SacralNirvana Napisano 11 Lutego 2013 Napisano 11 Lutego 2013 6----2----9 4----1----5 7----3----8 1 - Opowieść Karta przedstawia ogólny zarys rozdziału opowieści, w którym obecnie żyjemy. Krolowa Monet To ja jestem, kobieta dzieciata, praktyczna, zyjaca sobie zakorzeniona w dniu dzisiejszym. 2 - O czym myślisz Karta ta opisuje nasz świadomy umysł lub nasze ego, co myśli ono na temat opowieści i co sądzi na temat tego, czym jest opowieść w ostatecznej analizie. X Kolo Fortuny Czuje, ze nie do konca wszystko jest zalezne wylacznie ode mnie, ze w moim zyciu wiele tez jest gra przeznaczenia a mi pozostaje jedynie byc uwazna i dzialac zgodnie z tym, co pojawia sie w danej chwili i ewentualnie wykorzystywac to z korzyscia dla siebie. Jednak nie zawsze mam pole i przestrzen do dzialania. Czasem moge sie tylko przygladac. 3 - Co otrzymasz Opisuje ona uwarunkowania fizyczne, w których znajdziemy się, jeśli nasza opowieść podążać będzie ścieżką, na której się obecnie znajdujemy. 2 Kielichy Tu wydaje mi sie, ze karta ok jest. Otwarcie sie wieksze, byc moze tez pozbycie sie dotychczasowych blokad i jakby przygotowanie sie na milosc, to, co pozytywnego moze przyjsc z zewnatrz, bez zastrzezen i asekuracyjnych dzialan. Mozliwe, ze fajne towarzystwo w ten sposob sie pokazuje. Moze jakas ciekawa znajomosc, przyjazn. Moze poczatek czegos wiecej. 4 - Co czujesz Karta ta bada emocjonalne korzenie i fundamenty naszej obecnej sytuacji. Znajdziesz tutaj ukryte motywy emocjonalne. II Kaplanka Ze musze zostawic sobie nieco czasu, ze na wszystko przyjdzie wlasciwa pora. Niczego nie przyspieszac, goic stare rany i powoli, powoli otwierac sie na to, co tam kryje dla mnie za zaslona tajemnicy Kaplanka. 5 - Na co zasługujesz Karta ta pokazuje, czego oczekujemy w sferze emocjonalnej. Krol Bulaw Na faceta, ktory wie, czego chce i ktory bedzie o mnie aktywnie zabiegal. Dla ktorego bede Krolowa. 6 - Co mówisz Karta ta pokazuje, jak postrzegają nas inni i w jaki sposób wyrażamy siebie. 9 Kielichow Nie wiem, jak moge sie wyrazac w 9 Kielichach. Naprawde, tu niewiele przychodzi mi do glowy. Ze jest mi dobrze ze soba, ze otwieram sie na ludzi nie dlatego, ze ich potrzebuje, a ze po prostu lubie siebie i lubie ludzi? 7 - Czym jesteś Elementy nas samych, które ukształtowane zostały przez fizyczne uwarunkowania naszego wychowania. As Monet Osoba, ktora ma potencjal, ale do tej pory nie wykorzystany. 8 - Czego potrzebujesz Karta pokazuje, czego naszym zdaniem potrzebujemy, aby być szzcześliwymi na poziomie fizycznym. Innymi słowy, jakiego poziomu komfortu lub bezpieczeństwa psychicznego potrzebujemy, a także jakiego poziomu ryzyka. 8 Bulaw Moje 1001 pomyslow zamienic w konkretne dzialania. Moj potencjal (wyzej As Monet) wreszcie wykorzystac, zrobic cos z tym. 9 - Czego oczekujesz Karta ta pokazuje, czego oczekuje nasz świadomy umysł lub ego na przyszłość. As Bulaw Impulsu, aby moglo zaczac sie dziac. Lewa kolumna (6 - 4 - 7): Założenia 9 Kielichow, II Kaplanka, As Monet ---> suma X Kolo Fortuny; suma HB XII Wisielec i III Cesarzowa Tu wyglada mi to na to, jakbym miala wykorzystac swoje mozliwosci, potencjal, wiedze i cos z tym praktycznie zrobic. W Kole Fortuny potraktowanie z uwaga tego, co sie dzieje i odpowiednio wykorzystanie. Podsum HB wskazuje na to, ze do tej pory dzialania nie przynosily rezultatow i powinnam zmienic sposob dzialania, zeby przyniosl efekty. Środkowa kolumna (2 - 1 - 3): Odpowiedzi X Kolo Fortuny, Krolowa Monet, 2 Kielichy --->suma XVIII Ksiezyc; suma HB XII Wisielec i III Cesarzowa[/u] Konkretne dzialania, mozliwe, ze kontakty z kims. Praca moze przez internet albo z intuicja. Ewentualnie moze to pokazac, ze sprawa jest niejasna i widze ja inaczej niz jest w rzeczywistosci. Znowu podsum HB zacheca, aby spojrzec na sprawe inaczej, zaczac inaczej dzialac, zeby moc sie cieszyc plonami wlasnych dzialan. Prawa kolumna (9 - 5 - 8): Oczekiwania. As Bulaw, Krol Bulaw, 8 Bulaw ---> suma X Kolo Fortuny; suma HB IX Eremita Tu wyglada tak, jakbym czekala na jakis impuls ze strony jakiegos pana, zdawala sie na to, co on zrobi, jak zadziala. Ja sama konkretnie nie chce na ten moment nic robic a nawet jestem w stanie zastanawiania sie, czego tak naprawde teraz chce, bo sama do konca nie jestem pewna. Rząd górny (6 - 2 - 9): Umysł 9 Kielichow, X Kolo Fortuny, As Bulaw ---> suma VIII Sprawiedliwosc; suma HB XX Sad i II Kaplanka W zasadzie jest dobrze. Umysl uporzadkowany. Teraz na etapie obserwowania, co przyjdzie z zewnatrz. Moze cos nowego? Jakis impuls do dzialania? Podsum wskazuje na to, ze mam dosc zdystansowane podejscie do tematu. Nie kieruje sie nadmiernie emocjami. Raczej panuje rownowaga. Podsum HB zacheca, abym bardziej zaufala losowi (ktory szykuje dla mnie cos dobrego) i zaufala glosowi swojej intuicji. Rząd środkowu (4 -1 - 5): Emocje II Kaplanka, Krolowa Monet, Krol Bulaw ---> suma XIX Slonce; suma HB II Kaplanka Emocje raczej uporzadkowane wydaje mi sie. Obserwuje siebie, daje sobie czas, skupiam sie na zyciu w tu i teraz, zyje dzien za dniem i dzialam odnosnie do sytuacji. Moze jeszcze (HB) powinnam bardziej ufac swojej intuicji i mniej pragmatyzowac wszystko, wiecej zaufac temu, co daje mi Kaplanka... czyli glosowi wewnetrznemu. Rząd dolny (7 - 3 - 8): Fizyczność As Monet, 2 Kielichy, 8 Bulaw ---> suma IX Eremita; suma HB XI Pasja i II Kaplanka Zle nie jest, ale mogloby byc chyba lepiej. Potencjal jest, ale ogolnie powinnam chyba wiecej z siebie wydobyc. W tym Eremicie to widze taka pustelnice, ktorej wisi, co kto sobie pomysli. Cytuj
Kędry Napisano 11 Lutego 2013 Napisano 11 Lutego 2013 1 - Opowieść Karta przedstawia ogólny zarys rozdziału opowieści, w którym obecnie żyjemy. Krolowa Monet To ja jestem, kobieta dzieciata, praktyczna, zyjaca sobie zakorzeniona w dniu dzisiejszym. Tak to prawda, jesteś matką, bardzo praktyczną, czującą grunt pod nogami, które nie da sobie nadmuchać w kaszę. 2 - O czym myślisz Karta ta opisuje nasz świadomy umysł lub nasze ego, co myśli ono na temat opowieści i co sądzi na temat tego, czym jest opowieść w ostatecznej analizie. X Kolo Fortuny Czuje, ze nie do konca wszystko jest zalezne wylacznie ode mnie, ze w moim zyciu wiele tez jest gra przeznaczenia a mi pozostaje jedynie byc uwazna i dzialac zgodnie z tym, co pojawia sie w danej chwili i ewentualnie wykorzystywac to z korzyscia dla siebie. Jednak nie zawsze mam pole i przestrzen do dzialania. Czasem moge sie tylko przygladac. Jako, że jesteś kobietą wysoko rozwiniętą duchowo zdajesz sobie sprawę, że pomimo iż jesteś kowalem swojego losu - nie na wszystko masz wpływ. Masz również pełną świadomość, że wszystko jest w nieustannym ruchu, a naszym zadaniem jest wychwytywać szanse i nadarzające się okazje, aby we właściwym czasie je wykorzystać. 3 - Co otrzymasz Opisuje ona uwarunkowania fizyczne, w których znajdziemy się, jeśli nasza opowieść podążać będzie ścieżką, na której się obecnie znajdujemy. 2 Kielichy Tu wydaje mi sie, ze karta ok jest. Otwarcie sie wieksze, byc moze tez pozbycie sie dotychczasowych blokad i jakby przygotowanie sie na milosc, to, co pozytywnego moze przyjsc z zewnatrz, bez zastrzezen i asekuracyjnych dzialan. Mozliwe, ze fajne towarzystwo w ten sposob sie pokazuje. Moze jakas ciekawa znajomosc, przyjazn. Moze poczatek czegos wiecej. Tu ładnie - harmonia w emocjach, równowaga między energią aktywną - męską i żeńską - pasywną. Druga opcja - pojawienie się nowej miłości w harmonijnej odsłonie typu: branie=dawanie. 4 - Co czujesz Karta ta bada emocjonalne korzenie i fundamenty naszej obecnej sytuacji. Znajdziesz tutaj ukryte motywy emocjonalne. II Kaplanka Ze musze zostawic sobie nieco czasu, ze na wszystko przyjdzie wlasciwa pora. Niczego nie przyspieszac, goic stare rany i powoli, powoli otwierac sie na to, co tam kryje dla mnie za zaslona tajemnicy Kaplanka. Na wiele spraw patrzysz oczami duszy- dostrzegasz to czego nie można zobaczyć zewnętrznym narządem wzroku. Potrafisz przenikać zasłonę tajemnicy - ale robisz to w sposób wyważony, bez nadmiernej ciekawości. Nie szukasz gotowych recept na życie, wiele wskazówek jak postąpić szukasz w swoim bogatym wnętrzu, a intuicja nigdy Cię nie zawodzi. Umiesz również dochowywać tajemnicy - dużą wagę przywiązujesz do milczenia (wiele uwagi poświęcasz medytacji, afirmacji, wewnętrznemu rozwojowi i to procentuje. 5 - Na co zasługujesz Karta ta pokazuje, czego oczekujemy w sferze emocjonalnej. Krol Bulaw Na faceta, ktory wie, czego chce i ktory bedzie o mnie aktywnie zabiegal. Dla ktorego bede Krolowa. Tak - zasługujesz na mężczyznę, który będzie stabilny emocjonalnie i finansowo. Doceni Cię jako KOBIETĘ w pełnym tego słowa znaczeniu 6 - Co mówisz Karta ta pokazuje, jak postrzegają nas inni i w jaki sposób wyrażamy siebie. 9 Kielichow Nie wiem, jak moge sie wyrazac w 9 Kielichach. Naprawde, tu niewiele przychodzi mi do glowy. Ze jest mi dobrze ze soba, ze otwieram sie na ludzi nie dlatego, ze ich potrzebuje, a ze po prostu lubie siebie i lubie ludzi? Czujesz, że jesteś częścią wielości przy jednoczesnym założeniu, że stanowisz o swojej indywidualności - lubisz kontakt z ludźmi, ale masz świadomość swojej odrębności (nie pozwolisz nikomu z butami wchodzić w swoje życie) 7 - Czym jesteś Elementy nas samych, które ukształtowane zostały przez fizyczne uwarunkowania naszego wychowania. As Monet Osoba, ktora ma potencjal, ale do tej pory nie wykorzystany Masz wiele pokładów w sobie nowych pomysłów, siły - ale to wszystko jeszcze drzemie w Tobie - zalecana jest większa kreatywność i siła przebicia. 8 - Czego potrzebujesz Karta pokazuje, czego naszym zdaniem potrzebujemy, aby być szzcześliwymi na poziomie fizycznym. Innymi słowy, jakiego poziomu komfortu lub bezpieczeństwa psychicznego potrzebujemy, a także jakiego poziomu ryzyka. 8 Bulaw Moje 1001 pomyslow zamienic w konkretne dzialania. Moj potencjal (wyzej As Monet) wreszcie wykorzystac, zrobic cos z tym. Działaj!!!! - mniej myślenia, więcęj działania. Urzeczywistniaj myśli, plany, marzenia, a masz co materializować. 9 - Czego oczekujesz Karta ta pokazuje, czego oczekuje nasz świadomy umysł lub ego na przyszłość. As Bulaw Impulsu, aby moglo zaczac sie dziac. Poczuj grunt pod nogami, wszystko inne masz w zasięgu ręki Lewa kolumna (6 - 4 - 7): Założenia 9 Kielichow, II Kaplanka, As Monet ---> suma X Kolo Fortuny; suma HB XII Wisielec i III Cesarzowa Tu wyglada mi to na to, jakbym miala wykorzystac swoje mozliwosci, potencjal, wiedze i cos z tym praktycznie zrobic. W Kole Fortuny potraktowanie z uwaga tego, co sie dzieje i odpowiednio wykorzystanie. Podsum HB wskazuje na to, ze do tej pory dzialania nie przynosily rezultatow i powinnam zmienic sposob dzialania, zeby przyniosl efekty. Wiele zależy od przeznaczenia, ale my w ramach przeznaczenia kształtujemy swój los, moim zdaniem kolejny obrót koła przyniesie zbiór plonów,które wyrosły na gruncie Twoich czynów, działań- musisz tylko na to cierpliwe poczekać. Środkowa kolumna (2 - 1 - 3): Odpowiedzi X Kolo Fortuny, Krolowa Monet, 2 Kielichy --->suma XVIII Ksiezyc; suma HB XII Wisielec i III Cesarzowa[/u] Konkretne dzialania, mozliwe, ze kontakty z kims. Praca moze przez internet albo z intuicja. Ewentualnie moze to pokazac, ze sprawa jest niejasna i widze ja inaczej niz jest w rzeczywistosci. Znowu podsum HB zacheca, aby spojrzec na sprawe inaczej, zaczac inaczej dzialac, zeby moc sie cieszyc plonami wlasnych dzialan. Moim zdaniem powinnaś zarobkowo zająć się wróżeniem. Na tym gruncie też mogą wyrosnąć plony. Popatrz na to z innej perspektywy - może właśnie zarobkowej. Prawa kolumna (9 - 5 - 8): Oczekiwania. As Bulaw, Krol Bulaw, 8 Bulaw ---> suma X Kolo Fortuny; suma HB IX Eremita Tu wyglada tak, jakbym czekala na jakis impuls ze strony jakiegos pana, zdawala sie na to, co on zrobi, jak zadziala. Ja sama konkretnie nie chce na ten moment nic robic a nawet jestem w stanie zastanawiania sie, czego tak naprawde teraz chce, bo sama do konca nie jestem pewna. Trochę tu miotania, nie wiesz jak spożytkować swój potencjał - czekasz na zachętę od kogoś, ale możesz się rozczarować. Przejmij sama inicjatywę, zadziałaj, tylko wyznacz sobie konkretny kierunek. Najpierw wszystko dokładnie przemyśl i przeanalizuj. Rząd górny (6 - 2 - 9): Umysł 9 Kielichow, X Kolo Fortuny, As Bulaw ---> suma VIII Sprawiedliwosc; suma HB XX Sad i II Kaplanka W zasadzie jest dobrze. Umysl uporzadkowany. Teraz na etapie obserwowania, co przyjdzie z zewnatrz. Moze cos nowego? Jakis impuls do dzialania? Podsum wskazuje na to, ze mam dosc zdystansowane podejscie do tematu. Nie kieruje sie nadmiernie emocjami. Raczej panuje rownowaga. Podsum HB zacheca, abym bardziej zaufala losowi (ktory szykuje dla mnie cos dobrego) i zaufala glosowi swojej intuicji. Tu wszystko ok. równowaga typu to co na górze - to i na dole. Jesteś pod opieką Siły Wyższej, która wie co, kiedy i czym Cię obdarować. Otrzymasz nagrodę - wszystko w swoim czasie Rząd środkowu (4 -1 - 5): Emocje II Kaplanka, Krolowa Monet, Krol Bulaw ---> suma XIX Slonce; suma HB II Kaplanka Emocje raczej uporzadkowane wydaje mi sie. Obserwuje siebie, daje sobie czas, skupiam sie na zyciu w tu i teraz, zyje dzien za dniem i dzialam odnosnie do sytuacji. Moze jeszcze (HB) powinnam bardziej ufac swojej intuicji i mniej pragmatyzowac wszystko, wiecej zaufac temu, co daje mi Kaplanka... czyli glosowi wewnetrznemu. Tu też wszystko w porządku - umiesz znaleźć się w każdej sytuacji, gdy trzeba potrafisz być praktyczna, gdy zachodzi potrzeba zanurzasz się w swoim wnętrzu i kierujesz się intuicją. Żyjesz tu i teraz - o to właśnie chodzi - przyszłość kreuje się nie poprzez wybieganie w nią, ale poprzez świadome trwanie w teraźniejszości. Rząd dolny (7 - 3 - 8): Fizyczność As Monet, 2 Kielichy, 8 Bulaw ---> suma IX Eremita; suma HB XI Pasja i II Kaplanka Zle nie jest, ale mogloby byc chyba lepiej. Potencjal jest, ale ogolnie powinnam chyba wiecej z siebie wydobyc. W tym Eremicie to widze taka pustelnice, ktorej wisi, co kto sobie pomysli. Kobieta z klasą - namiętna, taka z błyskiem w oku, która potrafi być tajemnicza, czasem zamyślona, potrafiąca również okazać uczucia, a przy tym zaradna i praktyczna i co najważniejsze z ogromnym potencjałem. Cytuj
SacralNirvana Napisano 11 Lutego 2013 Autor Napisano 11 Lutego 2013 Dziekuje Kedry przeogromnie. Wspaniala, gleboka interpretacja, duzo rowniez dajaca do przemyslenia. Bardzo Ci za nia dziekuje, i jeszcze sie w nia wczytuje. Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 11 Lutego 2013 Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) 1 - Opowieść Karta przedstawia ogólny zarys rozdziału opowieści, w którym obecnie żyjemy. Krolowa Monet To idealna karta w tym miejscu myślę ...Ty ~ brunetka (?) o piwnych oczętach (?) atrakcyjna i zmysłowa - dbająca o wygląd...jesteś osobą kompetentną i godną zaufania...potrafisz doskonale zorganizować sobie wszystko - jesteś pracowitą mróweczką - nie lubisz siedzieć na kanapie z kubłem lodów w rękach...tak poza tym - to empatyczna duszyczka z Ciebie - i służysz innym dyskretną pomocą gdy zajdzie potrzeba... 2 - O czym myślisz Karta ta opisuje nasz świadomy umysł lub nasze ego, co myśli ono na temat opowieści i co sądzi na temat tego, czym jest opowieść w ostatecznej analizie. X Kolo Fortuny "Czuje, ze nie do konca wszystko jest zalezne wylacznie ode mnie...." ~ jednak czujesz też, że wkracza coś nowego do Twojego życia - że nadchodzą zmiany, ale wiesz - że mimo wszystko wiele zależy od Ciebie samej, wiesz że jeśli zadziałasz odważnie, będziesz realizować swoje plany nie chowając głowy w piasek - dostaniesz grant od losu...możesz zmienić swoje życie - teraz jest ku temu dobry czas... 3 - Co otrzymasz Opisuje ona uwarunkowania fizyczne, w których znajdziemy się, jeśli nasza opowieść podążać będzie ścieżką, na której się obecnie znajdujemy. 2 Kielichy Emocjonalne zadowolenie.....Miłość i zorzumienie - no spotkasz oczekiwanego Partnera - a może już taki jest obok Ciebie (?) i po prostu się bardziej na Niego otworzysz (?)... 4 - Co czujesz Karta ta bada emocjonalne korzenie i fundamenty naszej obecnej sytuacji. Znajdziesz tutaj ukryte motywy emocjonalne. II Kaplanka "Ze musze zostawic sobie nieco czasu, ze na wszystko przyjdzie wlasciwa pora. Niczego nie przyspieszac, goic stare rany i powoli, powoli otwierac sie na to, co tam kryje dla mnie za zaslona tajemnicy Kaplanka." ~ dokładnie, czujesz że w obecnej sytuacji powinnaś zawierzyć włanej intuicji, że nie powinnaś spieszyć się z działaniem - że wskazane jest zachować równowagę emocjonalną...czujesz też wewnętrzną potrzebę zgłębiania wiedzy ezoterycznej (?)...poza tym emanujesz ciepłem i dobrocią, intuicyjnie wyczuwasz ludzkie problemy i potrzeby... 5 - Na co zasługujesz Karta ta pokazuje, czego oczekujemy w sferze emocjonalnej. Krol Bulaw "Na faceta, ktory wie, czego chce i ktory bedzie o mnie aktywnie zabiegal. Dla ktorego bede Krolowa." ~ owszem, ale też na uczciwość i uznanie... 6 - Co mówisz Karta ta pokazuje, jak postrzegają nas inni i w jaki sposób wyrażamy siebie. 9 Kielichow Singielka, zadowolona z siebie - zrównoważona emocjonalnie, otwarta na innych i "żywo" zainteresowana innymi ludźmi oraz ich problemami - wykazująca się dużym zrozumieniem... 7 - Czym jesteś Elementy nas samych, które ukształtowane zostały przez fizyczne uwarunkowania naszego wychowania. As Monet Kobieta na ścieżce samorealizacji... 8 - Czego potrzebujesz Karta pokazuje, czego naszym zdaniem potrzebujemy, aby być szzcześliwymi na poziomie fizycznym. Innymi słowy, jakiego poziomu komfortu lub bezpieczeństwa psychicznego potrzebujemy, a także jakiego poziomu ryzyka. 8 Bulaw Potrzebujesz rozszerzania swoich horyzontów - aktywności, lubisz jak coś sie dzieje... 9 - Czego oczekujesz Karta ta pokazuje, czego oczekuje nasz świadomy umysł lub ego na przyszłość. As Bulaw Działań pod wpływem impulsu - myślę że do tej pory nie chwytasz w lot nadarzających się okazji a chyba chciałabyś (?)... (...) Lewa kolumna (6 - 4 - 7): Założenia 9 Kielichow, II Kaplanka, As Monet ---> suma X Kolo Fortuny; suma HB XII Wisielec i III Cesarzowa Wyczekujesz zmian, i jesteś na etapie pewnych przemyśleń ~ przewartościowujesz...i cierpliwie czekasz na swą szansę - wiesz (intuicyjnie czujesz) że dostaniesz prezent od Losu...i dzięki temu poczujesz się spełniona, dostaniesz to - czego Ci do pełni szczęścia brakuje... Środkowa kolumna (2 - 1 - 3): Odpowiedzi X Kolo Fortuny, Krolowa Monet, 2 Kielichy --->suma XVIII Ksiezyc; suma HB XII Wisielec i III Cesarzowa Moim zdaniem zaznacza się tutaj związek ~ harmonijny, pełen Miłości wzajemnej i zaufania...w sumach widzę Twoje lęki/obawy, przemyślenia - bijesz sie z myślami bo się po prostu obawiasz, gdzieś tam w Tobie siedzą jakieś złe wspomnienia, doświadczenia i takie są skutki - do pełni otwarcia się Twojego taki związek jest potrzebny, wtedy w pełni rozwiniesz skrzydła...mocno zaznacza się tutaj też Twoje otwarcie na ludzi - otwieranie się na to żeby wysłuchać, żeby się podzielić, zrozumieć ~ Koło mi pokazuje że takie Twoje przeznaczenie - Księżyc Twoje bogate wnętrze (ale też lęki i obawy o których wcześniej pisałam), Wisielec to przemyslenia etc. ale też rozwój duchowy a nawet i telepatia... Prawa kolumna (9 - 5 - 8): Oczekiwania. As Bulaw, Krol Bulaw, 8 Bulaw ---> suma X Kolo Fortuny; suma HB IX Eremita No to jest coś o czym już pisałam wyżej - czekasz na swój grant od Losu, czekasz aż się zadzieje, czekasz na swoją szansę - czekasz ale nie jest to próżne czekanie, bo cały czas pracujesz nad swoim wnętrzem...ale póki co czekasz, nie działasz...bo wiesz - że to nadejdzie... Rząd górny (6 - 2 - 9): Umysł 9 Kielichow, X Kolo Fortuny, As Bulaw ---> suma VIII Sprawiedliwosc; suma HB XX Sad i II Kaplanka Umysł - tutaj pełna harmonia i równowaga emocjonalna, na ktorą duży wpływ ma właśnie ustabilizowany styl życia Twojego...masz poczucie zadowolenia, umiesz radować się przyjemnościami które Ci życie niesie...potrafisz pokonywać przeciwności które Los Ci stawia na drodze, nie załamujesz sie tym - zawsze odradzasz się, dostrzegasz kolejne szanse/możliwości - które dają Ci impuls do dalszych działań...ale obecnie Kapłanka zaleca Ci wsłuchać się w wewnętrzny głos, nie spieszyć się z działaniem, poczekać właśnie na taki impuls z zewnątrz... Rząd środkowu (4 -1 - 5): Emocje II Kaplanka, Krolowa Monet, Krol Bulaw ---> suma XIX Slonce; suma HB II Kaplanka "Obserwuje siebie, daje sobie czas, skupiam sie na zyciu w tu i teraz, zyje dzien za dniem i dzialam odnosnie do sytuacji." - dokładnie tak, doceniasz każdą chwilę życia ale....skrywasz emocje (Kapłanka), ona też powoduje że nie szalejesz z działaniami, uzewnętrznianiem się - bo wiesz że na to przyjdzie odpowiedni czas...nie wiem też czy nie skrywasz w sercu jakichś uczuć (?)...mam wrażenie że coś tam jest schowane w sercu...na dnie...do Kogoś...może też czekasz na jakąś rozmowę w związku z tymi uczuciami (?) hmmm... Rząd dolny (7 - 3 - 8): Fizyczność As Monet, 2 Kielichy, 8 Bulaw ---> suma IX Eremita; suma HB XI Pasja i II Kaplanka Coooś mi się wydaje że masz "obfite" kształty, takie "urodzajne" - w sensie pupa, cycuszki etc. nie jesteś chyba chudzinką (?) Pewnie Ci co Cię mogą fizycznie "ocenić" uważają że wyglądasz jak milion dolarów tak mi się kojarzy As Monet - z ooobfitością w każdym calu i bogactwem no ale jakby nie było - na pewno jesteś zadowolona z swojej fizyczności (AS monet & 2 Kielichy - pełne zadowolenie emocjonalne)...Twoja fizyczność wpływa na to że masz duuuże powodzenie u płci przeciwnej (8 Buław)... A karty Sprawiedliwość & Kapłanka mówią mi o tym że nie chadzasz w mini spódniczkach odkrywających pośladki - ubierasz się gustownie, z wyczuciem i klasą... Edytowane 11 Lutego 2013 przez MyStErIoUs_WoMaN Cytuj
SacralNirvana Napisano 11 Lutego 2013 Autor Napisano 11 Lutego 2013 Mysti... dziekuje Ci ogromnie. Tak, trafilas... jestem brunetka... Dziekuje Ci za calosc wlozonej pracy i piekna i madra interpretacje. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 12 Lutego 2013 Maestro Napisano 12 Lutego 2013 Biorę się do roboty:_cwaniak: - Opowieść Karta przedstawia ogólny zarys rozdziału opowieści, w którym obecnie żyjemy. Krolowa Monet Jesteś niezależną, pewną swoich wartości i walorów kobietą, opiekuńczą, dbającą o swoje otoczenie, świadoma swojej kobiecości, swojej tożsamości 2 - O czym myślisz Karta ta opisuje nasz świadomy umysł lub nasze ego, co myśli ono na temat opowieści i co sądzi na temat tego, czym jest opowieść w ostatecznej analizie. X Kolo Fortuny myślisz o tym, aby dokonać zmian w swoim życiu, jednocześnie przyjmujesz postawę pt.:co ma być to i tak będzie, masz świadomość tego, że życie to jedna wielka niespodzianka i jeszcze pewnie nie raz i nie dwa razy Ciebie zaskoczy, 3 - Co otrzymasz Opisuje ona uwarunkowania fizyczne, w których znajdziemy się, jeśli nasza opowieść podążać będzie ścieżką, na której się obecnie znajdujemy. 2 Kielichy otrzymasz wsparcie najbliższych, ciepło i przyjaźń, a co za tym idzie miłośc, bo karta 2 kielichów to przecież też karta związkowa 4 - Co czujesz Karta ta bada emocjonalne korzenie i fundamenty naszej obecnej sytuacji. Znajdziesz tutaj ukryte motywy emocjonalne. II Kapłanka że wszystko musi być w swoim (czyli właściwym) czasie, ładnie ta karta koresponduje z Kołem Fortuny wyżej, postępujesz zgodnie ze swoimi odczuciami, świat poznajesz poprzez poznanie intuicyjne 5 - Na co zasługujesz Karta ta pokazuje, czego oczekujemy w sferze emocjonalnej. Król Buław oczekujesz,że spotkasz mężczyznę, który będzie nim nie tylko z nazwy, ale pokaże Ci jak to jest utonąć w silnych ramionach i zapomnieć o świecie.. 6 - Co mówisz Karta ta pokazuje, jak postrzegają nas inni i w jaki sposób wyrażamy siebie. 9 Kielichów jesteś serdeczna, masz poczucie humoru i mimo przyjaznego nastawienia do innych nie jesteś w pełni otwarta, nie każdemu ufasz tak do końca 7 - Czym jesteś Elementy nas samych, które ukształtowane zostały przez fizyczne uwarunkowania naszego wychowania. As Monet Jesteś wartościowym człowiekiem, masz spore możliwości rozwoju, powinnaś je efektywnie wykorzystać, bo ten potencjał jest mocny, stabilny (jak to materia) 8 - Czego potrzebujesz Karta pokazuje, czego naszym zdaniem potrzebujemy, aby być szcześliwymi na poziomie fizycznym. Innymi słowy, jakiego poziomu komfortu lub bezpieczeństwa psychicznego potrzebujemy, a także jakiego poziomu ryzyka. 8 Buław potrzebujesz emocji, energii, ruchu, musi się dużo dziać w Twoim życiu, aby móc się rozwijać, mam wrażenie, że potrzebujesz też kopniaka, aby zacząć działać 9 - Czego oczekujesz Karta ta pokazuje, czego oczekuje nasz świadomy umysł lub ego na przyszłość As Buław j.w. solidnego kopniaka, czegoś, co Tobą tąpnie i da motywację do tego, aby z tę jedną buławę pomnożyć razy osiem:) Lewa kolumna (6 - 4 - 7): Założenia 9 Kielichów, II Kapłanka, As Monet ---> suma X Kolo Fortuny; suma HB XII Wisielec i III Cesarzowa Twoje założenia : zamierzasz być szczęśliwą kobietą, nawet jeśli nie trafisz na odpowiedniego faceta, bo zdajesz sobie sprawę, że bez nich można sobie świetnie radzić, a z nimi to tylko kłopoty:lol:, jak coś się trafi, to oczywiście łaskawie dasz szansę, machniesz tą chusteczką, a niech ma:) Środkowa kolumna (2 - 1 - 3): Odpowiedzi X Kolo Fortuny, Krolowa Monet, 2 Kielichy --->suma XVIII Ksiezyc; suma HB XII Wisielec i III Cesarzowa[/u] uważam, że los będzie Ci sprzyjać i spełnisz się ponownie w związku, który przyniesie Ci satysfakcję Prawa kolumna (9 - 5 - 8): Oczekiwania. As Bulaw, Krol Bulaw, 8 Bulaw ---> suma X Kolo Fortuny; suma HB IX Eremita oczekujesz konkretów ze strony konkretnego męzczyzny, który weźmie sprawy w swoje ręce i zacznie o Ciebie zabiegać, na takiego czekasz Rząd górny (6 - 2 - 9): Umysł 9 Kielichów, X Kolo Fortuny, As Bulaw ---> suma VIII Sprawiedliwosc; suma HB XX Sad i II Kaplanka jest radość i zadowolenie, ale tez swego rodzaju zmienność, jakby jednak dopadały Ciebie chwile zwątpienia, jakbyś czasem przystawała i zastanawiała się, czy idziesz w dobrym kierunku Rząd środkowy (4 -1 - 5): Emocje II Kaplanka, Krolowa Monet, Krol Bulaw ---> suma XIX Slonce; suma HB II Kaplanka na poziomie emocji jesteś uporządkowana, powiedziałabym stabilna, pewna siebie, swojej wartości, posiadasz dużą zdolność empatii i zrozumienia drugiej osoby, jak trzeba to potrafisz efektywnie i konkretnie wspierać innych, masz dużo energii w sobie Rząd dolny (7 - 3 - 8): Fizyczność As Monet, 2 Kielichy, 8 Bulaw ---> suma IX Eremita; suma HB XI Pasja i II Kaplanka Jesteś z siebie ogólnie zadowolona, choć i miewasz wrażenie, ze tu i ówdzie mogłabyś coś w sobie poprawić, w każdym razie wzbudzasz w innych miłe i przyjemne odczucia:) 1 Cytuj
nirva2991 Napisano 14 Lutego 2013 Napisano 14 Lutego 2013 1 - Opowieść Karta przedstawia ogólny zarys rozdziału opowieści, w którym obecnie żyjemy. Krolowa Monet no to jesteś Ty. Praktyczna , starająca się dbać o porządek i zapewnić dobrą przyszłość sobie oraz rodzinie 2 - O czym myślisz Karta ta opisuje nasz świadomy umysł lub nasze ego, co myśli ono na temat opowieści i co sądzi na temat tego, czym jest opowieść w ostatecznej analizie. X Kolo Fortuny chcesz zmiany. Chcesz czegoś nowego . Może ostatnio odczuwasz trochę dużą monotonie i chcesz się z niej wyrwać . Chcesz wziąć jeszcze więcej spraw w swoje ręce, ponieważ boisz się utraty nad kontrolą sytuacji . 3 - Co otrzymasz Opisuje ona uwarunkowania fizyczne, w których znajdziemy się, jeśli nasza opowieść podążać będzie ścieżką, na której się obecnie znajdujemy. 2 Kielichy znajdziesz jakiś harmonijny i ciepły związek pełen miłości . Będziesz spełniona 4 - Co czujesz Karta ta bada emocjonalne korzenie i fundamenty naszej obecnej sytuacji. Znajdziesz tutaj ukryte motywy emocjonalne. II Kaplanka Skupiasz się na swoim wnętrzu , na swojej wrażliwości . Dla mnie kapłanka to tez takie trochę czekanie(cierpliwość) . Czekasz cierpliwie i do niczego się nie śpieszysz . Wiesz , że wszystko przyjdzie w swoim czasie dlatego nie robisz nic na siłę ani nie chcesz mieć czegoś na siłę. Fajna karta w tym miejscu . 5 - Na co zasługujesz Karta ta pokazuje, czego oczekujemy w sferze emocjonalnej. Krol Bulaw Na faceta, ktory wie, czego chce i ktory bedzie o mnie aktywnie zabiegal. Dla ktorego bede Krolowa. nooo dokładnie . Na faceta , którego będzie godzien Ciebie . 6 - Co mówisz Karta ta pokazuje, jak postrzegają nas inni i w jaki sposób wyrażamy siebie. 9 Kielichow też bardzo fajna karta moim zdaniem w tym miejscu. Nie masz tendencji do marudzenia . Jesteś osobą pogodną i otwartą . To w jaki sposób wyrażasz siebie , jesteś przez to odbierana jako osoba która jest samowystarczalna i doskonale sobie radząca . Nie ma z Tobą z żadnych problemów taka neutralna życzliwa osoba 7 - Czym jesteś Elementy nas samych, które ukształtowane zostały przez fizyczne uwarunkowania naszego wychowania. As Monet jesteś osobą z wysoką kulturą. Wiesz zawsze jak się zachować. Masz w sobie dużo wartości wewnętrznych których się trzymasz . 8 - Czego potrzebujesz Karta pokazuje, czego naszym zdaniem potrzebujemy, aby być szzcześliwymi na poziomie fizycznym. Innymi słowy, jakiego poziomu komfortu lub bezpieczeństwa psychicznego potrzebujemy, a także jakiego poziomu ryzyka. 8 Bulaw i to mi się ładnie komponuje z kołem. Chcesz zmiany , ruchu , więcej świeżości w życiu . Aby coś poszło nagle do przodu . Brakuje Ci trochę mocnych wrażeń 9 - Czego oczekujesz Karta ta pokazuje, czego oczekuje nasz świadomy umysł lub ego na przyszłość. As Bulaw Impulsu, aby moglo zaczac sie dziac. tak jak punkt 9 . Lewa kolumna (6 - 4 - 7): Założenia 9 Kielichow, II Kaplanka, As Monet ---> suma X Kolo Fortuny; suma HB XII Wisielec i III Cesarzowa czekasz, cierpliwie czekasz i niczego nie chcesz na siłę . Wiesz , że w końcu samo przyjdzie bo przyjdzie Środkowa kolumna (2 - 1 - 3): Odpowiedzi X Kolo Fortuny, Krolowa Monet, 2 Kielichy --->suma XVIII Ksiezyc; suma HB XII Wisielec i III Cesarzowa[/u] Konkretne dzialania, mozliwe, ze kontakty z kims. Praca moze przez internet albo z intuicja. Ewentualnie moze to pokazac, ze sprawa jest niejasna i widze ja inaczej niz jest w rzeczywistosci. Znowu podsum HB zacheca, aby spojrzec na sprawe inaczej, zaczac inaczej dzialac, zeby moc sie cieszyc plonami wlasnych dzialan. Prawa kolumna (9 - 5 - 8): Oczekiwania. As Bulaw, Krol Bulaw, 8 Bulaw ---> suma X Kolo Fortuny; suma HB IX Eremita No że wreszcie jakiś pan się pojawi co znaczącą odmieni Twoje życie. Brak Ci bardzo tej drugiej bliskiej osoby . Czekasz na nią . Rząd górny (6 - 2 - 9): Umysł 9 Kielichow, X Kolo Fortuny, As Bulaw ---> suma VIII Sprawiedliwosc; suma HB XX Sad i II Kaplanka głowa pełna pomysłów lecz brak siły do zrealizowania . Może jeszcze nie ten czas na realizowanie pomysłów . Ogólnie to w głowie czysto - bez zbędnych niepotrzebnych emocji Rząd środkowu (4 -1 - 5): Emocje II Kaplanka, Krolowa Monet, Krol Bulaw ---> suma XIX Slonce; suma HB II Kaplanka Emocje raczej uporzadkowane wydaje mi sie. Obserwuje siebie, daje sobie czas, skupiam sie na zyciu w tu i teraz, zyje dzien za dniem i dzialam odnosnie do sytuacji. Moze jeszcze (HB) powinnam bardziej ufac swojej intuicji i mniej pragmatyzowac wszystko, wiecej zaufac temu, co daje mi Kaplanka... czyli glosowi wewnetrznemu. nie dodam nic Rząd dolny (7 - 3 - 8): Fizyczność As Monet, 2 Kielichy, 8 Bulaw ---> suma IX Eremita; suma HB XI Pasja i II Kaplanka nooo podobasz się bardzo otoczeniu niczego Ci nie brakuje , ale mało dbasz o swoją urodę - tzn nie eksponujesz jej, chowasz gdzieś te swoje największe atrybuty . nie podkreślasz ich 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi