Noonee Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) witam, chciałam poprosić o pomoc w interpretacji rozkładu. wybrałam krzyż celtycki. sprawa ma się następująco. chcemy z mężem zamienić mieszkanie na większe, bo to, w którym obecnie mieszkamy jest małe i nierozwojowe. mieszkamy w nim razem z naszą córką (ale mąż nie jest jej biologicznym ojcem). mieszkanie jest moją własnością. chciałam je sprzedać i kupić większe - oczywiście dobierając kredyt. generalnie to ja bardziej chcę się stąd wyprowadzić. to mieszkanie mnie dusi, przytłacza. i wiążą się z nim przykre wspomnienia z mojego pierwszego małżeństwa. poza tym, chcielibyśmy mieć drugie dziecko, a tu nie ma na to warunków. zadałam pytanie: czy uda nam się kupić nowe mieszkanie w tym roku? bardzo proszę o pomoc w interpretacji następujących kart: 1- pytający: sąd 2- przeszkoda dla pytającego:królowa pucharów 3- istota rzeczy:10 buław 4- przeszłość: sprawiedliwość 5- stan obecny:10 pucharów 6- najbliższa przyszłość: ermita 7- aktualna pozycja życiowa: kapłanka 8- na co możemy liczyć: rycerz pucharów 9- obawy i nadzieje: król pucharów 10-ostateczny rezultat: 9 monet Edytowane 5 Lutego 2013 przez agrest84 Cytuj
Gość Daffne Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) agrest84 zapoznaj sie z regulaminem działu i proszę o Twoją własną interpretację rozkładu, gdyż jest to dział cwiczeń. Proszę również zaimeścić opis rozkładu bo jest mało czytelny dla interpretujacych. http://www.ezoforum.pl/interpetacje-rozkladow/62709-regulamin-interpretacji-rozkladow-tarota.html Edytowane 5 Lutego 2013 przez Daffne Cytuj
Noonee Napisano 5 Lutego 2013 Autor Napisano 5 Lutego 2013 moja interpretacja jest następująca: sąd odzwierciedla moje samopoczucie i wewnętrzną potrzebę wyrwania się z tego mieszkania, odrodzenia się, rozpoczęcia nowego życia gdzie indziej. przeszkodą tutaj może być moje negatywne nastawienie, poczucie beznadziejności i bezsilności. faktycznie tak właśnie się czuję. boję się, że moje, nasze plany nie dojdą do skutku i bardzo mnie to smuci. istotą rzeczy jest 10 buław czyli natłok wydarzeń. no tak, kończę studia, właśnie zmieniłam pracę, generalnie jestem zarobiona. ale jaki to ma wpływ na sprawę? przeszłość jest oczywista. to mieszkanie kupiłam tuż przed tym, jak pierwszy raz wyszłam za mąż. małżeństwo było bardzo nieudane, wytrzymałam niecałe 5 lat (o 5 lat za długo). to jest jeden z kilku powodów, dla których chcę się przeprowadzić. najbliższa przyszłość chyba nie przyniesie żadnych zmian. czeka mnie okres stagnacji, choć nie odbieram tego w negatywny sposób. gdyby miało to być martwe tkwienie w jednym puncie to powinien się pojawić wisielec. może pomoc osoby starszej i doświadczonej.... jeśli chodzi o kapłankę, to myślę, pokazuje stabilizację mojej sytuacji, ale ostrzega też przed biernością. czyli na spokojnie powinnam zacząć działać. rycerz pucharów jednoznacznie kojarzy mi się z moim mężem. sama nie wiem dlaczego... takie mam poczucie, że to on. poza tym, jeśli chodzi o pozytywne cechy rycerza pucharów, to dobrze odzwierciedlają osobowość mojego męża. generalnie karta wydaje mi się w tym aspekcie pozytywna mogę liczyć na to, że moje zamiary się zrealizują. obawy.... jedyne czego sie obawiam to tego, że nic z planów nie wyjdzie. a jeśli chodzi o nadzieje, to znam pewne osoby, które mogą być kluczowe jeśli chodzi o pomoc. przede wszystkim jest to kobieta w średnim wieku, ale dobra, mądra i pomocna. może chodzi o obawę, że osoba, w której pokłam nadzieję, jednak mnie zawiedzie. a 9 monet pokazuje, że ostateczny rezultat będzie pozytywny, tzn. uda mi się spełnić zamiary i będę z tego powodu bardzo zadowolona. Cytuj
Noonee Napisano 6 Lutego 2013 Autor Napisano 6 Lutego 2013 jeszcze do tej dziewiątki monet. to jest karta brama. wydaje mi się, że w miejscu, w którym się znalazła (czyli jako ostatnia karta w krzyżu) podkreśla, że uda mi się kupić jakieś przytulne gniazdko dla mojej rodziny. i jeszcze coś. jestem posiadaczką talii rider waite. kobieta na 9 monet wydaje mi się być w ciąży, choć jeszcze nie widocznej. Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Nie zaczynamy pytań od formy "Czy" My decydujemy o tym -czy zarezykujemy i w którą stronę się udamy. Można zapytać tak Jak zrealizuje się nasz zakup mieszkania do końca roku 2013: Jakie kroki poczynić by zakup się zrealizował? Argumenty które świadczą za realizacja? Argumenty które świadczą przeciw realizacji? Dodatkowa rada kart pomagająca w realizacji i spełnieniu? Możliwy rezultat/Wynik. Cytuj
Noonee Napisano 6 Lutego 2013 Autor Napisano 6 Lutego 2013 wiem jak zadawać pytania i trudno mi to opisać słowami, dlatego użyłam takiego sformułowania na forum, żeby było krótko i zrozumiale. a do opisu mojej sytuacji krzyż celtycki najbardziej mi odpowiada. proszę o pomoc w interpretacji bo samej sobie jest mi bardzo trudno ze względu na brak obiektywizmu. Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Agrest nie chodzi mi tu o to aby zrobić po złości,ale jakie pytanie taka jakość odpowiedzi. Zaczynając od czy-możesz mieć milion odpowiedzi i dlatego jeżeli chcesz konkretów od kart trzeba pytać konkretnie,żwieżle i na temat. To jest takie pytanie gdybyś się pytał szefa-czy dostanelepsze stanowisko pracy a na jedno stanowisko znajduje sie 100 osób i musi wybrać odpowiednio sposród ogromnego wyboru stu aplikacji . Ostateczny rezultat-jest wybrana jedna karta. W celcie na ostateczny rezultat przeważnie wykłada sie 3 karty. Tym bardziej ,że wyszło Małe Arkata tych mniejszych codziennych spraw. 9 denarów może świadczyć i o dobrobycie jak również o braku konkretnych działań w tym kierunku. Cytuj
Noonee Napisano 6 Lutego 2013 Autor Napisano 6 Lutego 2013 od 16 lat mi się sprawdza. i nie o tym chciałabym tu rozmawiać, więc nie poruszajmy tego tematu już więcej. Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 10-ostateczny rezultat: 9 monet Bardzo fajna karta - bo to przecież radość np. z zakupu czegoś - czegoś co daje wygodę i zadowolenie - w tym przypadku Mieszkanka.. Jestem na TAK ... Wybacz ze tak krótko - ale właśnie lecę dogadać sprawy odnośnie Mieszkania które zamierzam kupić. Cytuj
iridos Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 szkoda ze na wynik 3 kart nie rzuciłaś ja w tym celcie nie widze działan faktycznych nie ma tu ruchu sprzedaz kupno kredyt takie karty domu rodzinki fajne tu masz ale nie przeprowadzki byc moz ekarty tu inne istotne informacje wyrzucaja niz to co chcesz wiedzieć czy aby nie jestes w ciąży// Cytuj
Noonee Napisano 6 Lutego 2013 Autor Napisano 6 Lutego 2013 nic mi o tym nie wiadomo. ale nie ukrywam, że te myśli coraz częściej gdzieś mi się w głowie kołaczą.... ale niestety, żeby zdecydować się na dziecko to muszę załatwić pierwsze kwestie mieszkania. a skąd taki wniosek o ciąży, jeśli mogłabyś sprostować? Cytuj
Vivere Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 1- pytający: sąd 2- przeszkoda dla pytającego:królowa pucharów - tu pokazuje się wszystko, co opisałaś... 3- istota rzeczy:10 buław - to przeprowadzka 4- przeszłość: sprawiedliwość - nie wiem, być może sprawy formalno-prawne zwiążane z tym mieszkaniem lub byłym małżeństwem 5- stan obecny:10 pucharów - fajna rodzina 6- najbliższa przyszłość: ermita - energia piatki z mądrością eramity zaprowadzi Was do spełnienia - dostaniecie kredyt na cele mieszkaniowe 7- aktualna pozycja życiowa: kapłanka 8- na co możemy liczyć: rycerz pucharów 9- obawy i nadzieje: król pucharów 10-ostateczny rezultat: 9 monet Wg mnie, są realne szanse na to, że dostaniecie kredyt i zmienicie miejsce zamieszkania. Poprawicie standard Waszego życia. Cytuj
iridos Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 nic mi o tym nie wiadomo. ale nie ukrywam, że te myśli coraz częściej gdzieś mi się w głowie kołaczą.... ale niestety, żeby zdecydować się na dziecko to muszę załatwić pierwsze kwestie mieszkania. a skąd taki wniosek o ciąży, jeśli mogłabyś sprostować? z kart:icon_smile2:tam ciąża się zaznacza jak dla mnie Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 7 Lutego 2013 Maestro Napisano 7 Lutego 2013 Widać, że do sprawy podchodzisz poważnie, przeszkodą może być Twoja nadwrażliwość, nie wiem tak jakbyś była wybredna i szukała takiego miejsca,które od razu zaakceptujesz, jakbyś miała jakieś fochy (bez urazy, ja tak odczytuję tę królową na tej pozycji), istotę stanowi fakt, że cięzko jest podjąć tę decyzję, bardzo Ci ciązy cała Twoja sytuacja, w przeszłości mogły pokazać się Twoje decyzje i rozważania, obecnie jesteś mimo wszystko spełniona, ten eremita mi mówi,że możesz zostać sama z problemem...Boisz się, że nie otrzymasz wsparcia od swojego męza..Nie wiem, może się mylę, ale mi tu się dużo samotności zaznacza, może zajdzoesz w ciażę w najmniej oczekiwanym momencie? Mi te karty na zakup mieszkania nie wygladają jakoś.. Cytuj
Noonee Napisano 7 Lutego 2013 Autor Napisano 7 Lutego 2013 (edytowane) nie straszcie mnie z tą ciążą, bo ja niedawno tabletki odstawiłam.... jeśli chodzi o moje fochy to coś w tym jest. bo nie do końca zgadzam się z pomysłami męża na to nowe miejsce. chodzi o to, że on rozważa także dom poza miastem, a ja absolutnie żadne "poza miastem"! nie wyobrażam sobie życia na wsi, ani żadnej większej gminie, nawet jeśli ona jest oddalona tylko 5 km od granic miasta. nie wiem jak wy, ale ja nie lubię sobie wróżyć. raczej tego unikam. niestety jestem teraz w takim punkcie, że muszę wiedzieć co dalej, bo mnie ta niepewność po prostu dobija. jeśli chodzi o ermitę to ja taka trochę jestem. w sensie życie sprawiło (a może ja sama?), że musiałam sobie z najtrudniejszymi sprawami (a było ich wiele) poradzić sama. i teraz zdarza mi się po prostu zamykać przed światem, przed bliskimi. i jak ten człowiek z kapturem na głowie sama sobie latarnią drogę oświetlam. i wcale mi z tym nie jest źle. jestem introwertyczką, bardzo sobie cenie swoją niezależność i zazwyczaj ciężko mnie otoczeniu zrozumieć. Edytowane 7 Lutego 2013 przez agrest84 Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 Jeśli idzie o sprawy mieszkaniowe - to muuusisz się dogadać z Mężem - bo gdy Wasze potrzeby/wizje co do miejsca zamieszkania są tak różne to trochę kiepsko...bo skoro się kupuje Dom czy Mieszkanie to raczej na lata (?) i musi to być miejsce w którym świetnie będziecie się czuć wszyscy... Ja też wybrzydzałam...i bardzo dobrze - bo znalazłam mieszkanie marzeń, w rewelacyjnej lokalizacji etc..a przy mieszkaniach wcześniejszych było wahań full - do tego weszłam i już mogłam zostać na zawsze - poczułam że to jest TO... Więc wybrzydzaj, szukaj - w końcu to nie chodzi o parę butów czy torebkę ...ale z Mężem uzgodnijcie, dogadajcie się - na pewno znajdziecie złoty środek... Cytuj
Vivere Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 6- najbliższa przyszłość: ermita - energia piatki z mądrością eramity zaprowadzi Was do spełnienia - dostaniecie kredyt na cele mieszkaniowe No teraz doczytałam, że tam Eramita, a ja widziałam Papieża! To może być ten dom na peryferiach - za miastem, wobec którego jesteś powściągliwa. Ale się nie spieszycie i na teraz decyzji podejmowac nie musicie. Przemyslisz sprawę. Mimo tej pomyłki wynik końcowy sądzę, że może być pomyslny. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 7 Lutego 2013 Maestro Napisano 7 Lutego 2013 jeśli chodzi o eremitę to ja taka trochę jestem. w sensie życie sprawiło (a może ja sama?), że musiałam sobie z najtrudniejszymi sprawami (a było ich wiele) poradzić sama. i teraz zdarza mi się po prostu zamykać przed światem, przed bliskimi. i jak ten człowiek z kapturem na głowie sama sobie latarnią drogę oświetlam. i wcale mi z tym nie jest źle. jestem introwertyczką, bardzo sobie cenie swoją niezależność i zazwyczaj ciężko mnie otoczeniu zrozumieć. To witaj w Klubie, bo ja taka sama jestem:) Cytuj
Noonee Napisano 7 Lutego 2013 Autor Napisano 7 Lutego 2013 do mojego poprzedniego rozkładu dołożyłam jeszcze dwa pytania: 1. kiedy będzie najlepszy okres na sprzedaż mojego obecnego mieszkania - 7 pucharów 2. kiedy będzie najlepszy okres na kupno nowego mieszkania - wisielec 7 pucharów to 7 tygodni, a wisielec jako wielkie arkana, to obecna chwila. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 7 Lutego 2013 Maestro Napisano 7 Lutego 2013 do mojego poprzedniego rozkładu dołożyłam jeszcze dwa pytania:1. kiedy będzie najlepszy okres na sprzedaż mojego obecnego mieszkania - 7 pucharów 2. kiedy będzie najlepszy okres na kupno nowego mieszkania - wisielec 7 pucharów to 7 tygodni, a wisielec jako wielkie arkana, to obecna chwila. Mi 7 pucharów pokazało raz czas do 7 miesięcy - faktycznie w tym czasie się wypełniło:) A ten najlepszy okres przed Wami,Wisielec dojrzewa:) Cytuj
Wrozbita_Oramin Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 Najlepszy okres na kupno będzie za około rok. Wtedy spadną ceny mieskzań jeszcze bardziej. Teraz tak naprawde w ogóle nie ma dobrego okresu sprzedaży mieszkań. Jak dasz ogloszeni to sensowna propozycja moze pojawić się w listopadzie. Cytuj
Noonee Napisano 5 Marca 2014 Autor Napisano 5 Marca 2014 Chcialam zrobic mala weryfikacje rozkladu po roku. Mieszkania nie kupilismy. Generalnie duzo sie w naszym zyciu zmienilo. Przede wszystkim w pazdzierniku po raz kolejny zmienilam prace. Udalo mi sie zaczepic w fajnej firmie. Jestem mega zadowolona. Zrobilam ten krok za namowa przyjaciolki i meza. Nie obylo sie tez bez pewnego zawodu. Mianiwicie potwornie zawiodlam sie na pewnej kobiecie, totalnie sie rozczarowalam (co mialo bezposredni wplyw na moja decyzje o zmianie pracy). Przeanalizowalam tez swoje marzenia i to czego tak naprawdę chce od życia. I doszlam do wniosku ze wcale nie marze o powiekszaniu rodziny. Ze bylo to jabkby wymuszone na mnie przez otoczenie, bo tak powinno byc. Przeciez kazda kobieta nie moze pragnac niczego innego... w tej chwili mam inne potrzeby. Chce skonczyc studia bo juz niewiele do konca zostalo, podróżować, realizowac sie w pracy, żyć i miec meza tylko dla siebie. Tego naprawdę chce. A co do mieszkania to fajnie byloby miec większe ale nie za wszelką cenę. Jak to sie wszystko ma do mojego rozkładu? Cytuj
Gość Daffne Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 dąż do realizacji pragnień własnych , a nie ludzi z otoczenia Oni za Ciebie życia nie przeżyją bo dobrze się doradza, ale konsekwencje rad poniesiesz tylko Ty... Rób jak czujesz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi