Maestro Inez2503 Napisano 3 Lutego 2013 Maestro Napisano 3 Lutego 2013 1. Czy jestem obiektywny w stosunku do innych ? Sprawiedliwość - jestem,przynajmniej się staram 2. Czy umiem realnie ocenić sytuację ? Królowa Buław 2 kielichów - niekiedy kieruje się za mocno emocjami i nerwami 3.Czego nie chce dostrzec ? Ksieżyc - tego, że bywam oszukiwana 4.Jaka wartość ma dla mnie prawda ? As Mieczy 8 buław - pragnę ją poznać, ma dla mnie spora wartość 5.Czy umiem spojrzeć na siebie z boku ? Umiarkowanie - tak,umiem 6.Czy jestem szczery wobec siebie ? Kochankowie Rydwan 3kielichów - nie zawsze chyba Cytuj
nirva2991 Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 bardzo fajny rozkładzik ) też go zarz chyba strzele sobie już go miałam kiedyś zrobić ) 1. Czy jestem obiektywny w stosunku do innych ? Sprawiedliwość -jesteś , podchodzisz bardzo obiektywnie do ludzi i nie oceniasz nikogo przez pryzmat emocji . 2. Czy umiem realnie ocenić sytuację ? Królowa Buław 2 kielichów - sytuacje nie bardzo ... tak jak napisałaś , czasami za szybko , zbyt pochopnie no i przez pryzmat emocji . Ale w 2 pucharach to mi się wydaje , że chodzi bardziej o sytuacje damsko męskie . 3.Czego nie chce dostrzec ? Ksieżyc - tego, że bywam oszukiwana 4.Jaka wartość ma dla mnie prawda ? As Mieczy 8 buław - interpretowałabym to tak , że lepsza gorzka prawda niż słodkie kłamstwo . Nawet jakby ktoś Cię okłamywał w dobrym celu to byś wolała jednak wiedzieć o co chodzi . 5.Czy umiem spojrzeć na siebie z boku ? Umiarkowanie - no masz zachowany dystans. Zdrowy dystans . Ani nie jesteś zbyt krytyczna dla siebie , ani zbyt pobłażliwa. Masz ten złoty środek . 6.Czy jestem szczery wobec siebie ? Kochankowie Rydwan 3kielichów- czasami lubisz się połudzić . Ale to głównie jeśli chodzi o relacje . Wtedy emocje biorą górę . Cytuj
Gość ANEZ Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 Ad.1 Starasz się być obiektywna wobec innych. Ad.2 Starasz się obiektywnie oveniać sytuacje ale nie zawsze to wychodzi, jak sama piszesz emocje,temperamet bierze górę i nieraz potrzebujesz opinii kogoś kto by ci w tym pomógł. Ad.3 Nie chcesz dostrzec swojej,niepewnośći,obaw i właściwie często prawdy. Ad.4 Prawda często ma dla Ciebie wartość przelotną ,bo nieraz nie chcesz jej spojrzeć w oczy. Ad.5 Nnie zawsze umiesz spojrzeć na siebie z boku,Ty pracujesz nad ty. Ad.6 Nie jesteś szczera wobec siebie podejmujesz decyzje i dązysz do ich realizacji abyś to Ty odniosła sukces mimo wszystko. Cytuj
SacralNirvana Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 1. Czy jestem obiektywny w stosunku do innych ? Sprawiedliwość Tak, jestes. Potrafisz pieknie zdystansowac sie do roznych spraw. Rownowazysz umysl i serce. Takze ogolnie starasz sie, aby np. emocje nie przeslanialy Ci czegos. Wiec w ostatecznym rozrachunku potrafisz realnie spojrzec na innych. 