Skocz do zawartości

diagnoza.

NarratorkaHorrorow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jutro moj przyjaciel idzie do dermatologa, w sprawie pojawiajacych sie znamion skórnych.Wczesniej był w w/w sprawie i dostał skierowanie do onkologa.Czy to normalne ? Nie wiem.Do onkologa jednak nie poszedł.Poprosił dzis bym postawiła mu karty bo bardzo sie boi.Naczytał sie w internecie i objawy ktore ma pasuja do najgorszego.Nie wiedziałam jak zdefiniować pytanie,bo nie chciałam pytac o najgorsze,a tym bardziej tego nazywać.Chciał wiedzieć czy to rak.Jednak boje sie o to spytać.

Jaka bedzie diagnoza lekarza demartologa ?

6 Kielichów

Moc

Ksiezyc

Mam wrazenie ze da mu skierowanie do onkologa, co stanowiłaby 6 Kielichów jako powrót do przeszłości.Widac jego zdenerwowanie to ze trzyma emocje w sobie.Może sie pocieszam,ale sadze ze diagnoza bedzie dobra

Jakie czynnosci dokona lekarz w sprawie znamion mego przyjaciela ?

Wisielec

9 pałek

7 mieczy

Nie rozumiem.Wyglada na to że albo nic nie zrobi,albo On sie do zalecen nie zastosuje.l

Stan zdrowia przyjaciela (chodzi mi tylko o zmiany skorne)

4 pałek

10 mieczy

2 pałek

3 kielichów

Po 2 pałek dołożyłam karte,bo nie widziałam żadnej jasnej odpowiedzi.Jakby nic nie było pewne.Sądze że stan jest dobry, widać że boi się i naprawde to przeżywa.

Co sądzicie ?

Napisano

Stan zdrowia przyjaciela (chodzi mi tylko o zmiany skorne)

4 pałek

10 mieczy

2 pałek

3 kielichów

tutaj chyba z tarczycą może być coś nie tak

Jakie czynnosci dokona lekarz w sprawie znamion mego przyjaciela ?

Wisielec

9 pałek

7 mieczy

nie będzie pewny i zleci mu dodatkowe badanie w celu dokładniejszego zdiagnozowana .

Jaka bedzie diagnoza lekarza demartologa ?

6 Kielichów

Moc

Ksiezyc

lekarz podejrzewa raka . Może występował u niego w rodzinie , stąd takie podejrzenia .

Napisano

Moim zdaniem wszystko u Niego ok, ale zmiany są na tyle problematyczne, że tylko dodatkowe badania rozwieją jego wątpliwości, bo lekarz nie da mu jednoznacznej diagnozy póki co.

Napisano

bardzoczesto dermatolog kieruje na badania onkologiczne zmiany skórne. Albo do dermatologa onkologa który np coś wycina i od razu bada.

a co do kart.

gdzieś spotkałam sie z tłumaczeniem kart wprost jaka to choroba ale ja osobiście uważam , że to nie kart sprawa stawiac diagnoze. więc możemy jedynie odczytac dookoła. dlatego pytania są super postawione.

- dignoza - może tak być że ponownie dostanie skierowanie bo sprawa jest nie jasna. Ale siła mówi o wyzdrowieniu. / podobno księżyc to także alergie / a być może to coś co od dawna już go męczy i trzeba się cofnąc i pomyślć skąd.możecała sytuacja jest jedynie rozdmuchana emocjonalnie.

- no nic niezrobi. bo nie bedziemógł, własnie jakby bezdodatkowych badan. Nie przyniesie rozwiązanai ta wizyta.

- na wyniki będziemusiał poczekać a to go będzie dobijało. zamartwianie i myśli o najgorszym. Czas czekania który wydaje się długi..

Czekanie, ale na końcu wszystko dobrze się skończy

powinien koniecznie iść na te badania. Lepiej wiedziec co w nas drzemie. Tu myślę , że poza strachem zakończy sie dobrze.

Napisano

Dziekuje.

U lekarza był dziś.Dostał skierowanie do chirurga,nie sprecyzował jakiego.Nie chciał o tym mówić,ale był przybity.Być może w wisielcu,bedzie musiał poczekać na wycięcie znamion.Zmiany skóry się rozrastają,są nieregularne-nie wygladają jak pieprzyki , to mnie nie pokoi.

Po wizycie nie wydaje się spokojniejszy,staram się zająć jego głowe czym innym.Dopilnuje by poszedł do chirurga z tym.