Skocz do zawartości

Nów od 10 lutego 2013 r.

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Karty wyciągała mi moja dobra koleżanka, była członkini forum:)))

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – swiat - kontakty netowe

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? 10 buław - obowiązki, które mam

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? kapłanka - albo nowa kolezanka, z którą mi się świetnie gada:), albo moja intuicja

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 mieczy - no tak niezbyt, nadal krążą gdzieś koło mnie osoby nieszczere

5. Co możesz i musisz dać innym – 3 buław - perspektywy na przyszłosć

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca –9 pucharów dol kochankowie 10 pucharów -zacznie się jakieś rozdarcie w relacjach, pomiędzy dwoma relacjami, wybory

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 6 denarów 4 buław król pucharów- mam dawać z siebie tyle ile powinnam, bo koło mnie jest ktoś kto mnie kocha??

Gość Daffne
Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – swiat

- możliwe, że kontakty telefoniczne czy internetowe

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? 10 buław

- odwagę i wytrzymałość w zmierzeniu się z nowymi sytuacjami, które pozwolą zebrać nowe doświadczenia

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? kapłanka

- Twoją mądrość wewnętrzna i rozwaga, opiekuńczość i troska

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 mieczy

- troszkę może demobilizować, utrudniać wprowadzając pobudzając w Tobie negatywne emocje. Czyń zgodnie z sobą.

5. Co możesz i musisz dać innym – 3 buław

- odwagę w myśleniu i kreowaniu nowych planów, jasno przedstawiać swoje poglądy by zmierzać w kierunku realizacji pragnień

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca –9 pucharów dol kochankowie 10 pucharów

-zadowolenie wewnętrzne z tego co nadejdzie. Wizja nowego nastoić Cię powinna pozytywnie i uczuciowo ;)

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 6 denarów 4 buław król pucharów->Pustelnik

lekcją jest skrupulatna stałość poglądowa w obranym kierunku, z gotowością do do kompromisów, równoważenia potrzeb, co zaowocować może rozpoczęciem nowego etapu i szczęścia :)

Gość Linkinia
Napisano

1.Co trzeba odpuścić od siebie?Świat

Może chodzić o kontakty netowe z pewnymi osobami, ale też pomyślałam o otwartości na ludzi – może mniejszy kredyt zaufania, większa ostrożność. Więcej dystansu zachować w podejściu emocjonalnym.

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? - 10 buław

Obowiązki i zadania – w pracy, w domu i na uczelni.

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem?Kapłanka

Intuicja, lepsze poznanie siebie i innych, kierowanie się przeczuciami. Wrażliwość, uczuciowość, troska o innych.

Nowa koleżanka… ;>

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie?5 mieczy - no tak niezbyt, nadal krążą gdzieś koło mnie osoby nieszczere --> dokładnie :( wywołują niemiłe emocje, sprawiają, że możesz zacząć podchodzić do innych podejrzliwie, nieufnie.

5. Co możesz i musisz dać innym3 buław

Rady i doświadczenie, jakie masz. Odwagę, pewność siebie w dążeniu do celu, do zdobywania tego, czego się chce. Impuls do realizowania planów, pragnień.

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca9 pucharów / Kochankowie, 10 pucharów

Zadowolenie i satysfakcja z tego, co nastąpi. Z dołączonych kart - chyba dokonasz wyboru w jakiejś kwestii, jeśli chodzi o rodzinę albo relację.

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji6 denarów 4 buław król pucharów

Hm.. może tu chodzi o przeprowadzenie rozmowy albo zastanowienie się nad tym, co jest teraz ważne, co możecie sobie dać z panem nawzajem, który jest obok Ciebie i Cię kocha, co można zrobić, by było lepiej, jak dawniej (radosne 4 buław).

Albo określenie, co chcesz dostać i co dać w luźnej relacji z panem…

:buziak:

Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – swiat -

Jakieś zbyt mocne otwarcie, rozproszenie. Może zbyt chodzi o to byś zbyt wielu spraw nie brała sobie na głowę. Zbyt bardzo nie wybiegała w świat gdzieś zbyt daleko by nie zauważyć czegoś co jest blisko. Może warto rozejrzeć się dookoła siebie… a może czas odpocząć w pewien sposób od świata by zajrzeć w głąb siebie?

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? 10 buław –

Swoje obowiązki, zobowiązania… a może właśnie wskazuje by zająć się sobą i tym co Ciebie przytłacza, co Cię boli, krępuje…

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? kapłanka –

Wewnętrzna mądrość, zrozumienie, wiedza i intuicja

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 mieczy –

Pobudza do działania, walki… nieraz jednak jest walka bolesna…

5. Co możesz i musisz dać innym – 3 buław –

Ukazać, że mają perspektywy, możliwości… że tak naprawdę nic ich nie krępuję oprócz ich samych, przed nich może możliwości i przygód, od nich zależy czy będą tylko patrzeć na morze i wzdychać czy może udadzą się na wędrówkę

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca –9 pucharów dol kochankowie 10 pucharów –

Zadowolenia, może poprawa nastroju, samopoczucia… ożywienie pewnych spraw, ale również jakieś wybory Cię mogą czekać…

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 6 denarów 4 buław król pucharów-

Umieć się cieszyć tym co blisko, chwilą… iść swą drogą i czuć, nie zapominać o uczuciach, ale również i najbliższych

Napisano

W chwili obecnej nadeszła pora, aby dokładnie zwizualizować swoje potrzeby, pragnienia, myśli i uczucia. Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie, które Twoje "ideały" muszą zostać urzeczywistnione. Kiedy zdecydujesz już, czego naprawdę pragniesz, to sprawiając, że energia tego pragnienia skoncentruje się dzięki mocy Twojego umysłu - umożliwisz tym sposobem jej manifestację. W Twoim życiu zaczyna kiełkować coś nowego, nawet jeśli tego jeszcze nie zauważasz, bo jest to początkowy etap. Pozwól odejść temu, co Cię blokuje, rozprasza (mogą to być osoby lub sytuacje). W wyborach kieruj się wewnętrzną mądrością, które Ci nie brakuje, a dzięki temu zyskasz dobre samopoczucie i przychylność otoczenia. A wraz z nową fazą księżyca coś co do tej pory zdawało się być iluzją, odsłoni się i zobaczysz wiele spraw w nowym świetle.

• Lubię to! 1
Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – swiat - kontakty netowe ---> HB XXI Swiat i III Cesarzowa

Ja bym powiedziala, ze tu powinnas skupic sie na swojej codziennosci i na te chwile zajac sie swoim zyciem, nie szukajac gdzies daleko. Cieszyc sie po prostu dniem dzisiejszym i doceniac to, co juz masz. Wtedy masz szanse na spelnienie (Cesarzowa). Swiat moze tu sugerowac, ze szukasz szczescia gdzies w innych ludziach, na zewnatrz, tu wazne, zebys przestala szukac zbyt daleko, bo wszystko, czego Ci potrzeba masz w zasiegu reki.

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? 10 buław ---> HB X Kolo Fortuny i I Mag

Przede wszystkim trzeba pamietac, ze 10 Bulaw to ogromny potencjal, ale bardzo zblokowany. Tak naprawde to tylko od nas zalezy, czy puscimy go w ruch.

Podsum z tej karty mowi o potraktowaniu tego, co dzieje sie w Twoim zyciu z powaga i jak nawet czesc zadania zyciowego. Podejsc do tego z rozmachem Maga... nie bac sie, dzialac odwaznie, ale rowniez sprytnie, inteligentnie.

Nie dac sie tez ograniczyc w swoich dzialaniach. Tu wlasnie ten spryt Maga i uwaznosc (Kolo Fortuny sklania do bycia uwaznym) moga sie bardzo przydac, zeby wydobyc na wieRch wszystkie mozliwosci, jakie daje Ci 10 Bulaw.

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? kapłanka ---> HB II Kaplanka

Twoja wiedza, Twoja swiadomosc, Twoja intuicja. Ufaj im, nie boj sie tego.

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 mieczy ---> HB V Papiez

Tak niezbyt fajnie. Mysle, ze spotyka (spotkalo) Cie troche nieciekawych rzeczy i to powoduje, ze na pewne sprawy patrzysz juz przez pryzmat tych niepowodzen, co z kolei moze objawiac sie tym, ze z gory zakladasz, ze cos i tak sie nie uda, bo juz kiedys przez to przechodzilas i tak bylo, no to teraz tak asekuracyjnie...

V Papiez zacheca, zeby na pewne sprawy popatrzec jeszcze raz, porzucic skojarzenia z tym, co bylo i popatrzec swiezym okiem. Mozliwe, ze wtedy uda Ci sie zobaczyc cos, czego do tej pory nie dostrzegalas, glebie danej sytuacji.

5. Co możesz i musisz dać innym – 3 buław ---> HB III Cesarzowa

Wszystko to, co posiadasz. A jest tego duzo. Jestes bogata osobowoscia, przy ktorej ludzie czuja sie nie tylko dobrze, ale i bogato. Potrafisz i dawac innym to, co najlepsze a takze dawac im poczucie, ze i oni sa tym, co najlepsze. Tym samym ludzie czuja sie przy Tobie doceniani i doceniaja to, co niesie im Twoje towarzystwo. Ogolnie masz wszelkie podstawy ku temu, zeby czerpac z tego jeszcze wiecej i dawac z tego czerpac innym ludziom. Potencjal Cesarzowej mowi sam za siebie.

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca –9 pucharów dol kochankowie 10 pucharów ---> HB VII Rydwan

Przed Toba ogolnie czas takiego zadowolenia, otwierania sie na ludzi, na otoczenie, na towarzystwo. Widac ogromna potrzebe serca i w rezultacie takze zadowolenie. W kazdym razie przed Toba czas konkretnych dzialan i zacheta, aby nie wahac sie. Kieruj sie swoim sercem i dzialaj, konkretnie, aby do przodu, bez rozgladania sie na boki. ;)

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 6 denarów 4 buław król pucharów---> HB X Kolo Fortuny

Tu zapewne kontakty z Kielichowym. Wiec dac mu sie wykazac, czerpac z tego, co sie da i dzialac na ten czas sprytnie. Jezeli zobaczysz, ze cos Tobie sprzyja lub jest dla Ciebie korzystne, to dzialaj i wykorzystuj to dla siebie.

• Lubię to! 2
Gość gość5
Napisano
Karty wyciągała mi moja dobra koleżanka, była członkini forum:)))

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – swiat - wychodzenie z inicjatywa, wyjazdy

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? 10 buław - umiejetnisc radzenia sobie

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? kapłanka - umiejetnosc słuchania, cierpliwosc

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 mieczy - mozesz czuc sie nierozumiana, osamotniona.......

5. Co możesz i musisz dać innym – 3 buław - swoja umiejetnosc nawiazywania kontaktów

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca –9 pucharów dol kochankowie 10 pucharów -wejdziesz w jakas relację, taka ktora da satysfakcje obu stronom

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 6 denarów 4 buław król pucharów- przyjac propozycje pana, ktory jest w Tobie zakochany- hmm moze to byc wspolne spedzenie czasu poza miejscem w ktorym mieszkasz

• 1 miesiąc temu...
  • Maestro
Napisano

WERYFIKACJA, czyli co karty pokazały;)

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – swiat - kontakty netowe - raczej wychodzenie z inicjatywą, jak rogi wspomniała, nadmierną otwartość i tak było i jest;) Nie ufam...

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? 10 buław - obowiązki, które mam - tak, nadmiar obowiązków, trochę mnie to przytłacza, ale radzę sobie świetnie;)

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? kapłanka - albo nowa kolezanka, z którą mi się świetnie gada:), albo moja intuicja - przede wszystkim rozwinęła mi się intuicja i to mocno, co mnie cieszy:)

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 mieczy - no tak niezbyt, nadal krążą gdzieś koło mnie osoby nieszczere - tu się muszę niestety, ale zgodzić, nadal są koło mnie zazdrosne, fałszywe osoby, które depczą mi po piętach, ale mam to gdzieś:))

5. Co możesz i musisz dać innym – 3 buław - perspektywy na przyszłosć - szansę na to, że może być lepiej i generalnie to, o czym dziewczyny pisały

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca –9 pucharów dol kochankowie 10 pucharów -zacznie się jakieś rozdarcie w relacjach, pomiędzy dwoma relacjami, wybory - stabilizacja uczuciowa, w nową relację nie weszłam:)

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 6 denarów 4 buław król pucharów- mam dawać z siebie tyle ile powinnam, bo koło mnie jest ktoś kto mnie kocha??

dałam szansę męzowi, atmosfera w domu się poprawiła, mam nadzieję, że na dłuzej:)