2. Czy umiem realnie ocenić sytuację ? Królowa Buław 2 kielichów ---> suma XIV Umiarkowanie; suma HB II Kaplanka Na pewno starasz sie, jestes otwarta na innych, starasz sie znalesc ten tzw. zloty srodek i dosc tego, co jest rzeczywisice. Na co jeszcze moglabys tu zwrocic uwage to Twoja intuicja. Staraj sie jeszcze w wiekszym stopniu jej zaufac. 3.Czego nie chce dostrzec ? Ksieżyc Ze czasem cos Ci sie po prostu wydaje. Ze niektore sprawy, rzeczy, wygladaja inaczej, niz Ty je widzisz, ze czasem warto by sie glebiej nad czyms zastanowic, w cos wniknac (Eremita z Ksiezyca), w siebie tez i dzialac byc moze bardziej w zgodzie ze soba. Ufac sobie, swojemu wewnetrznemu glosowi. To moze byc czasem bardzo, bardzo wazne. 4.Jaka wartość ma dla mnie prawda ? As Mieczy 8 buław ---> IX Eremita; suma HB IX Eremita Jest czyms, co caly czas zglebiasz. Nie wiem, skojarzylo mi sie to z relatywnoscia. Uwazasz, ze prawd jest wiele a kazdy ma swoja. Zawsze sprawdzasz czy czyjas prawda jest zgodna z ta Twoja i czy Ci ona pasuje. 5.Czy umiem spojrzeć na siebie z boku ? Umiarkowanie ---> XIV Umiarkowanie i V Papiez Tak, starasz sie patrzec na siebie z dystansem i zazwyczaj udaje Ci sie to. Dystans, zachowanie rownowagi, umiejetnosci wyjscia poza wlasne struktury myslowe, stereotypy. Takze jest ok. Dystans jest. 6.Czy jestem szczery wobec siebie ? Kochankowie Rydwan 3kielichów ---> suma IV Cesarz; suma HB XVI Wieza i VII Rydwan Ja mysle, ze jestes osoba bardzo serdeczna i czesto bywa tak, ze w Twoim sercu jest duzo watpliwosci. Ogolnie jednak potrafisz byc wobec siebie nie tylko, ze szczera, ale tez bardzo surowa. W podsumie masz Cesarza a ten na pewno jest wobec siebie szczery. Co wiecej, on nie kieruje sie emocjami (wczesniej masz Kochankow). Jako osoba niezwykle serdeczna wobec siebie potrafisz byc wiec bardzo surowa. Zacheta jest jednak, aby sie tak do konca nie uciskac, wyjsc poza to i dac sobie wiecej luzu, przestrzeni do oddychania, takze mniej surowosci. Mozesz okazac sobie wiecej serca. i wyrozumialosci. 1 Cytuj
Gość Mana Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 1. Czy jestem obiektywny w stosunku do innych ? Sprawiedliwość - jesteś na dobrej drodze ku temu i często Ci się to zdarza 2. Czy umiem realnie ocenić sytuację ? Królowa Buław 2 kielichów - nie zawsze, nieraz emocje biorą góre bądź jakieś inne impulsy zewnętrzne czy wewnętrzne 3.Czego nie chce dostrzec ? Ksieżyc - chwil gdy Twa ocena nie była słuszna, może też chodzić o intuicję, przeczucia... nieraz mogę motywować Twe działania i to niezauważenie dla Ciebie 4.Jaka wartość ma dla mnie prawda ? As Mieczy 8 buław - jest impulsem, skarbem, motorem działania. Ważna warość dla Ciebie 5.Czy umiem spojrzeć na siebie z boku ? Umiarkowanie - opanowałaś to dość dobrze 6.Czy jestem szczery wobec siebie ? Kochankowie Rydwan 3kielichów - różnie, nieraz możesz pewnych rzeczy nie zauważać a które mogę ukazywać Ci się poprzez działanie innych ludzi, nieraz zaś sciskasz własne cugle zbyt mocno (jesteś nawet zbyt ostra dla siebie) A teraz zerknę co reszta napisała... Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi