Immortal Angel Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Witam:) Rozłożyłam sobie krzyż celtycki wg rozkładu J. Stawińskiej, pierwszy raz to robię, dlatego prosiłabym o interpretację. Pytanie dotyczy ogółu, sytuacji prywatnej, potoczenia się związku z partnerem, stanu zdrowia taty, sytuacji finansowej. Taki ogół na najbliższy czas... Pewnie nie potrzeba, ale wpisuję opis poszczególnych kart: Karta nr 1 to pytający; Karta nr 2 to przeszkoda dla pytającego; Karta nr 3 to istota rzeczy, to co koronuje układ; Karta nr 4 to przeszłość dla sprawy; Karta nr 5 to stan obecny, który już mija; Karta nr 6 to najbliższa przyszłość; Karta nr 7 to nasza aktualna pozycja życiowa; Karta nr 8 to nasze otoczenie i to, na co możemy liczyć; Karta nr 9 to nasze obawy, ale i nadzieje; Karta nr 10 to ostateczny rezultat. Oto karty z mojego układu: 1. 3 mieczy (odwrócona) - zamieszanie, komplikacje, rozczarowania; błąd w myśleniu; przeintelektualizowanie problemu; niemożność znalezienia innego wyjścia; kłopoty w posługiwaniu się słowem; niemożność sformułowania myśli; „zła prasa”; skandale, oszczerstwa; nieprecyzyjne informacje, dezinformacja, celowe wprowadzenie w błąd. 2. XVII Gwiazda - Nadzieja, wiara, wyzdrowienie, zapowiedź spokoju po burzliwym okresie, nowe, świeże pomysły, twórczość, możliwość zajścia w ciążę, zdolności artystyczne, prawdziwe piękno, relaks, spędzanie czasu w przyjemny sposób, harmonia, nowe uczucie, w związkach może oznaczać okres spokoju, zaufania, pełen ciepła, Gwiazda może wskazywać także na miłość platoniczną. W finansach może symbolizować dobre inwestycje, okres sukcesów, spełnienie w sferze zawodowej. Gwiazda to także oznaka równowagi, harmonii wewnętrznej, w pytaniach o zdrowie oznacza wielkie nadziej na wyzdrowienie, powrót do zdrowia, energię witalność, zdolności lecznicze. Gwiazda jest kartą ochronną, niweluje złe działanie kart sąsiednich, daje nadzieje na poprawę, po burzliwym okresie. 3. As mieczy - wysokie ambicje; zdolność analizy i przewidywania; dobra pamięć; praca umysłowa; zwycięstwo nad opozycją; rozmowy, pertraktacje; podjęcie wyzwań, które niesie los; awans, zdobycie wyższego stanowiska; opieranie się na logice i racjonalnych przesłankach; praca naukowa; wiedza teoretyczna i praktyczna; umiejętność podejmowania trafnych decyzji; duża inteligencja. 4. 4 pucharów - Nieumiejętność dostrzegania nowych możliwości, karta może oznaczać szansę, która może nas ominąć, jeśli jej nie dostrzeżemy. To także stan zmęczenia, rezygnacji, przesytu. Coś przestało nas cieszyć, pojawia się uczucie niezadowolenia i zniechęcenia, brakuje motywacji do dalszego działania. To również rozczarowanie miłosne, rozterki sercowe, niezadowolenie, gniew, nieumiejętność wybaczenia, związek, w którym niewiele już cieszy, jedna lub dwie strony mają dosyć. W pytaniach, o to czy dana osoba darzy nas uczuciem, wybranie tej karty każe pozbyć się złudzeń. Nie jesteśmy tą osobą, na którą druga strona czekała, może to także oznaczać nieumiejętność docenienia, szukanie ideału, niedostrzeganie tego, co jest wokół. Karta może także wskazywać na obojętność, odmienny stan świadomości, upojenia alkoholowe lub odurzenie narkotykowe. 5. 7 denarów- Powolny, ale stały postęp, cierpliwość, wytrwałość, plany długoterminowe, czas oczekiwania na rezultaty, to także czas na odpoczynek, urlop. Jest to wskazówka, by uzbroić się w cierpliwość, być konsekwentnym i systematycznym. 7 Monet - szczęście, dobry los, wspaniała okazja, szansa, zaproszenie na imprezę. Zysk. Dobry moment. 6. V papież - Zasady religijne, zwrócenie się o poradę do autorytetu duchowego, otrzymanie rekomendacji na stopień naukowy, rozwój duchowy, udzielanie lub otrzymywanie dobrych rad, pobożność, ślub kościelny, chrzest, przestrzeganie zasad moralnych, pogłębianie wiedzy, nauczanie innych, wychowywanie dzieci. Karta w symbolice osoby: Osoba z autorytetem moralnym, duchowym, osoba duchowna, nauczyciel, wykładowca, mężczyzna, mąż, ojciec, który w życiu kieruje się zasadami moralnymi, tradycją, wiarą. Ponadto może oznaczać osobę, która Cię wspiera, udziela poparcia, radzi. Karta jest również symbolem Kościoła. 7. Król denarów - Człowiek na stanowisku, majętny, jego sytuacja finansowa jest ustabilizowana. Mężczyzna zadowolony, z tego co osiągnął. Karta reprezentuje osoby, które wspaniale radzą sobie w dziedzinach, związanych z obrotem pieniędzy lub rzeczami wartościowymi. Może wskazywać na osoby z zawodami takimi jak, bankier, makler, handlowiec, księgowy, agent nieruchomości. To również doskonały przedsiębiorca, właściciel firmy, zarządca. Pojawienie się karty w układzie może wskazywać na planowanie ważnych przedsięwzięć finansowych, inwestycje, interesy, porady finansowe, poszukiwanie bezpieczeństwa materialnego. mężczyzna dojrzały, mądry, dobry fachowiec, szef w pracy, cieszący się dobrą opinią i szacunkiem społecznym. Sponsor, opiekun. Ktoś majętny. Dobre stanowisko, szczyt kariery zawodowej, satysfakcja materialna i duchowa. Dobry przyjaciel, mąż i ojciec. 8. 3 Buław - Przygotowanie do podróży, przygotowanie do rozpoczęcia kariery w biznesie, zdobywanie kwalifikacji, handel, wyjazd służbowy, pierwsze rezultaty, negocjacje, wdrażanie pomysłów w życie, rozpoczęcie budowy domu, tworzenie własnej działalności. 9. 3 denarów - Karta wskazuje na wypełnienie zadania do końca, uzyskanie ważnego stopnia, wyróżnienie, awans. Trójka denarów to również szansa na zaprezentowanie swoich umiejętności. Może oznaczać również dobrze zdany egzamin, test umiejętności, wejście na wyższy szczebel zawodowy lub naukowy. Nasze talenty zostały zauważone i docenione, albo mamy wspaniałą okazję, by je zaprezentować. To także dobra karta dla osób, które przygotowują się do egzaminów, jest wielka szansa, że zostaną pomyślnie zdane. 3 Monety - doskonalenie swojej wiedzy, pracowitość i ambicja, nauka konkretnych umiejętności zawodowych, cyzelowanie dzieła. Talent, poczucie wartości własnej, bycie docenionym przez innych. Dobre opinie w otoczeniu. Korzystny, cenny zakup jakiegoś przedmiotu. Dobra praca i wysokie zarobki. 10. Rycerz Buław - Dorosły, dynamiczny i zdecydowany mężczyzna, który wie, czego chce i wie, jak to osiągnąć. Uosabia gotowość do działania, pasję, entuzjazm, aktywność. Osoba, którą symbolizuje Rycerz Buław nie czeka biernie, tylko działa. Karta może oznaczać także zmiany, np. miejsca zamieszkania, przygodę, podróż, odważne działania, pozytywne wieści, ruch, ekscytujące przeżycia, nowe znajomości, początek przedsięwzięcia. pozycja prosta – możliwość zmiany miejsca zamieszkania; wywieranie pozytywnego wpływu na innych dzięki posiadanemu autorytetowi; świadomy i przemyślany wybór partnera życiowego; sprecyzowanie własnych pragnień; chęć bycia kimś ważnym dla partnera; osoba pomiędzy 25 a 35 rokiem życia. Z góry dziękuję za poświęcony czas Cytuj
Gość Daffne Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Immortal Angel proszę o własną interpretacje...bo uczymy się tu ćwiczyć własne widzenie kart, nie kopie książkowe. Na ile potrafisz...napisz, ale jednak od siebie Cytuj
Immortal Angel Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Napisano 30 Stycznia 2013 Karta nr 1 - 3 mieczy (odwrócona) - zastanawia mnie jak dalej potoczy się mój związek, ostatnio jesteśmy na krawędzi Karta nr 2 - XVII Gwiazda - w jaki sposób wpłynie na nasze relacje możliwa rozłąka, jak rozwiąże się sytuacja finansowa w mojej firmie, czy uda mi się podjac dodatkowe zatrudnienie? Karta nr 3 - As mieczy - wielka miłość, która przetrwa mimo przeciwności czy kolejne rozczarowanie? Karta nr 4 - 4 pucharów - na ile uczucia z jego strony są szczere Karta nr 5 - 7 denarów - czy długo potrwa ten stan niepewności, zarówno w kwestii związanej z partnerem jak i chorobą taty oraz finansami Karta nr 6 - V papież - czy partner będzie musiał zniknąć z mojego życia na pewien czas? Na ile poważny jest stan zdrowia taty Karta nr 7 - Król denarów - czy powinnam skorzystać z propozycji nowej pracy? Jak odnieść się do zachowania partnera Karta nr 8 - 3 Buław - Na ile zamiary być może przyszłego pracodawcy są szczere? Oraz jak poważnie traktuje nasz zwiazek partner Karta nr 9 - 3 denarów - Jak rozwiąże się sytuacja miedzy mną, a partnerem Karta nr 10 - Rycerz Buław - Czy związek jest na tyle mocny żeby przetrwać taki kryzys? Jak wypadną wyniki taty, czy uda się poprawić sytuację finansową Cytuj
Immortal Angel Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Napisano 30 Stycznia 2013 Przepraszam i dziękuję za sugestie, naprawdę pierwszy raz mam do czynienia z tarotem, dlatego jestem wdzięczna za okazaną wyrozumiałość Cytuj
Gość Daffne Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 własnie zbierałam się do interpretacji...ale hm zastanowiło mnie że to na każdą sferę życia... Krzyż celtycki może być zrobiony ogólnie...ale też bardzo ogolne informacje z niego wyczytamy... Z reguły stawia się go...na konkretną sferę życia i tylko jedną...stosując do niego pytanie... np. Jak w ciągu roku będzie kształtować się moje życie uczuciowe? i rozkład krzyża 1 rozkład krzyża na jedno pytanie. Więc kolejne rozkład musiałby być na kolejną sferę np. zawodową. Jeśli potrzebowałabyś rozkład...ogólny pokazujący wszystkie sfery to może lepiej zrobić sobie Koło Astrologiczne albo rozkład roczny? Koło 1. Osobowość, sposób życia i odbioru wydarzeń: 2. Pieniądze: 3. Życie codzienne: 4. Dom: 5. Wszystko co cieszy: 6. Praca: 7. Partnersko, miłość: 8. Tajemnice, tabu: 9. Wyższe poznanie: 10. Uznanie społeczne: 11. Przyjaciele: 12. Ukryte nadzieje i obawy: Wyciąga się po 1 karte na każda pozycję --------------------------------------------- roczny (wyciągamy po 1 karcie na każdą pozycje) 1 -kariera - 2 -związki - 3 -rodzina - 4 - finanse - 5 - zdrowie - 6 - pomocni ludzie - 7 - dzieci, twórczość, rozwój - 8 - wiedza,umiejętności - 9 - sukces - Cytuj
Immortal Angel Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) 1. Osobowość, sposób życia i odbioru wydarzeń: 7 mieczy 2. Pieniądze: XI sprawiedliwość 3. Życie codzienne: Rycerz Pucharów 4. Dom: 9 buław 5. Wszystko co cieszy: 4 buław 6. Praca: 4 pucharów 7. Partnerstwo, miłość: 0 głupiec 8. Tajemnice, tabu: 7 buław 9. Wyższe poznanie: król pucharów 10. Uznanie społeczne: 3 mieczy 11. Przyjaciele: 3 buław 12 Ukryte nadzieje i obawy: rycerz denarów Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Immortal Angel Cytuj
Gość Daffne Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 Kochana edytuj proszę post i popraw go na pozycje jakie wskazałam a obok nich umieść karty tak jak to robią inne dziewczyny z dużymi rozkładami, dobrze? To co jest wyżej zupełnie odbiega od tego...co podałam... Cytuj
Gość Daffne Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 KOŁO ASTROLOGICZNE na 2013 1. Osobowość, sposób życia i odbioru wydarzeń: 7 mieczy nieco kombinowania w Tobie...bywasz sprytna i lubisz dopinać swego, możliwe też że postępujesz tak bo wg Ciebie sytuacja Cię do tego zmusza...ale też i pewne wydarzenia z przeszłości może nauczyły Cię woli walki o swoje lub o to czego pragniesz. Z jednej strony godna podziwu zaradność, ale znów metodyka z jaką osiąga się te pragnienia może budzić wątpliwości...Nie wiem jakie miewasz intencje, ale jeśli motywy działań nie zawsze bywają czyste to może warto sie nad tym zastanowić dla samej siebie. 2. Pieniądze: XI sprawiedliwość/Diabeł ->Mag aktualnie chyba najgorzej finansowo nie jest...przyjdzie czas dylematów, pieniążków może brakować, ale zdwojone siły wraz z kimś bliskim pozwolą wyjść na prostą. 3. Życie codzienne: Rycerz Pucharów/Kochankowie ->Słońce dużo pozytywnej energii i radości będzie dawać Ci mężczyzna, ciepły, troskliwy, aczkolwiek jeszcze na ten moment niestały emocjonalnie..jeśli to nowa znajomość to bardzo ładna karta..Pan...szukający Puchara...miłości spełnionej, szczęśliwej...niebawem dotrze do niego kto jest najwazniejszy. A może Ty zrozumiesz, że mężczyzna, który zabiega...jest dla Ciebie ważny? Jak by nie było czeka Cię nowy etap...bezwarunkowe piekne uczucie, ktore da wiele radości w życiu codziennym, ale wciąż tzreba będzie podejmować rozne decyzje, pojawią sie wątpliwości. Kieruj się wówczas sercem bo nim osiągniesz znaczenie więcej aniżeli siłą i ewentualną walecznością jeśli tak czyniłaś (7 mieczy pkt 1). Zdecydowanie odrzucić jakieś niefajne emocje...piękny czas idze 4. Dom: 9 buław/Diabeł->Kapłanka aktualnie masz w sobie zasiane poczucie niepewności... obawiasz się co to też będzie w domu...w uczuciach...rożne kosmate myśli chodzą Ci po głowie, które wiele emocji Cię kosztować mogą..Odrzuć to jeśli uważasz, że nie ma podstaw do zmartwień...pracuj nad tym by bo istnieje zagrożenie, że emocje te przesiąkną Cię i staniesz się nieznośna dla domowników, a jeśli będzie tłamsić w sobie to sama z czasem nie wytrzymasz tego ciśnienia. 5. Wszystko co cieszy: 4 buław/Słońce->Mag cieszy Cię związek w jakim jesteś, daje Ci bodziec do działania...spełnania się i nadzieje na realizację planow. Częściowo się udadzą, pod warunkiem, że opanujesz emocje, ograniczenia jakieś, duża radość wewnętrzna się zaznacza 6. Praca: 4 pucharów/Siła->Cesarzowa aktualnie moż znudzona jesteś troszkę swą pracą, rutyna się wkradła albo wcale nie pracujesz...to też się poprawi . 7. Partnerstwo, miłość: 0 głupiec/Siła ->Siła idzie nowe...zdecydowanie. Poczujesz w sobie dużą siłę do dzialania, siłą woli to Ty góry będziesz przenosić Co byś nie postanowiła to osiągniesz swój cel. Wiele zalezy od tego czego pragniesz 8. Tajemnice, tabu: 7 buław/Księżyc->Cesarzowa Podświadomy strach, że kobieta zabierze szczęście jeśli jesteś z kimś związana. Albo fakt, że tzreba będzie zawalczyć o siebie i swoje szczęście by móc sie nim cieszyć. 9. Wyższe poznanie: król pucharów/Sprawiedliwość ->Słońce doceniasz uczucia ze strony Pana, ale niebawem przyjdzie czas wzięcia większej odpowiedzialności za związek. Szansa na pogłębienie relacji. 10. Uznanie społeczne: 3 mieczy/Siła ->Umiarkowanie troszkę smutku zadałaś komuś albo ktoś Tobie..., mimo tego silnie zmotywowana jesteś i nie będzie dla Ciebie niemożliwego co też inni zobaczą 11. Przyjaciele: 3 buław/Umiarkowanie->Gwiazda Przyjaciele dadzą wsparcie, będą stać obok i wsparciać bardzo mocno. Silnych i wartościowych ptrzyjaciół masz coś mi sie wydaje 12 Ukryte nadzieje i obawy: rycerz denarów/Pustelnik->Cesarz obawa, że przyjaźń jakaś zakończy sie oddaleniem? Albo...że wybierzesz niewłaściwą osobę dla siebie? Cytuj
Immortal Angel Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Napisano 31 Stycznia 2013 Dziękuję Ci bardzo za interpretację mojego rozkładu, szczerze nie wierzyłam jakoś bardzo w moc tarota, stąd moje zdumienie że, wiele rzeczy się zgadza, co daje mi dużo do myślenia. Na pewno jeszcze nie raz skorzystam z kart:))) Cytuj
Gość Daffne Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 Dziękuję Ci bardzo za interpretację mojego rozkładu, szczerze nie wierzyłam jakoś bardzo w moc tarota, stąd moje zdumienie że, wiele rzeczy się zgadza, co daje mi dużo do myślenia. Na pewno jeszcze nie raz skorzystam z kart:))) trudno było mi interpretować...bo nie znam kompletnie żadnych faktów z Twego życia...ale starałam się coś "wyskrobać" Cieszę się,że mogłam pomóc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi