Nine Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Czy mógłby ktoś przybliżyć mi działanie, historię i skuteczność znaku miłości? jeden jest chiński : http://sklep.tarotnet.pl/images/bizuteria/ciszak02.jpg a drugi nie mam pojęcia : http://www.swiadomosc-ziemi.org/images/stories/znak_milosci_05_72dpi-450.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Niestety, pierwszego nie jestem w stanie rozpoznać, ale drugi to gołąb miłości, ma on na celu zaprezentowanie komuś swoich uczuć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rirra Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Najszybciej rozpoznawalnym znakiem milosci jest.....serce.....;-))Nie trzeba sie niczego doszukiwac!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bearpiqhouse Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 (edited) Ten drugi symbol " gołąbek miłości " jest zmodernizowanym symbolem ( jednym z symboli ) szkoły platońskiej . Jego znaczenie jest jak zwykle podwójne . 1. Czysta miłość ; gołębica ( bo to ona w istocie jest ) symbolizuje duszę a serce ciało . Istotą miłości według tego znaku jest porzucenie cielesności na rzecz duchowości . Czyli miłośc idealna - duchowa . ale ... 2. Jeśli nad tym pomysleć ( a w końcu , dubito ergo cogito cogito ergo sum to wymowa symbolu jest też taka : nie ma duchowości bez cielesności a miłość ludzka ma chrakter dualistyczny ( ale bez manicheistycznej krytyki ciała ) Symbol ten jest też uproszczonym zapisem pewnej formuły magicznej . Brak jedynie drobiazgów . gdyby nie to mielibyśmy kompletny graf zaklęcia A potem to już sprawa prosta ale to juz inna historia Edited February 9, 2009 by bearpiqhouse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 Czy mógłby ktoś przybliżyć mi działanie, historię i skuteczność znaku miłości?jeden jest chiński : http://sklep.tarotnet.pl/images/bizuteria/ciszak02.jpg Jest to chiński symbol rodzącego się uczucia miłości. Doskonale aktywizuje romantyczne i miłosne nastroje tworząc silny węzeł. Daje szansę na znalezienie partnera. Mam go i powiem, że działa tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OverLord Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Na miłość polecam coś takiego, Talizman Miłości Christiana Talizman ten jest starożytnym, niewypowiedzianie silnym znakiem astrologicznym, dającym miłość, szczęście, harmonię i porozumienie między małżonkami. Z pomocą talizmanu możemy liczyć na prawdziwą miłość, wyrozumiałość, wspaniałe uczucie i piękno. Podrzucony lub podarowany właściwej osobie wzbudza w niej odpowiednie uczucia. Noszenie przy sobie talizmanu zapobiega i usuwa bezpłodność, daje spokój i równowagę ducha, przynosi dobre wieści. Jego siła przeciwdziała truciznom i rakowi. Leczy depresję, daje nadzieję i dobre samopoczucie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutka731 Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 witam!najlepszy talizman jest imienny zrobiony ze znkow Run.podarowalam taki mojemu chlopakowi i dziala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts