NarratorkaHorrorow Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Jutro moj przyjaciel idzie do dermatologa, w sprawie pojawiajacych sie znamion skórnych.Wczesniej był w w/w sprawie i dostał skierowanie do onkologa.Czy to normalne ? Nie wiem.Do onkologa jednak nie poszedł.Poprosił dzis bym postawiła mu karty bo bardzo sie boi.Naczytał sie w internecie i objawy ktore ma pasuja do najgorszego.Nie wiedziałam jak zdefiniować pytanie,bo nie chciałam pytac o najgorsze,a tym bardziej tego nazywać.Chciał wiedzieć czy to rak.Jednak boje sie o to spytać. Jaka bedzie diagnoza lekarza demartologa ? 6 Kielichów Moc Ksiezyc Mam wrazenie ze da mu skierowanie do onkologa, co stanowiłaby 6 Kielichów jako powrót do przeszłości.Widac jego zdenerwowanie to ze trzyma emocje w sobie.Może sie pocieszam,ale sadze ze diagnoza bedzie dobra Jakie czynnosci dokona lekarz w sprawie znamion mego przyjaciela ? Wisielec 9 pałek 7 mieczy Nie rozumiem.Wyglada na to że albo nic nie zrobi,albo On sie do zalecen nie zastosuje.l Stan zdrowia przyjaciela (chodzi mi tylko o zmiany skorne) 4 pałek 10 mieczy 2 pałek 3 kielichów Po 2 pałek dołożyłam karte,bo nie widziałam żadnej jasnej odpowiedzi.Jakby nic nie było pewne.Sądze że stan jest dobry, widać że boi się i naprawde to przeżywa. Co sądzicie ? Cytuj
nirva2991 Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Stan zdrowia przyjaciela (chodzi mi tylko o zmiany skorne) 4 pałek 10 mieczy 2 pałek 3 kielichów tutaj chyba z tarczycą może być coś nie tak Jakie czynnosci dokona lekarz w sprawie znamion mego przyjaciela ? Wisielec 9 pałek 7 mieczy nie będzie pewny i zleci mu dodatkowe badanie w celu dokładniejszego zdiagnozowana . Jaka bedzie diagnoza lekarza demartologa ? 6 Kielichów Moc Ksiezyc lekarz podejrzewa raka . Może występował u niego w rodzinie , stąd takie podejrzenia . Cytuj
Czarownica Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Moim zdaniem wszystko u Niego ok, ale zmiany są na tyle problematyczne, że tylko dodatkowe badania rozwieją jego wątpliwości, bo lekarz nie da mu jednoznacznej diagnozy póki co. Cytuj
melyss Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 bardzoczesto dermatolog kieruje na badania onkologiczne zmiany skórne. Albo do dermatologa onkologa który np coś wycina i od razu bada. a co do kart. gdzieś spotkałam sie z tłumaczeniem kart wprost jaka to choroba ale ja osobiście uważam , że to nie kart sprawa stawiac diagnoze. więc możemy jedynie odczytac dookoła. dlatego pytania są super postawione. - dignoza - może tak być że ponownie dostanie skierowanie bo sprawa jest nie jasna. Ale siła mówi o wyzdrowieniu. / podobno księżyc to także alergie / a być może to coś co od dawna już go męczy i trzeba się cofnąc i pomyślć skąd.możecała sytuacja jest jedynie rozdmuchana emocjonalnie. - no nic niezrobi. bo nie bedziemógł, własnie jakby bezdodatkowych badan. Nie przyniesie rozwiązanai ta wizyta. - na wyniki będziemusiał poczekać a to go będzie dobijało. zamartwianie i myśli o najgorszym. Czas czekania który wydaje się długi.. Czekanie, ale na końcu wszystko dobrze się skończy powinien koniecznie iść na te badania. Lepiej wiedziec co w nas drzemie. Tu myślę , że poza strachem zakończy sie dobrze. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 4 Lutego 2013 Autor Napisano 4 Lutego 2013 Dziekuje. U lekarza był dziś.Dostał skierowanie do chirurga,nie sprecyzował jakiego.Nie chciał o tym mówić,ale był przybity.Być może w wisielcu,bedzie musiał poczekać na wycięcie znamion.Zmiany skóry się rozrastają,są nieregularne-nie wygladają jak pieprzyki , to mnie nie pokoi. Po wizycie nie wydaje się spokojniejszy,staram się zająć jego głowe czym innym.Dopilnuje by poszedł do chirurga z tym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi