Gość Mana Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 Dotyczy nowego (niedługo zaczynającego się) semsetru na uczelni 1. ogólna atmosfera/aura semestru -> 9 mieczy albo będzie ciężko i dużo nauki będzie, albo będzie to czas gdy trzeba będzie pogłówkować... myśleć, myśleć i jeszcze raz myśleć 2. na co powinnam uważać -> umiarkowanie + koło fortuny + 7 mieczy żeby nie przekombinować czegoś, również żeby nie zasiedzieć się i nie odkładać rzeczy na ostatnią chwilę (o ile to możliwe ;P) 3. jak będą się układać relacje z innymi studentami -> 2 kielichów + pustelnik + 8 buław będzie współpraca, miłe rozmowy, ale również pewne uczucie wyobcowania czy niedostosowania 4. jak będą układać się relacje z wykładowcami -> rycerz pentakli + 5 pentakli + królowa buław nie zawsze będzie łatwo... czasami może budzić się odczucie zamkniętych drzwi, czy że utrudniają życie ;P ale ogólnie chyba nie powino być strasznie :> 5. -co miłe -> 5mieczy + diabeł + 2 mieczy ale karty na coś miłego hmm.... może że uda mi się przetrwać ten semestr zdać, obronić precę i papa :> -co niemiłe -> 4 buław + rydwan + 3 kielichów może być mało czasu na odpoczynek, świętowanie jakieś... będzie mi to zabierać dużo czasu i zawracać sobą głowę 6. Rada -> as pentakli + wisielec + 5 buław korzystać z szans, nie działać pochopnie, ale kiedy trzeba zawalczyć o swoje Cytuj
Arshi Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 1. ogólna atmosfera/aura semestru -> 9 mieczy sama mozesz niepotrzebnie sie zadreczac, obawiasz sie juz semestru dlatego rozkladasz karty 2. na co powinnam uważać -> umiarkowanie + koło fortuny + 7 mieczy zeby za bardzo nieliczyc na los ,ze sie uda ze cos ei wykombinuje trzeba skupic sie na priorytetach nie odwlekac tego w czasie 3. jak będą się układać relacje z innymi studentami -> 2 kielichów + pustelnik + 8 buław normalnie jak bedzie potrzeba to bezdie kontak jak nie , to bedziesz wolala byc sama 4. jak będą układać się relacje z wykładowcami -> rycerz pentakli + 5 pentakli + królowa buław jak bedzies z umiala problemow nie bedzie ale jak nie to za darmo 3 nie wpisza, bo za to im placa zeby was nauczyc 5. -co miłe -> 5mieczy + diabeł + 2 mieczy sciagi od innej grupy -co niemiłe -> 4 buław + rydwan + 3 kielichów jakas impreza studencka 6. Rada -> as pentakli + wisielec + 5 buław skup sie na dobrych ocenach kiedy beda zaliczenia, rywalizuj z innymi o jak najleszpe stopnie Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 16 Lutego 2013 Maestro Napisano 16 Lutego 2013 1. ogólna atmosfera/aura semestru -> 9 mieczy myślę, że dużo nerwów, może trochę nieprzespanych nocy, być może przedmioty będą dość ciężkie, albo takimi będą się wydawać, stąd te nieciekawe myśli 2. na co powinnam uważać -> umiarkowanie + koło fortuny + 7 mieczy na to, zebyś za bardzo się nie wyluzowała i nie liczyła na łut szczęścia, także pamiętaj nie oszukuj, ,staraj się być rzetelna i prawdomówna 3. jak będą się układać relacje z innymi studentami -> 2 kielichów + pustelnik + 8 buław relacje będą bardzo miłe, spotkania, czasem możesz czuć się outsiderem jednak mimo towarzystwa, ale widać też natłok kontaktów telefonicznych, albo netowych, ponadto mam wrażenie, że może zblizysz się do kogoś bardziej? 4. jak będą układać się relacje z wykładowcami -> rycerz pentakli + 5 pentakli + królowa buław stosunki poprawne, czasem trzeba będzie pójść na konsultację do kogoś, trochę też powalczyć o swoje, zadbać o własny interes:) 5. -co miłe -> 5mieczy + diabeł + 2 mieczy uda Ci się pokonać jakiś poważny problem, może w Twoim otoczeniu znajdzie się osoba, która będzie Ci "psuć krew", a Ty dasz jej radę? -co niemiłe -> 4 buław + rydwan + 3 kielichów ja tu nic niemiłego nie widzę, będziesz jeździła na imprezy, może też pojawić się jakaś zazdrość z czyjejś strony, może TY staniesz się jej powodem, stąd karty wyżej? 6. Rada -> as pentakli + wisielec + 5 buław dawaj sobie szanse na nowe rzeczy, ale czasem warto coś przemyśleć zanim się ruszy do walki, najpierw sprawdź czy jest o co.. Cytuj
Gość Mana Napisano 16 Lutego 2013 Napisano 16 Lutego 2013 Dziękuję bardzo Arshi, Inez. :bukiet: Semestr niby nie wygląda strasznie wg planu... z wykładowców, których znam tylko z jednym może być "trudny przypadek"... Kilku jest też nowych...No i jeszcze obrona... w końcu ostatni semestr... no nic zobaczymy... jak już będzie po i będę miała możliwość to oczywiście zweryfikuję jak to było :> Pozdrawiam Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 1. ogólna atmosfera/aura semestru -> 9 mieczy- Chyba będziesz często zakuwać w nocy.. Ogólnie wiele pracy, moze stres wywołany przez sama siebie:jak z egzaminiami,zaliczeniami itd 2. na co powinnam uważać -> umiarkowanie + koło fortuny + 7 mieczy Dokładnie myślę ponownie jak ty..żebys nie przekombinowała,nie kręciła z czymś-myśląc,że sprytnie uda Ci się wymknąć. Albo uważaj,żeby ktoś Ciebie nie oszukał(chociaż człowiekowi cięzko wyczuć bo człowiek to naiwna istota) 3. jak będą się układać relacje z innymi studentami -> 2 kielichów + pustelnik + 8 buław Będą jakies spotkania ,wypady itd. Myślę,że w porządku na czas jakiejś imprezki.. a potem to juz widzę Ciebie samą i nauke,działania w kierunku ogarniecia sytuacji.( 8 buław) 4. jak będą układać się relacje z wykładowcami -> rycerz pentakli + 5 pentakli + królowa buław Myślę ,że w rycku jest stabilność relacji,aby ją zachować widać,że będziesz pracować nad materiałem do nauki by sprostać ich oczekiwaniom. Ogólnie jak to na studiach. 5. -co miłe -> 5mieczy + diabeł + 2 mieczy To,że będziesz walczyć z własnymi ograniczeniami. Nie dasz się sytuacjom które początkowo bedą wyglądały bez wyjścia-pokonasz je. -co niemiłe -> 4 buław + rydwan + 3 kielichów- bedziesz zamknieta w czterech ścianach swojego pokoju(4 buław)-bedzie skupiona na działaniach(rydwan) które nie pozwolą Ci na odpoczynek badz jakies wyjscia ze znajomymi..Ogólnie to chyba brak czasu okupiony ty pustelnikiem i 8 buław-kłuciem. 6. Rada -> as pentakli + wisielec + 5 buław To co rozpoczynasz-nie zawieszaj- po prostu kończ sprawy którymi już się zajełaś mimo przeciwnosci które napotkasz na drodze. Cytuj
SacralNirvana Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 1. ogólna atmosfera/aura semestru -> 9 mieczy Ciezko nie. 9 Mieczy to karta samodzielnej pracy. Wiec w Twoim przypadku nauki w domu, siedzenia z nosem w ksiazkach. Miecze to dobre karty, jezeli chodzi o nauke itd. W uczuciach ok, zgadzam sie, sa nieciekawe. Natomiast to trygon powietrza, a co za tym idzie, intelekt. Do 9 Mieczy mozna dociagnac potencjal IX Eremity. Wiec i zacheta, aby czas ten poswiecic w zaciszu domowego kacika na nauke, na zglebianie wiedzy. 2. na co powinnam uważać -> umiarkowanie + koło fortuny + 7 mieczy ---> suma IX Eremita, suma HB IV Cesarz Powyzej pokazala sie Twoja samodzielna praca. Tu znowuz. 7 Mieczy to wlasnie pisanie cos w samotnosci, Eremita jak najbardziej pokazuje osobe, ktora siedzi, zakuwa, dowiaduje sie itd. Tu jest pokazane, abys nie tracila uwaznosci i to co sama sie nauczysz, laczyla z tym, co mozesz dowiedziec sie poza soba, czyli gdzie indziej. Zebys poza swoja wiedza, swoim trybem uczenia sie, wychodzila nadal do ludzi i nie zamykala sie na nich, bo cos ciekawego moze wpasc z zewnatrz. Cesarz zacheca, aby planowac sobie ten czas realnie, tak zeby praktycznie bylo i na nauke i na wszystko inne. Konkretnie, bez stresu, poza emocjami, szczegolnie tymi negatywnymi. Mozna rozplanowac sobie ten czas, zeby udalo sie i to i owo. 3. jak będą się układać relacje z innymi studentami -> 2 kielichów + pustelnik + 8 buław ---> VII Rydwan, suma HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag Ogolnie bedzie dosc zywiolowo. Powinnas poznac dosyc ciekawych ludzi, z ktorymi bedziesz utrzymywala dobre relacje, ale widac takze Twoje wycofanie i moze nawet lekki zestresowanie nauka. Od czasu do czasu moze jakis kontakt z kims, wyjscie gdzie nawet wspolne. Rada jest taka kara, abys ten rok mimo wszystko potraktowala na luzie. Nauka jest wazna, ale i kontakty miedzyludzkie. Pozostan po prostu uwazna. Jak trzeba bedzie przysiasc do nauki, zrob to. Ale nie odsuwaj sie od ludzi (Eremita). 4. jak będą układać się relacje z wykładowcami -> rycerz pentakli + 5 pentakli + królowa buław ---> suma XII Wisielec; suma HB V Papiez Mozesz trafic na takich, ktorzy beda mieli swoje sztywne zasady czyli np. "nie spoufalac sie z uczniami". I to moze powodowac, zeby cokolwiek bedziesz chciala uzyskac, bedziesz musiala wykazywac sie wiedza, wiedza, wiedza, byc pilna, wytrwala, pracowita. Tu nie zdzialasz nic na piekne oko ani na sympatie. Moga byc momenty, ze bedziesz czula sie dosc niepewnie, nie bedziesz wiedziala do konca na czym stoisz. To moze byc zwiazane szczegolnie z jakas pania wykladowca, kobieta w tej Bulawowej. Widac tu tez takie utkniecie tej relacji w martwym punkcie. Tzn. co bys nie robila to i tak wszystko jedno. Ona o Tobie swoje zdanie juz ma. Jednak bedzie mozliwosc, aby to przelamac. Bedziesz musiala duzo nad tym pracowac i umiejetnie pokazac sie od tej strony, ktorej byc moze nie pokazesz na samym poczatku. Takze i to bedzie mozna przelamac. 5. -co miłe -> 5mieczy + diabeł + 2 mieczy ---> suma 0 Glupiec; suma HB XXII Glupiec i IV Cesarz Przede wszystkim bedziesz tam miala dostep do calej masy roznych newsow, wiadomosci, ktorych jeszcze nie posiadasz, a ktore wlasnie beda Cie bardzo interesowac. W Diable widac, ze uda Ci sie tez pokonac pewne wlasne ograniczenia, przeszkody i zaczniesz sie cieszyc tym, co robisz. 2 Mieczy mowi o wymianie intelektualnej, co w tym temacie jest bardzo wazne. Ogolnie przed Toba nowy okres czasu, gdy bedziesz odkrywala rozne swoje zasoby wiedzy i talentu byc moze do tej pory nieznane. Rada kart jest taka: kazdy poczatek ma w sobie odrobine chaosu. Pozwol sobie na ten chaos a bedziesz miala szanse, aby z tego poczatkowego chaosu z czasem wylonilo sie cos pewnego, stalego, co bedzie Cie cieszyc. -co niemiłe -> 4 buław + rydwan + 3 kielichów ---> suma II Kaplanka, suma HB XIV Umiarkowanie i V Papiez Bedzie bardzo duzo nauki. Tu widac, ze konczysz jedno, rozpoczynasz nastepne i ciagle parcie na to, zeby wiecej, zeby isc bardziej do przodu, wyzej, rozwijac sie, przede wszystkim wewnetrznie. W Kaplance perfekcjonizm. Rada kart jednak jest taka. Staraj sie to w sobie wywazyc i nie przechylac na zadna strone. To nie jest wskazane. Rownowaga jest lepsza a i wyjscie poza sztywne wyobrazenia i narzucone ramy takze. 6. Rada -> as pentakli + wisielec + 5 buław ---> suma IV Cesarz; suma HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita Przede wszystkim masz potencjal. Tu bedziesz mogla wykorzystac go dobrze. Jednak mozesz tez utknac w martwym punkcie, jezeli nie zrobisz tego w przemyslany sposob. 5 Bulaw to dobra energia, duzo jej, ale jest zblokowana. Rada jest taka: poswiec odpowiednio duzo czasu dla siebie, przemysl sobie to i owo, ufaj sobie, swojej wiedzy, swojej intuicji i badz w zgodzie ze swoimi przemysleniami. Dzialaj tak, zeby byc zadowolona. Dla siebie, nie dla innych. Rob tyle, ile uwazasz, ze musisz i dbaj o siebie. Eremita dba takze o swoja fizycznosc nie tylko o wnetrze, wiec i o zdrowie. Nie zatracaj sie w nauce, ale i nie daj sie od niej odwiesc. Powodzenia. Cytuj
fajnamagda Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 1. może być nerwowo, dużo zajęć lub nauki 2. dokładnie 3. bardzo dobrze, mozecie spotykac sie i razem sie uczyc 4. no bedziesz musiala dowodzic ciagle swoje racje 5.- moze jakas znajomosc -zalatana bedziesz, mozesz byc przemeczona 6. korzystać z pojawiających się możliwości, ale nie podejmować decyzji pochopnie Cytuj
Gość Mana Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Dziękuję GdzieTaIrlandia, Sacral, fajnamagda :bukiet: To moze byc zwiazane szczegolnie z jakas pania wykladowca, kobieta w tej Bulawowej. Widac tu tez takie utkniecie tej relacji w martwym punkcie. Tzn. co bys nie robila to i tak wszystko jedno. Ona o Tobie swoje zdanie juz ma. wygląda mi to na moją promotorkę... czasami czy zrobisz coś czy nie to wszystko jedno... bo to pracę zagubi... mail nie dotrze choć wysłany etc.... Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 1. ogólna atmosfera/aura semestru -> 9 mieczy 9 Mieczy to też logiczne przekonywanie do swoich racji - wymiana poglądów i doświadczeń ~ tak to właśnie będzie wyglądało...no chyba że zaznaczyło się tutaj Twoje negatywne myślenie/nastawienie... 2. na co powinnam uważać -> umiarkowanie + koło fortuny + 7 mieczy Nie skupiaj się wyłącznie na sobie - nie odcinaj się od towarzystwa...ale też uważaj na ludzi nieuczciwych... 3. jak będą się układać relacje z innymi studentami -> 2 kielichów + pustelnik + 8 buław Myśle że nie będziesz wdawała się w jakieś zbyt bliskie relacje z innymi - to będzie raczej na zasadzie - widzimy się na zajęciach a potem każde w swoją stronę... 4. jak będą układać się relacje z wykładowcami -> rycerz pentakli + 5 pentakli + królowa buław Spokojnie - tutaj nie widać nic szczególnego poza normalnymi relacjami wykładowcy & Ty...widać że po prostu będziesz musiala się wykazać... 5. -co miłe -> 5mieczy + diabeł + 2 mieczy Nie będzie tego czego się obawiasz, tego co powoduje Twoje negatywne myślenie...osiągniesz równowagę emocjonalną - spokojnie i beztrosko "przebrniesz" przez ten semestr... co niemiłe -> 4 buław + rydwan + 3 kielichów Będzie zapowiedź jakiejś fajnej imprezy - lecz Ty niestety nie będziesz mogła się na nią wybrać...ale - może też chodzić o zuuupełnie co innego - o to że na pozytywne zakończenie jakiejś sprawy będziesz musiała dość dłuuugo czekać - i świętowanie przesunie się w czasie... 6. Rada -> as pentakli + wisielec + 5 buław Wykorzystuj nadarzające sie szanse, działaj zdecydowanie i podejmuj wyzwania - samo nic nie przychodzi - pokaż na co Cię stać ... Powodzenia. Cytuj
Gość Mana Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 1. ogólna atmosfera/aura semestru -> 9 mieczy myślę, że w tej karcie mogło się ukazać zmęczenie materiału... takie przemęczenie tym wszystkim. Cytuj
Gość Mana Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 1. ogólna atmosfera/aura semestru -> 9 mieczy albo będzie ciężko i dużo nauki będzie, albo będzie to czas gdy trzeba będzie pogłówkować... myśleć, myśleć i jeszcze raz myśleć 2. na co powinnam uważać -> umiarkowanie + koło fortuny + 7 mieczy żeby nie przekombinować czegoś, również żeby nie zasiedzieć się i nie odkładać rzeczy na ostatnią chwilę (o ile to możliwe ;P) 3. jak będą się układać relacje z innymi studentami -> 2 kielichów + pustelnik + 8 buław będzie współpraca, miłe rozmowy, ale również pewne uczucie wyobcowania czy niedostosowania 4. jak będą układać się relacje z wykładowcami -> rycerz pentakli + 5 pentakli + królowa buław nie zawsze będzie łatwo... czasami może budzić się odczucie zamkniętych drzwi, czy że utrudniają życie ;P ale ogólnie chyba nie powino być strasznie :> 5. -co miłe -> 5mieczy + diabeł + 2 mieczy ale karty na coś miłego hmm.... może że uda mi się przetrwać ten semestr zdać, obronić precę i papa :> -co niemiłe -> 4 buław + rydwan + 3 kielichów może być mało czasu na odpoczynek, świętowanie jakieś... będzie mi to zabierać dużo czasu i zawracać sobą głowę 6. Rada -> as pentakli + wisielec + 5 buław korzystać z szans, nie działać pochopnie, ale kiedy trzeba zawalczyć o swoje Semestr może do najtrudniejszych nie należał, ale łatwo też nie było. Czasami czuć było przeciążenie ogólnie wszystkim. Na co uważać? aż mi się skojarzyło z tym... że nie wszystko ode mnie zależy.. i z tym jak miałam pewne spięcie z promotorką... i wyskoczyła jak filip z konopi o coś do mnie o coś co w ogóle nie miało miejsca. Relacje z innymi studentami? Różnie... jak coś chcieli było ok... czasami gorzej jak ja coś chciałam bo bywała głucha cisza z drugiej strony...no cóż życie... ^^ mam nadzieje, że tych osób więcej na swej drodze nie spotkam ;P Z wykładowcami? hmm.... byli w większości w miarę ok, jeden co lubi czuć się ponad wszystkich, promotorka trochę działała mi na nerwy... ujdzie... Więc było trochę różnych zawirowań, zmian akcji... nagłych nieprzewidzianych zdarzeń i takich tam. Przetrwałam wszystko zdałam i wczoraj się obroniłam.... więc jest już ok :tongue: Cytuj
Gość Mana Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 Dziękuję MW, dziękuję Caliel :buzki: Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi