Skocz do zawartości

Rozklad na znalezienie pracy

elizziee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam:)Moja koleżanka ma pracę, ale nie jest z niej zadowolona i szuka nowej. Postawiłam jej taki oto rozkład. Będe wdzięczna za wskazówki i ewetualne poprawki:)

1.Jakie mam szanse na znalezienie pracy?- Koło fortuny

- zaczęła już szukać, niedługo będzie widać efekty tego szukania, nadejdą zmiany, jest zadanie do wykonania i trzeba się z nim uporać, zmiany będą na lepsze. Koleżanka nie jest zadowolona z obecnej pracy, mniemam więc, że nowa będzie lepsza, że jej się uda zrealizować swoje plany. Musi tylko aktywnie szukać. Myślę też, że nagle pojawi się propozycja pracy, która ją zaskoczy.

2.Na czym powinna się skupić?- 7 Mieczy

- nie powinna tracić energii i czasu na gadanie, ale powinna zacząć działać. Nie powinna się zniechęcać, pomimo że jest sama w tej walce, nikt jej nie pomoże. Może powinna obrać tez inne metody szukania pracy, niż te z których korzysta dotychczas. Powinna być wytrwała w szukaniu, nie poddawać się.

3.Ukryte relacje/problemy- Arcykapłan

- musi być gotowa na pewnego rodzaju próbę, być może na ewentualnej rozmowie kwalifikacyjnej, być może powinna poprosić kogoś o radę, powinna też rozpocząć jakiś kurs, teraz jest dobry moment.

4.Rada-Giermek buław

- wkrótce może nadejść wiadomość o przyjęciu do pracy, nie może się bać ryzyka i musi być czujna, żeby nie przegapić swojej szansy, musi wziąć sprawy w swoje ręce

5.Najbliższa przyszłość- 8 buław

- maszyna ruszyła, teraz trzeba czekać, być może wszystko potoczy się bardzo szybko, wydaje mi się też , że wkrótce może spodziewać się telefonu z zaproszeniem na rozmowę kwalif. Wszystko potoczy się dosyć szybko.

Napisano

szanse sa zawsze większe mniejsze ale szanse a przy kole fortuny to los karty rozdaje przeznaczenia nie przeskoczy

dalsze karty mówią ze musi zmienić nastawienie zreformować sie niejako potrzeba jak dla mnie te karty mówią o przebranżowieniu sie ale de facto nowego zatrudnienia w nich nie widać

przechytrzyc losu sie nie da :)

Napisano

1.Jakie mam szanse na znalezienie pracy?- Koło fortuny

trudno powiedziec, ale moze jednak los cos przyniesie (pozniej 8 kijow), ale trzeba miec oczy szeroko otwarte na rozne neidopowiedzenia, przektrety (7 mieczy)

2.Na czym powinna się skupić?- 7 Mieczy

byc ostrozna, poniewaz wraz z oferta moga isc jakies nieprzyjemne sytuacje, oszustwa

3.Ukryte relacje/problemy- Arcykapłan

jak widac klopotow takich moze przysporzyc szef - obecny badz nowy

obecny, gdyby Cie probowal nieuczciwie zatrzymac w obecnej pracy - nowy, moze obiecywac gruszki na wierzbie,

cos czego nie ma badz oferowac niekorzystne warunki pracy/płacy

4.Rada-Giermek buław

prowadzic rozmowy - to raz

dwa - moze zrobic jakis kurs, pomoze w zdobyciu nowej pracy

5.Najbliższa przyszłość- 8 buław

pojawi sie jakas oferta i to w miare szybko

moze byc w obecnej pracy lub zupelnie nowa

Napisano

dziękuję Wam za odpowiedzi:) zobaczymy kto i za ile ktoś się do niej odwezwie:) Mam nadzieję, ze ta 8 buław będzie dobrym znakiem:)

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Ja tutaj nie widzę znalezienia pracy - bardziej zaznacza się to że w najbliższej przyszłości zacznie aktywniej poszukiwać nowej pracy, albo w obecnej coś się zmieni...a jeśli już coś się pojawi - to nic stałego...

Napisano

1.Jakie mam szanse na znalezienie pracy?- Koło fortuny ---> HB Kolo i Mag

Tu uwaznosc przede wszystkim. Aktywnosc itd. nie do konca sie sprawdza. To takie bardziej niezalezne od niej. Moze sie cos nagle pojawic i uwaznosc bedzie tu pomocna w tym, aby tej okazji nie przegapic, jednak nie wynika to z aktywnego poszukiwania a raczej uwaznego obserwowania tego, co sie dzieje.

2.Na czym powinna się skupić?- 7 Mieczy ---> HB VII Rydwan

Przede wszystkim 7 Mieczy to chciejstwo bardziej niz realne chcenie. Chcialabym, lecz boje sie. Jak to Crowley mowi "chodzenie kota wokol kaszy z goraca micha". Fajnie, gdyby praca byla, ale praca z nieba nie spadnie a nawet jak cos pojawi sie na horyzoncie to szanse trzeba wykorzystywac. Wiec konkretnie - dzialac. Nie wahac sie, nie lekac, dzialac.

3.Ukryte relacje/problemy- Arcykapłan ---> HB V Papiez

Ona chyba sztywno trzyma sie tego, co ma wyuczone a w jej wyuczonym zawodzie moze byc trudno cos znalesc. Musialaby chyba wyjsc poza to i szukac nieco szerzej, moze tam, gdzie do tej pory nie szukala. Nie spinac sie na to, ze "taka szkole skonczylam to moge pracowac tylko w tym i tym zawodzie".

4.Rada-Giermek buław ---> HB IV Cesarz

Tu wszystko sie ladnie zazebia. Wiec Paz Bulaw wyrywa sie z dotychczasowych ograniczen i pedzi do przodu. Tymi ograniczeniami moga byc te wyobrazenia zwiazane z mozliwosciami wykonywania wyuczonego zawodu (Papiez). Rada kart jest taka, aby przyjrzec sie swojej sytuacji realnie, zobaczyc konkretnie, co jeszcze mozna by zrobic i zamiast marzyc nierealnie, zaczac konkretnie rozgladac sie, gdzie sa i jakie sa mozliwosci, zeby osiagna realne, konkretne efekty tych poszukiwan.

5.Najbliższa przyszłość- 8 buław ---> HB VIII Sprawiedliwosc

Tu widac juz konkretne dzialania. Masa pomyslow, ktore tylko czekaja na zrealizowanie. Widac, ze kolezanka zacznie myslec i burzyc swoje dotychczasowe bariery, widac to po tym, ze od chcenia przejdzie do dzialania. Wazne, zeby umiala spojrzec z dystansem na siebie i nie poddawala sie. Energia 8 Bulaw jest silna, ale rownie szybko sie wypala. Wazne, zeby pamietala, ze efekty jej poszukiwac beda wspolmierne do tego, ile wysilku w nie wlozy.

Takze pracy tu jeszcze nie widac. Widac jedyni, ze kolezanka porzuci stary sposob myslenia, stanie sie w poszukiwaniach i oczekiwaniach bardziej elastyczna i tu widac duzo bardziej aktywne te poszukiwania.

Podsum (HB) calego rozkladu to Cesarzowa. Takze jak najbardziej mozliwe, ze idac ta droga, postepujac jw. bedzie miala szanse w przyszlosci znalesc to, czego szuka, czyli prace, ale to kwestia dalszej przyszlosci.

• Moderator
Napisano

tak stricte to nie stoi Ci tu jakaś praca, bo koło fortuny to los na loterii, 7 mieczy - zwracać dokładnie uwagę na umowy, ogłoszenia, żeby nie dać się oszukać

karta papieża zwykle mówi o satysfakcjonującej pracy, więc ja bym to czytał tak, że praca i owszem jakaś może się trafić, ale nie taka jakby koleżanka chciała

giermek buław to też jakby zachęta do działania i w tej 8 buław aktywne działania, może jakieś rozmowy kwalifikacyjne kontakty, ale stricte nowej pracy to tutaj nie bardzo widać, przynajmniej karty nie pokazały wprost tej pracy