colonel Posted February 5, 2013 Share Posted February 5, 2013 przygotowywałem się do lotu rakietą cały czas się go obawiając później leciałem przez chwile rakieta po chwili miała awarie i musiałem wylądować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PannaDorotka Posted March 12, 2013 Share Posted March 12, 2013 Ma wrażenie że twój sen nawiązuje w jakiś sposób do erotycznej sfery twojego życia. Rakieta to symbol falliczny, mogący być metaforą męskiego członka ale też męskiej energii i popędu. Mam wrażenie, że Twój sen jest odbiciem Twoich obaw wiążących się z lękiem przed kontaktem fizycznym. Może obawiasz się, że nie spełniasz (bądź nie spełnisz) oczekiwań swojej partnerki. Jak każdy facet pewnie boisz się "awarii" i tego, że twoja rakieta nie doleci do celu, tylko w trakcie... spadnie Oczywiście, może się to też odnosić w pewnym sensie do emocjonalnej impotencji- może uważasz, że brakuje ci męskości w relacjach z kobietami, że masz za mało męskich cech, że nie jesteś w stanie emocjonalnie ofiarować tyle, ile oczekuje kobieta/dziewczyna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amalu_pl Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 Mnie natomiast w dzieciństwie, powiedzmy 7-11 lat, ciągle śnił się moment spadania. Ze skał, z liny, z żyrandola. Moja postać była znacznie mniejsza niż wszystkie przedmioty. otwierały się pode mną grunty i następowało długie spadanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts