Skocz do zawartości

współpraca praca, zgodzić się ?????

nirva2991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dostałam propozycję od znajomego do współpracy nad portalem . Moje zajęcie polegałoby na obrabianiu materiałów prasowych od firm wprowadzających nowy sprzęt na rynek , oraz raz na jakiś czas jeżdżeniu na konferencje i dbaniu o wizerunek . Zarobek na początku niewielki , ale mogło by być po czasie z tego coś interesującego.

Więc:

czy warto się w to angażować :

rycerz mieczy , 9 denarów , Mag

Pewnie będzie to wymagało dużego polotu ode mnie i szybkiej reakcji . 9 denarów z magiem to chyba naprawdę bym miała z tego korzyści .

jakie będą dla mnie korzyści materialne:

3 denarów , 5 denarów , królowa buław , kapłan

na początku nie będzie z tego za dużo pieniędzy , ale zdobędę dużo doświadczenia, które może mi się przydać. Wnioskuję po tych kartach też , że będą ze mną uczciwi jeśli chodzi o pieniądze. Jeśli chodzi o sumę to dopiero po czasie może się pojawić coś bardziej konkretnego .

jak zrealizuje się przekształcenie portalu w magazyn :

(gwiazda z talii wypadła - no każdy ma nadzieję )

karty: świat , 5 buław, królowa kieli , 10 buław

tutaj widzę , że są takie możliwości , ale nie będzie łatwo ( jedna osoba z ekipy już prowadzi własną redakcję ), więc plan z motyką na słońce to to nie jest .

za każdą odpowiedź będę bardzo wdzięczna :bukiet:

Napisano (edytowane)

Warto się zaangażować, nie tyle dla zysków, co dla zdobycia pewnej pozycji, doświadczenia - będzie to ważne doświadczenie zawodowe dla Ciebie, które otworzy nowe możliwości :-)

Do do ostatniego pytania: sądzę, że mimo przeszkód i trudności, podejmniecie się zadania, doprowadzając je do końca. Nie będzie łatwo. Pytanie: czy warto wprowadzać takie zmiany?

Edytowane przez Davisa
Napisano
Warto się zaangażować, nie tyle dla zysków, co dla zdobycia pewnej pozycji, doświadczenia - będzie to ważne doświadczenie zawodowe dla Ciebie, które otworzy nowe możliwości :-)

Do do drugiego pytania: sądzę, że mimo przeszkód i trudności, podejmniecie się zadania, doprowadzając je do końca. Nie będzie łatwo. Pytanie: czy warto wprowadzać takie zmiany?

dziękuję :bukiet: Warto warto ;) ponieważ wtedy były by już pewne i konkretne pieniądze :) i oczywiście też pozycja już jakaś ;)

Napisano

Aha, chyba już rozumiem :-) Te wszystkie sprawy są ze sobą powiązane?

Napisano (edytowane)

tak , to są pytania dotyczące jednej sprawy ;) a byłabym w sumie w głównej załodze , dlatego pytam :))

Edytowane przez nirva2991
Napisano

czy warto się w to angażować?

rycerz mieczy , 9 denarów , Mag->Kapłan

zdecydowanie warto bo zdobędziesz nowe doświadczenie, które pozwoli też samej sobie udowodnić, że potrafisz. Z czasem mogą wyjść z tych doświadczeń większe zyski i nowe pomysły na życie, które dadzą poczucie stabilizacji fiannsowej. Nie koniecznie już w tej samej firmie :)

z początku niewielkie, widać, że aby mieć w tej firmie tzreba zdobyć własnym wysiłkiem. Ogólnie początek jest etapem wdrażania sie, z czasem już stabilnie i dośc ładnie sie pokazuje :)

świat , 5 buław, królowa kieli , 10 buław

powinno się udać, ze może nie być łatwo...jakieś trudności mogą się pojawić z utrzymaniem tego w ryzach...czy coś w tym stylu :)

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

czy warto się w to angażować :

rycerz mieczy , 9 denarów , Mag

Warto - chociażby dla zdobywania doświadczeń i dla przyjemności własnej...

Na pewno zyskasz uznanie za wykonywanie swoich "obowiązków" ale korzyści materialne widać tutaj niewielkie...

Łatwo nie będzie - widać że dużo tu spadnie na Twoją głowę - to będzie okres ciężkiej pracy, sporo obowiązków, no i stres niewykluczony...jednakże - według mnie doprowadzicie sprawy do końca i w efekcie możliwy będzie spory zysk finansowy - to będzie Wasz sukces, który odniesiecie płacąc za niego "wysoką cenę"...

Napisano (edytowane)

czy warto się w to angażować?

rycerz mieczy , 9 denarów , Mag->Kapłan

Jak najbardziej. Pierwsza karta (Ryc mieczy) aż zagrzewa do boju...

Doradza zaangażowanie, i to takie spore, całym sobą. MOże nawet pociagniecie za soba innych.

9 denarow mowi o doswiadczeniu jakie zdobedziesz. Nie bedzie to takie, ze siedzisz z nosem w ksiazkach,

ale takie, ktore zyskasz dzielac sie innymi z wzajemnoscia.

Mag mowi ze bedziesz miala dostep do wszystkiego co Ci potrzebne, ale nie ma nic za darmo - bedziesz musiala nad soba i nad tym wszystkim popracowac, miec pomysl, byc kreatywna. kaplan doradza by zachowac sie profesjonalnie, i nie przekraczac ustalonych zasad, ale tez... szczesliwy patronat sil wyzszych ;)

Jakie będą dla mnie korzyści materialne:

Raczej niewielkie, podejrzewam ze bedzie tu umowa o dzielo lub zlecenie (bardzo czesto 3 monet mi tego rodzaju umowe pokazuje). Moze nie byc to za duza kwota na poczatku, ale po wykazaniu sie możesz - a raczej powinnaś - ubiegac sie o podwyzke. Mysle ze po 3 miesiacach (moze to tez byc umowa na okres probny na 3 miechy - z pensja minimalna, czyli niewiele lepsza od dzieła czy zlecenia).

Moze sie okazac, ze wbrew pozorom jest to szczesliwe zrządzenie losu, albo czesc planu o dlugotrwalym procesie realizacji.

Nie da sie uniknac pomocy z zewnatrz, moga byc jakies firmowe przetasowania, reorganizacje, wspolpraca z innymi dzialami/filiami, i innymi partnerami. Trzeba bedzie sie wykazac sila charakteru by wytrzymac tempo, by sie wykazac, bo latwo mozna sobie odpuscic. Pomoze Ci Twoja intuicja i wyczucie - chociaz karty nie ukrywaja - bedzie bardzo ciezko - albo fizycznie (plecy,barki i stawy) albo emocjonalnie.

Trzymam za Ciebie kciuki ;)

PS. Moglas dociagnac do tej 10 buław ;)

PS2. Doczytalem twojego posta:D mysle ze znajomosci, ktore zawiazesz w pracy bardzo Ci pomoga, dlatego nie zaluj usmiechu i czaru osobistego - by zrobic jak najlepsze wrazenie;)

Zaprocentuja w przyszlosci ;)

Edytowane przez Caliel
PS
  • Lubię to! 1