Skocz do zawartości

Ostatni etap rekrutacji... :-o

maddie88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, :)

W tamtym tygodniu miałam ostatni etap rekrutacji polegający na rozmowie z nativem :) Zadałam kartom dwa pytania:

1. Jak native ocenił moją znajomość języka? 10 Buław (odpowiedź), tło: 9 Mieczy, 10 Mieczy => Rydwan - No..płynnie nie mówiłam, stąd widać, że trochę się zmagałam, ale dawałam radę; pan uważa, że mam wiedzę, ale za bardzo się przejmuję tym, by nie popełniać błędów...

2. Czy w firmie X zaproponują mi pracę? As Kielichów (odpowiedź), tło: Cesarz, Rycerz Denarów, 8 Buław => Księżyc - Hmmm...niby wszystko fajnie, ale...ten Księżyc. Wg mnie tak, pokazał się pan na wyższym stanowisku wychodzący z propozycją...i to wkrótce (8 Buław). Odbiorę to jako cenną dla mnie szansę. Księżyc może pokazywać moje obawy...

Jak myślicie?

Pozdrawiam, :papa2:

Maddie

• Maestro
Napisano

1. Jak native ocenił moją znajomość języka? 10 Buław (odpowiedź), tło: 9 Mieczy, 10 Mieczy => Rydwan -zobaczył, że było Ci ciężko, zauważył Twoje nerwy, ale ostatecznie nie uszedł jego uwadze fakt, ze sobie świetnie poradziłaś, widać w tej 10 mieczy, że opanowałaś zakres materiału:)

2. Czy w firmie X zaproponują mi pracę? As Kielichów (odpowiedź), tło: Cesarz, Rycerz Denarów, 8 Buław => Księżyc -jest na to szansa, ale to zależy od szefa i od jego decyzji, na pewno czeka Cię rozmowa

Napisano
1. Jak native ocenił moją znajomość języka? 10 Buław (odpowiedź), tło: 9 Mieczy, 10 Mieczy => Rydwan -zobaczył, że było Ci ciężko, zauważył Twoje nerwy, ale ostatecznie nie uszedł jego uwadze fakt, ze sobie świetnie poradziłaś, widać w tej 10 mieczy, że opanowałaś zakres materiału:)

2. Czy w firmie X zaproponują mi pracę? As Kielichów (odpowiedź), tło: Cesarz, Rycerz Denarów, 8 Buław => Księżyc -jest na to szansa, ale to zależy od szefa i od jego decyzji, na pewno czeka Cię rozmowa

Oj, czyli jeszcze nie podjęli decyzji... Mają dać mi znać w tym tygodniu, a mamy już środę... Czyli jeszcze rozmowa z szefem... Cud miód. :) Dziękuję, Inez :buziak::uscisk::kwiatek:

Napisano
2. Czy w firmie X zaproponują mi pracę? As Kielichów (odpowiedź), tło: Cesarz, Rycerz Denarów, 8 Buław => Księżyc - Hmmm...niby wszystko fajnie, ale...ten Księżyc. Wg mnie tak, pokazał się pan na wyższym stanowisku wychodzący z propozycją...i to wkrótce (8 Buław). Odbiorę to jako cenną dla mnie szansę. Księżyc może pokazywać moje obawy...

Ja jestem na tak...

Napisano

Nie wiem dlaczego,ale jakoś ja widzę inaczej ten rozkład:/

oby jakis facet nie gwizdnął Ci stanowiska z przed nosa..

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano
Nie wiem dlaczego,ale jakoś ja widzę inaczej ten rozkład:/

oby jakis facet nie gwizdnął Ci stanowiska z przed nosa..

Otóż too...widzę to tak jak GdzieTaIrlandia...

Napisano

Czas pokaże :) Zapewne w tym tyg. się wyjaśni :) Wiem tylko tyle, że szukają osób młodych, a Cesarz raczej jest kimś już z doświadczeniem... Dam znać :)

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

No po Cesarzu jest Rycerz Denarów... - i ten Księżyc suma...no, koniecznie zweryfikuj Słońce...

Napisano

Ja właśnie tak tego Rycka odebrałam..

Napisano

2. Czy w firmie X zaproponują mi pracę? As Kielichów (odpowiedź), tło: Cesarz, Rycerz Denarów, 8 Buław => Księżyc

wydaje mi się, że jednak nie zaproponują... być może kogoś innego mają na oku i to od dłuższego czasu... :mysli:

Napisano

Weryfikacja:

Dzisiaj dzwonili i przedstawili mi warunki - są na tak. Jestem jeszcze przed rozmową, dlatego zweryfikuję na 100%, jeśli dojdzie do podpisania umowy, bo do tego czasu praktycznie pracy mieć nie będę ;)

Miłego wieczoru wszystkim :buziak:

Napisano (edytowane)
Weryfikacja:

Dzisiaj dzwonili i przedstawili mi warunki - są na tak. Jestem jeszcze przed rozmową, dlatego zweryfikuję na 100%, jeśli dojdzie do podpisania umowy, bo do tego czasu praktycznie pracy mieć nie będę ;)

Miłego wieczoru wszystkim :buziak:

no to pytanie się wypełniło, zaproponowali pracę? A czy podpiszecie umowę??? Jest poza pytaniem?

As pucharów, zwykle u mnie mówi TAK.

Tło:Cesarz, Rycerz Denarów, 8 Buław => Księżyc , ładnie Ci pokazało resztę. Wszystkie niewiadome, Księżyc, zostaną wyjasnione...

czuję, że podpiszecie te umowę.

Edytowane przez Vivere
Napisano
no to pytanie się wypełniło, zaproponowali pracę? A czy podpiszecie umowę??? Jest poza pytaniem?

Oj, tak, tak, zgadza się...pogubiłam się ;) Pytanie brzmiało: "Czy zaproponują...", czyli podpisanie umowy jest poza tym pytaniem :_okok:

EDIT: U mnie asik pucharów też zawsze był pozytywny... Oby się udało, bo pieniążki już by się wreszcie przydały... Miłego wieczoru :buziak:

Napisano

:piwo: no,no...ale strzał :D

Napisano
Oj, tak, tak, zgadza się...pogubiłam się ;) Pytanie brzmiało: "Czy zaproponują...", czyli podpisanie umowy jest poza tym pytaniem :_okok:

EDIT: U mnie asik pucharów też zawsze był pozytywny... Oby się udało, bo pieniążki już by się wreszcie przydały... Miłego wieczoru :buziak:

Kiedyś robiłaś rozkład, czy dostaniesz pracę w styczniu. Z niego wynikało, że w styczniu coś pozytywnego się zadzieje. Chyba pisałam, że pozytywne wieści będą...a to pewnie te rozmowy kwalifikacyjne były?

Napisano
Kiedyś robiłaś rozkład, czy dostaniesz pracę w styczniu. Z niego wynikało, że w styczniu coś pozytywnego się zadzieje. Chyba pisałam, że pozytywne wieści będą...a to pewnie te rozmowy kwalifikacyjne były?

Tak, chodziło o to :) Zweryfikowałam, że pozytywne wieści nadeszły, tak jak pisałaś :) Odczytałaś karty też tak, że to nie będzie w pełni satysfakcjonująca praca - to też prawda, ale ważne, że jest :uscisk: :uscisk: :uscisk::kwiatek:

Napisano
Tak, chodziło o to :) Zweryfikowałam, że pozytywne wieści nadeszły, tak jak pisałaś :) Odczytałaś karty też tak, że to nie będzie w pełni satysfakcjonująca praca - to też prawda, ale ważne, że jest :uscisk: :uscisk: :uscisk::kwiatek:

Nie ma co marudzić. Ważne, że jest coś od czego można się odbić by pofrunąć w górę!

Powodzenia.

Daj znać, jak Ci w tej pracy jest :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Weryfikacja 2:

Dzisiaj wyjaśnił się Księżyc :) Prace zaproponowali, ale na innym stanowisku - charakter pracy jest ten sam, ale zakres obowiązków inny. Dowiedziałam się o tym dzisiaj, przed podpisaniem umowy. O tym, że zostałam przyjęta poinformowała mnie firma rekrutująca, więc albo pracodawca nie poinformował firmy, albo źle się porozumieli między sobą... W każdym razie było niedogadanie. Oczywiście, wszyscy byli zdziwieni ;) W podobnej sytuacji była jeszcze jedna dziewczyna.

Pozdrawiam wszystkich, :papa2:

Maddie