozwoli Ci pogodzic te sprzecznosci, ktore w tym temacie na ten moment w Tobie drzemia. Tu mozliwosc pojscia nieco dalej jest, poglebienia tego, co juz jest, ale i otwarcia sie na nowe. Rowniez spojrzenia na karty z odrobine innej perspektywy. Ale jak juz napisalam, po chwilowej przerwie i ulozeniu sobie wszystkiego na nowo.

8 buław - Król mieczy - 7 kielichów + Król pucharów + 9 kielichów ---> suma XX Sad; suma HB VI Kochankowie

Hmm... zeby zrownowazyc w sobie Mieczowego z Kielichowym. Jestes osobnikiem wysoce inteligentnym, o czym swiadczy ten Mieczowy w towarzystwie 8 Bulaw a zarazem bardzo czujacym i intuicyjnym, czasem mozliwe, ze przy kartach odlatujesz (Kielichowy w towarzystwie 7 Kielichow). Powinienes nauczyc sie te swoje wnetrze porzadkowac, mozliwe, ze poprzez medytacje wlasnie (7 Kielichow moze byc medytacja lub inna praca z umyslem), systematyzowac, aby moc potem to przenosic na innych (9 Kielichow). Ogolnie z kartami jestes u siebie w domu. Wiecej zaufania do siebie, do swoich umiejetnosci (z Sadu Kaplanka) i wiecej pracy z sercem tutaj.

Z mojego doswiadczenia... praca z kartami to kwestia dobrze dzialajacego 3. oka... ale i czakra serca na najwyzszych obrotach. U mnie tak jest - praca czakra serca. Kochankowie z HB mowia wlasnie o pracy z sercem.

Napisano
Od czasu do czasu pewnie tak, ostatnio sporo osob mnie prosi o rozklady, o karty, o interpretacje.. tylko ze ja po prostu nie mam sily :(

lubie to, ale mnie to wykancza.

Wiesz co mi przyszlo do glowy? Ja np. doszlam do takiego momentu z kartami, ze zaczyna mnie meczyc takie sprawdzanie roznych rzeczy. Zaczynam pytac sie, po co ludziom przeswietlac partnera, patrzec na to czy na tamto, skoro i tak nic nie robia, czekaja na gotowe recepty i glaskanie po glowach? Ogolnie mnie osobiscie wlasnie to zaczyna meczyc i gubie sens momentami kladzenia kart.

Zaczynam coraz bardziej szukac w tym wszystkim siebie...

Takze tez mam momenty, ze nie wroze innym... tydzien, czasem dwa...

Coraz czesciej zagladam w Osho i w siebie tym samym. To ma dla mnie sens. Reszta fajna... ale nie niesie ze soba nic glebszego. Powoli tez nurzy.

Napisano
Tutaj ukazuje sie moze takie znurzenie co nieco, wypalenie. Ja bym powiedziala, ze juz duzo osiagnales i w duzej mierze bazujesz na tym, co jest. Nie do konca wiesz, jakby tu te wiedze, bogata zreszta, zaangazowac dalej, zeby nie marniala. Bo ilez mozna ciagle to samo robic. Czujesz, ze jest cos wiecej poza kartami... a sama "zabawa" z nimi zaczyna przyprawiac Cie o mdlosci.

A żebyś cholera wiedziała.. ;) normalnie rentgen. faktycznie, czasami mnie mdli.

czasami z bolu glowy, ale to detal :D

Z mojego doswiadczenia... praca z kartami to kwestia dobrze dzialajacego 3. oka... ale i czakra serca na najwyzszych obrotach. U mnie tak jest - praca czakra serca. Kochankowie z HB mowia wlasnie o pracy z sercem.

Wlasnie z 3 okiem mam cos nie tak... :/ za to czakra serca podobno najlepiej mi pracuje, i w sumie sie to przeklada na zycie ;)

natomiast:

Karty stanowia dla Ciebie wyzwanie. Przyciagaja Cie, fascynuja. Chcesz je poznac, ale podchodzisz do nich z ogromnym szacunkiem. Ogolnie praca z kartami daje Ci ogromne zadowolenie i sprawia, ze czujesz sie w harmonii sam ze soba.

Musisz takze pamietac, ze efekty Twojej pracy sa adekwatne do wysilku w nia wlozonego.

Szacunek też, ale i nie do konca ufam... To jak ogladanie TV, sluchasz i szanujesz, ale wiesz ze cos moze byc jeszcze przed Toba ukryte, albo czegos nie dostrzegasz..

Odlotow z kartami raczej nie mam, ale pokazuja mi sie czasami w snach.

Napisano
Wiesz co mi przyszlo do glowy? Ja np. doszlam do takiego momentu z kartami, ze zaczyna mnie meczyc takie sprawdzanie roznych rzeczy. Zaczynam pytac sie, po co ludziom przeswietlac partnera, patrzec na to czy na tamto, skoro i tak nic nie robia, czekaja na gotowe recepty i glaskanie po glowach? Ogolnie mnie osobiscie wlasnie to zaczyna meczyc i gubie sens momentami kladzenia kart.

Zaczynam coraz bardziej szukac w tym wszystkim siebie...

Dokladnie mam takie samo podejscie. Dlatego przewaznie pisze/mowie tylko raz...

Jak widze ze dana osoba nic z tym nie robi (a tak niestety jest najczesciej) to sie wycofuje.

Jesli ja nie moge przemowic do rozumu, widocznie trzeba kopniaka ;)

Tarota ostatnio traktuje glownie samopoznawczo.

Napisano

Ad.1 Nie wiem jaką Ty masz talie ale powstał konflikt energetyczny między Tobą i kartami.Jest jakaś niewidzialna walka między wami,oczyścić ich trzeba ale również siebie.Myślę że one już z Toba nie pracują jak kiedyś.

Ad.2Osiągnąłeś juz dużą wiedzę która napewno jest Twoim sukcesem, jak również pewien cel,który sobie postawiłeś zaczynając z tarotem.Jednak czujesz niedosyt i tak sobie myślę że możesz przechodzić na inny etap rozwoju ezoterycznego,musisz sprawdzić czy tarot to jest "to".

Ad.3W najbliższym czasie uważam dasz sobie spokój na pewien czas z tarotem,zainspiruje Cię coś innego,ale do niego wrócisz tylko już z innym nastawieniem.

Ad.4Pracując z tarotem musisz nabrać dystansu do tego co robisz.Jest intuicja,wrażliwość,nawet jasnowidzenie ale jest brak cierpliwości /zawsze mi mówi o tym 8 buław w takich rozkładach/ a jeżeli jest sukces tak mi się wydaje że szybko osiadasz na laurach,które przeciaga się i wtedy powstają zakłócenia energetyczne.Tarot to mocne karty,one nie mogą Tobą sterować ale Ty musisz być jego partnerem mocnym.To jest praca,wiem coś o tym.Ale się rozpisałam ale to jest to co czuję patrząc na te karty.

Napisano
Ad.1 Nie wiem jaką Ty masz talie ale powstał konflikt energetyczny między Tobą i kartami.Jest jakaś niewidzialna walka między wami,oczyścić ich trzeba ale również siebie.Myślę że one już z Toba nie pracują jak kiedyś.

mam dwie talie :) rider waite, oraz eclectic:)

nie czuje by sie gryzly, ale przyznam ze rzadko wroze, moze dlatego. niedawno oczyszczalem karty, i jakis tydzien lezaly w soli na sloncu i ksiezycu ;D

moze cos skopalem i trzeba je oczyscic jeszcze raz;)

ale w sumie nie dalo mi sie odczuc knfliktu..

chyba ze przejawia sie on bolem glowy w ciagu tasowania kart, to wtedy mozliwe - ze sie klocimy energetycznie ;)

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Karty na na sierpien w tym temacie:)

6 mieczy, Rycerz kielichow -> Słońce, HB - Kochankowie

2. Na jakim etapie znajomosci tarota jestem? - Wisielec

Krolowa pucharów

Cesarzowa

9 mieczy, 8 mieczy, Gwiazda -> Wisielec, HB - Rydwan

Widać, że się dość poprawiło.

1. Wyraznie dobrze lapie.. wspolpracuje ladnie z moja intuicja... ale moze pora wykorzystac talie do bardziej zlozonych i magicznych czynnosci,

medytacji (6 mieczy)

2. Zadowalajacym, ale potrzeba jeszcze popracowac nad swoimi odczuciami, pobudzic intuicje bardziej i jej zawierzyc.

3. Jak najbardziej satysfakcje...

4. Patrzac zwlaszcza na punkt 2, widze ze nadal mam jakies obawy, czy lęki zwiazane z otwarciem sie na talie.

Powoduje to blokady, ale jestem blisko pokonania tego....

W kazdym badz razie, nic na sile, wszystko sie klaruje ladnie samo.

Potrzebuje po prostu przetrawic doswiadczenia w swoim tempie.

Gość PannaDorotka
Napisano

Ładnie. Widać w słońcu, że się "przyjaźnicie" ;) o ile można tego słowa użyć. W rycerzu pucharów widać, że to talia "idealna" dla Ciebie. Podsuma HB może sugerować, że za jakiś czas może przyda się jakaś zmiana? Konieczność wprowadzenia czegoś nowego? 6 mieczy rozumiem tutaj jako talię ładnie oczyszczoną i odciętą od negatywnych wpływów.

Wisielec, Krolowa pucharów

Zatrzymałeś się na jakimś etapie, osiągnąłeś już niezłą umiejętność, jednak malo w Wisielcu rozwoju. Królowa pucharów mówi o dobrym rozumieniu kart, trafnych interpretacjach wynikających z bogatej intuicji i o "darze" do wróżenia, ale może też sugerować, abyś w emocjach nie rozkładał kart, bo stracisz obiektywizm.

Cesarzowa

Zyski, plony, korzyści.

Żeby nie dawać się wpędzać w emocjonalne pułapki, nie fiksować się na kartach, nie dołować tym, co wyjdzie, jeśli wróżysz sobie, zachować zdrowy rozsądek (9 mieczy). Oczyszczać często talię i dbać o ochronę (8 mieczy). Ufać swoim umiejętnościom (Gwiazda).

Wisielec może znowu mówić o tym,że osiągnąłeś już jakiś poziom znajomości kart i póki co, jest stabilnie i spokojnie. Być może sugeruje też przerwy od wróżenia? Dbanie o odpoczynek od kart? Rydwan to dla mnie w tym wypadku wskazówka, aby się dalej rozwijać, iść do przodu, poznawać tarota.

Napisano

A ja widze całkiem inaczej te karty

Jaka jest wspolpraca moja i talii?

5 buław - Diabel - 6 monet

Tutaj taka wspólpraca troche na siłe, że stawiasz te karty, mimo iż coś nie gra i sorry, ale widać, skad się wzięły problemy z czakrami.

W 5 buław wydaje mi się właśnie, ze stawiasz troche na siłe, ze idzie to ‘oporniej’ niż kiedys, Diabeł wskazuje na wspomniany opór, ze jest Ci robione deczko pod góre a 6 denarów – Tarot daje Ci odpowiedź ale zabiera spore pokłady energii.

Oczyszczanie… Stawiałabym nawet na zmianę talii

2. Na jakim etapie znajomości tarota jestem?

3 buław - 3 kielichów - 5 monet

Jak dla mnie poznałeś go owszem… Ale raczej ‘powierzchowniej’, dla zabawy. Wiele jeszcze przed Tobą.

8 kielichów - 2 mieczy - 4 kielichów

Ojjj napraw się od srodka wg mnie i wtedy siadaj do kart, widać, ze cos nie gra.

Ja się zastanawiam w gruncie rzeczy, czy to właściwie jest dla Ciebie, czy nie mijasz się z powołaniem. Czy to nie powinno być dla Ciebie takie ‘dodatkowe’ typowe hobby.

Wg mnie karty wskazuja na to, ze działasz chaotycznie a powinieneś na spokojnie do tego podchodzić. I nie wiem dlaczego, wybija mi pokora. Jesteś trochę zbyt pewny siebie. A ja z doświadczenia wiem, ze Tarot tego ‘nie lubi’

Napisano

Nadal szybkie pytania szybka odpowiedź, niby w podsumie się poprawiła ale kochankowie to mi tu ‘zalatują’ takim małym dualizmem.

Ja tu widzę średnią współpracę…

Krolowa pucharów

Na tym samym, co byłeś, jakaś taka stagnacja, niewiele się dzieje. Zatrzymałeś się i cieszysz z tego, co masz.

Cesarzowa

Rozwój i jakaś mądrośc. Tylko pytanie – czy to będzie właśnie przez prace z tarotem czy przez to, ze przemyślisz pewne rzeczy

Podtrzymuje swoje zdanie z poprzedniego posta – pomyśl, czy to aby na pewno dla Ciebie. Widać, ze coś jest nie tak z Twoją energią a ty dalej w to idziesz.

Takie moje zdanie.

Mam nadzieję, ze nie będzie zaraz na mnie jakiejś nagonki:P

Napisano

hhahah:D Szczerosc zawsze w cenie..

tylko ze ja wcale nie mam takiego parcia na Tarot, wprost przeciwnie..

zlewam to.

Jak sie uda to sie uda, jak sie nie uda plakac nie bede.

Nie uzalezniam swojej przyszlosci od Tarota, wole inne pewniejsze sposoby zarabiania.

Dlatego traktuje tarota z duzym dystansem ;)

Napisano

karty, jak dla mnie, pokazaly cos zupełnie innego...

Alem nvm, bo wiedziałam, jaka bedzie reakcja :)

moja interpretacja jest, nie musisz sie nia sugerowac :)

• Lubię to! 1
Napisano

Dziwne... :D

Ale racja, Twoja interpretacja i nie ebde sie wyklocac przeciez..

Ja widze tak, Ty widzisz tak, inna osoba bedzie widziala inaczej;)

Niemniej dzieki za interprete, punkcik wedruje

• Maestro
Napisano

Krolowa pucharów

Cesarzowa

wg mnie jakis etap zakończyłeś i chyba czytasz te karty bardziej intuicyjnie,tzn.to czytanie dzieje sie poza Twoja świadomością, na zasadzie "widzę karty - mam wizję",możesz nieco emocjonalnie podchodzic do tematu, co pokazuje królowa pucharów..w każdym razie praca z tarotem może Ci przynieść poczucie spełnienia..Zwróć uwagę na niepotrzebne nerwy i na lęki, żebyś jakichś energii sobie nie pościagał niepotrzebnie

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ostatnio zauwazylem, ze mi sie pojawiaja czesto dziwne sny, moze karty mialy w tym udzial...