Skocz do zawartości

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Daffne, czy mogę tutaj? To rozkład karmiczny, który robiła alathea, karty kładła mi maddie:)..Nie wstawiam w karmiczne, bo tam nikt nie zagląda...Jak coś źle, to proszę Ciebie o przeniesienie:)

1.zadanie na to wcielenie - Król Buław (odpowiedź), tło: 8 Kielichów, 6 Kielichów, Kapłanka

mam nauczyć się podejmoiwac konkretne decyzje, porzucać to,co szkodliwe dla mnie, jednocześnie patrząc z wiarą i ufnością w przyszłośc, mam wierzyć tez swojej intuicji i rozwijac ją, mam nauczyć się bezintersownej miłości

2. rada jak realizowac - 6 Buław, tło: 4 Mieczy, 9 Buław, As Kielichów, Siła

mam być stanowcza, ostrożna, jednoczęsnie mam wierzyć w siebie, w to co robię, mam być pewna siebie

3. najwazniejsze, co przeszlo z poprzedniego (poprzednich) wcielen - Sprawiedliwość

poczucie odpowiedzialności i obiektywizm

4. jak sobie z tym poradzic - Sąd

nie wiem...Nauczyć się wybaczać błędy, które popełniają inni (jakbym tego nie umiała, ja zawsze wybaczam...)

5. co wlasnie sobie "grabie" na przyszlosc (kolejne wcielenie) - 8 Mieczy (odpowiedź), tło: Koło Fortuny, 3 Buław, 2 Buław, 6 Mieczy

zakładam sobie kajdany, blokady, nie zauważam tego co wokół mnie? W tle chyba za bardzo się zdaję na pomoc losu?

6. ostrzezenie (niebezpieczenstwa, ciemne zaulki) - czyli na czym sie moge wylozyc - Mag, tło: 10 Mieczy, 3 Denarów

uważam, że hmm.... mogę zostać oszukana?

Pomocy:))

Napisano

Co tam w Twojej karmie słychać :icon_smile2:

Otóż " Rozpieczętowany list zawiera istotne i poufne informacje" - posiadasz w sobie mądrość swoich przodków - w swoim wnętrzu masz wiele cennych informacji, które nie każdemu mogą być przekazane. "Rozpieczętowanie" wskazuje na możliwość, że inni zechcą zapoznać się z tym co zostało napisane i wykorzystać wbrew Tobie ( nie zdradzać swoich sekretów i planów byle komu, bo całkiem możliwe, że informacje trafią w niepowołane ręce i )

Zalecana jest zatem powściągliwość i ostrożność - co jednak nie wyklucza, aby swoją bogatą wiedzę wdrażać w życiu. Przekazywać istotne i poufne informacje - to rozpoznać dzięki swojej intuicji kto jest godny aby otrzymać taką wiedzę, a kto może nam zaszkodzić. Uważam, że zawarta jest tu ważna wskazówka, aby pomagać i doradzać ludziom według ich zasług, rozeznać kto i na co zasługuje (chodzi tu o szczere intencje ludzi). Unikniemy tym sposobem zawiązywania kolejnej karmy - a co za tym idzie kolejnego rozczarowania, że ktoś nas wykorzystał. Trzeba być autentycznym (sąd) niczego nie udawać i nie grać kogoś innego

Co zatem - masz ogromny potencjał, który ma być wykorzystywany i pomnażany, ale w sposób rozważny i przemyślany. Twój wewnętrzny posag nie może być trwoniony, dlatego intuicyjnie musisz rozeznać co i ile komu się z niego należy. Być zawsze sobą w tym co się robi i myśli - a otworzysz sobie drogę do całkiem dobrej przyszłości.

• Lubię to! 1
Gość Daffne
Napisano

można tutaj...ale potem przeniosę do działu z karmicznymi interpretacjami...:)

Zinterprecę Ci w wolnym czasie a i może sama sobie taki postawię kiedyś :D

• Maestro
Napisano
można tutaj...ale potem przeniosę do działu z karmicznymi interpretacjami...:)

Zinterprecę Ci w wolnym czasie a i może sama sobie taki postawię kiedyś :D

Dziękuję, poczekam chętnie na Twoją interpretację:)))

Gość Daffne
Napisano (edytowane)

1.zadanie na to wcielenie - Król Buław (odpowiedź), tło: 8 Kielichów, 6 Kielichów, Kapłanka

stać się Panią siebie, która realizuje odważnie swe pragnienia dzięki pewności siebie i odwadze. Tło pokazuje, że główne zadanie w tym życiu to emocje i uczucia, które je zdominują . Zadaniem Twym jest dążenie do szczescia...i dojścia z czasem do tego...co może Cię uszczęśliwić. Jak pokazuje 8 kielichów początkowo sama szukałaś spełnienie wewnętrznego troszke po omacku metodą prób i błędów co było konieczne by przekonać się na własnej skórze co dobre, doświadczenia te miały za zadanie dać Ci wiedzę, dzieki której więcej wiesz o sobie i własnych potrzebach, kolejny etap to pobudzenie się w Tobie tęsknot (6 kielichów) które mogły przyczynić sie do szukania nowych rozwiązań jakich jeszcze nie doświadczyłaś...(kapłanka). Jestes po to by poprzez doświadczenia własne dowiedzieć się i znaleźć odpowiedź co Cię uszczęśliwia.

odważnie jak król buław realizować swoje pragnienia zaznania szcześcia. Niby bardzo proste, ale na pierwszy rzut oka pokazuje się 4 mieczy mówiąca o poczuciu odpowiedzialności, obowiązkowości psychicznej, która w Tobie tkwi i rodzi obawy, blokady na dany moment. Radą w celu realizacji jest przede wszystkim nie tylko odnalezienie swego Puchara, który da szczęscie, ale także odwaga i wewnętrzna siła ducha na tyle mocna by dokonać zmian. Mawia się, że jeśli czegoś bardzo chcemy zawsze tego dokonamy, ale trzeba na prawdę chcieć i to prawda.

3. najwazniejsze, co przeszlo z poprzedniego (poprzednich) wcielen - Sprawiedliwość

poczucie obowiązku, odpowiedzialność nei tylko za siebie.

zmierzać do zrozumienia siebie...pełnego i glębokiego. Być brutalnie szczerą samej ze sobą...by dotrzeć do sedna i tego co może dać CI szczescie. A potem zmierzać do celu. Jaktrudniej zawsze jest wtedy gdy samej nie wie się dokładnie czego sie pragnie...a jak już się wie...to życie jest proste. Dlatego...potrzebna Ci duża szczerosć z samą sobą.

5. co wlasnie sobie "grabie" na przyszlosc (kolejne wcielenie) - 8 Mieczy (odpowiedź), tło: Koło Fortuny, 3 Buław, 2 Buław, 6 Mieczy

wzrastać moga blokady, poczucie ograniczenia w duszy, ktore później trzeba będzie pokonywać. Mozesz również w przyszłyum wcieleniu zostac rzucona na glęboką wodę.

6. ostrzezenie (niebezpieczenstwa, ciemne zaulki) - czyli na czym sie moge wylozyc - Mag, tło: 10 Mieczy, 3 Denarów

odrzucić negatyw maga więc szkodzenie innym lub czarną magię... (10 mieczy) bo tworzysz specyficzną energię wokół siebie...a i narastają zobowiązania energetyczne wobec osób, ktorym może sie zaszkodzić. I albo w tym życiu los to zrównoważy albo w innym. Natomiast jeśli chodzi o samą Ciebie to karta ostrzega przed nową droga, która może być nieodwracalna. Cięzk powiedziec o co tu może chodzić

Edytowane przez Daffne
dopisek
  • Maestro
Napisano

stać się Panią siebie, która realizuje odważnie swe pragnienia dzięki pewności siebie i odwadze. Tło pokazuje, że główne zadanie w tym życiu to emocje i uczucia, które je zdominują . Zadaniem Twym jest dążenie do szczescia...i dojścia z czasem do tego...co może Cię uszczęśliwić. Jak pokazuje 8 kielichów początkowo sama szukałaś spełnienie wewnętrznego troszke po omacku metodą prób i błędów co było konieczne by przekonać się na własnej skórze co dobre, doświadczenia te miały za zadanie dać Ci wiedzę, dzieki której więcej wiesz o sobie i własnych potrzebach, kolejny etap to pobudzenie się w Tobie tęsknot (6 kielichów) które mogły przyczynić sie do szukania nowych rozwiązań jakich jeszcze nie doświadczyłaś...(kapłanka). Jestes po to by poprzez doświadczenia własne dowiedzieć się i znaleźć odpowiedź co Cię uszczęśliwia.

odważnie jak król buław realizować swoje pragnienia zaznania szcześcia. Niby bardzo proste, ale na pierwszy rzut oka pokazuje się 4 mieczy mówiąca o poczuciu odpowiedzialności, obowiązkowości psychicznej, która w Tobie tkwi i rodzi obawy, blokady na dany moment. Radą w celu realizacji jest przede wszystkim nie tylko odnalezienie swego Puchara, który da szczęscie, ale także odwaga i wewnętrzna siła ducha na tyle mocna by dokonać zmian. Mawia się, że jeśli czegoś bardzo chcemy zawsze tego dokonamy, ale trzeba na prawdę chcieć i to prawda.

poczucie obowiązku, odpowiedzialność nei tylko za siebie.

zmierzać do zrozumienia siebie...pełnego i glębokiego. Być brutalnie szczerą samej ze sobą...by dotrzeć do sedna i tego co może dać CI szczescie. A potem zmierzać do celu. Jaktrudniej zawsze jest wtedy gdy samej nie wie się dokładnie czego sie pragnie...a jak już się wie...to życie jest proste. Dlatego...potrzebna Ci duża szczerosć z samą sobą.

wzrastać moga blokady, poczucie ograniczenia w duszy, ktore później trzeba będzie pokonywać. Mozesz również w przyszłyum wcieleniu zostac rzucona na glęboką wodę.

odrzucić negatyw maga więc szkodzenie innym lub czarną magię... (10 mieczy) bo tworzysz specyficzną energię wokół siebie...a i narastają zobowiązania energetyczne wobec osób, ktorym może sie zaszkodzić. I albo w tym życiu los to zrównoważy albo w innym. Natomiast jeśli chodzi o samą Ciebie to karta ostrzega przed nową droga, która może być nieodwracalna. Cięzko powiedziec o co tu może chodzić

Dziękuję za ciekawą interpretację:)) Czarną magią się nie imam i nie chciałabym, aby i ktoś mi w ten sposób szkodził;)

Być może jest jak mówisz, że jak pójdę nową drogą, to będzie już ona nieodwracalna? A może ta 10 mieczy i 3 denarów to ostrzeżenie przed zrywaniem jakichś kontaktów?? Tego sama nie rozumiem..

Gość Daffne
Napisano
Dziękuję za ciekawą interpretację:)) Czarną magią się nie imam i nie chciałabym, aby i ktoś mi w ten sposób szkodził;)

Czarna magia wiąże się z złą intencją, rzucaniem uroków czy robieniu czegoś w złości, wiec jeśli pod wpływem emocji coś się takiego czasem dzialo to koniecznie zaprzestać bo się odbije ze zdwojoną siłą.

Być może jest jak mówisz, że jak pójdę nową drogą, to będzie już ona nieodwracalna? A może ta 10 mieczy i 3 denarów to ostrzeżenie przed zrywaniem jakichś kontaktów?? Tego sama nie rozumiem..

nom tak bym to widziała...że przyjdzie czas podjęcia decyzji dla Ciebie i może być właśnie o tyle trudniej, że będziesz musiała wybrać pomiędzy Własnym Szczęściem a Dobrem Ogólnym

• Maestro
Napisano
Czarna magia wiąże się z złą intencją, rzucaniem uroków czy robieniu czegoś w złości, wiec jeśli pod wpływem emocji coś się takiego czasem dzialo to koniecznie zaprzestać bo się odbije ze zdwojoną siłą.

Wiem o tym, stąd nigdy nikomu nie życzę nic złego. Nawet jak mnie doprowadza do ostateczności. Nauczyłam się takim osobom, mimo nawet b.emocjonalnych sytuacji życzyć wszystkiego najlepszego, bo tylko ci, którym jest źle uprzykrzają innym życie. Najlepszym przykładem jest moja koleżanka z pracy, która od bardzo dawna robiła mi przykrości (zresztą czasem pisałam o niej), ja mimo bólu zawsze życzyłam jej szczęścia. Efektem tego jest fakt, że mniej więcej od wakacji ona zmieniła nastawienie do mnie, zrobiła się serdeczna i życzliwa (nie wyczuwam tu złych intencji), dzięki temu atmosfera w pracy uległa ogromnej poprawie. Mam nadzieję, że na zawsze:)

Napisano

postaram się tu coś napisać... ale już nie dzisiaj.

A to ślad by łatwiej później odkopać temat :slonko:

Pozdrawiam :serducho:

Napisano

Zaraz zinterprece. Jednak od siebie dodam, ze dobre czy zle intencje to kwestia do dyskutowania. Jak sie mawia "dobrymi intencjami jest pieklo wybrukowane". Czarna magia to dzialania z poziomu umyslu wykonywane w intencji drugiej osoby bez jej wiedzy, wiec sa to rowniez wszelkiego rodzaju rozklady sprawdzajace "co on mysli?", "co on czuje?", "co on robi?" i tym podobne. My tarocisci, stety czy niestety, dosc czesto ocieramy sie wlasnie o czarna magie, nawet czesto nie zdajac sobie z tego sprawy.

Napisano
Czarna magia to dzialania z poziomu umyslu wykonywane w intencji drugiej osoby bez jej wiedzy, wiec sa to rowniez wszelkiego rodzaju rozklady sprawdzajace "co on mysli?", "co on czuje?", "co on robi?" i tym podobne. My tarocisci, stety czy niestety, dosc czesto ocieramy sie wlasnie o czarna magie, nawet czesto nie zdajac sobie z tego sprawy.

dla mnie to nie magia, a rodzaj fizyki ktorej jeszcze nie znamy

a juz na pewno nie czarna ;)

do "zagladanie komus w glowe" wcale nie sa potrzebne karty, a pewien wysilek mysli/umyslu

karty zas to ulatwiaja

sorki za offtop :*

Napisano (edytowane)

1.zadanie na to wcielenie - Król Buław (odpowiedź),

tło: 8 Kielichów, 6 Kielichów, Kapłanka ---> suma XIV Umiarkowanie, suma HB XVI Wieza i VII Rydwan

Przede wszystkim musisz stanac na nogi i stac sie pania swojego zycia. Wziac odpowiedzialnosc za to, co robisz. Musisz siegnac po to wszystko, co jest Twoim potencjalem i byc moze rowniez dziedzictwem karmicznym, wielopokoleniowym a takze rodzinnym. Na razie tkwisz w takim punkcie, ze w sumie moglabys wiele osiagnac, ale nie ruszasz do przodu. Powinnas wiec siegnac do swojej przeszlosc a byc moze takze do swoich korzeni, do tego, o czym zapomnialas czy to z tego czy z wczesniejszych wcielen, pasji, talentow, tego co kochasz i robic z tego uzytek. Masz szanse w ten sposob dojsc do glebi swojego wnetrza i robic dokladnie to, do czego zostalas stworzona. Takie dzialania przyniosa Ci nie tylko zadowolenie i spelnienie, ale takze pelna rownowage i harmonie na poziomie ciala, umyslu i duszy. Jednak jw. Masz jeszcze pewne ograniczenia, ktore (byc moze sposob myslenia, byc moze sposob dzialania, ktory opiera sie na ciagle powtarzanych przez Ciebie stereotypach) nie pozwalaja Ci jeszcze w pelni wykorzystac Twojego potencjalu i prawdziwie (jako ten Bulawowy) ruszyc do przodu (Rydwan). W kazdym razie jeszcze skojarzenie... sily nie szukaj na zewnatrz, lecz w sobie, wewnatrz. Stamtad bierze sie zarowno sila woznicy Rydwanu jak i intuicja Kaplanki.

2. rada jak realizowac - 6 Buław,

tło: 4 Mieczy, 9 Buław, As Kielichów, Siła ---> suma XIII Smierc; suma HB VII Rydwan

Przede wszystkim musisz pamietac o tym, aby nie marnowac niepotrzebnie energii. 6 Bulaw daje potencjal, ktory z kolei pozwala nam sie cieszyc z sukcesu w naszych dzialaniach. Jednak... powinnas uwazac, aby dzialac konkretnie, w sposob ukierunkowany, tam, gdzie wiesz, ze to sie "oplaca", ze tam masz gwarancje, ze Twoje dzialania przyniosa Tobie zadowolenie i nie sa marnowaniem energii, czasu, uwagi.

Takze powinnas sie zawsze przyjrzec roznym sytuacjom rozgrywajacym sie w Twoim zyciu, potem dzialania podejmowac juz z wyczuciem, kierujac sie i odwaga, ale i glosem wlasnej intuicji, patrzec tam, gdzie czujesz, ze to da Ci spelnienie i wtedy nie bac sie angazowac. Staraj sie wtedy juz cala soba wkazywac na czym Ci zalezy, nie pozwalac innym, aby szczescie umknelo Ci sprzed nosa. W kazdym razie powinnas byc w tym takze swiadoma, ze nic nie jest stale, i ze wszystko, co robisz przemija. Tym bardziej doceniac wszystko i w kontekscie tego dzialac, dzialac, dzialac. Ostroznie, z wyczuciem, ale i z pasja.

Twoje poszukiwanie wewnetrznej rownowagi. Twoje cale zycie jest na tym skoncentrowane. Harmonia, rownowaga, ten idealny srodek, aby zrownowazyc: serce i rozum... uczucia i to, podpowiada glowa. Dopoki tego nie znajdziesz, mozesz miec chwile zagubienia, gdzie Twoja spokojna zazwyczaj natura daja o sobie znac z sila wulkanu. Ale chyba rownie szybko, jak wybuchasz, rownie szybko sie uspokajasz... W kazdym razie... jezeli uda Ci sie juz te rownowage w zyciu znalesc bedzie sluzyla swoim bliskim jako ta opoka... ;)

Rozumiejac swoja karme. Sad daje wglad w zaleznosci karmiczne i zadania, jakie przynosimy ze soba na nowe wcielenie. Daje nam madrosc, ale nie te taka ludzka, a te wyzsza wlasnie, karmiczna. I tylko w ten i nie inny sposob masz szanse osiagnac te swoja wewnetrzna rownowage i harmonie zyciowa. A takze tym samym pelna niezaleznosc i kontrole nad wlasnym zyciem (Krol Bulaw).

5. co wlasnie sobie "grabie" na przyszlosc (kolejne wcielenie) - 8 Mieczy (odpowiedź),

tło: Koło Fortuny, 3 Buław, 2 Buław, 6 Mieczy ---> suma XXI Swiat; suma HB XXI Swiat i III Cesarzowa

Powiedzialabym, ze przynioslas ze soba jakies ograniczenia. Byc moze jakis bol z wczesniejszych wcielen, ktory musi zostac przepracowany teraz. Musisz wyjsc poza wlasne granice, poza siebie i otworzyc sie na nowe. Przepracowac to.

Kolo Fortuny mowi tu o dzialnia karmy, czyms co ma swoj dalszy ciag w tym wcieleniu. 3 Bulawy takze mowia o czyms, co zostalo juz zasiane i teraz czeka tylko na wydanie plonow. W 2 Bulawach widac, ze trudno Tobie czekac, chcialabys miec to juz jak najszybciej za soba. Z tego wzgledu pragniesz wiele etapow swojego rozwoju przyspieszyc, przeskoczyc, zeby byc juz daleko, poza "granica" tego, co Cie tu trzyma. Otwierasz sie na nowe, bo tu upatrujesz swojego szczescia. A odpowiedz jest w Tobie. Jezeli w sobie samej pokonasz wszelkie ograniczenia, jezeli w sobie samej odnajdziesz zadowolenie i spelnienie, wszystko inne odnajdziesz takze. W kazdym razie teraz praca nad karma nie jest juz do konca zalezna od Ciebie. Ziarno zostalo zasiane a teraz przychodzi Ci zbierac plony. Przyjmij to na rece, co Ci los zsyla... i zrob z tego najlepsze, co sie da.

6. ostrzezenie (niebezpieczenstwa, ciemne zaulki) - czyli na czym sie moge wylozyc - Mag,

tło: 10 Mieczy, 3 Denarów ---> suma I Mag; suma HB XIII Smierc i IV Cesarz

Powiedzialabym, ze przepracowanie tej karmy niesie za Toba tak powazne zmiany (calkowicie, w zyciu, w Tobie), ze moze byc to dla Ciebie trudne do przyjecia. Widac tu (w Magu) proby zaprzeczania temu i proby samostanowienia, naginania rzeczywistosci, odwracania kota ogonem, niemoznosc pogodzenia sie z tym, co nieuchronne. Jednak musisz przyjac, ze pewne zmiany, transformacje, sa nieuchronne a i zeby moglo powstac cos nowego (Cesarz) najpierw musi umrzec (calkowicie) stara forma (Smierc). Jezeli bedziesz sie przed tym bronic (na co wskazuje i Mag i 10 Mieczy + 3 Monety) to tylko opoznisz to, co nieuchronne... a co sie odwlecze i tak nie uciecze. Takze stan odwaznie na przeciw swoim zmianom.

Edytowane przez SacralNirvana
  • Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano
dla mnie to nie magia, a rodzaj fizyki ktorej jeszcze nie znamy

a juz na pewno nie czarna ;)

do "zagladanie komus w glowe" wcale nie sa potrzebne karty, a pewien wysilek mysli/umyslu

karty zas to ulatwiaja

sorki za offtop :*

Zgadzam się, to na pewno nie czarna magia. Dla mnie czarna magia,to świadome szkodzenie komuś, rzucanie uroków, klątw, tzw."złe oko", wampiryzm energetyczny (ale raczej świadomy), natomiast sprawdzanie kartami co kto myśli, co czuje itp. to naturalna ludzka ciekawość..

Zaraz pewnie ktoś tu napisze, że to wścibstwo, ok, może i dla tej osoby to wścibstwo, jak to mówią "jak zwał tak zwał", ale nie zapominajmy o tym, że jesteśmy tylko i wyłącznie ludźmi i nie wypierajmy się tego. A kto jest bez grzechu niech rzuci we mnie kamieniem.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Obiecałam... to piszę.... :)

to połączenie różnych spraw, być może też dotykać to może pewnych relacji międzyludzkich... tego co by się pragnęło z tym co jest dookoła. Masz się rozwijać... ale też sięgnąć do środka siebie i pewnych spraw...być cierpliwą ale i działającą...

masz iść do przodu 'widząc' swój cel... nie działać na oślep, ale też nie zaprzestawać marzyć i się zmieniać... aż znajdziesz swego świętego graala.. i wtedy będziesz mogła go użyć...

jakaś sprawa choć mogła wydawać się zakończona taka nie była...może chodzić o jakąś ocenę zdarzenia, sytuacji, osoby... coś nie zostało odcięte choć mogło takie zostać...

działać z rozsądkiem i wtedy gdy nadejdzie na to odpowiednia chwila... gdy będzie ten moment coś po prostu zostawić za sobą by móc iść dalej nie trzymać się tego czegoś czy kogoś kurczowo

może Ci być ciężko przezwyciężyć pewne trudności życiowe... będziesz czuła się jak w klatce... i ciężko będzie Ci z niej wyjść i obejrzeć świat w innych barwach, wybrać i zawalczyć i wybrać inną drogę.

Może to podpowiadać, że pewne rzeczy "muszą" się zdarzyć... fortuna kołem się toczy... ale dużo zależy od nas samych i naszych decyzji czy wybierzemy drogę ku wolności czy drogę męczarni w klatce... czy chcemy być splątani winoroślą i nie widzieć swych pełnych barw czy wolimy być wolnym, kolorowym motylem...

żeby nie przekombinować... nie być zbyt dumnym na zewnątrz i cierpieć w środku... czasami warto podzielić się z kimś swymi myślami, bólami... by móc inaczej na nie spojrzeć i je pewne sprawy przepracować, zobaczyć ich iluzoryczność...