Skocz do zawartości

prawda Airi

Gość Mana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Czy jestem obiektywny w stosunku do innych ? Księżyc

Być może trudno innym odgadnąć co tak naprawę myślę… ciekawe zdanie mam na karcie

„Ważne parapsychologiczne spostrzeżenia. Sprawy dziejące się poza sceną(…)”

Są rzeczy niewidoczne dla mnie, których nie postrzegam ale i vice versa.

2. Czy umiem realnie ocenić sytuację ? 6 ziemi (denarów) +10 powietrza (mieczy)

Czasami sytuacje są zbyt zmienne dla mnie… staram się na nie spojrzeć z różnych punktów widzenia, ale nie zawsze mi się to udaje

3.Czego nie chce dostrzec ? 4 wody (pucharów)+król wody(pucharów)

Swych emocji, nieraz samotności… że pewne rzeczy mi umykają i ich nie widzę, nie czuję

4.Jaka wartość ma dla mnie prawda ? koło fortuny + 3 wody(pucharów)+2wody(pucharów)

Prawda jest różna… ale i jest kwintesencją, źródłem różnych rzeczy.

5.Czy umiem spojrzeć na siebie z boku ? as wody(pucharów)+ Jedność(Papież)+paź ziemi(denarów)

Nieraz tak, nieraz nie. Pewnych spraw wciąż się uczę.

6.Czy jestem szczery wobec siebie ? wypadła 3 ognia (buław) wylosowałam: rycerz ognia(buław)+Mag

Staram się.

• Maestro
Napisano

Chyba bładzisz trochę po omacku, nie dostrzegasz, bądź też nie chcesz czegos dostrzec

mam wrażenie,że brak Ci jakby równowagi w tym,aby realnie ocenić daną sytuację, w tym Ksieżycu wyżej widzisz chyba niekiedy to,co chcesz widzieć

tego,co jest oczywiste, tego co jest koło Ciebie,szukasz czegoś gdzies hen daleko,zamiast rozejrzeć się wokół - wiem, piszę enigmatycznie,ale próbuję wizję ubrać w słowa

4.Jaka wartość ma dla mnie prawda ? koło fortuny + 3 wody(pucharów)+2wody(pucharów)

to zalezy czego ona dotyczy, Tobie zależy przede wszystkim na dobrych stosunkach z otoczeniem, stąd wolisz przymknąć czasem oko (znów mi się Księżyc kłania)

5.Czy umiem spojrzeć na siebie z boku ? as wody(pucharów)+ Jedność(Papież)+paź ziemi(denarów)

jak jeszcze popracujesz nad sobą, to jestes na dobrej drodze, musisz nauczyć się hamowac emocje ,patrzeć niejako "na zimno"

6.Czy jestem szczery wobec siebie ? wypadła 3 ognia (buław) wylosowałam: rycerz ognia(buław)+Mag

nie zawsze, czasem wolisz nagiąć rzeczywistość do swoich oczekiwań

Napisano

Tutaj zagwozdka ;) Karta ma wiele znaczen. jest mozliwosc ze umiesz wyczuc pismo nosem, jako ze to wybitnie prokobieca karta,

ale jak p[atrze na to co nizej, to dochodze do wniosku, ze prawde potrafisz poznac,

ale zadreczasz sie nia, zakladasz najgorsze mozliwe scenarisze itp

jestes pewnie wspanialomyslna dziewczyna, ale ta 10 mieczy - tak jak wyzej - sprawia ze oprocz lęku i stresu, sama siebie obwiniasz i dobijasz.

Lubisz stawiac chyba sprawy na ostrzu noża, jasno i wyraźnie, nie lubisz niepewnosci.

Nie mozesz przejsc dalej, smutek i gorycz Cie moga zatruwac i osad sytuacji. Krol kielichow moze mowic o tym, ze potrzebujesz czasu i uzdrowienia w tej dziedzinie.

Hmmm... chyba masz dosc relatywistyczne podejscie, w mysl zasady ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia,

ale daje Ci to niesamowita mozliwosc wczucia sie i empatii, dlatego nie oceniasz, nie krytykujesz,

i jestes zapewne lubiana za swoja wyrozumialosc, zyczliwosc i bezstronnosc.

jak najbardziej umiesz, ale masz zapewne surowe i rygorystyczne zasady, ktorych nigdy nie zlamiesz.

Jestes w niektorych kwestiach uparta jak wół, i zadna siła nie zmusi Cie do zmiany zdania.

Kazda sytuacje wnikliwie analizujesz.

Mysle ze tak, na tyle na ile pozwalaja Ci emocje.

Jestes pewnie porywista i emocjonalna, impulsywna, najpierw cos powiesz/zrobisz, potem myslisz,

ale juz konkretnie - wtedy wlacza Ci sie autoanaliza wszystkiego i wpadasz w druga skrajnosc,

zaczynasz wszystko nadmiernie rozdmuchiwac i przemyslac.

Tu moze byc sugestia popracowania nad tym.

Pozdrawiam ;)

Napisano

1.Ad.1 Nie jesteś obiektywna, tak jakbyś uchylała się od odpowiedzi,ocen.

2.Ad.2 No nie zawsze,tak jak napisałam uchylasz się od ocen,brak jeszcze Ci Kochana Airi pewności.

3.Ad.3 Nie dostrzegasz swojej siły,która jest w Tobie żeby dojrzeć możliwości.

4.Ad.4 Nie zawsze tą jaka powinna mieć, jesteś jeszcze zmienna zależnie od sytuacji.

5.Ad.5 Potrafisz spojrzeć na siebie z boku i uczysz się życia.

6.Ad.6 Nie zawsze jesteśszczera wobec siebie ,przechodzisz okres doświadczeń życiowych, które zaczynają kształtować Twoją osobowość.

Napisano

Dziękuję bardzo Solar, dziękuję bardzo Anez :_kwiatek: :_kwiatek:

daliście mi sporo do myślenia :)

więcej postaram się napisać jak będę w domku :>

Napisano

masz trudnosci z ocena innych, ich zachowania(pobudki) nie sa dla Ciebie czytelne

moze czesto doszukujesz sie "drugiego dna", podchodzisz dosyc emocjonalnie do tego

nawiazanie do tego, co wyzej

trudnosci w ocenianiu innych powoduja, ze masz problemy z realna ocena sytuacji

trzeba sie troszke nameczyc, zeby Ci "wyklarowac" co sie dzieje - a Ty zas nie lubisz prosic o taka pomoc, czesto masz wlasny oglad sprawy i wyjasnienia nie zawsze Cie interesuja

nadmiar emocji, jestes tym nieco zmeczona - trudno to uporzadkowac

4.Jaka wartość ma dla mnie prawda ? koło fortuny + 3 wody(pucharów)+2wody(pucharów) suma Smierc/Cesarz

Kolo/Mag - zasadniczo wierzysz w "wyzsza prawde", ale na co dzien masz swoja ;P

nieraz ludzie Ci uswiadamiaja, ze mozliwa tez jest "prawda" innych - a szczegolny wplyw maja na to bliscy Ci ludzie

mysle, ze w duzej mierze tak - gdy troche odkladasz emocje na bok, to widzisz osobe, ktora jest wierna wartosciom i daje temu wyraz slowami i zachowaniem

6.Czy jestem szczery wobec siebie ? wypadła 3 ognia (buław) wylosowałam: rycerz ognia(buław)+Mag suma Rydwan

dazysz do tego,

w gruncie rzeczy masz do siebie zaufanie, czujesz swoja wartosc - wiesz, ze jestes nietuzinkowa :)

Ksiezyc, Kolo F., Papiez, Mag

moze jest Ci troszke trudno odnalezc sie w swiecie, troszke po omacku sie poruszasz - ale kierujesz sie zasadami, masz w nich opracie (baza) i jednoczesnie odskoczniedo tworzenia wlasnego swiata, do kreowania nowych idei, masz chec wplywac na bieg wydarzen a nie tylko byc biernym obesrwatorem

troszke niosa Cie uczucia/(ponosza emocje, moze masz ciut porywczy charakter -latwo sie wzruszasz, ale i byc moze latwo obrazasz ;)

10 mieczy - nie zawsze wierzysz w swoje sily

Napisano (edytowane)

Dziękuję bardzo alathea :przytul:

tak myślę o tym co napisaliście... no ładnie minie prześwietliliście ;) i dużo prawdy o mnie samej piszecie.

nie zawsze wierzysz w swoje sily

pradwa.. oj prawda

w gruncie rzeczy masz do siebie zaufanie, czujesz swoja wartosc - wiesz, ze jestes nietuzinkowa :)

też się zgadza :)

dlatego podoba mi się babcia mnie nazywała jak byłam mała "księżniczka" bądź "artystka" :lol:

zeby Ci "wyklarowac" co sie dzieje - a Ty zas nie lubisz prosic o taka pomoc

ogólnie jak nie czuję potrzeby to nie lubię prosić o pomoc... no chyba, że siostrę, mamę etc to co innego ;P

moze czesto doszukujesz sie "drugiego dna"

też się zdarza :)

Nie dostrzegasz swojej siły,która jest w Tobie żeby dojrzeć możliwości.

fakt.. co kolwiek to dokładnie oznacza :glupek2:

nie lubisz niepewnosci.

zdecydowanie. Niepewność jest jedną z "najgorszych' rzeczy...

smutek i gorycz Cie moga zatruwac i osad sytuacji.

staram się by mój melancholizm nie przeważył nade mną... czasami jednak nie widzę sensu w tym wszystkim przy czym myślę, że sens w tym musi jakiś być bo inaczej nie warto by było żyć -.-

latwo sie wzruszasz, ale i byc moze latwo obrazasz ;)

obrażać to może nie tak bardzo... no i nie potrafię długo się gniewać ;P ale s tym wzruszaniem to 100% racji... za każdym razem gdy Podbipięta w Ogniem i mieczem umiera to ja płaczę... ale gdy pomyślę o śmierci Pana Wołodyjoskiego i ten mowie na koniec filmu.. eh...

chyba masz dosc relatywistyczne podejscie, w mysl zasady ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia

z tym trudno się nie zgodzić >.<

i jestes zapewne lubiana za swoja wyrozumialosc, zyczliwosc i bezstronnosc

trudno mi powiedzieć czy tak jest czy nie :mysli:

uparta jak wół

jak osiołek ;))

Jestes pewnie porywista i emocjonalna, impulsywna, najpierw cos powiesz/zrobisz, potem myslisz,

ale juz konkretnie - wtedy wlacza Ci sie autoanaliza wszystkiego i wpadasz w druga skrajnosc,

zaczynasz wszystko nadmiernie rozdmuchiwac i przemyslac.

hmm... myślę, że kiedyś było bardziej tak... teraz staram się to trochę równoważyć... ale często bywa że porywają mnie emocje... lubię kupować coś, gdy poczuję impuls, że to to to ;P a później analizuję czy to powinno być tak czy nie. W pewnych sytuacjach gdy naglę trzeba coś powiedzieć też działam za impulsem a później rozmyślam co powinnambyła powiedzieć etc... ale jak pisałam wcześniej teraz już z tym wszystkim trochę spokojniej.... troszeczkę ;P

w tym Ksieżycu wyżej widzisz chyba niekiedy to,co chcesz widzieć

być może :mysli:

tego,co jest oczywiste, tego co jest koło Ciebie,szukasz czegoś gdzies hen daleko,zamiast rozejrzeć się wokół

może i coś w tym jest....

Tobie zależy przede wszystkim na dobrych stosunkach z otoczeniem

prawda

jak jeszcze popracujesz nad sobą, to jestes na dobrej drodze, musisz nauczyć się hamowac emocje ,patrzeć niejako "na zimno"

pracuję (chyba;) ) i zobaczymy co z tego wyjdzie ;P

Pozdrawiam :>

Jeszcze raz Wam baaaaaaaardzo dziękuję :serducho: :dalove:

Edytowane przez Mana