Skocz do zawartości

nowa talia i opowieść

nirva2991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wreszcie mam dostałam nową talie :hahahaha: jest idealna . (Tarot Crowleya)

Więc z tej talii już :

Jak będzie mi się pracowało z tą talią :

Głupiec , moc , kapłanka, królowa kielichów.

No idealnie mi w ręku leży :D do tego fajnie ją "czuję" . Chyba ta talia mi wniesie bardzo dużo innego spojrzenia na karty . Wiem ,że bardzo dużo pracy przede mną by ją rozgryźć ;d

6----2----9

4----1----5

7----3----8

z przełożenia :

Wisielec, pustelnik , 9 denarów

te karty to ja mam w każdym rozkładzie samo-poznawczym, jeszcze mi się nie zdarzyło by one nie wypadły.

Obecnie bardzo się alienuję od ludzi, jestem od dłuższego czasu zamknięta w takiej mojej małej samotności , ale pracuję bardzo nad sobą. Staram się wsłuchiwać w swoje wnętrze .

1 - Opowieść

Karta przedstawia ogólny zarys rozdziału opowieści, w którym obecnie żyjemy.

7 kielichów

obecnie jetem w takim moim nierealnym świecie marzeń, nie stoję na ziemi .

2 - O czym myślisz

Karta ta opisuje nasz świadomy umysł lub nasze ego, co myśli ono na temat opowieści i co sądzi na temat tego, czym jest opowieść w ostatecznej analizie.

4 kielichy

mam dość wszystkiego , chciałabym to zmienić , ale nic z tym nie robię.

3 - Co otrzymasz

Opisuje ona uwarunkowania fizyczne, w których znajdziemy się, jeśli nasza opowieść podążać będzie ścieżką, na której się obecnie znajdujemy.

6 denarów

tutaj mi się wydaje , że osiągnę to co chce osiągnąć , ale dzięki pracy nad sobą .

4 - Co czujesz

Karta ta bada emocjonalne korzenie i fundamenty naszej obecnej sytuacji. Znajdziesz tutaj ukryte motywy emocjonalne.

9 buław

przytłoczenie . tak jakbym była gdzieś czymś przygnieciona , widziała dobijające się światełko , ale nie chciała tam iść .

5 - Na co zasługujesz

Karta ta pokazuje, czego oczekujemy w sferze emocjonalnej.

królowa buław

powinnam być pewna siebie , świadoma własnych wartości .

6 - Co mówisz

Karta ta pokazuje, jak postrzegają nas inni i w jaki sposób wyrażamy siebie.

księżyc

Bardzo mało mówię. Mało kto ma do mnie jakiś dostęp więc chyba wydaję się być bardzo tajemnicza .

7 - Czym jesteś

Elementy nas samych, które ukształtowane zostały przez fizyczne uwarunkowania naszego wychowania.

6 kielichów

cieszę się z tego co mam .

8 - Czego potrzebujesz

Karta pokazuje, czego naszym zdaniem potrzebujemy, aby być szzcześliwymi na poziomie fizycznym. Innymi słowy, jakiego poziomu komfortu lub bezpieczeństwa psychicznego potrzebujemy, a także jakiego poziomu ryzyka.

sprawiedliwość

uporządkowania sobie wszystkich spraw. Żyję w okropnym bałaganie

9 - Czego oczekujesz

Karta ta pokazuje, czego oczekuje nasz świadomy umysł lub ego na przyszłość.

5 buław

5 buław to taka bardzo duża zmiana , ale taka którą muszę sobie sama zagwarotnowac.

Sama muszę zacząć działać w pewnym kierunku .

Lewa kolumna (6 - 4 - 7): Założenia

księżyc, 9 buław , 6 kielichów

nie mam pojęcia .

Środkowa kolumna (2 - 1 - 3): Odpowiedzi

4 kielichy , 7 kielichów , 6 denarów

też nie wiem :D

Prawa kolumna (9 - 5 - 8): Oczekiwania.

5 buław, królowa buław, sprawiedliwość

tutaj jest zamiar mojego działania i gotowość do uporządkowania wszystkiego

Rząd górny (6 - 2 - 9): Umysł

księżyc , 4 kielichy , 5 buław,

wygrzebuje dużo ostatnio z podświadomości , ale wiele pracy jeszcze przedemną . Byle nie zatrzymać się na 4 kielichach ;)

Rząd środkowy (4 -1 - 5): Emocje

9 buław, 7 kielichów, królowa buław

emocje odkładam gdzieś na bok . nie przeżywam ich tylko uciekam przed nimi .

Rząd dolny (7 - 3 - 8): Fizyczność

6 kielichów, 6 denarów , sprawiedliwość.

muszę popracować trochę nad tym również aby osiągnąć równowagę .

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

No to gratuluję nowej talii i życzę "owocnej" współpracy :)...

Zostawiam ślad - bo na pewno tutaj wrócę jeszcze dziś by dodać swoja inter....:)

Napisano

Głupiec , moc , kapłanka, królowa kielichów.

No idealnie mi w ręku leży :D do tego fajnie ją "czuję" . Chyba ta talia mi wniesie bardzo dużo innego spojrzenia na karty . Wiem ,że bardzo dużo pracy przede mną by ją rozgryźć ;d

Czywiście, że idealnie

SS „Tłumy schodzące z góry, aby wysłuchać natchnionego człowieka”-

to Ty jesteś właśnie tym człowiekiem, który najprawdopodobnie posiada jakiś dar – w tym przypadku jest to dar prognozowania przyszłości (skoro natchniony – to widzi i wie więcej niż inni). Masz moc, umiesz wyczuć swoją intiucją pozytywne przesłania, które pochodzą z Twojego Wyższego Ja i w sposób charyzmatyczny przekazać zgromadzonemu audytorium bądź konkretnej jednostce. Masz również rację, że sporo pracy przed Tobą– otóż musisz przede wszystkim nauczyć swoich odbiorców kierowania się tzw. rozważną wybiórczością - gdyż ślepa akceptacja przekazu może doprowadzić do utraty ich indywidualnego worca postrzegania świata i racjonalnego podejmowania decyzji.

6----2----9

4----1----5

7----3----8

z przełożenia :

Na razie czujesz się taka zawieszona w próżni – nic się konkretnego nie dzieje, a i Ty nie podejmujesz jakiś większych przedsięwzięć. Jest to idealny czas, aby zanurzyć się w swoim wnętrzu, przemyśleć istotne sprawy, która położą podwaliny pod najbliższą przyszłość. Z biegiem czasu porządek wewnętrzny przełoży się na ład w życiu codziennym.

1 - Opowieść

7 kielichów

W tej chwili jesteś bardzo otwarta na doznania duchowe – być może praca z tą nową talią kart tak Cię zainspirowała i otworzyła na sprawy ducha. Do głosu dochodzi tu Twoja artystyczna dusza – może jesteś lub będziesz związana z zawodem, który wymaga inspiracji, wykorzystania swojego bogatego wnętrza (muzyka, prace plastyczne no i ... wróżbiarstwo)

2 - O czym myślisz

Karta ta opisuje nasz świadomy umysł lub nasze ego, co myśli ono na temat opowieści i co sądzi na temat tego, czym jest opowieść w ostatecznej analizie.

4 kielichy

Tu widzę taki przystanek życiowy, po okresie rozczarowań nasza przestrzeń życiowa wymaga takiego „przewietrzenia” i słusznie – bo wtedy trzeba się zatrzymać i zrobić gruntowny porządek w swoim życiu (takie pozbywanie się niepotrzebnej garderoby z szafy w postaci: apatii, obojętnienia, rezygnacji). Wtedy dopiero możliwe jest wyjście z marazmu życiowego.

3 - Co otrzymasz

Opisuje ona uwarunkowania fizyczne, w których znajdziemy się, jeśli nasza opowieść podążać będzie ścieżką, na której się obecnie znajdujemy.

6 denarów

Stabilizacja finansowa– chociaż możesz zyskać wiele wiecej jak będziesz dzielić się bezitneresownie z innymi tym co posiadasz w nadmiarze (niekoniecznie pieniądze, tu można podzielić swoją wiedzą, bogatszym diświadczeniem). Takie obopólne korzyści

4 - Co czujesz

Karta ta bada emocjonalne korzenie i fundamenty naszej obecnej sytuacji. Znajdziesz tutaj ukryte motywy emocjonalne.

9 buław

Na chwilę obecną za dużo w Tobie stagnacji (w kilku miejscach już sięto pokazało). Jakaś sytuacją Cię przerata, ale buławy – to energia, więc po obmyśleniu dobrej strategii działania z powodzeniem ruszysz do przodu. Trzeba wykrzesać trochę wewnętrznego ognia, nie poddawać się.

Na co zasługujesz

królowa buław

Masz wszelkie predyspozycje, by być przedsiębiorczą kobietą, której zapał i energia pokonają wszystkie napotkne przeszkody. Cechy przywódcze nie przesłonią Ci jednak zmysłowej i namiętnej części kobiecej natury. Bardz ładne połączenie.

6 - Co mówisz

księżyc

No tu ewidentnie wychodzi małomówność. Otacza Cię aura tajemniczości i enigmatycznego wyrażania własnych opinii oraz eksponowania własnej osoby. Możesz przez to czuć się niezrozumiana przez otoczenie. Nie każdy jest w stanie odgadnąć Twoje intencje.

7 - Czym jesteś

Elementy nas samych, które ukształtowane zostały przez fizyczne uwarunkowania naszego wychowania.

6 kielichów

Jesteś przyjaźnie nastawiona do otoczenia – tego Cię może nauczono w dzieciństwie i być może często wracasz do tamtych chwil – być może jest to takie Twoje lekarstwo na troski dnia codziennego.

8 - Czego potrzebujesz

Karta pokazuje, czego naszym zdaniem potrzebujemy, aby być szcześliwymi na poziomie fizycznym. Innymi słowy, jakiego poziomu komfortu lub bezpieczeństwa psychicznego potrzebujemy, a także jakiego poziomu ryzyka.

sprawiedliwość

wprowadź ład i porządek w swoim życiu wewnętrzym i zewnętrznym – bałagan w życiu przekłada się na chaos we wszystkich aspektach. To taka swoista blokada energii.

9 - Czego oczekujesz

5 buław

Obierz kierunek – może ten stan zawiesenia podpowie Ci którędy podążać, by dotrzeć do celu, który sobie wytyczyłaś.

pozbądź się iluzji, niesprecyzowanych celów (za bardzo ogładasz się w przeszłość, żyjesz nią i dlatego stoisz w miejscu. Wiesz jak jest napisane: grzebanie umarłych pozostawmy umarłym – czyli zostawmy przeszłość za sobą co nie znaczy że nie mamy o niej pamietać. Człowiek, który tkwi w przeszłości jest własnie takim człowiekiem umarłym bez perspektyw. Przyszłość kreuje się TU I TERAZ

zranienia spowodowały, że za bardzo oderwałaś się od rzeczywistosci. Szukasz ukojenia w pracy i świcie ducha – nie należy uciekać – to drogą donikąd.

wreszcie pojawia się energia, by uporządkować wszystko – tak trzymać

wkrótce będziesz gotowa do „walki” o swoje – demony duszy zostaną pokonane

jak już napisałam nie uciekać przed niczym w żadną inną sferę – to tylko wypieranie i tłumienie-

zmierzyć się z tym wszystkim co nas blokuje i ogranicza jak przystało na królową buław

Bardzo młodo wygłądasz, a lat dodajesz sobie na własne życzenie – poprzez marsowy wyraz twarzy (sprawiedliwość) i szablonowy styl ubierania się (6 denarów kojarzy mi się z mundurami – taki nie kobiecy trochę styl, tak jak w pracy)

• Lubię to! 1
Napisano

Wspolpraca bedzie swietna, dobrze bedziesz intuicyjnie odczytywac przekaz od kart

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Głupiec , moc , kapłanka, królowa kielichów

"No idealnie mi w ręku leży :D do tego fajnie ją "czuję" ." ~ no i idealnie będzie Ci się pracowało z tą talią ;) już Głupiec jako pierwsza karta pokazuje że jesteś zafascynowana tą talią - że jest to "coś" nowego w Twoim życiu (nowa talia - nowy rozdział)...sama też wiesz, że Kapłanka posiada duuużą intuicję, wrażliwość, empatię, etc. jest dyskretna i uczciwa - a to są atuty niezbędne dla dobrej Tarocistki czy wróżki - poza tym Kapłanka wskazuje właśnie na osobę zajmującą się ezoteryką która posiada umiejętność przekazywania wiedzy duchowej...jeśli jeszcze tego nie odkryłaś - to przy współpracy z tą talią odkryjesz, że masz po prostu Dar Wróżenia...

Bardzo ładne karty...

6----2----9

4----1----5

7----3----8

z przełożenia :

Wisielec, pustelnik , 9 denarów

No obecnie nie zachodzą w Twoim życiu jakieś znaczące zmiany, niewiele się dzieje - ale to Ty sama zdecydowałaś się na taki rozwój sytuacji...pozamykałaś swoją przeszłość lub jesteś na etapie jej zamykania, wyciszyłaś emocje i i zastanawiasz się - dokąd zmierzasz...myślę że chcesz rozwijać się duchowo - pracować nad sobą - chcesz "być" a nie tylko "mieć" - być bogatą wewnętrznie...

1 - Opowieść

7 kielichów

Poszukujesz wiedzy i zdobywasz doświadczenie - świadomie dążysz do celu...dążysz do harmonii pomiędzy Twoim życiem osobistym, materialnym i duchowym...

2 - O czym myślisz

4 kielichy

Jesteś niezadowolona i trochę zniechęcona...albo nie zauważasz tego co masz obok siebie - albo jeszcze nie wiesz tak do końca czego chcesz...

3 - Co otrzymasz

6 denarów

To czego pragniesz lub potrzebujesz - nawet po długim oczekiwaniu...

4 - Co czujesz

9 buław

"przytłoczenie . tak jakbym była gdzieś czymś przygnieciona , widziała dobijające się światełko , ale nie chciała tam iść ." ~ i czujesz gdzieś wewnętrznie że dobrze robisz nie śpiesząc się, zostawiając sprawy takimi jakie są obecnie...wiesz - że najlepsze dla Ciebie jest teraz pozostanie w miejscu w którym jesteś i bycie ostrożną...

5 - Na co zasługujesz

królowa buław

Pragniesz być niezależna - to Ty chcesz "dyktować" rzeczywistość która Cię otacza...jeśli związek - to z Partnerem który nie będzie Cię ograniczał - bo tylko w takim będziesz mogła rozwijać skrzydła...

6 - Co mówisz

księżyc

Myślę że inni mogą Cię postrzegać jako osobę wrażliwą i romantyczną - pragnącą Miłości i skłonną do poświęceń...ale też lękliwą poprzez co chwiejną i dość pasywną - zamartwiającą się często niepotrzebnie i bojącą się zmian...ale są i tacy - którzy postrzegają Cię jako Osobę uduchowioną - Ezoteryczkę...

7 - Czym jesteś

6 kielichów

Jesteś osobą bardzo sentymentalną...nie lubiącą zmian i przywiązującą się...nie jesteś aktywna w działaniu...ale jesteś taka - "chodź ja Ci pomogę, chodź ja Cię przytulę - dam Ci sympatię, dam Ci miłość, czy też przyjaźń bezwarunkową...

8 - Czego potrzebujesz

Karta pokazuje, czego naszym zdaniem potrzebujemy, aby być szzcześliwymi na poziomie fizycznym. Innymi słowy, jakiego poziomu komfortu lub bezpieczeństwa psychicznego potrzebujemy, a także jakiego poziomu ryzyka.

sprawiedliwość

"uporządkowania sobie wszystkich spraw." ~ tak, potrzebna Ci gotowość do uporzątkowania życia, do racjonalnego osądu opartego na faktach i rozliczenia się z nagromadzonych uczynków...

9 - Czego oczekujesz

5 buław

Oczekujesz możliwości - wielu możliwości dzięki którym zaczniesz wybiegać swoimi działaniami w przyszłość....

Według mnie nie masz po prostu jeszcze żadnych założeń - jesteś na etapie analizowania, zastanawiania się - nie masz jeszcze skonkretyzowanych planów...tkwisz w tym co masz...stopują Cię obawy...

Musisz wyjść z marazmu - zdecydować czego chcesz/potrzebujesz, dokonaj wyborów i działaj - tylko tak uzyskasz to czego pragniesz i poczujesz się spełniona...

No czekasz na możliwości - które otworzą Ci "pole do działania", dzięki którym staniesz się niezależna i uporządkujesz swoje życie...

Jesteś pełna lęków i obaw, co ma wpływ na to że czujesz się zniechęcona i jesteś pasywna, nie dostrzegasz możliwości...

Jesteś bardzo ostrożna i niezdecydowana...musisz dokonać wyborów, podjąć decyzję bo dzięki temu i swoimdziałaniom zyskasz to czego pragniesz, na co zasługujesz...

Jesteś młodą i atrakcyjną Kobietką...bardzo możliwe że brunetką lub szatynką - więcej nie wiemmm.:)

P.S.

Najmocniej Przepraszam za to że dopiero dziś...

Napisano

nie było mnie kilka dni :) już zabieram się do rzeczy ;)

Kędry- wszystko ogólnie się zgadza, skupiam się na razie na rozwoju duchowym , ale też tkwię w takiej stagnacji .

Bardzo młodo wygłądasz, a lat dodajesz sobie na własne życzenie – poprzez marsowy wyraz twarzy (sprawiedliwość) i szablonowy styl ubierania się (6 denarów kojarzy mi się z mundurami – taki nie kobiecy trochę styl, tak jak w pracy)
lat sobie dodaję ;) to prawda ;) ale rysy mam raczej bardzo delikatne , mało wyraźne . A ubiór stonowany ale raczej bardzo kobiecy ;)

baaardzo dużo się zgadza ogólnie :)

Mysti

No obecnie nie zachodzą w Twoim życiu jakieś znaczące zmiany, niewiele się dzieje - ale to Ty sama zdecydowałaś się na taki rozwój sytuacji...pozamykałaś swoją przeszłość lub jesteś na etapie jej zamykania, wyciszyłaś emocje i i zastanawiasz się - dokąd zmierzasz...myślę że chcesz rozwijać się duchowo - pracować nad sobą - chcesz "być" a nie tylko "mieć" - być bogatą wewnętrznie.

dokładnie tak , pozamykałam masę spraw teraz i w sumie świadomie jestem w takiej sytuacji .

Pragniesz być niezależna
- to Ty chcesz "dyktować" rzeczywistość która Cię otacza...jeśli związek - to z Partnerem który nie będzie Cię ograniczał - bo tylko w takim będziesz mogła rozwijać skrzydła...
przede wszystkim niezależna .

Według mnie nie masz po prostu jeszcze żadnych założeń - jesteś na etapie analizowania, zastanawiania się - nie masz jeszcze skonkretyzowanych planów...tkwisz w tym co masz...stopują Cię obawy...
no właśnie ... nie mam na razie żadnych celów ani żadnych założeń ....

Jesteś młodą i atrakcyjną Kobietką...bardzo możliwe że brunetką lub szatynką - więcej nie wiemmm.:)

szatynką ;p

dziękuję Wam :bukiet:

• Lubię to! 1
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

A ja Dziękuję Pięknie za błyskawiczną weryfikację...to Bardzo Cenne podczas nauki i zbierania "doświadczeń"...:):roza:

Napisano

Talia Thota... jak na razie moja ulubiona... :)

I do rozkladu...

Głupiec , moc , kapłanka, królowa kielichów ---> suma III Cesarzowa; suma HB VIII Sprawiedliwosc

Widac, ze praca z Thotem to dla Ciebie zupelnie nowa przygoda. Powinnas wejsc na te droge bez powolywania sie na doswiadczenie z pracy z poprzednimi taliami. Jednak Crowley to i Tarot i alchemia i tantra... W Pasji masz zachete, aby podejsc do pracy z ta talia cala soba, z wlosami, skora i paznokciami. Krolowa Kielichow mowi o tym, ze czujesz ja, tu jest wiedza mistyczna, ktora w Twoim przypadku zaczyna przemawiac i gleboka intuicja. Cesarzowa mowi o zadowoleniu. Wreszcie weszlas na plodna ziemie. Tu mozesz zbierac plony: kreatywnosci, wiedzy, ktora masz w sobie, ktora czujesz.

Rada kart: badz wytrwala w pracy z ta talia, albowiem plony tej pracy jakie zbierzesz beda adekwatne to tego, jaki wysilek wlozysz w ich wysianie.

6----2----9

4----1----5

7----3----8

z przełożenia :

Wisielec, pustelnik , 9 denarów ---> suma XVIII Ksiezyc; suma HB III Cesarzowa

Wisielec u Crowleya to jogin stojacy na glowie. ;) Zostal celowo postawiony w tej pozycji, aby sie oswiecic. Zostal wrecz do tego zmuszony. Nie wybral tej drogi oswiecania sie sam. Takze i Twoja terazniejsza sytuacja nie jest wybrana przez Ciebie. Jednak jako ten Eremita starasz sie ja przeobrazic w czas, w ktorym darzysz do poznania siebie. Wykorzystujesz potencjal Eremity, aby z obecnego stanu (Wisielec) zrobic najlepsze, co sie da (9 Monet). Ukladasz swoje wnetrze, przygotowujesz sie tak, aby bylo ono w pelni przygotowane na wyeksponowanie tego, co w Tobie najlepsze.

Duzo Twoich dzialan pokierowanych jest w tej chwili dzialaniem Twojej intuicji. Starasz sie pogodzic wszelkie sprzecznosci, ktore w Tobie zachodza, starasz sie znalesc pomost, ktory to wszystko polaczy. Rada kart: masz ogromne bogactwo, z ktorego w kazdej chwili mozesz czerpac pelnymi garsciami. Nie wahaj sie po nie siegnac.

1 - Opowieść

7 kielichów ---> XVII Gwiazda, HB 7 Rydwan

Medytujesz, to po pierwsze.

Widac tu prace duchowa, rozwoj. Starasz sie na wiele spraw w Twoim zyciu spojrzec z innej perspektywy (perspektywy Gwiazdy na niebie, zreszta o tej innej perspektywie mowi takze Wisielec). Co w tej chwili wazne, co mowia tu karty: pracuj ze swoim umyslem, umacniaj go, trenuj i dzialaj. Pamieta, ze sila woznicy Rydwanu wynika z jego sily umyslu. A medytacja, inne praktyki duchowe sa tu bardzo wazne. Wiec pracuj dalej w tym kierunku.

2 - O czym myślisz

4 kielichy ---> XIV Umiarkowanie; IV Cesarz

Masz cala miche pelna dojrzalych owocow a zamiast je spozywac, zamiast sie nimi dzielic, trzymasz je i pozwalasz im gnic. Te owoce to Twoje bogate wnetrze, Twoje mozliwosci, ktore leza niespozytkowane i sie dusza. Stagnacja, marazm. Jestes zadowolona z tego, co jest. Zadowolona to moze nawet za duzo powiedziane. Idziesz w zyciu na kompromisy i zadowalasz sie polsrodkami. Potem dziwisz sie, ze nie masz tego, czego pragniesz. A rada kart jest taka: spojrz na swoje zycie z dystansem, ocen realnie swoje mozliwosci i zrob plany: karteczka do reki, oloweczek i konkretnie "co z tego mozna wprowadzic w zycie? co z tego jest realne do zrealizowania?" I nie marzyc. Konkretnie dzialac.

3 - Co otrzymasz

6 denarów ---> XVI Wieza; HB VI Kochankowie

Przede wszystkim osiagniesz zadowolenie. Zaczniesz dzielic sie tym swoim nadmiarem, ktory posiadasz a na razie trzymasz niewykorzystany w 4 scianach swojego domu (umyslu). Wyjdziesz poza swoje dotychczasowe struktury myslenia, dzialania i zaczniesc isc zupelnie nowym torem. Rada kart: kieruj sie glosem swojego serca.

4 - Co czujesz

9 buław ---> IX Eremita; HB IX Eremita

Jestes bardzo ostrozna i nieufna. Trzymasz sie tego, co znasz, co juz wiesz. Jeszcze wiele przed Toba badania gruntu, dociekania swoich motywow postepowania, tego, co dla Ciebie wazne. Ale: rada kart jest take, abys byla sobie wierna, abys nie bala sie dzialac, abys sluchala sie swojej intuicji i dzialala ostroznie wprawdzie, w zgodzie z wlasna intucja, ale takze w sposob zdecydowany i nie dala sobie innym na siebie wplywac, ingerowac w Twoje decyzje.

5 - Na co zasługujesz

królowa buław ---> II Kaplanka

Stale sie rozwijasz, stale idziesz do przodu, transformujesz, osiagasz coraz to wyzsze poziomy, uwalniasz sie z roznych struktur, uzaleznien, stajesz sie coraz bardziej pewna siebie i wiesz w jakim kierunku zmierzasz. Stajesz sie specjalistka w swojej dziedzinie. Wazne. Ufaj swojej intuicji, sluchaj swojego wnetrza.

6 - Co mówisz

księżyc ---> XVIII Ksiezyc; HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita

Przede wszystkim chyba jestes dosyc skryta osobka. Taka delikatna i eteryczna, owiana mgielka tajemniczosci, eteryczna i ezoteryczna. Intrygujesz. Rada kart: nie tylko dla ludzi jestes tajemnicza. Sama dla siebie jeszcze jestes zagadka i dociekasz swojej prawdziwej natury. Wiec badaj siebie, szukaj swojego zrodla i zaglebiaj sie w siebie. Gdy dojrzedz do tego, co to jest... badz sobie po prostu wierna. Intuicja... ufaj jej.

7 - Czym jesteś

6 kielichów ---> XVI Wieza; HB VI Kochankowie

Jestes chyba osobka bardzo sentymentalna, uczuciowa. Masz w pamieci wiele roznych milych wspomnien, byc moze nawet z dziecinstwa. Masz w glowie obrazy, ktore towarzysza Ci ciagle i pragniesz je ozywic znowu wokol siebie. Moze sa to obrazy dotyczace tego, jak "powinno" wygladac Twoje zycie, jak "powinno" wygladac Twoje szczescie. W kazdym razie te obrazy w Twojej glowie, ktore tam sa moga byc mobilizujace, gdy popychaja do dzialania. Ale moga byc takze ograniczajace, gdy nie pokrywaja sie z tym, co widzisz wokol siebie. Tu widac, ze jednak Ciebie nieco ograniczaja. Rada kart: kierujs sie sercem. Zostaw mysli, zostaw wspomnienia. Zyj chwila i daj sercu pole do popisu. Ono Cie nie zawiedzie.

8 - Czego potrzebujesz

sprawiedliwość ---> VIII Sprawiedliwosc, HB VIII Sprawiedliwosc

Tu widac potrzebe rownowagi w zyciu. Masz tendencje chyba do popadania w przesadyzm a tu trzeba by wyposrodkowac. Potrzebujesz wlasnego portu, w ktorym moglabys odetchnac, spokojnie usiasc i pomyslec.

Rada kart jest taka, abys spojrzala nieco z dystansem na swoje zycie. Odrzucila w tej chwieli emocje i realnie ocenial, uczciwie wobec siebie, na jakim etapie teraz sie znajdujesz. Powinnas pamietac, ze zbierzesz tylko tyle, ile wlozysz w to wysilku. Wszelkie skutki maja swoje przyczyny. Takze... co sie dzieje teraz, jest rezultatem czegos z przeszlosci. Jezeli chcesz ksztaltowac przyszlosc musisz odpowiednio dzialac juz teraz.

9 - Czego oczekujesz

5 buław ---> V Papiez, HB V Papiez

Ze wreszcie cos sie w Twoim zyciu ruszy. Ze energia 5 Bulaw, ten zastoj, przejda w 6 Bulaw, ze bedziesz mogla zaczac konkretnie dzialac a te dzialania zaczna przynosic Tobie pelne zadowolenie.

Wazne jednak, taka jest rada kart: abys porzucila rozne struktury myslowe, mozliwe, ze jakies sztywne ramy i spojrzala na swoje zycie z innej perspektyw, glebiej, postarala sie zobaczyc drugie dno spraw, ktore w nim zachodza.

księżyc, 9 buław , 6 kielichów ---> XXI Swiat, HB VI Kochankowie

Ja widze tu takie intuicyjne poszukiwanie samej siebie. Podroz do swojego wnetrza. Stoisz tam i patrzysz, jakby tu to wszysto teraz polaczyc ze soba, jakby tu zaczac dzialac. Dotykasz tam takze swojej przeszlosci, byc moze pasji, ktore gdzies kiedys byly czescia Ciebie a odlozylas je na swietego nigdy. Teraz szukajac siebie dochodzisz do nich i wyciagasz je na swiat zewnetrzny. Rada kart: sluchaj glosu swojego serca i jezeli ono podpowiada Ci, ze to jest Twoja droga, ze tu znajdziesz spelnienie, tak tez dzialaj, w zgodzie z nim.

4 kielichy , 7 kielichów , 6 denarów ---> III Cesarzowa; HB XVII Gwiazda i VIII Sprawiedliwosc

No wlasnie. Jest potenjal, ale jest tez bujanie w oblokach. Potencjal niewykorzystany, moglby sluzyc innymi, mogly sluzyc Tobie. Wyjdz poza granice, ktore sama sobie narzucilas, spojrz na siebie z innej perspektywy i pamietaj, ze niewykorzystany potencjal gnije. Ile dasz z siebie, tyle otrzymasz z powrotem. Jak to mawia jeden znajomy "rob swoje a swiat ci odpowie".

5 buław, królowa buław, sprawiedliwość ---> XV Diabel; HB XIII Smierc i IV Cesarz

No nic. Chcialabys, aby Twoj potencjal znalazl wreszcie ujscie. Jest zblokowany i Ty chcialabys, aby ruszylo cos do przodu. Jako Krolowa Bulaw masz ciagla potrzebe rozwijania sie, iscia do przodu, transformowania. Jednak masz tez swiadomosc, ze nic nie przyjdzie samo z siebie. Czujesz, ze jeszcze nie do konca jestes wolna w swoich zalozeniach, dzialaniach. Jeszcze sa w Tobie ograniczenia, ktore musisz przeskoczyc. Rada kart: musisz miec swiadomosc, ze jestes w trakcie glebokiej transformacji, ze aby narodzila sie nowa struktura, stara musi najpierw calkowicie obumrzec (odejsc).

księżyc , 4 kielichy , 5 buław ---> XV Diabel; HB IX Eremita

Przede wszystkim jestes w fazie poszukiwan, odkrywania siebie, badania swoim mozliwosci, probowania swoich granic, badania, w jaki sposob przeskoczyc te wszystkie ograniczenia, ktore w tej chwili wlasnie usytuowaly Ciebie w pozycji Wisielca i nie pozwalaja isc do przodu.

Takze w tej chwili duzo pracy wewnetrznej przed Toba. Najpierw musisz siebie poukladac w srodku. Praca z umyslem, rozwoj duchowy, to na razie glowne priorytety. Gdy juz osiagniesz te pewnosc, wtedy powinnas pozostawac sobie wierna.

9 buław, 7 kielichów, królowa buław ---> VI Kochankowie; HB XV Diabel i VI Kochankowie

Tu widac, ze jestes dosc ostrozna. Stoisz tak nieco z boku i bardziej marzysz niz dzialac, choc w Bulawowej widac, ze powoli budzi sie w Tobie potrzeba samodecydowania i uruchomienia calego Twojego potencjalu emocjonalengo, zarzadania nim z rozmachem. Twoje serce wrecz krzyczy, ze chce dojsc do glosu, ze ono teraz ma swoj czas. Jednak jeszcze jest troche ograniczen w Tobie, moze lekow, moze niepewnosci, ktore musisz pokonac, ktorych musisz sie pozbyc, aby dopuscic swoje serce calkowicie do glosu.

6 kielichów, 6 denarów , sprawiedliwość ---> XVIII Ksiezyc; XX Sad i II Kaplanka

Delikatna z Ciebie istotka, taka eteryczna. Skojarzylo mi sie, ze w mezczyznach poruszasz serduszka i wywolujesz instynkt opiekunczy. Ogolnie masz duzy potencjal, uroda itd. ale trzeba sprawiedliwie przyznac, ze jezeli np. jestes przemeczona lub dajmy na to za duzo wypijesz, gdzie na imprezie, lub w inny sposob dasz wycisk cialu, to i ono sie msci na Tobie. Ogolnie jestes delikatna i musisz dbac o siebie. Troska o siebie przynosi Ci efekty w pieknym wygladzie. Ogolnie tez jestes osoba, ktora w sumie poza zdrowym trybem zycia niewiele musi wkladac wysilku w to, aby wygladam. Masz z natury taka urode, ktora nie wymaga zbyt wiele oprawy, aby zachwycac.

• Lubię to! 1