Skocz do zawartości

prawda za Inez .

nirva2991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Czy jestem obiektywny w stosunku do innych ? umiarkowanie

Chyba tak , ale mimo wszystko traktuję innych łagodnie .

2. Czy umiem realnie ocenić sytuację ? 10 buław , 2 buław

Wydaje mi się , że też tak i zawsze szukam kompromisu jakiegoś

3.Czego nie chce dostrzec ? 8 buław

nie mam pojęcia .

4.Jaka wartość ma dla mnie prawda ? as mieczy

dużą

5.Czy umiem spojrzeć na siebie z boku ? sprawiedliwość, 9 denarów

Raczej tak, łatwo mi to przychodzi i staram się wyciągać z tego wnioski .

6.Czy jestem szczery wobec siebie ? 2 denary , mag, papieżyca, sąd, królowa mieczy

no próbuję się czasem wymyślić sobie jakąś wymówkę , po czym robię szczegółową kalkulację i widzę prawdę .

• Maestro
Napisano

podchodzisz na spokojnie do innych, nie oceniasz pochopnie, raczej po pewnym przemyśleniu, biorąc pod uwagę za i przeciw

Czasem Ciebie to przerasta i musisz przemyśleć, przystanąć i się zastanowić

3.Czego nie chcę dostrzec ? 8 buław

tego, że wszystko płynie, że dane sytuacje mogą ulec zmianie, że to co dziś ma duże znaczenie, jutro już nie będzie ważne

umiesz analizować, kierujesz się raczej rozsądkiem niz emocjami

tak, potrafisz ocenić siebie obiektywnie

6.Czy jestem szczery wobec siebie ? 2 denary , mag, papieżyca, sąd, królowa mieczy

czasem lubisz się trochę pooszukiwać, ponaginać rzeczywistość do swoich potrzeb, ale po czasie rozsądek wkracza do akcji:)

• Lubię to! 1
Napisano

Na pewno starasz sie. Znalesc tzw. zloty srodek, szukasz kompromisow. Umiarkowanie ma w sobie potencjal Papieza, czyli jest to takze umiejetnosc wyjsc poza swoje jakies tam wyobrazenia, zasady i spojrzenie na innych, ich sprawy, z dystansu. Takze jestes dosc obiektywna. Sa starania i sa umiejetnosci.

2. Czy umiem realnie ocenić sytuację ? 10 buław , 2 buław ---> suma XII Wisielec; suma HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Mysle, ze roznie to bywa. Czasem bywa tak, ze probujesz cos zrozumiec, ocenic, ale za chiny ludowe nie potrafisz sie przebic przez mor swoich wlasnych zalozen czy norm. Jednak wtedy, gdy widzisz, ze sytuacja nie idzie do przodu, ze cos sie nie rusza, ze sama sobie nawet jestes w tym zrozumieniu przeszkoda, potrafisz calkowicie wyjsc poza to, zmienc taktyke, sposob patrzenia na sprawe. Ogolnie potrafisz porzucic ten swoj sposob myslenia, czucia, dzialania i spojrzec na cos z zupelnie innej perspektywy. Takze, choc czasem bywa, ze miewasz z tym problemy, to ogolnie potrafisz byc obiektywan wobec innych.

Ze Twoje mysli przenosza sie bezposrednio na czyny i czasem potrzeba byloby wobec siebie samej nieco wiecej dystansu i nawet takiej uczciwosci. Jestes osoba "co na sercu to i na jezyku", "co w mysli to i w dzialaniu". Tu natomiast bardzo latwo zapomniec o byciu obiektywnym, obojetnie w stosunku do kogo.

Dla Ciebie to gwozdz programu zwanego zyciem.

5.Czy umiem spojrzeć na siebie z boku ? sprawiedliwość, 9 denarów ---> suma V Papiez; suma HB IX Eremita

No tak nie do konca. Starasz sie, nie mowie, ale bywa, ze jednak sie troche uszlachetniasz we wlasnych oczach. Sa pewne sprawy, ktorych nie chcesz dostrzec. Tkwia w Tobie niczym korzenie kilkumetrowe i trudno je ruszyc, Twoje zasady. Eremita nawoluje jednak do jeszcze dokladniejszego przyjrzenia sie samej sobie, glebszej wnikliwosci.

6.Czy jestem szczery wobec siebie ? 2 denary , mag, papieżyca, sąd, królowa mieczy ---> suma I Mag; suma HB VII Rydwan

Ja mysle, ze tak, ale jednak... Twoje zrozumienie siebie nie popycha Ciebie do rozwoju. Masz tendencje albo do dodawania sobie albo do lajania siebie. Wazne, zeby to, co widzisz juz, wykorzystac w kierunku konkretnych dzialan, dla dobra Twojego i Twoich bliskich. Tylko i az na tyle, powinno sluzyc Tobie wlasne rozpoznanie.

Nie do jakis lajan ani tez do lechtania wlasnego ego. Tylko dla konkretnych dzialan i zmian w zyciu. Obserwowac siebie uwaznie, niczym ten Mag i dzialac konkretnie, jak Rydwan. Do przodu, bez rozgladania sie na boki.

• Lubię to! 1
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Uważam że zdecydowanie tak ~ jesteś dojrzała emocjonalnie i zrównoważona...umiesz z dystansem i spokojem oszacować sytuację czy zachowania innych - wobec czego w stosunku do nich postępujesz właściwie/odpowiednio...potrafisz znaleźć złoty środek - oraz potrzeby innych przełożyć nad osobiste, dosknonale nadajesz się do roli "sędziego" :)...

2. Czy umiem realnie ocenić sytuację ? 10 buław , 2 buław suma Wisielec

Umiesz - potrafisz "przystanąć" i przemyśleć, podejść do sytuacji z dystansem - czasem nawet bierzesz na siebie zbyt wiele - przejmujesz na swoje barki cały ciężar sytuacji na korzyść ogółu/innych...ale umiesz sobie radzić w trudnych sytuacjach...2 to balans i harmonia - przede wszystkim...Wisielec wskazuje też na to że potrafisz znaleźć w sobie spokój i zaakceptować zaistniałą sytuację czy nawet człowieka sprawiającego kłopot...

Że często rozpraszasz swoją własną energię i przez to tracisz panowanie nad tym - gdzie pada "ziarno przez Ciebie zasiane"...

As Mieczy = SPRAWIEDLIWOŚĆ którą masz w sobie - więc tutaj dodawać nic więcej nie trzeba...

"Raczej tak, łatwo mi to przychodzi i staram się wyciągać z tego wnioski . " ~ zdecydowanie tak...potrafisz rozliczyć się uczciwie z nagromadzonych uczynków, masz duże poczucie sprawiedliwości i jesteś obiektywna w ocenie nawet samej siebie...9 Denarów pokazuje tutaj że masz w sobie bogactwo wewnętrzne - często z zadumą Eremity poszukujesz wartości wewnętrznych - nie należysz do osób "płytkich" - egoistycznych - potrafisz wyciągać konsekwencje z swoich zachowań....Kapłan wskazuje na fakt - iż jesteś osobą o nieskazitelnej moralności, dobrą - która potrafi "wydać" zrównoważony osąd...

"no próbuję się czasem wymyślić sobie jakąś wymówkę , po czym robię szczegółową kalkulację i widzę prawdę . " - otóż to...sama sobie potrafisz dać po łapkach za popełnione błędy - jesteś dla siebie najsurowszym sędzią :)...

Napisano (edytowane)

Potrafisz dostrzegać zalety i wady innych, ich dobre oraz złe strony, a w postępowaniu innych ludzi umiesz zrozumieć ich motywy. Potrafisz na tej podstawie wyważyć swoją opinię o innych ludziach.

Z pewnością często dążysz do opanowania sytuacji poprzez aktywne działanie na nią. W takim stanie - aktywnego zaangażowania i presji na opanowanie bądź choćby tylko zrozumienie sytuacji - trudno o jej realną ocenę. Gdy pozwolisz sobie na oddzielenie swojej aktywności, na "niedziałanie", tylko obserwację - będzie łatwiej ocenić ją realnie.

W tym wszystkim działasz bardzo szybko, błyskawicznie i bez wahania rzucasz się w wir sytuacji. Dzięki temu możesz działać intuicyjnie, nie zatrzymując się i nie pozwalając dojrzewać ewentualnym wątpliwościom. Przez to jednak możesz przeoczyć ważne sygnały albo zbyt powierzchownie tudzież fragmentarycznie oceniać sytuacje czy ludzi.

Prawda "rozcina" wątpliwości oraz zasłony oddzielające Cię od decyzji. Gdy działasz "w prawdzie", tzn. gdy działasz wśród ludzi, którym możesz zaufać albo wśród okoliczności, które są dla Ciebie jasne - możesz działać błyskawicznie, intuicyjnie, nie zastanawiając się nad tym, czy postępujesz właściwie, czy nie. Wiesz bowiem, że w prawdzie nie możesz zabłądzić - wystarczy zaufać swojemu sercu. Prawda jest dla Ciebie umysłowym drogowskazem - potencjałem, na którym opierasz swoje sądy o rzeczywistości.

Jeśli zamkniesz oczy na sądy innych ludzi, na sytuację, która Cię warunkuje, na emocje, które mącą przejrzystość umysłu - umiesz spojrzeć na siebie z boku i umiesz to spojrzenie wykorzystać dla siebie.

Z tym bywa różnie - na dwoje babka wróżyła. Jeśli postępujesz zgodnie ze swoimi przekonaniami, wówczas w sposób naturalny i bezkonfliktowy możesz zajrzeć za zasłonę własnego ja, czerpać stamtąd energię i rozpoznawać prawdziwe motywy własnego działania. Jeśli natomiast pojawia się w Tobie wewnętrzny konflikt przekonań i pragnień - zaczynasz racjonalizować pragnienia i uzasadniać je, aby móc je zrealizować, nawet jeśli trzeba będzie postąpić wbrew sobie. Wtedy szczerość wobec siebie ustępuje doraźnym pragnieniom i dopiero po fakcie będziesz w stanie obiektywnie rozważyć swój uczynek.

Edytowane przez ONYXT
  • Lubię to! 1
Napisano
SacralNirvana

6.Czy jestem szczery wobec siebie ? 2 denary , mag, papieżyca, sąd, królowa mieczy ---> suma I Mag; suma HB VII Rydwan

Ja mysle, ze tak, ale jednak... Twoje zrozumienie siebie nie popycha Ciebie do rozwoju. Masz tendencje albo do dodawania sobie albo do lajania siebie. Wazne, zeby to, co widzisz juz, wykorzystac w kierunku konkretnych dzialan, dla dobra Twojego i Twoich bliskich. Tylko i az na tyle, powinno sluzyc Tobie wlasne rozpoznanie.

Nie do jakis lajan ani tez do lechtania wlasnego ego. Tylko dla konkretnych dzialan i zmian w zyciu. Obserwowac siebie uwaznie, niczym ten Mag i dzialac konkretnie, jak Rydwan. Do przodu, bez rozgladania sie na boki.

Dokładnie tak . Tutaj nie ma złotego środka . Bo albo za bardzo jestem surowa dla siebie ,albo sobie zbyt pobłażam . Ze skrajności w skrajność . I dokładnie tak jak napisałaś , nawet jak znajdę juz ten złoty środek , to nie ma w nim rozwoju , konkretnych działań . Właśnie tego najbardziej brakuje .

Inez

3.Czego nie chcę dostrzec ? 8 buław

tego, że wszystko płynie, że dane sytuacje mogą ulec zmianie, że to co dziś ma duże znaczenie, jutro już nie będzie ważne

bardzo często się na tym łapię właśnie .

Mysti

Uważam że zdecydowanie tak ~ jesteś dojrzała emocjonalnie i zrównoważona...umiesz z dystansem i spokojem oszacować sytuację czy zachowania innych - wobec czego w stosunku do nich postępujesz właściwie/odpowiednio...potrafisz znaleźć złoty środek - oraz potrzeby innych przełożyć nad osobiste, dosknonale nadajesz się do roli "sędziego" :)...

2. Czy umiem realnie ocenić sytuację ? 10 buław , 2 buław suma Wisielec

Umiesz - potrafisz "przystanąć" i przemyśleć, podejść do sytuacji z dystansem - czasem nawet bierzesz na siebie zbyt wiele - przejmujesz na swoje barki cały ciężar sytuacji na korzyść ogółu/innych...ale umiesz sobie radzić w trudnych sytuacjach...2 to balans i harmonia - przede wszystkim...Wisielec wskazuje też na to że potrafisz znaleźć w sobie spokój i zaakceptować zaistniałą sytuację czy nawet człowieka sprawiającego kłopot...

no niestety tak jest, że zawsze na mnie spada rozwiązywanie trudnych sytuacji ponieważ jestem bezstronna. I to nie ma znaczenia czy mam do czynienia z jedną osobą którą znam bardzo dobrze , a osobą którą znam mniej . No i przekładam kogoś potrzeby nad swoje potrzeby .

"Raczej tak, łatwo mi to przychodzi i staram się wyciągać z tego wnioski . " ~ zdecydowanie tak...potrafisz rozliczyć się uczciwie z nagromadzonych uczynków, masz duże poczucie sprawiedliwości i jesteś obiektywna w ocenie nawet samej siebie...9 Denarów pokazuje tutaj że masz w sobie bogactwo wewnętrzne - często z zadumą Eremity poszukujesz wartości wewnętrznych - nie należysz do osób "płytkich" - egoistycznych - potrafisz wyciągać konsekwencje z swoich zachowań....Kapłan wskazuje na fakt - iż jesteś osobą o nieskazitelnej moralności, dobrą - która potrafi "wydać" zrównoważony osąd...

Poczucie sprawiedliwości niestety jest , co czasami powoduje trudności w normalnym funkcjonowaniu , dlatego się bardzo alienuje . Może czasami wręcz przesadzam z tym .

ONYXT

Potrafisz dostrzegać zalety i wady innych, ich dobre oraz złe strony, a w postępowaniu innych ludzi umiesz zrozumieć ich motywy. Potrafisz na tej podstawie wyważyć swoją opinię o innych ludziach.

tak staram się podchodzić do innych.

dziękuję Wam wszystkim :bukiet:

kluczem niestety jest tutaj , że nawet jak patrzę na siebie obiektywnie , to nie popycha mnie to do rozwoju . Widzę , że źle robię sama dla siebie , a mimo wszystko tego nie zmieniam tylko dalej zaciskam sobie pentelkę na szyi . Dziękuję wszystkim za wszystkie uwagi :bukiet: