Skocz do zawartości

Powiązane sny o uczuciach drugiej sooby

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Proszę o interpretację snów.

Była noc. Ładna noc. Chodziłem po plaży. Nie pamiętam co się tam ogólnie działo. Pewnie nie było to najważniejsze. Spotkałem po chwili znajomą. Była to księżniczka. Zaczęliśmy rozmawiać. Ona coś do mnie w jakimś obcym języku mówiła też trochę. Kogoś chyba jeszcze spotkaliśmy.

Po chwili byliśmy w autokarze i wracaliśmy gdzieś. Nadal była noc. Staliśmy na przedzie autokaru bo nie było nigdzie więcej miejsca. I była też jakaś inna dziewczyna, też moja znajoma i z powodu tłoku ona się tak do mnie bardziej zbliżyła, że się ciałami stykaliśmy. Ta księżniczka, widziałem, wyczuwałem w niej złość i zazdrość z tego powodu.

Po jakimś czasie dotarliśmy do portu. Nowoczesnego portu. Był wtedy już ładny ranek. I wszyscy wysiedli i mieliśmy uczestniczyć w jakiejś paradzie na zakończenie. Co też zrobiliśmy. Gdy ją zakończyliśmy i mieliśmy się rozstać spotkałem moją ukochaną, z którą się nie widujemy.

Była wyższa ode mnie o głowę czego nie ma w rzeczywistości bo jesteśmy tego samego wzrostu. I ja jej się pytałem czy bezpiecznie dotarła do domu czy gdzieś. Ona powiedziała, że nie, powiedziała też, że jeszcze rośnie. I ja wyciągnąłem do niej rękę. A ona była taka przestraszona i bardzo smutna, była taka jakby chciała mi podać rękę a się bała. Po chwili jednak podaliśmy sobie ręce. Ja też byłem smutny i przygnębiony. Tak niepewny mieliśmy uścisk.

Się zastanawiam czy to oznacza, że chciałaby się ze mną skontaktować a się boi i ten strach narasta.

W kolejnym śnie, który ma z powyższym związek. Byłem w jakimś mieście. Był dzień i ładna wiosenna pogoda. Spotkałem starego znajomego ze studiów z jego dziewczyną, która obecnie jest jego żoną. Stali na jakimś podwyższeniu nie wiem czy to ma znaczenie.

Się z nimi przywitałem. I on mi powiedział, że ta moja ukochana (o której wyżej pisałem), że u niej jest źle oraz, że ktoś ją zostawił, rzucił, porzucił i że jest sama. Zaznaczam, że ten kolega nie zna z jego żoną tej dziewczyny w realu.

Będę wdzięczny za pomoc.

Napisano

Powiedziałabym, że tu podejrzanie dużo kobiet się kręci w śnie. Spotkana na plaży księżniczka zazdrośnica to twój idealny obraz kobiety. Jest eteryczną istotą, będącą ideałem i nic dziwnego, że nie podoba jej się każdy twój kontakt z kobietami z krwi i kości. Podejrzewam, że wszelkie realne kobiety na jawie mają trudną rozprawę z tym idealnym wizerunkiem, bo automatycznie je porównujesz i nie wypadają dobrze na tle księżniczki.

Twoja ukochana rosnąca we śnie to w istocie rosnące obawy ale po twojej stronie. Przerasta cię, a raczej przerasta siłą ten księżniczkowy ideał. Dlatego trzymasz się na dystans, a jednocześnie masz wyrzuty sumienia, bo ci zależy. Jej zwiększająca się rola w twoim życiu będzie zagrożeniem dla księżniczki więc im będziesz bliżej ukochanej w realu tym bardziej będziesz czuł potrzebę odepchnięcia się od niej.

Napisano

A w przypadku gdyby ta "księżniczka" była tą "ukochaną", która na końcu się objawiła? Bo faktycznie wiele kobiet jak piszesz wcześniej chcąc/nie chcąc porównuję chociażby na nieświadomym poziomie z tą dziewczynę?

"Twoja ukochana rosnąca we śnie to w istocie rosnące obawy ale po twojej stronie" - raczej te obawy i chęci znikają coraz bardziej. Coraz bardziej mi przestaje zależeć.

Napisano

Wszelkie konflikty na poziomie ideał płci przeciwnej, a realna osoba płci przeciwnej są ciężkie. Jeżeli księżniczka i ukochana zaczynają się zlewać w jedną osobę to istnieje możliwość idealizowania realnej osoby co prowadzi do paskudnych rozczarowań, bo nikt nie jest idealny. Kojarzysz, była kiedyś taka dyskusja w necie - czy kobiety robią kupę? Brzmi śmiesznie, ale dla wielu mężczyzn widzących w kobiecie ideał księżniczki, wizja ich pani na klozecie prowadzi do szoku, a przecież wiedzą, że ludzie to tylko ludzie. Mylą się i potykają, jeżeli oczekujemy od nich bycia ideałem nieodmiennie się zawodzimy i zostajemy sami, bo ideałów nie ma.