Gość PannaDorotka Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 Gdzie jest legitymacja Pana? 8 mieczy, 9 kielichów, Kapłanka (suma: Rydwan) Gdzieś wpadła może za szafe, zamknieta w szufladzie, gdzieś "schowana" w tych 8 mieczach, zablokowana. Pewnie wśród prywatnych rzeczy Pana, może jakiś pamiątek? Czegoś bardzo osobistego. Gdzieś, gdzie Pan ukrywa ważne dla siebie rzeczy. Ew. schowek w samochodzie. Gdzie jest telefon Pana? 9 monet, 3 monet, Rycerz buław (suma: Śmierć) W jakimś bezpiecznym miejscu, gdześ nawet na widoku może leżeć. Może w pracy? 3 monet zawsze mi się ze zmywaniem naczyń kojarzyła, więc może w kuchni? ^^ Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Ha ha - ciekawe która to gapa, ta pierwsza czy druga zaraz edytuję i dopiszę inter. za minutek parę... *** Gdzie jest legitymacja Pana? 8 mieczy, 9 kielichów, Kapłanka (suma: Rydwan) A więc tak : w swoim pokoju niech poszuka/w pokoju w akademiku jeśli tam mieszka...ewentualnie mógł ją zgubić/zostawić gdzieś w szkole/na uczelni...mogła mu np. wypaść/zagubić się podczas przemieszczania się z klasy do klasy...no, w miejscu nauki niech szuka - tak czy siak... Gdzie jest telefon Pana? 9 monet, 3 monet, Rycerz buław (suma: Śmierć) W biurze - miejscu pracy...Śmierć z podsumy może wskazywać na dość duże miejsce, lub to o czym wspomniałaś - że jest to telefon zastępczy...aaa, jeszcze wpadła mi taka myśl - że ten telefon mógł zostawić w miejscu w którym się coś naprawia, dokonuje się renowacji i płaci się za too... Edytowane 2 Lutego 2013 przez MyStErIoUs_WoMaN dodano inter... Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 Ha ha - ciekawe która to gapa, ta pierwsza czy druga zaraz edytuję i dopiszę inter. za minutek parę... ta druga ;p Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 2 Lutego 2013 Maestro Napisano 2 Lutego 2013 Gdzie jest legitymacja Pana? 8 mieczy, 9 kielichów, Kapłanka (suma: Rydwan) gdzieś utknęła, jakby wpadła ze jakiś mebel, tak między ścianą,a tym meblem i tam sobie tkwi niezauważona,mi 9 kielichów kojarzy się z kuchnią, zmywarką, zlewem,może tam niech zajrzy? Gdzie jest telefon Pana? 9 monet, 3 monet, Rycerz buław (suma: Śmierć) on ten telefon gdzies szybko rzucił, bezwiednie,sądzę, że wśród jego książek do nauki, czy gdzieś na biurku pomiędzy notatkami, a jak pracuje to może miedzy papierami, śmierć kojarzy mi się z tym, że pewnie telefon się rozładował Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 śmierć kojarzy mi się z tym, że pewnie telefon się rozładował Tak, dokładnie też tak ją zinterpretowałam. Zwłaszcza, że telefon stary, zastępczy, a Pan szuka go głównie ze względu na kartę, która jest w środku Cytuj
Gość Daffne Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Gdzie jest legitymacja Pana? 8 mieczy, 9 kielichów, Kapłanka (suma: Rydwan) myślę, że jest gdzieś schowana...gdzie nie widać jej na pierwszy rzut oka...trzeba odsłonić i wyjąć, podnieść. Może to być schowek, gdzie swoje rzeczy trzyma..ale może schowała się gdzieś...w książce albo innych papierach? Ewentualnie jeszcze przeszło mi na myśl, że w rzeczach nie Pana..a lokatora albo znajomego..z którym się spotkało. Pewności tu nie mam. Gdzie jest telefon Pana? 9 monet, 3 monet, Rycerz buław (suma: Śmierć) myślę że zostawił lub wypadł gdy był gdzieś ze znajomymi lub w ruchu (jak Inez). Nie dzwonić na niego zbyt dużo po bateria padnie (śmierć) Edytowane 2 Lutego 2013 przez Daffne lit. Cytuj
Ewuniaaa Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 W określaniu miejsc jestem nie najlepsza, ale spróbuję Gdzie jest legitymacja Pana? 8 mieczy, 9 kielichów, Kapłanka (suma: Rydwan) A nie był ostatnio w szpitalu, poradni albo jakimś gabinecie lekarskim? Ew. bank, kościół, biblioteka, uczelnia... A Rydwan mi się kojarzy z drogą, torem wyścigowym, garażem, salonem samochodowym, warsztatem mechanicznym Patrząc na te wszystkie karty razem stawiałabym na jakieś miejsce związane ze zdrowiem lub autem. Gdzie jest telefon Pana? 9 monet, 3 monet, Rycerz buław (suma: Śmierć) Możliwe, że w pracy, w aucie, w miejscu, w którym można się wiele nauczyć.... Czy te rzeczy zostały zapodziane równocześnie? Cytuj
Caliel Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 Gdzie jest legitymacja Pana? 8 mieczy, 9 kielichów, Kapłanka (suma: Rydwan) Wydaje mi się, że tam gdzie była impreza. U jakiejs dziewczyny, albo pani sprzataczki w poblizu stolu przy ktorym się piło,jadło. Gdzie jest telefon Pana? 9 monet, 3 monet, Rycerz buław (suma: Śmierć) 9 pokoj na 3 pietrze? ma go jakis chlopak miedzy 20-30 rokiem zycia, ciemna karnacja lub sniada, brunet, taki ziemisty. Mysle ze to kumpel. Cytuj
iridos Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 legitymacja może byc u kobiety albo w damskich szpargałach ewentualnie między zdjęciami telefon zgubił w drodze chyba że gdzieś z miejscem pracy związane Cytuj
tarotka Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 Legitymacja jest w miejscu gdzie normalnie sie nie zaglada. Jest w poblizu jakiegos materialu. (zaslona , kapa) . Szukajcie wiec za kanapa, za biurkiem itd. Blisko sciany , materialu w jakim niedostepnym dla oka zakamarku. Telefon juz bez zycia - rozladowany. Zagubiony podczas przemieszczania sie . Czyli niech go nie szuka u siebie a u kobiety ( w jej domu, na jej biurku , w jej samochodzie) Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 Weryfikuję: Znalazło się! Zacznijmy od tego, ze obie rzeczy okazało się, że znalazły się w tym samym miejscu. Pan jest wojskowym, i schował je (kapłanka) po pijaku (9 kielichów) do kieszeni (8 mieczy) swojego munduru (rydwan)! Oczywiscie zapomniał, bo w tych 9 kielichach to się nieźle lało ;p Miejsce bezpieczne (9 monet), związane to było z pracą Pana (3 monet), bo podczas apelu wojskowego, no i w ruchu na szybko chował przedtym apelem (rycerz buław). A bateria w telefonie padła (śmierć). Dzięki wszystkim za pomoc :* Niestety, mimo że karty dobre, to interpetacje tak krążyły i kążyły wokół tematu... I Pan niestety nadal pozostał sceptyczny co do tego tarotowego narzędzia detektywistycznego ;p Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi