Skocz do zawartości

Inwestycja

zakretka23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam mój partner ma zaoszczędzoną pewną kwotę pieniędzy, którą chce włożyć na lokatę. Wiadomo oferty lokat w tej chwili są bardzo słabe, ale lepszy to niż nic.

Położyłam rozkład Macieja na dwa banki:

Bank A

1. sytuacja obecna - Sąd - odbieram ta kartę pozytywnie ..sprawa służy zarówno mojemu partnerowi jak i mnie

2. przeszłość- as mieczy - była już rozmowa z doradcą finansowym

3. przeszkoda - Słońce - nie widzę tutaj większych przeszkód

4. rada - 9 pucharów - karta mówi, że można spokojnie powierzyć swoje pieniądze

5. nieuniknione - Cesarz - załatwianie formalności w banku, powolny wzrost pieniądza. Niewielki może zysk za to w tej karcie jest bezpieczeństwo i stabilność.

6. dalsza przyszłość - 10 mieczy - tutaj poczułam lekki niepokój, ale mogą to być dalsze bankowe operację. Zarządzanie pieniędzmi przez internet. Pomyślałam, że dla lokaty karta ta może być dobrą kartą biorąc pod uwagę Cesarza.

Bank B

1. sytuacja obecna - Cesarzowa - obecny bank, gdzie pieniążki leżą sobie leniwie

2. przeszłość- Kapłanka - umowa z bankiem

3. przeszkoda - Śmierć - wygląda, że jednak zmieni bank na bardziej opłacalny, karty ostrzegają by nie ulegać namową na inwestycję pieniędzy w fundusz inwestycyjny lub papiery wartościowe

4. rada - Królowa pucharów - posłuchać głosu intuicji ewentualnie rad swojej partnerki ..hmm o pieniądzach wole decydować w sposób racjonalny ;)

5. nieuniknione - Sąd - załatwianie formalności w banku, wycofanie pieniędzy

6. dalsza przyszłość - Cesarz - stabilny powolny wzrost

Patrząc na te dwa rozkłady stwierdzam, że są do siebie podobne, a co Wy o tym sądzicie ?

Edytowane przez zakretka23
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

No ja krótko napiszę ~ zdecydowanie Bank B...:)))

Napisano

W banku A - Getin Bank jest w tej chwili najlepsze oprocentowanie drugi bank B - PKO BP jest wręcz śmieszne. Dlatego nie jestem do końca tego pewna.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

No wiesz...dałaś karty - więc piszę co w nich widzę...

A skoro uważasz "ofertę" PKO BP za śmieszna - to czegoś tu nie rozumiem...

P.S.

Sama mam lokaty w PKO BP i nie narzekam...

Napisano (edytowane)

Lokata w Geting banku to do 5,6 do 6 % w PKO BP 4,3 do 3,3% (w przyszłym miesiącu mają spać o 1%) aczkolwiek trzeba uważać, gdyż próbują do wysokiego oprocentowania dorzucić wątpliwe produkty ;)

Edytowane przez zakretka23
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Wiem jak to wygląda, ponieważ sama lokaty posiadam...

Nie rozumiem tylko po co te karty dałaś...skoro wiesz i twierdzisz że Bank A jest lepszy...skąd zatem te wątpliwości (?) zupełnie tego nie rozumiem...

P.S.

Jeśli coś uważam za "śmieszne" to nawet tego pod uwagę nie biorę - dla mnie to taaakieee proste :).

Napisano

Nie uważam, że jest lepszy :) na rynku jest zła koniunktura i lokaty tak na prawdę przy tak niskim oprocentowaniu nie zarabiają.

Napisano

Zrezygnowałam z Banku A po przeczytaniu kilku artykułów ..stąd pewnie 10 mieczy ;)

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Zobacz jak ładnie Ci karty pokazały, juz pomijając te 10 mieczy i inne...:

Bank A :

5. nieuniknione - Cesarz - ...

Bank B :

6. dalsza przyszłość - Cesarz - ...

No :) jak dla mnie tutaj bardzo fajnie karty pokazały całą sytuację - i decyzję o pozostaniu w obecnym Banku...:)

Napisano

w pko sa sa fundusze bezpieczne nieco więcej dające kasy niż lokaty plusem jest to ze można sie wycofać w każdej chwili nie tracąc zysku dotychczasowego

w kartach zarobku nie widać

Napisano

Fundusze kojarzą mi się z powiedzeniem - Raz na wozie, raz pod wozem ;)

Napisano

a nie wiem jaki to fundusz polecony przez mojego doradce jakiś zwykły podstawowy bez cienia ryzyka pko sa

nie wejdę teraz na konto bo nie pamiętam pinu jak ci zalezy bardzo to wieczorkiem podam

Napisano

zapytałam o zarobek na funduszu

9 pucharów, król pucharów, Diabeł

karty jak na giełdzie ;) 9 pucharów wygoda, bezpieczeństwo, króla pucharów nie kojarzę z kasą, Diabeł daję duże zyski i duże straty.

Napisano

diabel kase trzyma tu nie widac tez zyskow

w tych kartach mam i nie dam

moze ten facet w jakis lewy interes to zainwestuje?

Napisano

jak zapytałam w co najlepiej zainwestować by osiągnąć zysk

Śmierć, Rycerz monet, Rydwan

nastawić się na powolny wzrost ..myślę, że karty sugerują inwestycję długoterminową ...nie nastawiać się na szybki zysk ...lepiej powoli, długotrwale, ale bezpiecznie

Napisano

W ogóle w przeszkodzie Słońce w banku A z czego według mnie wynika,że są niejasności,jakieś cienie które nie do końca są znane..a ukryte..

Napisano

GdzieTaIrlandia zgadza się ukryte koszty związane z prowadzeniem lokat ;) itd

Napisano
jak zapytałam w co najlepiej zainwestować by osiągnąć zysk

Śmierć, Rycerz monet, Rydwan

nastawić się na powolny wzrost ..myślę, że karty sugerują inwestycję długoterminową ...nie nastawiać się na szybki zysk ...lepiej powoli, długotrwale, ale bezpiecznie

i te karty mowia ze on nie bedzie inwestował raczej moze w wyjazd ale nie banki

Napisano

Za pewno część pieniędzy kupuję motocykl ..a może karty sugerują, że opłaca się kupić więcej na handel ..taki mi teraz wpadło do głowy.

Napisano

Kupuję sobie drugi motocykla dla siebie, gdyż to jest jego pasja. Może będzie próbował sprzedać ten który już posiada, resztę odłoży na lokate.