Moderator Arbogast Napisano 17 Lutego 2013 Moderator Napisano 17 Lutego 2013 Od ponad dwóch lat nie jestem w stanie stworzyć związku, a zakochać się tak prawdziwie i z wzajemnością to od ponad 4 lat, zadałem więc kartom pytanie co jest powodem, że nie mogę wejść, stworzyć szczęśliwego związku, takiego z uczuciami. Wybrałem do tego rozkład "tajemnica kapłanki" 1 i 2 sedno problemu, motywy które mogą się wzmacniać lub sobie przeszkadzać: Eremita i Królowa denarów 3 główny wpływ oddziałujący obecnie: Głupiec 4 wpływ przyjaznej siły: Król denarów 5 wpływ negatywnej siły: 8 mieczy 6 nieświadomie działająca siła: 5 buław 7 to co jest świadome i zaakceptowane: Kochankowie 8 dokąd ta droga prowadzi i co nastąpi w najbliższym czasie: 6 denarów 9 głęboko ukryte przyczyny problemu: Królowa pucharów Już na wstępie pokazał się pustelnik czyli karta samotnika i krzyżujący się motyw Królowej denarów czyli jakiegoś być może ideału, oddziałuje Głupiec, to może być niezdecydowanie, sam nie wiem czego tak naprawdę chce, dziecinne naiwne podejście, pozytywnie wpływa Król denarów więc już pewne doświadczenie i chęć stabilizacji, ale wciąż problemem jest 8 mieczy czyli karta zahamować i blokad, ograniczonego myślenia 5 buław to karta pewnej walki, konkurencji.. nie wiem co w pozycji nieświadomej może ona oznaczać, może to, że powinno się wyjść do problemu, a nie czekać aż samo się rozwiąże, świadome Kochankowie karta wyboru, karta związku czyli jednak chęć związku, 6 denarów ta karta też może mówić o jakiś związku, natomiast głęboka przyczyna to królowa pucharów a zestawiając ją z królową denarów to co innego szukam a co innego spotykam. I główny problem to jest chyba ten dysonans pomiędzy denarową a pucharową... co innego jest w zasięgu, a co innego ja chce... Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 1.2Głowny motyw- moze boisz się otworzyć dlatego,że obawiasz się jakiś celowych działań kobiety które mogłoby Cie w przyszłości zranić bądz okaże się zupełnie odmienna,inna od tego jak przedstawiała? 3. Uważasz,że jesteś naiwny..Głupiec..czytając strikte komiksowo rozkład.. 4.PRzyjazny to jesteś,dojrzały,stabilny emocjonalnie,wspierający. 5. Wzloty i upadki. Odejscie z bólem serca,jakas porażka która nosisz i nie potrafisz moze zapomniec? 6. Nieświadomie to wre w Tobie,pełno różnych spraw Cie bulwersuje i prowadzi kłotnie w twoim wnętrzu. Nieświadomie to tez natura..brakuje Ci chyba intymnosci.. 7.Akceptowana jest sytuacja która w tej chwili jest i wiesz,ze za jakis czas to również moze się zmienic,masz nadzieje. 8. Myślę,że na tyle na ilę otworzysz się przed drugą osobą i tyle ile jej ofiarujeszz tyle dostaniesz w zamian:] 9. Myślę,że Pani która naznaczyła się w twoim sercu . Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) Jak tak patrzę na te karty, to mam wrażenie, że jest w tobie wielka potrzeba posiadania tej drugiej połówki, ale też bardzo dużo obaw i wycofania. Myślę, że ta kielichowa, to kobieta, która była obecna w Twoim życiu i mimo tego, że to już przeszłość, to jednak gdzieś się tam echem odbija i powraca ten temat jak bumerang. Może nie wszystko zaakceptowałeś, nie wszystko przepracowałeś i pozostało jeszcze coś do domknięcia. Świadomie chcesz, aby ktoś zajął jej miejsce, chcesz się zakochać (Głupiec, Kochankowie, Król monet), ale gdzieś głęboko jest w tobie wielki opór, konflikt i blokada (8 mieczy, 5 buław, Pustelnik). Mało w tych kartach aktywnego działania, wychodzenia z inicjatywą. Poza głupcem, który co prawda chce działaś, ale chaotycznie, to nie ma tutaj za wiele energii. Są obawy, wewnętrzna walka i zdystansowanie. Ja jednak widzę przyczynę tego wycofania właśnie w tej Królowej, może pora po prostu jakoś się od niej odciąć mentalnie. Ładnie wygląda 6 monet- to karta wymiany i wzajemności. Jeśli dasz coś z siebie, to również coś dostaniesz. W przeciwnieńśtwie do tych kart walki, blokady i samotności, 6 monet mówi o dawaniu i braniu, otwieraniu się, byciu gotowym nie tylko na to, aby zacząć szukać i ofiarowywać, ale też byciu gotowym na przyjmowanie tego, co nam zsyła los. Oczywiście życzę Ci tego z całego serca PS. Z ciekawości zrobiłam też podsumkę z tych wszystkich kart. Wyszedł Kapłan. To rada i wskazówka dla ciebie, aby zacząć dokładnie analizować i poznawać siebie. Staraj się mieć wgląd w swoje wnętrze, staraj się dostrzegać świadomie to, co nie zawsze jest świadome. Te podświadome mechanizmy są dla nas często zagadką, mimo że to one w dużej mierze kierują naszym działaniem i mają wpływ na nasze decyzje. W karcie Kapłana jest też wielka pokora, szacunek dla tej wiedzy, którą o sobie możesz odkryć oraz wielka samoakceptacja. Edytowane 17 Lutego 2013 przez PannaDorotka bo lubię Cytuj
SacralNirvana Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) 1 i 2 sedno problemu, motywy które mogą się wzmacniać lub sobie przeszkadzać: Eremita i Królowa denarów Eremita wskazuje na to, ze jestes na etapie ukladania sobie roznych spraw. Byc moze rowniez sortowania wlasnych oczekiwan. Krolowa Monet to nie jakas flirciara a kobieta, ktora: jest obok, jest na wyciagniecie reki, ladna, podoba sie, mozna jej zaufac, bo stoi obiema nogami na ziemi. No taka z krwi i kosci, o ktora mozna pozabiegac, ale ktora to odzwajemni. Taka pewno Ci sie podswiadomie marzy. Mozliwe tez, ze masz dosyc samotnosci a kobieta taka mialaby wreszcie byc Twoim portem, gdzie moglbys wreszcie sobie powiedziec "jestem tu, gdzie zawsze chcialem byc". 3 główny wpływ oddziałujący obecnie: Głupiec Czysta karta, poczatek, tabula rasa... Mozesz robic, co chcesz, mozesz miec, co chcesz. No w zasadzie, co Ci tam przyjdzie na mysl, jaki pomysl, jaki wymysl, cokolwiek. Jednak... kazdy poczatek jest naznaczony poczatkowym chaosem i zanim uda Ci sie osiagnac stabilizacje swojego zycia w Cesarzu, musisz przejsc przez ten etap. Tu probowac, tam doswiadczac... Wazne, abys byl na to otwarty. Nie ograniczal sie jakimis specjalnymi oczekiwaniami, wyobrazeniami. Bierz to, co zycie szykuje Ci na tacy z radoscia i otwartoscia... a w koncu dostaniesz to, czego tak pragniesz. 4 wpływ przyjaznej siły: Król denarów Jestes ogolnie mezczyzna takim dosyc praktycznym, mocno stojacym na ziemi. Nie odrywasz sie od ziemi, zeby poleciec za tym czy za tamtym. Jezeli czegos chcesz, sprawdzasz, na ile jest mozliwe, aby to osiagnac i uparcie, konsekwentnie darzysz do tego. Poza tym umiesz cieszyc sie zyciem, robic na dana chwile to co najlepsze z tego, co posiadasz. Potrafisz dzialac sprytnie i osiagac zamierzone efekty. 5 wpływ negatywnej siły: 8 mieczy Jednak, duzo w Tobie blokad. Mozliwe, ze za Toba sa relacje z kobietami, ktore Cie mocno zranily. Teraz otwierasz sie wprawdzie na nowe, jednak nie do konca. Jest taki bolesny punkt w Tobie, ktory nie pozwala Ci go przekroczyc. To sprawia, ze tak naprawde nie dopuszczasz tam do siebie do srodka zadnej kobiety. Wazne, zebys zdal sobie z tego sprawe. Poobserwuj siebie, co dzieje sie z Toba w takich sytuacjach. A jezeli spotkasz jakas taka, ktora poruszy Twoje serce to badz wobec niej szczery. Takie Twoje zblokowanie ona moze odbierac jako niechec w stosunku do niej a tak naprawde to po prostu Twoje leki sa i kolejny lek, ze cos moze sie powtorzyc. I pamietaj. Kazda nowa historia to nowa niezapisana kartka, nowy czlowiek, nowe uczucie. 6 nieświadomie działająca siła: 5 buław Duza namietnosc a jednak nie potrafisz jej puscic w ruch. Blokujesz sie. Powinieniesz byc bardzo skuteczny w tych swoich dzialaniach, powinna byc jakas pani przy Tobie. A jednak. Nie potrafisz swojego potencjalu uaktywnic i puscic skutecznie w ruch. Wazne, zebys umial sie otworzyc. Do 5 Bulaw mozna wykorzystac potencjal Papieza. Zajrzyj w siebie, wyjdz poza swoje sztywne ramy (wyzej zblokowanie w 8 Mieczach) i otworz sie na te, na ktorej Ci zalezy. Masz wszelkie mozliwosci, aby Ci sie udalo. 7 to co jest świadome i zaakceptowane: Kochankowie Wiesz, ze potrzebujesz drugiej osoby. Potrzebujesz kogos, kto stanowilby Twoje odbicie. Druga polowka, czesc Ciebie, odbicie lustrzane. Nazywaj to sobie jak chcesz. Musisz miec kogos przy sobie, w kim bedziesz mogl sie przegladac. Ogolnie chyba jestes towarzyski, ale i ta kobieta tu bylaby jak najbardziej na miejscu. Rada kart... Kieruj sie sercem, zapomniej o umysle... rozumie, intelekcie, bo one kaza Ci myslec o tym, co bylo. Zamiast wejsc na parter ciagle siedzisz w piwnicy i grzebierz w tych swoich trupach z przeszlosci. Pamietaj, serce ma swoja wlasna itneligencje (Gregga Bradena sobie poogladaj, ladnie to tlumaczy)... wiec warto sie go sluchac. 8 dokąd ta droga prowadzi i co nastąpi w najbliższym czasie: 6 denarów 6 Monet odzwierciedla nature Buddy. To karta, ktora mowi, ze abys mogl otrzymac, musisz najpierw dac. Wyobraz sobie taka sytuacje... bogaci ludzie ciagle gdzies oddaja czesc pieniedzy, na jakies cele charytatywne itd. Dlaczego? Bo musi byc ruch, energia musi plynac. To samo z miloscia... daj z siebie, otworz sie... i przyjmuj. Energia milosci takze musi stale byc w ruchu. Rada kart, jw. VI Kochankowie. Sluchaj glosu swojego serca. 9 głęboko ukryte przyczyny problemu: Królowa pucharów Masz wybujale wyobrazenia o kobiecie. Jestes takim mistykiem. Chcialbys byc z ta kobieta zjednoczony na wszystkich poziomach, a jednak... kobieta jest nie tylko duchowa, jest tez ziemska. Zmien troche swoje oczekiwanie (Wisielec i Cesarzowa) a uda Ci sie znalesc te, ktorej szukasz... Poszukaj na ziemi, mniej wymagan, troche zejsc na ziemie... i jak najbardziej kobieta sie znajdzie. Wlasnie taka, jaka jest Ci potrzebna (Krolowa Monet): ciepla, na wyciagniecie reki, godna zaurania przyjaciolka... jak to sie mawia: i do tanca i do rozanca. Powodzenia. Edytowane 17 Lutego 2013 przez SacralNirvana Cytuj
Davisa Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Od ponad dwóch lat nie jestem w stanie stworzyć związku, a zakochać się tak prawdziwie i z wzajemnością to od ponad 4 lat, zadałem więc kartom pytanie co jest powodem, że nie mogę wejść, stworzyć szczęśliwego związku, takiego z uczuciami. Wybrałem do tego rozkład "tajemnica kapłanki" 1 i 2 sedno problemu, motywy które mogą się wzmacniać lub sobie przeszkadzać: Eremita i Królowa denarów 3 główny wpływ oddziałujący obecnie: Głupiec 4 wpływ przyjaznej siły: Król denarów 5 wpływ negatywnej siły: 8 mieczy 6 nieświadomie działająca siła: 5 buław 7 to co jest świadome i zaakceptowane: Kochankowie 8 dokąd ta droga prowadzi i co nastąpi w najbliższym czasie: 6 denarów 9 głęboko ukryte przyczyny problemu: Królowa pucharów Papo Smerfie, 9 pozycję interpretuje się w tym rozkładzie wówczas, gdy pojawia się karta AW, w Twoim przypadku Kapłanka nie chciała zdradzić Tobie tajemnicy :-) Wg tego rozkładu jesteś odpowiedzialnym mężczyzną, jak to się mówi: "porządnym facetem", który pragnie stabilizacji a związek chce tworzyć na solidnych fundamentach. Dla Ciebie takim fundamentem jest przede wszystkim miłość, ale też wzajemna bliskość, uczciwość, zrozumienie, zaufanie - czyli wszystko to, co umacnia i scala związek. Na dzień dzisiejszy nie widzisz na horyzoncie odpowiedniej kobiety, takiej, której wzór ułożyłeś sobie w głowie. Stąd narzucone przez siebie ograniczenia - chciałbyś związku, ale zawsze znajdujesz w kandydatce coś, co nie odpowiada Twoim oczekiwaniom. Widzę Ciebie jako idealistę, który mierzy się boleśnie z rzeczywistością. Myślę, że problem tkwi w Twoim podświadomym podejściu do kobiet -jakbyś z góry zakładał, że "i tak nic z tego nie wyjdzie", dlatego pojawiły się w rozkładzie karty Głupca i 5 buław, czyli luźne flirciarskie podejście... W 6 monet na tej pozycji widzę akceptację takiego stanu. Cytuj
SacralNirvana Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Dokladnie, jak pisze Davisa. Nie czytam zbyt duzo w opisach, zeby nie kierowac sie tym, co ktos pisze we wlasnych interpretacjach, ale to tu wazna informacja. To prawda, ze w tym rozkladzie na poz. 9 interpretuje sie tylko karte AW. AM znaczy, ze Kaplanka nie zdecydowala sie zdradzic tajemnice lub takowej w tym temacie nie ma. Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 17 Lutego 2013 Napisano 17 Lutego 2013 Od ponad dwóch lat nie jestem w stanie stworzyć związku, a zakochać się tak prawdziwie i z wzajemnością to od ponad 4 lat, zadałem więc kartom pytanie co jest powodem, że nie mogę wejść, stworzyć szczęśliwego związku, takiego z uczuciami. Wybrałem do tego rozkład "tajemnica kapłanki" 1 i 2 sedno problemu, motywy które mogą się wzmacniać lub sobie przeszkadzać: Eremita i Królowa denarów 3 główny wpływ oddziałujący obecnie: Głupiec 4 wpływ przyjaznej siły: Król denarów 5 wpływ negatywnej siły: 8 mieczy 6 nieświadomie działająca siła: 5 buław 7 to co jest świadome i zaakceptowane: Kochankowie 8 dokąd ta droga prowadzi i co nastąpi w najbliższym czasie: 6 denarów 9 głęboko ukryte przyczyny problemu: Królowa pucharów Już na wstępie pokazał się pustelnik czyli karta samotnika i krzyżujący się motyw Królowej denarów czyli jakiegoś być może ideału, oddziałuje Głupiec, to może być niezdecydowanie, sam nie wiem czego tak naprawdę chce, dziecinne naiwne podejście, pozytywnie wpływa Król denarów więc już pewne doświadczenie i chęć stabilizacji, ale wciąż problemem jest 8 mieczy czyli karta zahamować i blokad, ograniczonego myślenia 5 buław to karta pewnej walki, konkurencji.. nie wiem co w pozycji nieświadomej może ona oznaczać, może to, że powinno się wyjść do problemu, a nie czekać aż samo się rozwiąże, świadome Kochankowie karta wyboru, karta związku czyli jednak chęć związku, 6 denarów ta karta też może mówić o jakiś związku, natomiast głęboka przyczyna to królowa pucharów a zestawiając ją z królową denarów to co innego szukam a co innego spotykam. I główny problem to jest chyba ten dysonans pomiędzy denarową a pucharową... co innego jest w zasięgu, a co innego ja chce... No ogólnie to co napisać bym chciała to napisałeś sam...poza tym że ~ punkty 6 & 9 - to według mnie Kobieta która głęboko zapadła Ci i w myślach i w sercu kiedyś tam - i pomimo tego że chyba nie jest fizycznie obecna w Twoim życiu to nim "kieruje" - w sensie że każdą która się pojawia porównujesz do Niej i gdy okazuje się że żadna Nią nie jest - odpuszczasz...może się mylę - ale tak to czuję... Cytuj
Moderator Arbogast Napisano 17 Lutego 2013 Autor Moderator Napisano 17 Lutego 2013 Macie sporo racji, że była w moim życiu kilka lat temu taka kobieta, która wywarła na mnie duże wrażenie i od tamtej pory nie zaznałem prawdziwej miłości. Niby już o niej zapomniałem ale widać podświadomie dążę do jej ideału... mam tego świadomość i staram się by nie porównywać innych do niej... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi