nirva2991 Napisano 14 Lutego 2013 Napisano 14 Lutego 2013 wreszcie mam dostałam nową talie jest idealna . (Tarot Crowleya) Więc z tej talii już : Jak będzie mi się pracowało z tą talią : Głupiec , moc , kapłanka, królowa kielichów. No idealnie mi w ręku leży do tego fajnie ją "czuję" . Chyba ta talia mi wniesie bardzo dużo innego spojrzenia na karty . Wiem ,że bardzo dużo pracy przede mną by ją rozgryźć ;d 6----2----9 4----1----5 7----3----8 z przełożenia : Wisielec, pustelnik , 9 denarów te karty to ja mam w każdym rozkładzie samo-poznawczym, jeszcze mi się nie zdarzyło by one nie wypadły. Obecnie bardzo się alienuję od ludzi, jestem od dłuższego czasu zamknięta w takiej mojej małej samotności , ale pracuję bardzo nad sobą. Staram się wsłuchiwać w swoje wnętrze . 1 - Opowieść Karta przedstawia ogólny zarys rozdziału opowieści, w którym obecnie żyjemy. 7 kielichów obecnie jetem w takim moim nierealnym świecie marzeń, nie stoję na ziemi . 2 - O czym myślisz Karta ta opisuje nasz świadomy umysł lub nasze ego, co myśli ono na temat opowieści i co sądzi na temat tego, czym jest opowieść w ostatecznej analizie. 4 kielichy mam dość wszystkiego , chciałabym to zmienić , ale nic z tym nie robię. 3 - Co otrzymasz Opisuje ona uwarunkowania fizyczne, w których znajdziemy się, jeśli nasza opowieść podążać będzie ścieżką, na której się obecnie znajdujemy. 6 denarów tutaj mi się wydaje , że osiągnę to co chce osiągnąć , ale dzięki pracy nad sobą . 4 - Co czujesz Karta ta bada emocjonalne korzenie i fundamenty naszej obecnej sytuacji. Znajdziesz tutaj ukryte motywy emocjonalne. 9 buław przytłoczenie . tak jakbym była gdzieś czymś przygnieciona , widziała dobijające się światełko , ale nie chciała tam iść . 5 - Na co zasługujesz Karta ta pokazuje, czego oczekujemy w sferze emocjonalnej. królowa buław powinnam być pewna siebie , świadoma własnych wartości . 6 - Co mówisz Karta ta pokazuje, jak postrzegają nas inni i w jaki sposób wyrażamy siebie. księżyc Bardzo mało mówię. Mało kto ma do mnie jakiś dostęp więc chyba wydaję się być bardzo tajemnicza . 7 - Czym jesteś Elementy nas samych, które ukształtowane zostały przez fizyczne uwarunkowania naszego wychowania. 6 kielichów cieszę się z tego co mam . 8 - Czego potrzebujesz Karta pokazuje, czego naszym zdaniem potrzebujemy, aby być szzcześliwymi na poziomie fizycznym. Innymi słowy, jakiego poziomu komfortu lub bezpieczeństwa psychicznego potrzebujemy, a także jakiego poziomu ryzyka. sprawiedliwość uporządkowania sobie wszystkich spraw. Żyję w okropnym bałaganie 9 - Czego oczekujesz Karta ta pokazuje, czego oczekuje nasz świadomy umysł lub ego na przyszłość. 5 buław 5 buław to taka bardzo duża zmiana , ale taka którą muszę sobie sama zagwarotnowac. Sama muszę zacząć działać w pewnym kierunku . Lewa kolumna (6 - 4 - 7): Założenia księżyc, 9 buław , 6 kielichów nie mam pojęcia . Środkowa kolumna (2 - 1 - 3): Odpowiedzi 4 kielichy , 7 kielichów , 6 denarów też nie wiem Prawa kolumna (9 - 5 - 8): Oczekiwania. 5 buław, królowa buław, sprawiedliwość tutaj jest zamiar mojego działania i gotowość do uporządkowania wszystkiego Rząd górny (6 - 2 - 9): Umysł księżyc , 4 kielichy , 5 buław, wygrzebuje dużo ostatnio z podświadomości , ale wiele pracy jeszcze przedemną . Byle nie zatrzymać się na 4 kielichach Rząd środkowy (4 -1 - 5): Emocje 9 buław, 7 kielichów, królowa buław emocje odkładam gdzieś na bok . nie przeżywam ich tylko uciekam przed nimi . Rząd dolny (7 - 3 - 8): Fizyczność 6 kielichów, 6 denarów , sprawiedliwość. muszę popracować trochę nad tym również aby osiągnąć równowagę . Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 14 Lutego 2013 Napisano 14 Lutego 2013 No to gratuluję nowej talii i życzę "owocnej" współpracy ... Zostawiam ślad - bo na pewno tutaj wrócę jeszcze dziś by dodać swoja inter.... Cytuj
Kędry Napisano 14 Lutego 2013 Napisano 14 Lutego 2013 Jak będzie mi się pracowało z tą talią : Głupiec , moc , kapłanka, królowa kielichów. No idealnie mi w ręku leży do tego fajnie ją "czuję" . Chyba ta talia mi wniesie bardzo dużo innego spojrzenia na karty . Wiem ,że bardzo dużo pracy przede mną by ją rozgryźć ;d Czywiście, że idealnie SS „Tłumy schodzące z góry, aby wysłuchać natchnionego człowieka”- to Ty jesteś właśnie tym człowiekiem, który najprawdopodobnie posiada jakiś dar – w tym przypadku jest to dar prognozowania przyszłości (skoro natchniony – to widzi i wie więcej niż inni). Masz moc, umiesz wyczuć swoją intiucją pozytywne przesłania, które pochodzą z Twojego Wyższego Ja i w sposób charyzmatyczny przekazać zgromadzonemu audytorium bądź konkretnej jednostce. Masz również rację, że sporo pracy przed Tobą– otóż musisz przede wszystkim nauczyć swoich odbiorców kierowania się tzw. rozważną wybiórczością - gdyż ślepa akceptacja przekazu może doprowadzić do utraty ich indywidualnego worca postrzegania świata i racjonalnego podejmowania decyzji. 6----2----9 4----1----5 7----3----8 z przełożenia : Na razie czujesz się taka zawieszona w próżni – nic się konkretnego nie dzieje, a i Ty nie podejmujesz jakiś większych przedsięwzięć. Jest to idealny czas, aby zanurzyć się w swoim wnętrzu, przemyśleć istotne sprawy, która położą podwaliny pod najbliższą przyszłość. Z biegiem czasu porządek wewnętrzny przełoży się na ład w życiu codziennym. 1 - Opowieść Karta przedstawia ogólny zarys rozdziału opowieści, w którym obecnie żyjemy. 7 kielichów W tej chwili jesteś bardzo otwarta na doznania duchowe – być może praca z tą nową talią kart tak Cię zainspirowała i otworzyła na sprawy ducha. Do głosu dochodzi tu Twoja artystyczna dusza – może jesteś lub będziesz związana z zawodem, który wymaga inspiracji, wykorzystania swojego bogatego wnętrza (muzyka, prace plastyczne no i ... wróżbiarstwo) 2 - O czym myślisz Karta ta opisuje nasz świadomy umysł lub nasze ego, co myśli ono na temat opowieści i co sądzi na temat tego, czym jest opowieść w ostatecznej analizie. 4 kielichy Tu widzę taki przystanek życiowy, po okresie rozczarowań nasza przestrzeń życiowa wymaga takiego „przewietrzenia” i słusznie – bo wtedy trzeba się zatrzymać i zrobić gruntowny porządek w swoim życiu (takie pozbywanie się niepotrzebnej garderoby z szafy w postaci: apatii, obojętnienia, rezygnacji). Wtedy dopiero możliwe jest wyjście z marazmu życiowego. 3 - Co otrzymasz Opisuje ona uwarunkowania fizyczne, w których znajdziemy się, jeśli nasza opowieść podążać będzie ścieżką, na której się obecnie znajdujemy. 6 denarów Stabilizacja finansowa– chociaż możesz zyskać wiele wiecej jak będziesz dzielić się bezitneresownie z innymi tym co posiadasz w nadmiarze (niekoniecznie pieniądze, tu można podzielić swoją wiedzą, bogatszym diświadczeniem). Takie obopólne korzyści 4 - Co czujesz Karta ta bada emocjonalne korzenie i fundamenty naszej obecnej sytuacji. Znajdziesz tutaj ukryte motywy emocjonalne. 9 buław Na chwilę obecną za dużo w Tobie stagnacji (w kilku miejscach już sięto pokazało). Jakaś sytuacją Cię przerata, ale buławy – to energia, więc po obmyśleniu dobrej strategii działania z powodzeniem ruszysz do przodu. Trzeba wykrzesać trochę wewnętrznego ognia, nie poddawać się. Na co zasługujesz Karta ta pokazuje, czego oczekujemy w sferze emocjonalnej. królowa buław Masz wszelkie predyspozycje, by być przedsiębiorczą kobietą, której zapał i energia pokonają wszystkie napotkne przeszkody. Cechy przywódcze nie przesłonią Ci jednak zmysłowej i namiętnej części kobiecej natury. Bardz ładne połączenie. 6 - Co mówisz Karta ta pokazuje, jak postrzegają nas inni i w jaki sposób wyrażamy siebie. księżyc No tu ewidentnie wychodzi małomówność. Otacza Cię aura tajemniczości i enigmatycznego wyrażania własnych opinii oraz eksponowania własnej osoby. Możesz przez to czuć się niezrozumiana przez otoczenie. Nie każdy jest w stanie odgadnąć Twoje intencje. 7 - Czym jesteś Elementy nas samych, które ukształtowane zostały przez fizyczne uwarunkowania naszego wychowania. 6 kielichów Jesteś przyjaźnie nastawiona do otoczenia – tego Cię może nauczono w dzieciństwie i być może często wracasz do tamtych chwil – być może jest to takie Twoje lekarstwo na troski dnia codziennego. 8 - Czego potrzebujesz Karta pokazuje, czego naszym zdaniem potrzebujemy, aby być szcześliwymi na poziomie fizycznym. Innymi słowy, jakiego poziomu komfortu lub bezpieczeństwa psychicznego potrzebujemy, a także jakiego poziomu ryzyka. sprawiedliwość wprowadź ład i porządek w swoim życiu wewnętrzym i zewnętrznym – bałagan w życiu przekłada się na chaos we wszystkich aspektach. To taka swoista blokada energii. 9 - Czego oczekujesz Karta ta pokazuje, czego oczekuje nasz świadomy umysł lub ego na przyszłość. 5 buław Obierz kierunek – może ten stan zawiesenia podpowie Ci którędy podążać, by dotrzeć do celu, który sobie wytyczyłaś. Lewa kolumna (6 - 4 - 7): Założenia księżyc, 9 buław , 6 kielichów pozbądź się iluzji, niesprecyzowanych celów (za bardzo ogładasz się w przeszłość, żyjesz nią i dlatego stoisz w miejscu. Wiesz jak jest napisane: grzebanie umarłych pozostawmy umarłym – czyli zostawmy przeszłość za sobą co nie znaczy że nie mamy o niej pamietać. Człowiek, który tkwi w przeszłości jest własnie takim człowiekiem umarłym bez perspektyw. Przyszłość kreuje się TU I TERAZ Środkowa kolumna (2 - 1 - 3): Odpowiedzi 4 kielichy , 7 kielichów , 6 denarów zranienia spowodowały, że za bardzo oderwałaś się od rzeczywistosci. Szukasz ukojenia w pracy i świcie ducha – nie należy uciekać – to drogą donikąd. Prawa kolumna (9 - 5 - 8): Oczekiwania. 5 buław, królowa buław, sprawiedliwość wreszcie pojawia się energia, by uporządkować wszystko – tak trzymać Rząd górny (6 - 2 - 9): Umysł księżyc , 4 kielichy , 5 buław, wkrótce będziesz gotowa do „walki” o swoje – demony duszy zostaną pokonane Rząd środkowy (4 -1 - 5): Emocje 9 buław, 7 kielichów, królowa buław jak już napisałam nie uciekać przed niczym w żadną inną sferę – to tylko wypieranie i tłumienie- zmierzyć się z tym wszystkim co nas blokuje i ogranicza jak przystało na królową buław Rząd dolny (7 - 3 - 8): Fizyczność 6 kielichów, 6 denarów , sprawiedliwość. Bardzo młodo wygłądasz, a lat dodajesz sobie na własne życzenie – poprzez marsowy wyraz twarzy (sprawiedliwość) i szablonowy styl ubierania się (6 denarów kojarzy mi się z mundurami – taki nie kobiecy trochę styl, tak jak w pracy) 1 Cytuj
Arshi Napisano 14 Lutego 2013 Napisano 14 Lutego 2013 Wspolpraca bedzie swietna, dobrze bedziesz intuicyjnie odczytywac przekaz od kart Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 Jak będzie mi się pracowało z tą talią : Głupiec , moc , kapłanka, królowa kielichów "No idealnie mi w ręku leży do tego fajnie ją "czuję" ." ~ no i idealnie będzie Ci się pracowało z tą talią już Głupiec jako pierwsza karta pokazuje że jesteś zafascynowana tą talią - że jest to "coś" nowego w Twoim życiu (nowa talia - nowy rozdział)...sama też wiesz, że Kapłanka posiada duuużą intuicję, wrażliwość, empatię, etc. jest dyskretna i uczciwa - a to są atuty niezbędne dla dobrej Tarocistki czy wróżki - poza tym Kapłanka wskazuje właśnie na osobę zajmującą się ezoteryką która posiada umiejętność przekazywania wiedzy duchowej...jeśli jeszcze tego nie odkryłaś - to przy współpracy z tą talią odkryjesz, że masz po prostu Dar Wróżenia... Bardzo ładne karty... 6----2----9 4----1----5 7----3----8 z przełożenia : Wisielec, pustelnik , 9 denarów No obecnie nie zachodzą w Twoim życiu jakieś znaczące zmiany, niewiele się dzieje - ale to Ty sama zdecydowałaś się na taki rozwój sytuacji...pozamykałaś swoją przeszłość lub jesteś na etapie jej zamykania, wyciszyłaś emocje i i zastanawiasz się - dokąd zmierzasz...myślę że chcesz rozwijać się duchowo - pracować nad sobą - chcesz "być" a nie tylko "mieć" - być bogatą wewnętrznie... 1 - Opowieść Karta przedstawia ogólny zarys rozdziału opowieści, w którym obecnie żyjemy. 7 kielichów Poszukujesz wiedzy i zdobywasz doświadczenie - świadomie dążysz do celu...dążysz do harmonii pomiędzy Twoim życiem osobistym, materialnym i duchowym... 2 - O czym myślisz Karta ta opisuje nasz świadomy umysł lub nasze ego, co myśli ono na temat opowieści i co sądzi na temat tego, czym jest opowieść w ostatecznej analizie. 4 kielichy Jesteś niezadowolona i trochę zniechęcona...albo nie zauważasz tego co masz obok siebie - albo jeszcze nie wiesz tak do końca czego chcesz... 3 - Co otrzymasz Opisuje ona uwarunkowania fizyczne, w których znajdziemy się, jeśli nasza opowieść podążać będzie ścieżką, na której się obecnie znajdujemy. 6 denarów To czego pragniesz lub potrzebujesz - nawet po długim oczekiwaniu... 4 - Co czujesz Karta ta bada emocjonalne korzenie i fundamenty naszej obecnej sytuacji. Znajdziesz tutaj ukryte motywy emocjonalne. 9 buław "przytłoczenie . tak jakbym była gdzieś czymś przygnieciona , widziała dobijające się światełko , ale nie chciała tam iść ." ~ i czujesz gdzieś wewnętrznie że dobrze robisz nie śpiesząc się, zostawiając sprawy takimi jakie są obecnie...wiesz - że najlepsze dla Ciebie jest teraz pozostanie w miejscu w którym jesteś i bycie ostrożną... 5 - Na co zasługujesz Karta ta pokazuje, czego oczekujemy w sferze emocjonalnej. królowa buław Pragniesz być niezależna - to Ty chcesz "dyktować" rzeczywistość która Cię otacza...jeśli związek - to z Partnerem który nie będzie Cię ograniczał - bo tylko w takim będziesz mogła rozwijać skrzydła... 6 - Co mówisz Karta ta pokazuje, jak postrzegają nas inni i w jaki sposób wyrażamy siebie. księżyc Myślę że inni mogą Cię postrzegać jako osobę wrażliwą i romantyczną - pragnącą Miłości i skłonną do poświęceń...ale też lękliwą poprzez co chwiejną i dość pasywną - zamartwiającą się często niepotrzebnie i bojącą się zmian...ale są i tacy - którzy postrzegają Cię jako Osobę uduchowioną - Ezoteryczkę... 7 - Czym jesteś Elementy nas samych, które ukształtowane zostały przez fizyczne uwarunkowania naszego wychowania. 6 kielichów Jesteś osobą bardzo sentymentalną...nie lubiącą zmian i przywiązującą się...nie jesteś aktywna w działaniu...ale jesteś taka - "chodź ja Ci pomogę, chodź ja Cię przytulę - dam Ci sympatię, dam Ci miłość, czy też przyjaźń bezwarunkową... 8 - Czego potrzebujesz Karta pokazuje, czego naszym zdaniem potrzebujemy, aby być szzcześliwymi na poziomie fizycznym. Innymi słowy, jakiego poziomu komfortu lub bezpieczeństwa psychicznego potrzebujemy, a także jakiego poziomu ryzyka. sprawiedliwość "uporządkowania sobie wszystkich spraw." ~ tak, potrzebna Ci gotowość do uporzątkowania życia, do racjonalnego osądu opartego na faktach i rozliczenia się z nagromadzonych uczynków... 9 - Czego oczekujesz Karta ta pokazuje, czego oczekuje nasz świadomy umysł lub ego na przyszłość. 5 buław Oczekujesz możliwości - wielu możliwości dzięki którym zaczniesz wybiegać swoimi działaniami w przyszłość.... Lewa kolumna (6 - 4 - 7): Założenia księżyc, 9 buław , 6 kielichów Według mnie nie masz po prostu jeszcze żadnych założeń - jesteś na etapie analizowania, zastanawiania się - nie masz jeszcze skonkretyzowanych planów...tkwisz w tym co masz...stopują Cię obawy... Środkowa kolumna (2 - 1 - 3): Odpowiedzi 4 kielichy , 7 kielichów , 6 denarów Musisz wyjść z marazmu - zdecydować czego chcesz/potrzebujesz, dokonaj wyborów i działaj - tylko tak uzyskasz to czego pragniesz i poczujesz się spełniona... Prawa kolumna (9 - 5 - 8): Oczekiwania. 5 buław, królowa buław, sprawiedliwość No czekasz na możliwości - które otworzą Ci "pole do działania", dzięki którym staniesz się niezależna i uporządkujesz swoje życie... Rząd górny (6 - 2 - 9): Umysł księżyc , 4 kielichy , 5 buław, Jesteś pełna lęków i obaw, co ma wpływ na to że czujesz się zniechęcona i jesteś pasywna, nie dostrzegasz możliwości... Rząd środkowy (4 -1 - 5): Emocje 9 buław, 7 kielichów, królowa buław Jesteś bardzo ostrożna i niezdecydowana...musisz dokonać wyborów, podjąć decyzję bo dzięki temu i swoimdziałaniom zyskasz to czego pragniesz, na co zasługujesz... Rząd dolny (7 - 3 - 8): Fizyczność 6 kielichów, 6 denarów , sprawiedliwość. Jesteś młodą i atrakcyjną Kobietką...bardzo możliwe że brunetką lub szatynką - więcej nie wiemmm. P.S. Najmocniej Przepraszam za to że dopiero dziś... Cytuj
nirva2991 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Napisano 17 Lutego 2013 nie było mnie kilka dni już zabieram się do rzeczy Kędry- wszystko ogólnie się zgadza, skupiam się na razie na rozwoju duchowym , ale też tkwię w takiej stagnacji . Bardzo młodo wygłądasz, a lat dodajesz sobie na własne życzenie – poprzez marsowy wyraz twarzy (sprawiedliwość) i szablonowy styl ubierania się (6 denarów kojarzy mi się z mundurami – taki nie kobiecy trochę styl, tak jak w pracy) lat sobie dodaję to prawda ale rysy mam raczej bardzo delikatne , mało wyraźne . A ubiór stonowany ale raczej bardzo kobiecy baaardzo dużo się zgadza ogólnie Mysti No obecnie nie zachodzą w Twoim życiu jakieś znaczące zmiany, niewiele się dzieje - ale to Ty sama zdecydowałaś się na taki rozwój sytuacji...pozamykałaś swoją przeszłość lub jesteś na etapie jej zamykania, wyciszyłaś emocje i i zastanawiasz się - dokąd zmierzasz...myślę że chcesz rozwijać się duchowo - pracować nad sobą - chcesz "być" a nie tylko "mieć" - być bogatą wewnętrznie. dokładnie tak , pozamykałam masę spraw teraz i w sumie świadomie jestem w takiej sytuacji . Pragniesz być niezależna - to Ty chcesz "dyktować" rzeczywistość która Cię otacza...jeśli związek - to z Partnerem który nie będzie Cię ograniczał - bo tylko w takim będziesz mogła rozwijać skrzydła... przede wszystkim niezależna . Według mnie nie masz po prostu jeszcze żadnych założeń - jesteś na etapie analizowania, zastanawiania się - nie masz jeszcze skonkretyzowanych planów...tkwisz w tym co masz...stopują Cię obawy... no właśnie ... nie mam na razie żadnych celów ani żadnych założeń .... 6 kielichów, 6 denarów , sprawiedliwość. Jesteś młodą i atrakcyjną Kobietką...bardzo możliwe że brunetką lub szatynką - więcej nie wiemmm. szatynką ;p dziękuję Wam 1 Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 A ja Dziękuję Pięknie za błyskawiczną weryfikację...to Bardzo Cenne podczas nauki i zbierania "doświadczeń"... Cytuj
SacralNirvana Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Talia Thota... jak na razie moja ulubiona... I do rozkladu... Jak będzie mi się pracowało z tą talią : Głupiec , moc , kapłanka, królowa kielichów ---> suma III Cesarzowa; suma HB VIII Sprawiedliwosc Widac, ze praca z Thotem to dla Ciebie zupelnie nowa przygoda. Powinnas wejsc na te droge bez powolywania sie na doswiadczenie z pracy z poprzednimi taliami. Jednak Crowley to i Tarot i alchemia i tantra... W Pasji masz zachete, aby podejsc do pracy z ta talia cala soba, z wlosami, skora i paznokciami. Krolowa Kielichow mowi o tym, ze czujesz ja, tu jest wiedza mistyczna, ktora w Twoim przypadku zaczyna przemawiac i gleboka intuicja. Cesarzowa mowi o zadowoleniu. Wreszcie weszlas na plodna ziemie. Tu mozesz zbierac plony: kreatywnosci, wiedzy, ktora masz w sobie, ktora czujesz. Rada kart: badz wytrwala w pracy z ta talia, albowiem plony tej pracy jakie zbierzesz beda adekwatne to tego, jaki wysilek wlozysz w ich wysianie. 6----2----9 4----1----5 7----3----8 z przełożenia : Wisielec, pustelnik , 9 denarów ---> suma XVIII Ksiezyc; suma HB III Cesarzowa Wisielec u Crowleya to jogin stojacy na glowie. Zostal celowo postawiony w tej pozycji, aby sie oswiecic. Zostal wrecz do tego zmuszony. Nie wybral tej drogi oswiecania sie sam. Takze i Twoja terazniejsza sytuacja nie jest wybrana przez Ciebie. Jednak jako ten Eremita starasz sie ja przeobrazic w czas, w ktorym darzysz do poznania siebie. Wykorzystujesz potencjal Eremity, aby z obecnego stanu (Wisielec) zrobic najlepsze, co sie da (9 Monet). Ukladasz swoje wnetrze, przygotowujesz sie tak, aby bylo ono w pelni przygotowane na wyeksponowanie tego, co w Tobie najlepsze. Duzo Twoich dzialan pokierowanych jest w tej chwili dzialaniem Twojej intuicji. Starasz sie pogodzic wszelkie sprzecznosci, ktore w Tobie zachodza, starasz sie znalesc pomost, ktory to wszystko polaczy. Rada kart: masz ogromne bogactwo, z ktorego w kazdej chwili mozesz czerpac pelnymi garsciami. Nie wahaj sie po nie siegnac. 1 - Opowieść Karta przedstawia ogólny zarys rozdziału opowieści, w którym obecnie żyjemy. 7 kielichów ---> XVII Gwiazda, HB 7 Rydwan Medytujesz, to po pierwsze. Widac tu prace duchowa, rozwoj. Starasz sie na wiele spraw w Twoim zyciu spojrzec z innej perspektywy (perspektywy Gwiazdy na niebie, zreszta o tej innej perspektywie mowi takze Wisielec). Co w tej chwili wazne, co mowia tu karty: pracuj ze swoim umyslem, umacniaj go, trenuj i dzialaj. Pamieta, ze sila woznicy Rydwanu wynika z jego sily umyslu. A medytacja, inne praktyki duchowe sa tu bardzo wazne. Wiec pracuj dalej w tym kierunku. 2 - O czym myślisz Karta ta opisuje nasz świadomy umysł lub nasze ego, co myśli ono na temat opowieści i co sądzi na temat tego, czym jest opowieść w ostatecznej analizie. 4 kielichy ---> XIV Umiarkowanie; IV Cesarz Masz cala miche pelna dojrzalych owocow a zamiast je spozywac, zamiast sie nimi dzielic, trzymasz je i pozwalasz im gnic. Te owoce to Twoje bogate wnetrze, Twoje mozliwosci, ktore leza niespozytkowane i sie dusza. Stagnacja, marazm. Jestes zadowolona z tego, co jest. Zadowolona to moze nawet za duzo powiedziane. Idziesz w zyciu na kompromisy i zadowalasz sie polsrodkami. Potem dziwisz sie, ze nie masz tego, czego pragniesz. A rada kart jest taka: spojrz na swoje zycie z dystansem, ocen realnie swoje mozliwosci i zrob plany: karteczka do reki, oloweczek i konkretnie "co z tego mozna wprowadzic w zycie? co z tego jest realne do zrealizowania?" I nie marzyc. Konkretnie dzialac. 3 - Co otrzymasz Opisuje ona uwarunkowania fizyczne, w których znajdziemy się, jeśli nasza opowieść podążać będzie ścieżką, na której się obecnie znajdujemy. 6 denarów ---> XVI Wieza; HB VI Kochankowie Przede wszystkim osiagniesz zadowolenie. Zaczniesz dzielic sie tym swoim nadmiarem, ktory posiadasz a na razie trzymasz niewykorzystany w 4 scianach swojego domu (umyslu). Wyjdziesz poza swoje dotychczasowe struktury myslenia, dzialania i zaczniesc isc zupelnie nowym torem. Rada kart: kieruj sie glosem swojego serca. 4 - Co czujesz Karta ta bada emocjonalne korzenie i fundamenty naszej obecnej sytuacji. Znajdziesz tutaj ukryte motywy emocjonalne. 9 buław ---> IX Eremita; HB IX Eremita Jestes bardzo ostrozna i nieufna. Trzymasz sie tego, co znasz, co juz wiesz. Jeszcze wiele przed Toba badania gruntu, dociekania swoich motywow postepowania, tego, co dla Ciebie wazne. Ale: rada kart jest take, abys byla sobie wierna, abys nie bala sie dzialac, abys sluchala sie swojej intuicji i dzialala ostroznie wprawdzie, w zgodzie z wlasna intucja, ale takze w sposob zdecydowany i nie dala sobie innym na siebie wplywac, ingerowac w Twoje decyzje. 5 - Na co zasługujesz Karta ta pokazuje, czego oczekujemy w sferze emocjonalnej. królowa buław ---> II Kaplanka Stale sie rozwijasz, stale idziesz do przodu, transformujesz, osiagasz coraz to wyzsze poziomy, uwalniasz sie z roznych struktur, uzaleznien, stajesz sie coraz bardziej pewna siebie i wiesz w jakim kierunku zmierzasz. Stajesz sie specjalistka w swojej dziedzinie. Wazne. Ufaj swojej intuicji, sluchaj swojego wnetrza. 6 - Co mówisz Karta ta pokazuje, jak postrzegają nas inni i w jaki sposób wyrażamy siebie. księżyc ---> XVIII Ksiezyc; HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita Przede wszystkim chyba jestes dosyc skryta osobka. Taka delikatna i eteryczna, owiana mgielka tajemniczosci, eteryczna i ezoteryczna. Intrygujesz. Rada kart: nie tylko dla ludzi jestes tajemnicza. Sama dla siebie jeszcze jestes zagadka i dociekasz swojej prawdziwej natury. Wiec badaj siebie, szukaj swojego zrodla i zaglebiaj sie w siebie. Gdy dojrzedz do tego, co to jest... badz sobie po prostu wierna. Intuicja... ufaj jej. 7 - Czym jesteś Elementy nas samych, które ukształtowane zostały przez fizyczne uwarunkowania naszego wychowania. 6 kielichów ---> XVI Wieza; HB VI Kochankowie Jestes chyba osobka bardzo sentymentalna, uczuciowa. Masz w pamieci wiele roznych milych wspomnien, byc moze nawet z dziecinstwa. Masz w glowie obrazy, ktore towarzysza Ci ciagle i pragniesz je ozywic znowu wokol siebie. Moze sa to obrazy dotyczace tego, jak "powinno" wygladac Twoje zycie, jak "powinno" wygladac Twoje szczescie. W kazdym razie te obrazy w Twojej glowie, ktore tam sa moga byc mobilizujace, gdy popychaja do dzialania. Ale moga byc takze ograniczajace, gdy nie pokrywaja sie z tym, co widzisz wokol siebie. Tu widac, ze jednak Ciebie nieco ograniczaja. Rada kart: kierujs sie sercem. Zostaw mysli, zostaw wspomnienia. Zyj chwila i daj sercu pole do popisu. Ono Cie nie zawiedzie. 8 - Czego potrzebujesz Karta pokazuje, czego naszym zdaniem potrzebujemy, aby być szzcześliwymi na poziomie fizycznym. Innymi słowy, jakiego poziomu komfortu lub bezpieczeństwa psychicznego potrzebujemy, a także jakiego poziomu ryzyka. sprawiedliwość ---> VIII Sprawiedliwosc, HB VIII Sprawiedliwosc Tu widac potrzebe rownowagi w zyciu. Masz tendencje chyba do popadania w przesadyzm a tu trzeba by wyposrodkowac. Potrzebujesz wlasnego portu, w ktorym moglabys odetchnac, spokojnie usiasc i pomyslec. Rada kart jest taka, abys spojrzala nieco z dystansem na swoje zycie. Odrzucila w tej chwieli emocje i realnie ocenial, uczciwie wobec siebie, na jakim etapie teraz sie znajdujesz. Powinnas pamietac, ze zbierzesz tylko tyle, ile wlozysz w to wysilku. Wszelkie skutki maja swoje przyczyny. Takze... co sie dzieje teraz, jest rezultatem czegos z przeszlosci. Jezeli chcesz ksztaltowac przyszlosc musisz odpowiednio dzialac juz teraz. 9 - Czego oczekujesz Karta ta pokazuje, czego oczekuje nasz świadomy umysł lub ego na przyszłość. 5 buław ---> V Papiez, HB V Papiez Ze wreszcie cos sie w Twoim zyciu ruszy. Ze energia 5 Bulaw, ten zastoj, przejda w 6 Bulaw, ze bedziesz mogla zaczac konkretnie dzialac a te dzialania zaczna przynosic Tobie pelne zadowolenie. Wazne jednak, taka jest rada kart: abys porzucila rozne struktury myslowe, mozliwe, ze jakies sztywne ramy i spojrzala na swoje zycie z innej perspektyw, glebiej, postarala sie zobaczyc drugie dno spraw, ktore w nim zachodza. Lewa kolumna (6 - 4 - 7): Założenia księżyc, 9 buław , 6 kielichów ---> XXI Swiat, HB VI Kochankowie Ja widze tu takie intuicyjne poszukiwanie samej siebie. Podroz do swojego wnetrza. Stoisz tam i patrzysz, jakby tu to wszysto teraz polaczyc ze soba, jakby tu zaczac dzialac. Dotykasz tam takze swojej przeszlosci, byc moze pasji, ktore gdzies kiedys byly czescia Ciebie a odlozylas je na swietego nigdy. Teraz szukajac siebie dochodzisz do nich i wyciagasz je na swiat zewnetrzny. Rada kart: sluchaj glosu swojego serca i jezeli ono podpowiada Ci, ze to jest Twoja droga, ze tu znajdziesz spelnienie, tak tez dzialaj, w zgodzie z nim. Środkowa kolumna (2 - 1 - 3): Odpowiedzi 4 kielichy , 7 kielichów , 6 denarów ---> III Cesarzowa; HB XVII Gwiazda i VIII Sprawiedliwosc No wlasnie. Jest potenjal, ale jest tez bujanie w oblokach. Potencjal niewykorzystany, moglby sluzyc innymi, mogly sluzyc Tobie. Wyjdz poza granice, ktore sama sobie narzucilas, spojrz na siebie z innej perspektywy i pamietaj, ze niewykorzystany potencjal gnije. Ile dasz z siebie, tyle otrzymasz z powrotem. Jak to mawia jeden znajomy "rob swoje a swiat ci odpowie". Prawa kolumna (9 - 5 - 8): Oczekiwania. 5 buław, królowa buław, sprawiedliwość ---> XV Diabel; HB XIII Smierc i IV Cesarz No nic. Chcialabys, aby Twoj potencjal znalazl wreszcie ujscie. Jest zblokowany i Ty chcialabys, aby ruszylo cos do przodu. Jako Krolowa Bulaw masz ciagla potrzebe rozwijania sie, iscia do przodu, transformowania. Jednak masz tez swiadomosc, ze nic nie przyjdzie samo z siebie. Czujesz, ze jeszcze nie do konca jestes wolna w swoich zalozeniach, dzialaniach. Jeszcze sa w Tobie ograniczenia, ktore musisz przeskoczyc. Rada kart: musisz miec swiadomosc, ze jestes w trakcie glebokiej transformacji, ze aby narodzila sie nowa struktura, stara musi najpierw calkowicie obumrzec (odejsc). Rząd górny (6 - 2 - 9): Umysł księżyc , 4 kielichy , 5 buław ---> XV Diabel; HB IX Eremita Przede wszystkim jestes w fazie poszukiwan, odkrywania siebie, badania swoim mozliwosci, probowania swoich granic, badania, w jaki sposob przeskoczyc te wszystkie ograniczenia, ktore w tej chwili wlasnie usytuowaly Ciebie w pozycji Wisielca i nie pozwalaja isc do przodu. Takze w tej chwili duzo pracy wewnetrznej przed Toba. Najpierw musisz siebie poukladac w srodku. Praca z umyslem, rozwoj duchowy, to na razie glowne priorytety. Gdy juz osiagniesz te pewnosc, wtedy powinnas pozostawac sobie wierna. Rząd środkowy (4 -1 - 5): Emocje 9 buław, 7 kielichów, królowa buław ---> VI Kochankowie; HB XV Diabel i VI Kochankowie Tu widac, ze jestes dosc ostrozna. Stoisz tak nieco z boku i bardziej marzysz niz dzialac, choc w Bulawowej widac, ze powoli budzi sie w Tobie potrzeba samodecydowania i uruchomienia calego Twojego potencjalu emocjonalengo, zarzadania nim z rozmachem. Twoje serce wrecz krzyczy, ze chce dojsc do glosu, ze ono teraz ma swoj czas. Jednak jeszcze jest troche ograniczen w Tobie, moze lekow, moze niepewnosci, ktore musisz pokonac, ktorych musisz sie pozbyc, aby dopuscic swoje serce calkowicie do glosu. Rząd dolny (7 - 3 - 8): Fizyczność 6 kielichów, 6 denarów , sprawiedliwość ---> XVIII Ksiezyc; XX Sad i II Kaplanka Delikatna z Ciebie istotka, taka eteryczna. Skojarzylo mi sie, ze w mezczyznach poruszasz serduszka i wywolujesz instynkt opiekunczy. Ogolnie masz duzy potencjal, uroda itd. ale trzeba sprawiedliwie przyznac, ze jezeli np. jestes przemeczona lub dajmy na to za duzo wypijesz, gdzie na imprezie, lub w inny sposob dasz wycisk cialu, to i ono sie msci na Tobie. Ogolnie jestes delikatna i musisz dbac o siebie. Troska o siebie przynosi Ci efekty w pieknym wygladzie. Ogolnie tez jestes osoba, ktora w sumie poza zdrowym trybem zycia niewiele musi wkladac wysilku w to, aby wygladam. Masz z natury taka urode, ktora nie wymaga zbyt wiele oprawy, aby zachwycac. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi