Gość Mana Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 Dziękuję bardzo maddie88 za karciochy 1) w którym miejscu swojego życia obecnie się znajduję? Cesarzowa Jestem w miejscu, w którym nie jest mi źle… nad pewnymi sprawami udaje mi się panować… z drugiej może chodzić o wpływa matki, jej rad, jej wsparcia… 2) z czym muszę się obecnie zmierzyć? Śmierć Z transformacją, zmianą… może powinnam zmienić coś w sobie… 3) co przyniosła mi przeszłość? Diabeł Problemy, sytuacje, w których czułam się jak w klatce, z których nie ma wyjścia 4) czego mnie nauczyła? Kapłan Że trzeba mieć własne zasady, trzymać nogi na ziemi żeby się nie potknąć i należy być rozważnym.. pewne decyzje przemyśleć dwa razy 5) co jest obecnie moja wartością? Arcykapłanka Hmm… moje wnętrze, wewnętrzna mądrość, która gdzieś w środku jest 6) co powinnam zmienić? Rydwan Może wziąć cugle życia w swe ręce… i iść własną drogą… <najpierw warto by było wiedzieć jaką drogą chce się tak naprawdę iść) 7) czego uczy mnie teraźniejszość? Wisielec Hmm… pomaga mi przyjrzeć się samej sobie. Może chodzi o to bym nad pewnymi sprawami się zastanowiła, chwile posiedziała w miejscu by znaleźć coś wartościowego dla siebie w przyszłości 8) czego nie chce zobaczyć w sobie? Księżyc Że mam wiele stron… może chodzi o intuicję, albo coś z ze snami?? 9) co niesie mi przyszłość ? Mag Jakąś naukę, nowe doświadczenia, coś nowego, jakiś początek.. Już wiem skąd te sny z czarowaniem, zaklęciami w tle 10) RADA Słońce Patrzeć z optymizmem w przyszłość, nie zamartwiać się… Suma całego rozkładu-> Rydwan oo.. czyżbym z kopyta ruszyła do przodu?? Cytuj
maddie88 Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) 1) w którym miejscu swojego życia obecnie się znajduję? Cesarzowa Jesteś osobą kreatywną, być może obecnie zaczynasz jakiś projekt...lub nowy etap...kreujesz swoją własną rzeczywistość 2) z czym muszę się obecnie zmierzyć? Śmierć Ta karta ładnie uzupełnia Cesarzową - teraz niejako rodzisz się na nowo, zachodzą w Tobie istotne zmiany... Może są one spowodowane czynnik zewnętrznymi, sytuacjami, od których się uwalniasz i zaczynasz nową drogę, bardziej świadoma siebie i swojej wartości... 3) co przyniosła mi przeszłość? Diabeł Dużo męczących emocji, poczucie uzależnienia, niemoc...wyczerpanie za tym idące... 4) czego mnie nauczyła? Kapłan Że trzeba mieć własne zasady, trzymać nogi na ziemi żeby się nie potknąć i należy być rozważnym.. pewne decyzje przemyśleć dwa razy - też tak to widzę; żeby nie dawać się zwieść złudnym pokusom, obietnicom...żeby na pierwszym miejscu stawiać własne morale. 5) co jest obecnie moja wartością? Arcykapłanka Niesamowita intuicja Ale też duże serce dla ludzi i zwierząt - kochasz to, co żyje , wyrozumiałość, opiekuńczość... 6) co powinnam zmienić? Rydwan Znaleźć w swoim życiu cel i do niego wytrwale zmierzać 7) czego uczy mnie teraźniejszość? Wisielec Hmm… pomaga mi przyjrzeć się samej sobie. Może chodzi o to bym nad pewnymi sprawami się zastanowiła, chwile posiedziała w miejscu by znaleźć coś wartościowego dla siebie w przyszłości - takie chwile introspekcji, zatrzymania nad swoim życiem są Ci potrzebne... Żebyś wsłuchała się w siebie, na te zmiany, które w Tobie teraz zachodzą, być umiała się w nie zagłębić, poznać ich źródło i je zrozumieć...a tym samym zrozumieć drogę, którą teraz zaczynasz. 8) czego nie chce zobaczyć w sobie? Księżyc Może chodzi o to, że boisz stawić się czoła swoim lękom, obawom, że boisz się zajrzeć w siebie, być ze sobą szczera - a jednak teraz jest to szczególnie ważne. Księżyc pokazuje dodatkowo, że dużo zmor jest naszą własną projekcją...że mają one źródło w naszej podświadomości... 9) co niesie mi przyszłość ? Mag Jakąś naukę, nowe doświadczenia, coś nowego, jakiś początek.. Już wiem skąd te sny z czarowaniem, zaklęciami w tle - o, ciekawe Poczujesz, że to Ty jesteś panią swojego życia, pojawią się nowe pomysły, będziesz zdecydowanie i świadomie realizować zadania, czy to wyznaczone przez siebie samą (np. Twoje pomysły na siebie), czy narzucone z zewnątrz. 10) RADA Słońce Patrzeć z optymizmem w przyszłość, nie zamartwiać się… - tak jest, ciszyć się tym, co masz... Suma całego rozkładu-> Rydwan Zmiany, nowy kierunek... Uwolnisz się od dotychczasowego obrazu siebie, nabierzesz więcej zaufania do siebie, śmiało ruszysz ku budowaniu własnego świata...zgodnego z Twoimi pragnieniami Wiele pozytywnych zmian przed Tobą, które będą miały początek w Tobie samej Tak bym podsumowała ten rozkład Edytowane 8 Lutego 2013 przez maddie88 Cytuj
Gość Mana Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 Dziękuję bardzo bardzo bardzo maddie88 :dalove: :dalove: Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 1) w którym miejscu swojego życia obecnie się znajduję? Cesarzowa No w miejscu w którym jak sama napisałaś - czujesz się dobrze, nie tracisz radości z życia, czujesz się spełniona...no i też właśnie - nadal jeszcze pod skrzydełkami Mamci swej... 2) z czym muszę się obecnie zmierzyć? Śmierć No mnie tak troszkę niełatwo po jednej karcie powiedzieć z czym...bo może chodzić np. o to że powinnaś ostatecznie odciąć się od starych problemów, zmienić jakąś sytuację - np. w pracy, czy może tu chodzić o styl życia...w każdym razie ewidentnie widać że powinnaś dokonać zmian... 3) co przyniosła mi przeszłość? Diabeł "Problemy, sytuacje, w których czułam się jak w klatce, z których nie ma wyjścia" ~ no właśnie Kotek, i tutaj już widzę że karta wyżej pokazuje iż własnie to powinnaś zostawić za sobą - to - poprzez co czułaś się spętana - jak w klatce... 4) czego mnie nauczyła? Kapłan "Że trzeba mieć własne zasady, trzymać nogi na ziemi żeby się nie potknąć i należy być rozważnym.. pewne decyzje przemyśleć dwa razy" ~ tak, czyli - że każdy ukierunkowuje swoje życie według własnej woli...tylko TY decydujesz o sobie - bo tylko TY wiesz co jest dla Ciebie Naaajleeepsze... 5) co jest obecnie moja wartością? Arcykapłanka Nauczyłaś się kierować sama sobą i czekać na właściwy moment żeby działać, reagować, bo wiesz - że wszystko ma swój własny czas...poza tym umiesz cieszyć się z prostych rzeczy...no i nadal się uczysz - wzbogacasz swoją wiedzę i wnętrze - to jest dla Cebie olbrzymią wartością... 6) co powinnam zmienić? Rydwan Więcej konsekwencji Słonko...otwieraj sie na nowe możliwości - ustalaj sobie cele i na nich się koncentruj...i pamiętaj o tym że każdy z Nas jest kowalem własnego losu - więc nie stój biernie, idź przez życie świadomie i odważnie, działaj... 7) czego uczy mnie teraźniejszość? Wisielec "Hmm… pomaga mi przyjrzeć się samej sobie. Może chodzi o to bym nad pewnymi sprawami się zastanowiła, chwile posiedziała w miejscu by znaleźć coś wartościowego dla siebie w przyszłości" ~ dokładnie...przewartościowujesz sobie pewne aspekty życia...zdałaś sobie sprawę - co jest wazne a co nie... 8) czego nie chce zobaczyć w sobie? Księżyc Bardzo możliwe że chodzi o to - iż nie chcesz zobaczyć w sobie tego - że wciąż jeszcze ulegasz złudzeniom, nierealnym mrzonkom... 9) co niesie mi przyszłość ? Mag Zaczniesz osiągać swoje cele! oczywiście pod warunkiem - ze weźmiesz sprawy w sowje ręce... I co Ważne - wszelkie decyzje dotyczące Twojego życia podejmuj samodzielnie... 10) RADA Słońce No tak...nie zamartwiaj się, pokazuj swe dobre serce i pozytywnie nastawiona do Świata z wiarą we własne możliwości i pewnością siebie idź na przód....sięgaj po to - czego pragniesz... Suma całego rozkładu-> Rydwan Wszystko co stare zostaw za sobą - teraz jest Twój czas - dobry czas byś mogła sięgać po to czego pragniesz i zostawić za sobą to co powodowało napięcia czy sprzeczności... Powodzenia.)) Cytuj
SacralNirvana Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 1) w którym miejscu swojego życia obecnie się znajduję? Cesarzowa ---> HB III Cesarzowa Jestes swiadoma swojego potencjalu, tego, co daje Ci Twoja kobiecos, jakie bogactwa tam w Tobie drzemia. Jednak czy korzystasz z nich w pelni? Masz mozliwosci, aby to robic jeszcze z wiekszym rozmachem. Cesarzowa mowi rowniez o tym, ze jest dobrze, a jednak pole jest jeszcze bogatsze niz Tobie sie wydaje. Wejdz na nie, aby zbierac plony, ktore juz na Ciebie czekaja. 2) z czym muszę się obecnie zmierzyć? Śmierć ---> HB XIII Smierc i IV Cesarz Jestes w trakcie jakis bardzo waznych przemian. Mozliwe, ze budza one czasami Twoj lek. Takie zmiany nie przez przypadek porownane sa do Smierci. Cos odchodzi nieodwolalnie, nie zostaje nawet slad po przeslosci, starej TY. Ale... widzisz. Aby mogla sie narodzic nowa struktura, stara MUSI umrzec, odejsc. Takze przyjmuj to z optymizmem. Stare robi miejsce nowemu. Daj przestrzen temu, co czeka na Ciebie tuz za rogiem, co wlasnie zostalo poczete i czeka, aby sie urodzic. 3) co przyniosła mi przeszłość? Diabeł ---> HB XV Diabel i VI Kochankowie Sprawila, ze zamknelas sie w sobie, pelna lekow i ograniczen. Zdajesz sobie sprawe, ze moglabys wiecej, a jednak czujesz sie zbyt mala, zbyt nieznaczaca, myslisz "gdzie ja?". A jednak wlasnie Ty. Daj dojsc do glosu wlasnemu sercu i temu, czego ono pragnie. Pozbacz sie tych lekow, tych ograniczen. I tak... wlasnie TY. 4) czego mnie nauczyła? Kapłan ---> HB V Papiez Wiec jw. Trzymasz sie pewnych struktur, ktore bedac roznymi normami, ramami, wytyczaja Ci bezpieczny szlak, a jednak... tez ograniczaja. Co widac wyzej w Diable. Papiez wg HB zaleca, abys wyszla jednak poza te wszystkie swoje zasady, rzucila okiem, ale tak racjonalnie, co z tego, czego sie trzymasz, pomaga Ci, co pcha Cie w rozwoju a co sprawia, ze tkwisz w martwym punkcie i nie mozesz wcielic w zycie tego wszystkiego, czego pragniesz. Postaraj sie na swoje zycie spojrzec z innej, nowej perspektywy, poza wyobrazeniami, poza wtloczonymi zasadami. Pojdz bardziej na zywiol. 5) co jest obecnie moja wartością? Arcykapłanka ---> II Kaplanka Oczywiscie wiedza ogromna, swiadomosc i pewnosc tego, co juz wiesz. Potrafisz byc autorytetem dla innych, umiesz wspierac ich swoja wiedza. To, co juz umiesz, umiesz w sposob fachowy wrecz. Rada jeszcze: nigdy nie pomijaj glosu swojej intuicji. Sluchaj sie go, daj mu sie prowadzic. 6) co powinnam zmienić? Rydwan ---> HB VII Rydwan A powiedz mi... jedno. Czy nie masz tendencji do chowania sie gdzies tam w swojej skorupie, izolowania od ludzi? Bo wlasnie Rydwan w negatywie tak ma. To bardzo wrazliwy osobnik i jak go ktos zrani albo sytuacja sprawi, ze mu zle, to wycofuje sie i lize w ukryciu rany. A podsum HB zacheca, aby isc do przodu, nie zwraca uwagi na nic nieznaczace sprawy, nic nieznaczacych ludzi. Pedzic do przodu i upatrywac konkretnie swojego celu. Ewentualnie, jezeli czujesz niepewnosc, zostawic to. Nic na sile. 7) czego uczy mnie teraźniejszość? Wisielec ---> HB XII Wisielec i III Cesarzowa Wisielec to nie Eremita... Wisielec w terazniejszej sytuacji wskazuje, ze zycie po prostu ZMUSZA Cie do przyjrzeniu sie pewnym sprawom, ocenie ich z innej perspektywy. O ile Eremita wycofuje sie na wlasne zyczenie, aby cos ogarnac, Wisielec zostaje brutalnie wywrocony do gory nogami, przytrzymany w tej pozycji, "az zrozumie". Taki martwy punkt, ktory czemus sluzy. Nie jest jednak dobrowolny. Podsum HB mowi o tym, ze Twoje dotychczasowe dzialania zaprowadzly Cie wlasnie do tego martwego punktu. Ze jezeli chcesz to zmienic, potrzeba, abys zmienila ZUPELNIE sposob myslenia, dzialania, byc moze takze potrzegania roznych spraw. Wtedy otworzy sie przed Toba mozliwosc, ktora niesie Cesarzowa. Wiec radosc, plony, czerpanie pelnymi garsciami i wreszcie ruch w zyciu. 8) czego nie chce zobaczyć w sobie? Księżyc ---> HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita Jestes wrazliwa osobka, bardzo intuicyjna, ale masz takze tendencje do zycia iluzja i podarzaniu za odbiciem Ksiezyca w wodzie, zamiast spojrzec w niebo. Ogolnie przed Toba wiele pracy z sama soba. Wiele niewiadomych, wiele odkrywania siebie, "po omacku", ale w koncu uda Ci sie dojsc "siebie". Jak juz tak sie stanie, pamietaj po prostu, aby ufac sobie, ufac swojej intuicji, swojej wewnentrznej wiedzy i nie dac na siebie wplywac nikomu z zewnatrz, jezeli nie czujesz, ze tego chcesz. 9) co niesie mi przyszłość ? Mag ---> suma I Mag Wreszcie mozliwosc konkretnych dzialan, na miare siebie samej. Tu nie bedziesz musiala sie ograniczac, jako ze Mag niesie za soba ogromny potencjal, mozliwosci, spryt, inteligencje. Takze odwacznie, podlug swojej woli i aby do przodu. Wyjscie ladnie poza dotychczasowe ograniczenia i ruszenie do przodu. Powoli spelnianie siebie. 10) RADA Słońce ---> HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag Przede wszystkim zyc dniem dzisiejszym. Tak, cieszyc sie tym, co masz, brac zycie takie, jakim jest, na luzie, z radoscia, otwartoscia. Jednoczesnie pozostawac uwaznym, obserwowac to, co sie w Twoim zyciu wydarza i traktowac to na zasadzie takiej. Na co nie mam wplywu - puszczam wolno. Na co mam wplyw i co jest korzystne dla mnie - staram sie to ksztaltowac, wykorzystywac dla siebie, na swoja korzysc, czerpac z tego to, co najlepsze. Cytuj
Gość Mana Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 Dziękuję bardzo Sacral A powiedz mi... jedno. Czy nie masz tendencji do chowania sie gdzies tam w swojej skorupie, izolowania od ludzi? Bo wlasnie Rydwan w negatywie tak ma. To bardzo wrazliwy osobnik i jak go ktos zrani albo sytuacja sprawi, ze mu zle, to wycofuje sie i lize w ukryciu rany. na temat chowania się do skorupy... czasami tak mam i nie raz gdy mi źle wycofuję się od świata zewnętrznego... Cytuj
SacralNirvana Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 VII Rydwan to m.in. Rak, introwertyk... Cytuj
Gość Mana Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 w ogóle Sacral dziękuję za tą interpretację, daje do myślenia. Ogólnie czuję, że coś się zmienia, ale nie potrafię powiedzieć co... dodatkowo jak w czerwcu (przy dobrych układach) jak skończę mgr trzeba będzie iść dalej, wówczas też będzie możliwość by np pracy szukać nie tylko tu gdzie teraz mieszkam, ale też gdzie indziej. Na razie po prostu chcę znaleźć swoją drogę, może znaleźć to co będę chciała robić w przyszłości, albo przynajmnie to jakoś dookreślić. Z tym wszystkim wiążą się jakieśtam nadzieje, ale i lęki też.................. Cytuj
Gość Mana Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 1) w którym miejscu swojego życia obecnie się znajduję? Cesarzowa Jestem w miejscu, w którym nie jest mi źle… nad pewnymi sprawami udaje mi się panować… z drugiej może chodzić o wpływa matki, jej rad, jej wsparcia… 2) z czym muszę się obecnie zmierzyć? Śmierć Z transformacją, zmianą… może powinnam zmienić coś w sobie… 3) co przyniosła mi przeszłość? Diabeł Problemy, sytuacje, w których czułam się jak w klatce, z których nie ma wyjścia 4) czego mnie nauczyła? Kapłan Że trzeba mieć własne zasady, trzymać nogi na ziemi żeby się nie potknąć i należy być rozważnym.. pewne decyzje przemyśleć dwa razy 5) co jest obecnie moja wartością? Arcykapłanka Hmm… moje wnętrze, wewnętrzna mądrość, która gdzieś w środku jest 6) co powinnam zmienić? Rydwan Może wziąć cugle życia w swe ręce… i iść własną drogą… <najpierw warto by było wiedzieć jaką drogą chce się tak naprawdę iść) 7) czego uczy mnie teraźniejszość? Wisielec Hmm… pomaga mi przyjrzeć się samej sobie. Może chodzi o to bym nad pewnymi sprawami się zastanowiła, chwile posiedziała w miejscu by znaleźć coś wartościowego dla siebie w przyszłości 8) czego nie chce zobaczyć w sobie? Księżyc Że mam wiele stron… może chodzi o intuicję, albo coś z ze snami?? 9) co niesie mi przyszłość ? Mag Jakąś naukę, nowe doświadczenia, coś nowego, jakiś początek.. Już wiem skąd te sny z czarowaniem, zaklęciami w tle 10) RADA Słońce Patrzeć z optymizmem w przyszłość, nie zamartwiać się… Suma całego rozkładu-> Rydwan oo.. czyżbym z kopyta ruszyła do przodu?? Rozkład nie jest łatwy do weryfikacji.... spróbuję jednak coś napisać. w jakim miejscu się znajdowałam? -> dużo ode mnie zależało, od podjętych działań czy decyzji... ogólnie sporo się działo i trzeba było to wszystko 'ogarnąć'... przy czym była pewna stabilność i rutyna... z czym musiałam się zmierzyć? -> ze zmianami i z końcem pewnych okresów... czegoś ciągłego... co przeniosła mi przeszłość? -> trochę spraw do przepracowania trochę też lęków i takich podbramkowych sytuacji Sprawila, ze zamknelas sie w sobie, pelna lekow i ograniczen. Zdajesz sobie sprawe, ze moglabys wiecej, a jednak czujesz sie zbyt mala, zbyt nieznaczaca, myslisz "gdzie ja?". A jednak wlasnie Ty. Daj dojsc do glosu wlasnemu sercu i temu, czego ono pragnie. Pozbacz sie tych lekow, tych ograniczen. I tak... wlasnie TY. dużo w tym prawdy czego mnie nauczyła? -> hmm... myślę, że wierności sobie i swoim zasadom, zapatrywaniom... Wiec jw. Trzymasz sie pewnych struktur, ktore bedac roznymi normami, ramami, wytyczaja Ci bezpieczny szlak, a jednak... tez ograniczaja. Co widac wyzej w Diable. Papiez wg HB zaleca, abys wyszla jednak poza te wszystkie swoje zasady, rzucila okiem, ale tak racjonalnie, co z tego, czego sie trzymasz, pomaga Ci, co pcha Cie w rozwoju a co sprawia, ze tkwisz w martwym punkcie i nie mozesz wcielic w zycie tego wszystkiego, czego pragniesz. Postaraj sie na swoje zycie spojrzec z innej, nowej perspektywy, poza wyobrazeniami, poza wtloczonymi zasadami. Pojdz bardziej na zywiol. w tym też jest sporo prawdy co moją wartością? hmm... myślę, że chodziło o to, że cała ja... to co mam/miałam w sobie co zmienić? A powiedz mi... jedno. Czy nie masz tendencji do chowania sie gdzies tam w swojej skorupie, izolowania od ludzi? Bo wlasnie Rydwan w negatywie tak ma. To bardzo wrazliwy osobnik i jak go ktos zrani albo sytuacja sprawi, ze mu zle, to wycofuje sie i lize w ukryciu rany. A podsum HB zacheca, aby isc do przodu, nie zwraca uwagi na nic nieznaczace sprawy, nic nieznaczacych ludzi. Pedzic do przodu i upatrywac konkretnie swojego celu. Ewentualnie, jezeli czujesz niepewnosc, zostawic to. Nic na sile. true czego uczy mnie teraźniejszość? -> pewnych spraw nie da się przyspieszyć... i wszystko ma swoją kolej... a czasami lepiej się nie wyrywać ;P czego nie chciałam/nie chcę zobaczyć? -> negatywów i swoich błędów do zycia iluzja i podarzaniu za odbiciem Ksiezyca w wodzie, zamiast spojrzec w niebo. coś w tym jest. Nie pamiętam dokładnie czy to w tym okresie czy trochę przed czy po... ale sporo mi się sam księżyc śnił... szkoda że sobie tego nie zapisałam... dziwne w każdym razie były.. co niesie przyszłość -> nowe doświadczenia... RADA -> być bardziej radosną i widzieć więcej tego na + a nie na - i nie wmawiać sobie tych - Suma mogła wskazywać o zmianach... i o tym, że chwilami naprawdę sporo się działo. Dziękuję serdecznie za pomoc. Jestem bardzo wdzięczna :energia: :energia: :energia: :brum: :brum: :brum: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi